Four Seasons Resort Seychelles

Four Seasons Resort Seychelles

Lukratívny 5* rezort Four Seasons Resort Seychelles predstavuje zmyselný luxus priamo na seychelskom ostrove Mahé. Má prémiovú lokalitu v oblasti zálivu Anse Bay a tak vás obklopuje rajská príroda v nezabudnuteľnými výhľadmi. Špičkové služby, gastronomické chuťovky, luxusné vily a atmosféra, ktorá vás k tomuto miestu priková. Four Seasons je roky zárukou kvality a vy uvidíte, že drží latku ešte vyššie, než ste si mysleli.

Viktória Počasie

mierny dážď

mierny dážď

29°C

Predpoveď 18.Apr

Východ slnka 06:17

Západ slnka 18:17

Dážď 16.19mm

Kde sa nachádza rezort Four Seasons Resort Seychelles? #

Luxusný rezort pod taktovkou Four Seasons leží na ostrove Mahé, ktorý je najdôležitejším miestom celých Seychelských ostrovov. Rezort našiel svoje miesto v unikátnom zálive Petit Anse na juhozápadnom pobreží ostrova. Patrí medzi najkrajšie miesta Seychelských ostrovov a tak sa tu rozhodne máte na čo tešiť. Medzinárodné letisko v Mahé je odtiaľto vzdialené len 18 kilometrov a tak stačí 35-40 minútový presun a môžete si začať užívať svoju vysnívanú dovolenku v raji.

Rezort je zasadený v nádhernom prostredí zátoky Anse Bay
Foto: Four Season Resort Seychelles

Počasie alebo kedy sa vybrať na Seychely? #

Po prílete na Seychelské ostrovy #

Prílet na medzinárodné letisko v Mahé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Four Seasons Resort Seychelles a postará sa o vás. Rezort má totiž v ponuke privátny transfer a tak vás rovno partner nasmeruje na miesto, kde sa stretnete s vašim autom či mikrobusom, to podľa toho aký veľký dopravný prostriedok na cestu z letiska potrebujete. Ak máte chuť, môžete si rovno po ceste z letiska niečo pozrieť, alebo sa rovno odveziete do rezortu, oddýchnete si a niektorý z ďalších dní sa vyberiete na krásny výlet po ostrove.

V rezorte na vás čaká nielen krásny oddych, ale aj romantika
Foto: Four Season Resort Seychelles

Cesta do vášho rezortu #

Luxusný rezort Four Seasons Resort Seychelles leží v juhozápadnej časti ostrova Mahé, ktorý je hlavným ostrovom celých Seychel. Po prílete do Mahé sa vydáte a juh, aby ste prešli naprieč ostrovom (letisko letí na východnej strane ostrova). Už počas tejto krátkej cesty spoznáte krásny výzor tropického miesta a budete sa tešiť na to, kým ho spoznáte bližšie. Rezort je z letiska vzdialený len 18 kilometrov a teda nepotrvá dlho, aby ste sa do neho dostali. Počítajte s presunom dlhým 35 alebo 40 minút, pretože hoci ste pomerne blízko, ale musíte prejsť cez mestečká aj prírodu. Nalaďte sa na pomalú vlnu a o to viac si svoje Seychely užijete. Hneď ako dosiahnete rozprávkový záliv Anse Bay, viete že ste na mieste. Absolútnou výhodou rezortu je práve poloha a teda nemusíte k nemu letieť, plaviť sa na lodi a tým pádom ste krátko po pristáti v luxusnom prostredí vašej vily.

Rajské prostredie čarovnej zátoky, kde leží rezort
Foto: Four Season Resort Seychelles

Prečo je Four Seasons Resort Seychelles rezort, ktorý stojí za to? #

Dôvodov prečo si za svoj dovolenkový rezort vybrať Four Seasons Resort Seychelles je hneď viacero. Hľadáte luxusné miesto, kde prežiť svoj seychelský sen? Nehľadajte, práve ste ho totiž našli. Zárukou kvality je luxusná značka Four Seasons, ktorá spravuje lukratívne hotely po celom svete a tým pádom sa môžete tešiť na naozaj vysoký štandard a starostlivosť pri ktorej nerobí hotel žiadne kompromisy. Obrovskou výhodou rezortu je jeho poloha na hlavnom ostrove Mahé a tak nie ste po prílete viazaní žiadnymi preletmi či lodnými presunmi. Lokalita v oblasti zálivu Anse Bay na mieste zvanom Baie Lazare je prémiovým miestom Seychel a teda máte istotu, že si budete pripadať ako v skutočnom raji. Rezort tu obsadil svah a svoje ubytovanie navrhol tak, aby ste mali rozprávkový výhľad na okolitú lagúnu so zálivom. Four Seasons vsadil aj na svetovú gastronómiu s ktorou sa v rezorte stretnete a vie, že ste sem prišli aj za zmyselným oddychom. Kvalitné a luxusné SPA je teda súčasťou aj tohto miesta a po procedúrach si budete pripadať ako nový človek.

