Tierra Patagonia Hotel and Spa vtiahne do Patagónie všetky Vaše zmysly. Ako vyzerá eco-lodge, ktorá vyrazila dych aj tímu National Geographic?

Tierra Patagonia, posadená v tichom prostredí pri chilskom jazere Sarmiento v sebe stelesňuje všetko to, čo si pod termínom „Zem Patagónia“ predstavujeme. Kráľovstvo pokoja a komfortu je postavené z nadrozmerných presklených stien a prírodného materiálu tesne pri jazere, pod kopcami národného parku Torres del Paine. Pri prvom pohľade máme skutočne pocit, že dokonalo splýva s prírodou akoby jeho siluetu vytvaroval samotný vietor. Nemo žasneme nad rezbárskym umením chilských remeselníkov, ktorý pri práci použili drevo z trvalo udržateľného lesa. 

3 fotografie

Svitanie aj súmrak na Lago Sarmiento

Čisté patagónske dielo s dôrazom na tradície a divokú stránku krajiny okorenené luxusom a eleganciou. Toto všetko bolo smelým nápadom váženej chilskej architektky Cazú Zegers. Či už pri východe alebo západe slnka, vonku alebo zvnútra nás v BUBO zanechala Tierra Patagónia v nemom úžase. Ak toto bol ich cieľ, tak sa im ho podarilo dosiahnuť na 100%. Toto bude na pár rokov určite jedno z TOP miest, kde stráviť luxusnú dovolenku v Južnej Amerike.

Obrovský dojem spravila Tierra Patagonia na elitný tím National Geographic, ktorý si ju okamžite zaradil medzi najkrajšie eco-lodge kontinentu.
Foto: Tierra Hotels #tierrapatagonia

Kto miluje prírodu, outdoorové aktivity a turistiku, tak Patagónia ho totálne odrovná. Berie Vám dych každou sekundou. Ak si k tomu chcete dopriať exkluzívne služby, komfort a nepotrebujete šetriť na svojej dovolenke, tak Hotel Tierra Patagonia and Spa Vás opantá. Vykročte z dverí svojho špičkového hotela rovno do divokej krajiny zapísanej v UNESCO a nechajte sa unášať povestným patagónskym vetrom, ktorý sa zapíše do Vášho úsmevu, spomienok a zážitkov. Dovolenka pre skutočných lovcov zážitkov a znalcov života!

Tierra Patagonia Hotel & Spa - doprava #

Zo Santiago de Chile alebo Buenos Aires sa viete letecky dostať do mesta Punta Arenas, odkiaľ Vás hotelový transfer privezie priamo na miesto. Cesta je plynula a pohodlná. Trvá okolo 4 hodín (cca 330 km). Bezplatný transfer je určený pre hostí s objednaným programom all inclusive na aspoň tri noci. Ak sa potrebujete do hotela dostať z El Calafate, tak bezplatne to je možné, ak máte all inclusive program na aspoň štyri noci. V prípade prechodu chilsko-argentínskej hranice rátajte so zdržaním. Prípadne, ak máte svoj vlastný itinerár, ktorý Vás zavedie do mestečka Puerto Natales, tak z tohto miesta taktiež zabezpečujú dopravu, ktorá trvá o niečo menej, a to približne 1 hodinu (cca 100 km). Samozrejme, do hotela sa dá dostať aj svojím prenajatým autom, ktoré si pri hotely odparkujete zdarma.

Patagónia je známa svojou fantastickou prírodou a s najkrajšími túrami na svete.
Foto: Ľuboš Fellner — BUBO

Tierra Patagonia Hotel & Spa - vybavenie #

Keď vojdete do hotela, okamžite Vás uchváti ten priestor, veľké okná s výhľadmi na hory a nad nimi modré nebo. Niečo úžastné! Privíta Vás milá recepčná. Bez problémov sa dohovoríte anglicky. Priestor recepcie je menší a o to väčší pocit diskrétnej atmosféry máte. Napriek premyslenej stavbe, ide o pomerne malé ubytovanie, čo Vám absolútne neprekáža. Stráviť tu pár dní v tak intímnej atmosfére je reset pre dušu.