Všetky izby v rezorte majú svoj vlastný privátny bazén aj patio a tak sa môžete tešiť nielen na luxusný interiér, ale aj vonkajšie časti, kde budete veľmi radi tráviť svoj čas. Výhodou rezortu je jeho poloha z ktorej vyplývajú aj možnosti mimoriadne zaujímavých výletov kedy viete spoznávať okolie Seychel či už z kultúrnej stránky návštevou Victorie, môžete sa zastaviť v divokej prírode, ochutnávať vynikajúci rum či nazrieť na neďaleké, susedné ostrovy. Sami uvidíte, že tých možností budete mať viac, než ste si vedeli predstaviť. Rezort Four Seasons Resort Seychelles sa vydal cestou udržateľnosti a podieľa sa na mnohých aktivitách, ktoré prispievajú k zlepšovaniu životného prostredia. Rezort sa rozhodol minimalizovať plasty, vydal sa cestou maximálnej úspory energií, zapája sa do recyklácie a vsadil na lokálne produkty od zeleniny až po morské plody či ryby. Ak trávite dovolenku na tomto mieste, viete že ju trávite u ľudí, ktorým na tejto planéte záleží.

Vitajte v rezorte #

Váš luxusný rezort Four Seasons Resort Seychelles vás privíta s otvorenou náručou. Len čo zaparkuje auto, ktoré si pre vás prišli na letisko v Mahé, starajú sa o vás ako o člena rodiny a nie ako o anonymného hosťa. Nikde žiaden zhon, kokosové palmy, lenivá atmosféra a čím skôr sa na tento životný štýl prepnete, tým skôr začnete skutočne relaxovať a užívať si prítomnosť exotického ostrova. Cesta z letiska do rezortu trvá len 35-40 minút a hneď vás tu privítajú osviežujúcim welcome drinkom s tropickou chuťou. O batožinu sa nestarajte, na všetko totiž dozerajú zamestnanci rezortu, ktorí sú vám od tohto momentu nonstop k dispozícii. Už vám neostáva naozaj nič iné, len si začať užívať svoj pobyt medzi lagúnou a snehobielou plážou.

Luxusný rezort Four Season Resort Seychelles
Foto: Four Season Resort Seychelles

Aké ubytovanie si vybrať? #

Seychelský rezort Four Seasons Resort Seychelles má v sebe krásu tropickej elegancie. Vily inšpiroval francúzsky koloniálny štýl a ak si ich spojíte s nádhernými pohľadmi na okolitú zátoku oblasti Anse Bay, dostanete unikátne miesto prepletené s luxusnou víziou. Ubytovanie je kúsok od pláže a vily našli svoj domov v exotickej záhrade, kde nájdete mangovníky, jackfruit či dokonca škoricové stromy. Luxusný rezort má 67 víl alebo suít a na výber máte aj z viacerých štandardov ubytovania. Rezort nadchne páry hľadajúce romantický únik zo sveta, no rovnako aj rodiny s deťmi s cieľom stráviť tu najlepšiu dovolenku svojho života.

Serenity Villa

Luxusná vila s názvom Serenity už na prvý pohľad vyzerá akoby ste ju vystrihli zo snívania o dokonalej dovolenke. Je nasiaknutá romantikou, máte v nej absolútne súkromie a obklopuje ju tropická džungľa. Ani to však na tejto vile nie je to najlepšie. Hostia ju milujú vďaka jej panoramatickému výhľadu na zátoku Anse Bay, ktorú vidíte nielen z vlastnej spálne, ale aj z infinity bazéna. Ten máte hneď pred vilou na drevenej verande, kde budete oddychovať na lehátkach. Spálňa má v sebe prírodné materiály, drevo, je svetlá, príjemná a priestranná. Pri tom výhľade však aj zabudnete na to koľko krásnych detailov a luxusných drobností skrýva. Z tejto vily sa vám ani nebude chcieť odchádzať. Veľkosť vily je 186 m2. 

3 fotografie

Serenity Villa

Hilltop Ocean View Villa

Nielen Serenity Vila sa môže pochváliť fantastickým výhľadom, pretože Hilltop Vila s výhľadom na oceán je jej vážna konkurencia. Jej miesto je takmer na vrchole rezortu, vďaka čomu sa pohľad na rozprávkový záliv rozleje priamo pred vašimi očami. Vila má francúzsky šarm, drevené obloženie aj strop a z verandy so sedením sa vstupuje priamo do bazéna s výhľadom. Zamilujete si aj luxusnú kúpeľňu, pretože aj priamo z nej môžete vidieť na krásu Indického oceánu. Ponoríte sa do vane a za oknom sa strieda tropická zelená s oceánskou tyrkysovou. V spálni máte okrem kvalitnej postele aj gauč so stolom a vnútorným sedením. Celková veľkosť vily je 186 m2.

Ak by ste chceli mať o mnoho viac priestoru alebo cestujete viacerí, môžete si túto lukratívnu vilu vziať aj v štandarde s dvoma izbami, teda dvoma oddelenými spálňami, kúpeľňami a spoločenskou miestnosťou s jedálňou. Dostanete k nej nielen perfektný výhľad, ale aj obrovský bazén a totálne súkromie. Táto suita je vhodná pre štyroch dospelých a dve deti a jej veľkosť je 524 m2.

3 fotografie

Hilltop Ocean View Villa

Ocean View Villa

Vily s výhľadom na oceán ležia vo vrchnej časti rezortu Four Seasons a podobne ako predošlé druhy ubytovania aj táto vila je navrhnutá tak, aby ste si priamo zo svojej verandy videli tyrkysovú zátoku Anse Bay. Vilu obklopuje tropická džungľa a nájdete tu kúsok svojho súkromného raja a aj pri pohľade na vilu ju vnímate ako oázu pokoja. Na verande vás čaká privátny bazén, lehátka, posedenie a interiér vily je priestranný, pričom sa zo spálne vstupuje do luxusnej kúpeľne. Vila sa nachádza v strednej časti rezortu a jej veľkosť je 186 m2.

Ak by ste chceli mať o mnoho viac priestoru alebo cestujete viacerí, môžete si túto lukratívnu vilu vziať aj v štandarde s dvoma izbami, teda dvoma oddelenými spálňami, kúpeľňami a spoločenskou miestnosťou s jedálňou. Dostanete k nej nielen perfektný výhľad, ale aj obrovský bazén a totálne súkromie. Táto suita je vhodná pre štyroch dospelých a dve deti a jej veľkosť je 524 m2.

3 fotografie

Ocean View Villa

Garden View Villa

Ak pre vás výhľad na zátoku s Indickým oceánom nie je ťahákom a radšej by ste sa zo svojej štýlovej verandy pozerali na krásu tropickej zelenej džungle, tento typ vily je presne pre vás. Nachádza sa v spodnej časti rezortu a tak sú ideálne pre rodiny s deťmi, pretože sú na dosah pobrežiu a k plážam. Vkusne zariadená spálňa má okrem postele aj gauč so stolíkom aj posedenie a ďalšie sedenie nájdete vonku na verande na dotyk exotickej prírody. Z verandy vedú schodíky aj do privátneho bazéna. Vila je navrhnutá tak, aby ste si tu užili luxusné súkromie. Veľkosť vily je 186 m2.

3 fotografie

Garden View Villa

Three Bedroom Beach Suite

Opulentná plážová suita patrí k unikátnym typom ubytovania v rezorte. Je to jediná suita, ktorá má svoj vlastný privátny vstup na pláž a je navrhnutá tak, že spája v sebe štyri pavilóny, teda tri spálne, spoločenskú miestnosť aj obývačku. Samozrejmosťou je aj priestranná veranda odkiaľ máte priamy prístup k infinity bazénu s výhľadom na krajinu. Každý deň vám k nemu prinesú aj skvelé kokteily. Súčasťou vily je aj menšia študovňa či oddychová miestnosť. Každá spálňa má vlastnú, separátnu kúpeľňu a teda záruku súkromia, ktoré práve od takéhoto miesta čakáte. Suita je vhodná pre šesť dospelých návštevníkov a štyri deti. Veľkosť plážovej suity je 859 m2.

3 fotografie

Three Bedroom Beach Suite

Two Bedroom Presidential Suite

Prezidentská suita s dvomi oddelenými pavilónmi, kde nájdete spálne patrí medzi prémiové ubytovanie v rezorte. Vila je navrhnutá tak, že jej ústredným motívom je veľký infinity bazén a na jednej aj druhej strane sú spálne s vlastnými kúpeľňami aj vonkajšími sprchami. Hlavný pavilón v sebe skrýva jedáleň, obývačku so spoločenskou miestnosťou a miestom pre oddych. Veranda ozdobená drevom je miestom, kde budete relaxovať a kde sa rozhodnete či sa vyberiete do bazénu alebo priamo do lagúny Indického oceánu. Vila je vhodná pre štyroch dospelých a dve deti. Veľkosť prezidentskej suity je 734 m2.

3 fotografie

Two Bedroom Presidential Suite

Privátne rezidencie v rezorte

Ako každý správny luxusný rezort aj Four Seasons Resort Seychelles má vo svojom portfóliu lukratívne rezidencie pre najnáročnejších klientov. Sú vhodné pre veľké rodiny, alebo pre skupiny priateľov cestujúcich spoločne, pretože si budete môcť vybrať z 3-izbových, 4-izbových, 5-izbových, ale aj 7-izbových rezidencií (tá je vhodná až pre 14 dospelých). Sú luxusné, skvelo zariadené, ozdobené bazénmi aj výhľadmi a ak o ne máte záujem, určite si budete vedieť vybrať rezidenciu vhodnú presne pre vás.