Nachádza sa tu priestranná lounge s veľkým krbom. Niekoľko oddychových miestností s výhľadmi do prírody, kde si môžete dopriať či už jedlo, drink alebo len kávičku a čaj. Takisto tu je aj televízna miestnosť, terasy a malý butikový obchod.

K dispozícii je aj bar zásobovaný kvalitným vínom pôvodom ako ináč - z Chile. Taktiež slušným lokálnym pivom, alkoholom a koktailmi.

K dispozícii je aj luxusné zariadené spa, kde na Vás čakajú vírivky, sauna, vyhrievaný bazén. Viac informácii o procedúrach nájdete tu.

Wifi je dostupná v spoločenských priestoroch aj v izbách.

6 fotografií

Špičkové priestory hotela

K dispozícii je Vám reštaurácia so špičkovou kuchyňou. Samozrejmosťou sú aj jedla z tradičných receptov a stolovanie pri západe slnka s pohárikom chilského vína alebo tradičného calafate sour, ktorý môžete podstate ochutnať iba tu v Patagónii, je neodolateľné.

Hotelový šéfkuchár varí pre Vás zdravé a čerstvé jedlá ako morské plody z Magalhaesovho prielivu, jahňacie a hovädzie mäso z dobytka, ktorý sa choval na neďalekých rančoch a určite ochutnáte aj typické bobuľky calafate v jednom z mnohých receptov. Budete mať šancu uvidieť pravé patagónske barbecue - pomalé opekanie jahňatka nad uhlím. Na svoje si prídu aj vegetariáni a aj milovníci piva a vina.

Počas pandémie aj tu, na úplne odľahlom mieste, dbajú o zdravie svojích hostí. Tierra Patagonia kráča s dobou a pri check-in dostanete informácie k aplikácii, v ktorej si objednávate svoje jedlo, ktoré Vám prinesú aj do izby.

Z izieb máte na výber kategóriu standard, superior, suita.
Foto: Tierra Hotels #tierrapatagonia

Calafate Sour recept: zmiešate pisco, citrónový džús, cukor a kocku ľadu. Nalejete do pohára a pridáte čajovú lyžičku likéru/džúsu Calafate. A ak si lyžičku Calafate doprajete aj do šumivého vína, získate drink podobný francúzskemu Kir Royale.

Tierra Patagonia Hotel & Spa - izby #

Hotel disponuje s 37-mi izbami kategórie standard (33 m2) a superior (36 m2). 10 izieb typu superior je možné prepojiť do štýlu rodinného apartmánu. 1 rodinný apartmán sa skladá z 2 superior izieb o rozlohe 72 m2, má teda 2 kúpeľne a je pre max 6 osôb. Ak teda cestujete ako väčšia rodina, napr. s malými deťmi či dospievajúcimi deťmi, ktoré potrebujete mať pod dohľadom, je tu pre Vás dostupná aj takáto možnosť.

Všetky izby hotela majú výhľad na masív Torres del Paine a sú vykurované.

Izby pozostávajú z veľkej pohodlnej postele, luxusnej kúpeľne, kde priamo z vane môžete pozorovať divokú prírodu za oknami. Dokonalá náhrada televízie a dokumentárnych filmov. Hotel má k dispozícii aj 3 suity, ktoré sú dvojposchodové a s kúpeľňou majú dokopy 55 m2. V hornej časti je obývačka s mäkkými veľkými pohovkami a v dolnej časti na Vás čaká Vaša veľká pohodlná posteľ. Výhľady do prírody priamo z mäkkých perín. Dotýkate sa elegantného nábytku tradičného chilského dizajnu s prvkami kultúry Tehuelche (pôvodní obyvatelia z Patagónie).

3 fotografie

Aj takto môže vyzerať vaša izba

Všetky izby sú samozrejme vykurované a v súkromných kúpeľniach si nájdete aj mäkké uteráky, fény, drobnú kozmetiku.