3 fotografie

Privátne rezidencie

Kde sa najesť? #

Gastronómia k vynikajúcej exotickej dovolenke rozhodne patrí a plne si to uvedomuje aj váš rezort Four Seasons Resort Seychelles. Aj preto si pre vás prichystal tri zaujímavé reštaurácie a k nim si pripočítajte aj dva bary. Ak by ste si chceli vychutnať jedlo v súkromí vlastnej vily, vedzte že to nie je žiaden problém a stačí len povedať. Aj takto môžete loviť kulinárske zážitky. Rezort nadviazal partnerstvo s lokálnymi dodávateľmi a jeho cieľom je prinášať mimoriadne kvalitné a čerstvé lokálne suroviny od ovocia, cez zeleninu, ryby až po morské plody. Aj vďaka tejto iniciatíve budete môcť ochutnať skutočné Seychely na svojom tanieri. Reštaurácie si pre vás pripravili pochúťky z ázijskej, japonskej, thajskej, stredomorskej, ale aj exotickej kreolskej kuchyne. Objavíte tu tak jedlá o akých ste ani nepočuli a nikdy ste ich neochutnali a verte, že toto spoznávanie sa vám bude páčiť. V reštauráciách či baroch rezortu nájdete ďalší, veľmi príjemný rozmer vašej seychelskej dovolenky.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto.

Kreolská kuchyňa bude prekvapením
Foto: Four Seasons Resort Seychelles

Zez – Reštaurácia Zez je hlavnou rezortovou reštauráciou a tak sem budete chodiť každé ráno na svoje raňajky. Tie sa tu servírujú medzi 7:00 a 10:30, takže máte dostatok času na to, aby ste si ich vychutnali. Reštaurácia má krásnu polohu na svahu a je navrhnutá tak, aby ste aj priamo z nej mali krásny výhľad na tropické okolie. Raňajky sú mimoriadne bohaté a tak tu môžete ochutnať množstvo chutných jedál. Vyberiete si omeletu alebo vajcia Benedikt? Alebo vás zláka exotická kreolská omeleta s krabím mäsom, čili a ustricovou omáčkou? Toto si určite zamilujete. Ak ste za klasiku, môžete siahnuť aj po anglických raňajkách či miske ovocia alebo čerstvú zeleninu. Pripravia vám tu čerstvý smoothie z ovocia, doprajte si voňavú kávu, kvalitný čaj alebo nápoje vhodné na detox. Každý jeden deň v týždni sa mení repertoár špeciálneho raňajkového jedla a tak tu vždy nájdete niečo nové. Reštaurácia sa otvára aj na večeru a vtedy má svoje ázijské prvky a chute, ktoré tu môžete ochutnávať. Pripravia vám tu čerstvé jarné rolky, ochutnajte thajskú polievku Tom Kha Kai s kokosovým mliekom alebo buchtičky Bao. Odporúčame vám aj japonské chute v podobe teppanyaki, kde dostanete na výber čerstvého tuniaka alebo homára. Do tejto reštaurácie sa ešte niekoľko krát vrátite.

Kannel – Reštaurácia Kannel chce svojim hosťom ukázať tajomstvá a chute seychelskej, teda aj kreolskej kuchyne, ktorá je príjemným splynutím exotických ingrediencií. Počas obeda má v ponuke viacero kreolských jedál medzi ktorými dominujú čerstvé ryby na množstvo spôsobov. Skúste grilované ryby s exotickým korením a objavíte svoje nové obľúbené jedlá. Zaujímavo pôsobí aj kreolské ceviche Bourzwa Ache alebo dezerty zo sladkých zemiakov. Ak sa sem vyberiete na večeru, potom vás sem zlákajú vône stredomorskej kuchyne s vynikajúcim jahňacím mäsom, tuniakom či ďalšími morskými jedlami. Na výber budete mať aj z viacerých svetových vín a tak si tu viete príjemne posedieť pri poháriku.

Koi – Japonská reštaurácia s príjemným prostredím a s výhľadom na krásne, zelené kopce Petite Anse. Už len pre ten výhľad sa vám sem oplatí zájsť, ale ak sem prídete, odmenou bude zážitok z mimoriadne kvalitnej a čerstvej ázijskej kuchyne. Pred tým než si objednáte sa môžete pozrieť na to ako šéfkuchári pripravujú perfektné suši či sašimi a nepotrvá dlho, kým si objednáte vlastnú porciu. Nechajte si poradiť a objednajte si celý suši tanier prekladaný vynikajúcimi chuťami. Za ochutnanie stoja aj čerstvé tuniakové tataki či rolky z tempury s kúskami lososa.