Tierra Patagonia Hotel & Spa - sezóna a cenník #

Hotel je otvorený počas sezóny, ktorá je v Patagónii od 1.10. do 31.5.

Je možnosť objednať si balík služieb od 3 nocí do 7 nocí a program s raňajkami alebo all inclusive.

Podľa programu sa odvíja cena za pobyt. Napr. pobyt pre 2 osoby v najvyššej sezóne od 1.11. do 31.3. na 3 noci vyjde na 3150 USD/osoba v štandardnej izbe all inclusive, 3700 USD/osoba v superior izbe all inclusive, 4700 USD/osoba v suite all inclusive a deti do 17 rokov čerpajú samozrejme zľavy.

V mesiacoch október, apríl, máj, keď už je sezóna menšia, môžete tento pobyt využiť za výhodnejšie sumy. Pozor na Silvestra, kde minimálny počet rezervovaných nocí musí byť aspoň 6 a ceny sa pohybujú od cca 14 000 USD za superior room po cca 18 000 USD za suitu.

4 fotografie

Priestory luxusného UMA Spa

V balíku izba s raňajkami je zahrnuté iba ubytovanie, vstup do raňajkového bufetu a vstup do SPA s bazénom. V tomto balíku nemáte zahrnuté transfery (z Punta Arenas, El Calafate alebo Puerto Natales), hotelové exkurzie, obedy a večere, otvorený bar. Tieto vyňaté služby balík all inclusive už obsahuje.

V UMA SPA všetci hostia priplácajú iba za špeciálne procedúry (masáže, body wrap a pod.) a v bare všetci priplácajú iba za prémiové značky alkoholu.

Cenník UMA SPA nájdete tu: Cenník

Počas vášho pobytu v rámci all inclusive programu máte možnosť výberu dvoch poldenných exkurzií alebo jednu celodennú exkurziu zdarma. Exkurzie trvajúce pol dňa začínajú zvyčajne ráno alebo poobede tak, aby ste obed absolvovali v hotelovej reštaurácii.

Celodenné exkurzie začínajú ráno a trvajú približne do 18:00 a obed sa podáva vo forme obedového balíčka alebo v miestnej reštaurácii podľa typu výletu.

V rámci výletu býva zabezpečená doprava a anglicky hovoriaci sprievodca. Na recepcii hotela Vám odporúčia konkrétne exkurzie podľa vašej fyzickej zdatnosti a záujmov. Máte možnosť vybrať si z množstva výletov typu - trek, jazda na koni, jazda na bicykli, vyhliadková jazda a nenáročné vychádzky. Na svoje si teda prídu ako aktívne ročníky, tak aj ročníky, ktoré majú slabšiu fyzickú aktivitu a malé deti.

Kontakty priamo na rezervačné oddelenie reservas@tierrahotels.com (do predmetu správy zadávate názov Tierra Patagónia Hotel). Ďalšie resp. aktualizované informácie sú dostupné na oficiálnej web stránke hotela https://tierrahotels.com/patagonia/

UMA Spa. "Uma" v jazyku Aymara znamená voda. Postarajte sa takto o svojho ducha aj telo. Spojenie človeka s prírodou.
Foto: Tierra Hotels #tierrapatagonia

Okolie Tierra Patagonia Hotel & Spa #

Využite príležitosť mnohých výletov. Nechajte sa viesť na koňoch v doprovode chilského sprievodcu, ktorý Vám vyrozpráva príbeh tejto zeme a odkryje postupne všetky jej krásy. Potom sa vyberte na túru do kopcov s fantastickými výhľadmi do krajiny, ktorá sa tiahne od hraníc s Peru až k Antarktíde, čo je viac ako 10 000 km (¼ obvodu zeme). Toto je Chile! Z množstva výletov majú hostia k dispozícii na výber či už jazda na koňoch, bicykloch, loďke a kayakoch alebo jednoducho peši podľa vlastnej vytrvalosti, kondície a dĺžky pobytu. Potom si príjemne unavení ľahnite na masážne stoly luxusného Uma Spa, kde si zresetujete telo aj dušu. Následne sa ponorte do mäkkých a voňavých perín v luxusnej izbe bez zbytočnej televízie. Upload fotiek na Instagram a Facebook pre svojich folowers a vypnete wifi. Pokúsiť sa o odtrhnutie z online sveta, sociálnych sieti, kolegov a práce. Dokázali by ste to? Áno, máte na to! Môžete pokojne robiť to, „čo sa vo svete tak veľmi nenosí“. V sezóne tu trvá slnečný svit 15 až 17 hodín, takže hor sa na túru loviť zážitky! Je už Patagónia na zozname vytúžených miest, ktoré musíte navštíviť? Oplatí sa to!

4 fotografie

Aktivity v Torres del Paine

Odporúčané výlety počas pobytu na 4 nocí:

Deň 1: Príchod do hotela a check in. Ak prídete v časovom predstihu a máte ešte pol dňa pred sebou, tak odporúčame začať s výletmi okamžite. V toto poobedie stíhate ešte krátky výlet do Torres del Paine. Pôjdete pešo na ľahkú prechádzku po chodníku na vyhliadkové miesto. Počas výletu je možnosť spozorovať lietajúcich kondorov. Podľa tempa výlet trvá 1 až 2 hodiny a je ideálny práve pre tých, ktorý práve pricestovali a potrebujú trochu strečing a nadýchať sa čerstvého patagónskeho vzduchu. Tento výlet je bez sprievodcu.

Deň 2: Hunters Trail. Po raňajkách pôjdete autom (približne 30 min) na miesto, ktoré sa volá Portería Lago Sarmiento. Odtiaľto sa vyberiete na trek trvajúci približne 2,5 hodiny. Je to stredne náročný trek v nízkej nadmorskej výške a kto je aspoň trochu fyzicky zdatný, tak ho určite ľahko zvládne. Počas výletu stále obdivujete masív Torres del Paine. V polovici výletu sa dostanete do skalnatého terénu, kde objavíte maľby, ktoré sú ešte spomienkou na indiánov kmeňa Aonikenk, ktorý okupoval toto územie pred 6000 rokmi. Zároveň je toto jedno z najlepších miest, kde môžete pozorovať zvieratá ako lamy, líšky a kondory. Výlet sa končí na mieste Portería Lago Amarga, kde čaká auto a odveziete sa naspäť do hotela.

Deň 3: Tento deň si rezervujte celodenný trek k trom vežiam. Nadšenci hôr, horskej turistiky budú nadšení. Celý výlet trvá približne 8 hodín a obed bude realizovaný formou obedového balíčka. Transery trvajú približne 45 minút, pohybujete sa v nadmorskej výške 890 - 1200 m n.m. a vyžaduje sa fyzická kondícia. V poslednej časti treba rátať s tým, že budete prechádzať aj po skalnatom povrchu. Myslíte na kvalitnú obuv.

Deň 4: Vyskúšajte si jazdu na koňoch, ktoré žijú tu na ranči v Patagónii. Tieto výlety sú vhodné aj pre začiatočníkov, ako aj pokročilých v jazde. Máte na výber buď z poldňového stredne náročného výletu alebo z celodenného náročnejšieho výletu. Ak nemáte chuť na jazdenie, tak je možnosť vybrať si terénny bicykel, kde Vás transferom zavezú (približne 1,5 cesty) na miesta, kde sa dá bicyklovať v tejto úchvatnej prírode. Aktivita na 3-3,5 hodiny a späť do hotela. K tomu nezabudnite, že v hoteli máte voľný vstup do luxusného SPA. Nezabudnite si doma pribaliť plavky!

Deň 5: Deň check-outu z hotela. Využite posledné chvíle ešte v blízkosti jazera Sarmiento.