Zez Bar – Máte chuť posedieť si v luxusnom bare? Vyberte sa do Zez Baru a budete očarení nielen jeho prostredím, ale aj výhľadom na zapadajúce slnko, ktoré sa skláňa k Indickému oceánu. Bar je otvorený každý deň od 18:00 do 23:00 a tak si naplánujte návštevu tak, aby ste si západ slnka mohli vychutnať pri svojom obľúbenom drinku. Ak ste hladní, nájdete tu niekoľko jedál z ázijského streetfoodu, no hlavným ťahákom sú kokteily, exotické nápoje či pohárik kvalitného alkoholu v krásnom prostredí ostrova.

Kannel Bar – Rezort má v ponuke okrem Zez Baru aj bar Kannel, ktorý nájdete v príjemnom prostredí v tesnej blízkosti bazéna. Nájdete tu niečo malé pod zub, no bar je známy tým, že si tu vychutnáte pohárik vína, gin tonic, tropický kokteil či smoothie z čerstvého ovocia.

Čo tu môžete robiť? #

Luxusný rezort Four Seasons Resort Seychelles je navrhnutý tak, aby ste si v ňom fantasticky oddýchli, zabudli na okolitý svet, nadýchli sa pokoja a užili si relax o ktorom ste snívali. Vďaka polohe a výhľadom bude skutočne ľahké užívať si okamih, no ak vo vás predsa len drieme iskra dobrodruha, skôr či neskôr budete hľadať aké atrakcie si pre vás rezort pripravil. Ten nezaspal na vavrínoch a tak sa môžete tešiť na množstvo aktivít, ktoré tu objavíte.

Všetky vily v rezorte majú svoje vlastné, privátne bazény, no ani to nezastavilo Four Seasons, aby pre všetkých hostí pripravila aj jeden veľký bazén na plávanie v exotickom prostredí. Predsa len to stojí za to, ísť si do baru pre skvelý drink, zvaliť sa na lehátko a vychutnávať si jeho chuť s výhľadom na bazén a tropickú krajinu naokolo. Skúste to a zaručujeme vám, že neostane len pri jednom drinku a jednej návšteve.

Máloktoré luxusné SPA na Seychelských ostrovoch sa môže pochváliť tak unikátnou polohou ako práve vaše SPA v rezorte. Vybrali si pre neho najvyššie miesto na útese, vysoko nad zátokou Petit Anse a aj vďaka nemu je LE SYEL SPA lukratívnym miestom. Môžete sa tešiť na božský oddych na krásnom mieste a pripravte sa na to, že SPA si pre vás pripravilo desiatky rôznych lákavých procedúr od tých najjednoduchších masáží až po niekoľko dňové programy, ktoré z vás spravia nového človeka. Miesto je hrdé na používanie lokálnych ingrediencií a tak vo viacerých procedúrach dominuje vôňa kokosu aj kokosové výrobky. Zvoliť si môžete jednu z masáží alebo sa len zrelaxovať pri kozmetike. SPA dokonca víta aj deti od 12 rokov a má pre ne v zálohe špeciálne procedúry. Neskúsite niektorú z tradičných seychelských procedúr? Inde sa s nimi nestretnete.

Máte chuť zacvičiť si jógu alebo sa len oddať technike meditácie? Prečo neskúsiť obe? Rezort našiel zmysel v jóge a preto tu dokonca nájdete dvoch profesionálov, ktorí sú súčasťou tohto miesta a tak si môžete každý jeden deň zacvičiť jógu na unikátnom mieste nielen ráno, ale aj večer. Môžete sa dokonca dohodnúť na privátnych hodinách, aby ste sa naučili techniku, alebo sa jednoducho pridáte k viacerým ľuďom a vychutnáte si skupinovú hodinu. Meditáciu má rezort vycibrenú a tak sa pred západom slnka vyberiete na vrchol pahorku priamo nad rezortom a tu už je pripravené miesto, kde sa ponoríte do meditácie. Bude to patriť k nádherným zážitkom.

Čo poviete na typický, exotický kreolský večer? Každý piatok sa v reštaurácii Kannel koná mimoriadne zaujímavé stretnutie, kde sa zoznámite s kreolskými tradíciami, ochutnáte najtypickejšie jedlá Seychelských ostrovov a vypočujete si aj príjemnú, lokálnu hudbu s tradičnými tancami. Ak chcete čo to pochytiť z lokálnej kultúry, toto si nenechajte ujsť.

Užite si krásne, snehobiele pláže obmývané Indickým oceánom v rozprávkovej zátoke Petit Anse. Pláže na tomto mieste patria k najkrajším na ostrove a ich exotiku podčiarkuje aj okolitá tropická príroda, či džungľa. Na pláži je pre vás pripravený servis. Nájdete tu lehátka, stretnete tu obsluhu, ktorá vám prinesie kokteil či drink priamo do ruky a ak nemáte so sebou opaľovací krém, žiaden problém, aj ten si vás priamo na pláži nájde. Vy sa staráte len o to, aby ste si oddýchli.