3 fotografie

Patagónske momentky

Patagónia - počasie a batožina #

Počasie v Patagónii a v Torres del Paine sa mení každú chvíľu a k tomu treba prispôsobiť svoju výbavu. Odporúčame kvalitné športové oblečenie, ktoré si budete vrstviť, keď pôjdete na výlet. Zíde sa termo prádlo, čiapka, nepremokavá bunda aj rukavice. Keď vyjde slnko, vie byť v Patagónii príjemne teplo, no akonáhle sa zamračí a zdvihne sa vietor, pocitová teplota je o niekoľko stupňov nižšia. Zoberte si pohodlné turistické topánky (nepremokavé a hlavne už trochu vychodené). Ak sa dobre pripravíte, tak Vás neprekvapí, že v priebehu dňa zažijete naozaj rôzne druhy počasia. Treba sa pripraviť aj na chladný vietor, slnko aj na dážď.

Neexistuje zlé počasie, len zle pripravený turista.
Foto: Tierra Hotels #tierrapatagonia

Sezóna v Patagónii je približne od októbra do mája, v čase keď je v Európe prevažne zima. Tu ste na opačnej strane pologule. Priemerne teploty v patagónskom „lete“ sa pohybujú od 7 do 19 stupňov (december-marec). Obdobie od približne konca marca až do konca júna môžeme považovať za „jeseň“, kedy sa teploty pohybujú od 1 do 7 stupňov a obdobie od septembra do decembra môžeme považovať za „jar“, kedy sa teploty pohybujú od 7 do 15 stupňov.

Mesiace jún, júl, august, september = vtedy je v Patagónii zima. Hotely sú zatvorené.

Podľa hotela, ktorý si pre svoju dovolenku zvolíte, myslíte aj na niekoľko kusov čistého slušného oblečenia, aby ste sa cítili medzi ostatnými hosťami príjemne. Ak servis zahŕňa spa, nezabudnite na plavky. V luxusných eco-lodge v Patagónii sa nevyžaduje prísny dress code, každopádne nestretnete nikoho kto by na Vás neocenil decentne oblečenie pri večeri.

Hotel Tierra Patagonia je luxusnou trvaloudržateľnou Eco lodge. Svet ju len postupne objavuje a každého na prvý pohľad uchvátí to je jej konštrukcia prirodzené vzrastnená s prírodou, v ktorej sa nachádza. Medzi jej známych hostí patrili slávni futbaloví hráči, športovci a TOP modelky, latino-americké hviezdy ako aj významní politici. Ich súkromie neoblomne strážia a tak isto budú pristupovať aj k Vám.

Okolitá príroda je naozaj veľmi čistá, udržiavaná a pripomína odľahlý raj na konci sveta a Tierra Patagonia robí všetky potrebné kroky k tomu, aby zanechala v nej čo najmenšiu stopu a zároveň približila túto krásu náročným hosťom z celého sveta. Ich náklady na energie sú minimalizované, separovanie samozrejmosťou, podporujú sadenie nových lesov a šírenie povedomia o globálnom probléme odlesňovania. To je len časť z množstva činností. Ich filozofia a aktivity z nich robia jednu z najlepších Eco lodge v krajine.

Kto miluje prírodu a turistiku, tak Patagónia je pre neho.
Foto: Daniela Snováková — BUBO

V neposlednom rade musíme pochváliť pedantný personál, ktorý je vždy usmiaty, ochotný a pripravený plniť Vaše priania a odpovedať na otázky. V hotely sa bez problémov dohovoríte anglicky. Nepotrebujete ovládať miestny jazyk, ktorým je španielčina. Každopádne základne španielske slovíčka či vety Vám vždy pomôžu prekonať bariéry a hneď si tu nájdete medzi miestnymi priateľov. Tento hotel stojí za tu cestu na druhý koniec sveta. Bude toto ten najkrajší hotel, v akom ste kedy boli?