Luxusný rezort Four Season Resort Seychelles má pre vás pripravenú kvalitne zariadenú telocvičňu plnú moderných strojov a k dispozícii máte aj osobného trénera, ktorý pre vás pripraví cvičebný plán. Telocvičňa je navrhnutá tak, aby ste sa mohli príjemne zapotiť a zároveň si užívať výhľad na tropický ostrov okolo vás.

Rezort nezabudol ani na vaše športové vyžitie a tak tu nájdete niekoľko zaujímavých športovísk. Môžete si tu zahrať bedminton a nechýba tu ani ihrisko na plážový volejbal. Už stačí len nájsť súperov z ostrova a môžete si dať skvelú partiu priamo na pláži. Ak by vám stále bolo málo a chceli by ste niekde spáliť prebytočnú energiu, rezort si pripravil aj chodníček na ktorý si môžete ísť zabehať. Najlepšie je na ňom ráno, kedy je vzduch naokolo čerstvý, džungľa vyžaruje pokoj a ešte nie je horúčava.

Zaujímavým spestrením vášho pobytu môže byť aj škola varenia kreolskej kuchyne. Naučíte sa tu čo to o exotických, lokálnych surovinách, ich využití a v spolupráci so šéfkuchárom zistíte ako pripraviť vynikajúce kreolské jedlá nielen tu v rezorte, ale ako si ich pripraviť aj doma. Táto aktivita môže byť aj rodinná a môžete si tak celá rodina vychutnať spoločné varenie a následne obed či večeru.

Ak nie ste kuchár a v kuchyni ani doma netrávite množstvo času, čo by ste povedali na barový kurz miešania nápojov? Naučíte sa triky aj tipy na to, ako pripraviť kokteil, ktorý bude ozdobou každej party. Seychely skrývajú veľké množstvo zážitkov a váš rezort vie o čom hovorí.

Milujete všemožné vodné športy? Určite sa musíte zastaviť na ostrove v centre vodných športov, kde si prídete na svoje možno si splníte sen. Môžete si tu požičať kajak a vydať sa na objavnú cestu nielen v zátoke Petit Anse, ale nahliadnuť môžete aj ďalej. Máte možnosť skúsiť obľúbený paddleboard a naučiť sa túto techniku, ktorú si krátko na to zamilujete. K dispozícii však máte rozhodne viac a je na vás čo budete chcieť skúsiť.

Túžili ste sa niekedy naučiť surfovať? Seychelské ostrovy v Indickom oceáne sú na to viac, než ideálnym miestom. Idete na to? Nemusíte sa o to pokúšať sami, pretože rezort má svoju vlastnú surferskú školu a ak sa odhodláte, vychutnáte si vlny v okolí rezortu. Profesionálny inštruktor vám vysvetlí základy a všetko čo potrebujete vedieť, aby ste sa spoločne vydali priamo na oceán. Na výber sú tu miesta pre totálnych začiatočníkov, no na svoje si prídu aj tí, ktorí už skrotili nejednu vlnu. Podľa toho ako na tom ste sa vyberiete do zátoky či na divoký, otvorený oceán. Môžete si byť istí, že toto bude perfektný zážitok.

Ak by ste si chceli užiť privátnu večeru pod hviezdami na brehu mora, môžete ju mať. S rezortom sa len dohodnete kedy by ste si ju chceli vychutnať a na pláži vám pripravia krásne, romantické posedenie so sviečkami a pod hviezdami. Nemusíte večerať len na brehu mora, ale môžete sa dohodnúť aj na inom, privátnom mieste.  Ak milujete unikátne zážitky, toto bude jeden z nich.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Medzi mimoriadne obľúbené činnosti na Seychelských ostrovoch je vďaka krásnemu Indickému oceánu jednoznačne šnorchlovanie alebo potápanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Rezort má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo v zátoke. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Ostrov Mahé má so svojimi zátokami polohu vďaka ktorej si šnorchlovanie užijete plnými dúškami. Priamo z ostrova sa viete dostať krásnym miestam, kde na vás čakajú húfy tropických rýb a kde budete nadšení z podmorskej fauny aj flóry akou sa môžu Seychely popýšiť. Za šnorchlovaním sa viete vybrať aj sami, ale ak chcete z tejto príjemnej aktivity vytlačiť absolútne maximum, vydajte sa na výlet so špecialistami z vášho rezortu. Poznajú najlepšie miesta jednak v okolí zátoky, ale niektoré výlety idú aj k ďalším, málo známym miestam, kde objavíte svet o akom ste ani netušili. Ak vám stačí aj koralový svet v okolí Petit Anse, aj tak budete nadšení.

Túžite sa potápať v Indickom oceáne tu na Seychelách? Priamo k rezortu Four Seasons Resort Seychelles je pridružená potápačská škola a hoci nie je rezort jej vlastníkom, pohodlne si tu môžete spraviť svoj potápačský kurz a potom vyraziť za krásou oceánu. Ak ste sa nikdy nepotápali alebo si chcete spraviť cvičný ponor pred tým, než vyrazíte na oceán, nič tu nie je problémom. V ponuke nájdete niekoľko zaujímavých výletov za najkrajšími miestami na potápanie v okolí ostrova Mahé. Najkrajšie potápačské lokality nájdete v okolí Beau Vallon. V okolí Mahé dokonca nájdete aj štyri vraky lodí spomedzi ktorých je najznámejším Ennerdale. Najkrajším a najzaujímavejším je však Aldebaran a ak vás láka ponor k vrakom, tu si rozhodne prídete na svoje. Potápanie na ostrovoch bude patriť medzi vaše najsilnejšie zážitky zo Seychelských ostrovov.

Rezort pre rodiny s deťmi? #

Luxusný rezort Four Seasons Resort Seychelles je dokonalým miestom nielen pre dvojice, ale aj pre rodiny cestujúce s deťmi na rodinnú dovolenku. Na rodiny s deťmi sa myslí už pri výbere ubytovania a či ste väčšia alebo menšia rodina, určite tu nájdete niečo, čo bude presne pre vás. Vily s privátnymi bazénmi sú mimoriadne obľúbené a aj deti si tu prídu na svoje. Rezort má v zálohe aj dokonalé pláže s jemným bielym pieskom a samozrejmosťou je aj detský klub, ktorý si pripravil množstvo zaujímavých aktivít. Okrem rezortu a zátok majú deti možnosť spoznať podmorský svet vďaka profesionálom a špecialistom, ktorí presne vedia to, čo najmenších hostí zaujme. Na deti rezort myslí aj v reštauráciách a tak máte na výber detské menu či detské jedlá. Ak by ste potrebovali služby babysittingu pre najmenšie deti, rezort vám dokáže bez problémov vyjsť v ústrety.

Kam sa vybrať na výlet? #

Hoci ste sa vybrali na Seychely za dovolenkou do svojho luxusného rezortu, nemusíte sa však limitovať iba na váš rezort. Obrovskou výhodou rezortu Four Seasons Resort Seychelles je to, že leží na ostrove Mahé, ktorý je hlavným ostrovom celých Seychel. Vďaka tomu tu nájdete zaujímavú ponuku výletov do okolia a nie sú limitované len na výlety na oceán. Ak okrem oddychu v rezorte radi spoznávate prírodu, kultúru či iné zaujímavosti, z tohto miesta budete nadšení.

Krásnym a obľúbeným výletom je plavba loďou pri západe slnka. Tie bývajú na Seychelských ostrovoch skutočne romantické a obloha sa zvykne sfarbiť do neskutočných a fotogenických odtieňov. Nasadnete na lodičku, plavíte sa v okolí ostrova, užívate si plavbu a k tomu zapadá slnka. Môžete sa zúčastniť výletu v skupine, ale ak máte chuť na privátnu plavbu, nie je to problém. Zoberte si k tomu fľašku kvalitného vína a užijete si nezabudnuteľný večer.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie alebo potápačské výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov Indického oceánu. Ak milujete pohľad pod morskú hladinu, tak odtiaľto jednoducho nebudete chcieť odchádzať.

Váš rezort Four Seasons ponúka k pobytu aj zaujímavú skúsenosť, ktorú nazvali „Twice the Paradise“ a teda balíček pobytu, kde si vychutnáte nielen jeden, ale hneď dva raje. Tým prvým je váš rezort na ostrove Mahé, ale Four Seasons má aj svoj druhý rezort a ten leží na tropickom ostrove Desroches. Rezorty sú prepojené a ak budete mať záujem, môžete si ich na jednej dovolenke vychutnať oba.

Milujete umenie a radi by ste sa pozreli na miestne galérie? V južnej časti ostrova objavíte niekoľko umeleckých galérii, ktoré ležia neďaleko vášho rezortu. Do 45 minút od rezortu nájdete galérie, kde má svoje diela Michael Adams, Tom Bowers aj Niger Henri.

Chcete skúsiť šťastie v miestnom kasíne? Vyberte sa do lukratívneho klubu Club Liberté, ktorý stojí v tesnej blízkosti vášho rezortu. Nájdete tu kvalitné kasíno s rozmanitou ponukou hier a aktivít. Na výber máte aj privátne miestnosti, môžete si posedieť v reštaurácii, v lounge, dať si vodnú fajku alebo si vypiť kvalitnú whisky. Pre niekoho to môže byť zaujímavé rozptýlenie seychelskej dovolenky.

Chcete zažiť najkrajšie ostrovy Seychel? Vyberte sa na privátnu plavbu na ostrovy La Digue a Praslin. Ak ste si niekedy pozerali fotky zo Seychelských ostrovov, určite ste videli práve túto dvojicu. Fantastické pláže, nádherné skaly tak typické pre tieto oblasti a k tomu absolútna exotika premiešaná s plavbou na jachte. Cestou sa zastavíte aj na šnorchlovanie a čaká vás aj obed v lokálnom mieste. Tento výlet bude pre mnohých najsilnejšou spomienkou na Seychely.

Naberte inšpiráciu z týchto krásnych miest v našom blogu

Ak vás nadchla exotická povaha ostrovu, určite sa vám bude páčiť aj skvelý výlet do koreninovej záhrady Jardin du roi Spice Garden. Ako rastie ananás? Škorica? Videli ste už vanilku či kardamón? Profesionálny sprievodca vám ukáže zázraky prírody a dozviete sa aj na čo všetko sa tieto rastliny môžu použiť od gastronómie až po kozmetiku.

Vedeli ste, že Seychelské ostrovy majú svoj vlastný, exotický rum? Ak vás tento alkohol láka, určite sa vyberte na výlet do pálenice Takamaka Rum Distillery. Tá leží od vášho rezortu len 12 kilometrov a tak ste raz dva na mieste. Bratia Richard a Bernard d´Offay sa v roku 2002 rozhodli, že svoju pasiu pre rum zhmotnia do vlastného rumu a tak majú Seychely ďalšiu skvelú zaujímavosť. Môžete sem zájsť na ochutnávku, ale určite si odtiaľto odnesiete aj niekoľko skvelých suvenírov.

Medzi obľúbené výlety patrí aj výlet do hlavného mesta Seychelských ostrovov, do Victorie. Nájdete tu príjemne a zaujímavé miesto, kde sa stretnete s lokálnou kultúrou, objavíte fantastické trhovisko plné exotiky, nahliadnete do mešity, kostola či hinduistického chrámu a uvidíte, že Seychely nie sú len o krásnej a tropickej prírode.

Nahliadnite na hlavné mesto aj v našom blogu

Rozlúčka s rezortom, kde ste prežili krásnu dovolenku
Foto: Four Season Resort Seychelles

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred si s recepciou potvrďte váš odlet z medzinárodného letiska a spoločne naplánujte odchod vášho privátneho transferu. Takto budete presne vedieť, kedy odchádzate a viete tak posledný čas v rezorte využiť na maximum. Vašu batožinu prídu vziať priamo do vily a napokon sa s rezortom rozlúčite a vydáte sa na 35-40 minútový presun až na letisko. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Na check-ine odovzdáte svoju batožinu, prejdete sa duty free obchodom a odlietate domov.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 269

Mohlo by Vás zaujímať

Najromantickejšie miesta sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najromantickejšie miesta sveta

Hovorí sa, že je jedno, kde ste, dôležité je, s kým tam ste. Ak ste zamilovaní, je vám dobre aj na skládke odpadu. No existujú predsa len miesta,…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue La Digue

La Digue Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue

V srdci Indického oceánu nájdeme raj na zemi, krásne Seychelské ostrovy, ktoré zdobia prívlastky, ako ostrovy lásky, tropický raj alebo vanilkové…

Eva Andrejcová 11 min. čítania
Seychely - Lamborghini medzi dovolenkami Prémiový blog

Prémiový blog Seychely - Lamborghini medzi dovolenkami

Seychely. Ihrisko pre bohatých a krásnych. Nádherný ostrov v západnej časti Indického oceána. Vlastne ostrovy, presnejšie - 115 ostrovov. Aj keď…

Ľuboš Fellner 21 min. čítania
Ako vyplniť vstupný online formulár na Seychely Blog

Blog Ako vyplniť vstupný online formulár na Seychely

V tomto blogu sa dočítate ako si treba vyplniť krok po kroku vstupný online formulár potrebný na Seychelské ostrovy. Pripravte si: Voucher od…

Constance Lemuria Praslin Blog

Blog Constance Lemuria Praslin

Luxusný 5* rezort Constance Lemuria právom patrí medzi najlepšie hotely sveta. Má všetko, čo by ste od neho čakali, no stále vás vie dokonale…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Afrika  

Seychelské ostrovy, Keňa


náročnosť

13 dní

Trvanie

5618
K

Afrika  

Seychelské ostrovy, Zimbabwe, Juhoafrická republika, Botswana


náročnosť

14 dní

Trvanie

4288 5360€
K

Seychelské ostrovy, Maurícius


náročnosť

12 dní

Trvanie

3648 4560€
K

Ázia   Afrika  

Seychelské ostrovy, Srí Lanka


náročnosť

14 dní

Trvanie

5879

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.