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela vyštudovala na Katedre Manažmentu kultúry a turizmu v Nitre. Ešte ako študentka na univerzite strávila niekoľko mesiacov pracovne v USA a Mexiku, ktoré aj prešla krížom krážom. Po skončení školy sa dostala do BUBO najprv iba na stáž, no od začiatku bolo jasné, že zostane. Vypracovala sa na destinačnú manažérku Latinskej Ameriky kam aj pravidelne cestuje. Daniela je skôr introvert, ma rada papierovačky a väčšinou sa na svoje cesty pobali len do ruksaka. Nezabúda teda ani na seba. S BUBO spala na severnom polárnom kruhu v stane, v soľnom hoteli v Bolívii, navštívila všetkých 7 novodobých divov sveta na ceste okolo sveta v privátnom lietadle, prešla krížom cez Salar de Uyuni v džípe, zažila zipline v džungli v Kostarike, plavila sa po Dračej zátoke, v Ohňovej zemi, na Galapágoch, vystupila na Hornov mys, jazdila na rikši po starom Dillí, kúpala sa na absolútne neznámych plážach v Belize, zamilovala si Portoriko a Patagóniu, dovolenkovala na Mayskej riviére aj na Kube, zúčastnila sa expedície na Antarktídu, trekovala v Amazonii, prešla celou Škandináviou, kde ju uchvátili nórske fjordy a príroda na severe Fínska. Jedla slimáky, lúčne koníky, larvy vo Vietname aj kráľovského kraba v Ushuaii a na Kamčatke. Po návšteve 50. krajiny prestala počítať kde bola, koľko krát sa kam vrátila a prakticky už skoro nič zo svojich ciest nezbiera. Od malička bola vedená k turistike a hory doslova zbožňuje. Svoje cestovateľské sny si už dávno splnila, no určite chce ešte zažiť safari v Afrike a polárnu žiaru na saniach v psom záprahu. Miluje mexickú a taliansku kuchyňu, vždy sa teší na gastronomické zážitky v podani kuchárov z Chile ako aj jej otca, ktorý ju doma na Kysuciach víta tradičnými slovenskymi jedlami. Ocení aj škandinávsku čokoládu, írske pivo, portugalské pasteis, brazílske brigadeiro, sicílske cannoli a hlavne nemeškajúce lety.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Antarktída - plavba a prelet ponad Drakeov prieliv

Zo zájazdu:

Daniela Mihaldová

Posledná úprava článku | Prečítané: 147

Mohlo by Vás zaujímať

Fernão de Magalhães Prémiový blog

Prémiový blog Fernão de Magalhães

Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu. Po portugalsky sa volá Fernão de Magalhães a po španielsky Hernando de Magallanes.…

Ľuboš Fellner 27 min. čítania
Perito Moreno – najkrajší ľadovec sveta Prémiový blog

Prémiový blog Perito Moreno – najkrajší ľadovec sveta

Keď som po prvý raz videl Perito Moreno, bol som nadšený. Tento ľadovec je mojim prírodným divom sveta, je skutočne prekrásny a krajší než na…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Patagónia – originálne príhody v najkrajšej prírode sveta Prémiový blog

Prémiový blog Patagónia – originálne príhody v najkrajšej prírode sveta

Najkrajšou prírodou sa hrdí Nový Zéland či Nóri, ale asi preto, lebo ešte neboli v Patagónii. Patagónia nie je žiadny štát, je to oblasť ako…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Tučniaky - pozorovanie najmilších zvierat sveta Blog

Blog Tučniaky - pozorovanie najmilších zvierat sveta

Prečo sa nám tučniaky tak páčia? Podľa čoho si vyberajú partnera a sú si verné? Viete, že ich vcelku ľahko viete na svojich cestách zazrieť aj vy?…

Ľuboš Fellner 48 min. čítania
TOP 10 Chile Blog

Blog TOP 10 Chile

Chile má všetko, čo si ktorá krajina môže želať. Oceán po celej západnej strane, Andy po východnej strane, národné parky s dramatickými výhľadmi.…

Daniela Mihaldová 14 min. čítania
Ako vyzerá plavba v Ohňovej zemi? Blog

Blog Ako vyzerá plavba v Ohňovej zemi?

Ak ste si už mysleli, že na našej planéte nie je príroda nedotknutá ľudskou rukou, vedzte, že Patagónia má pre vás ešte jedno malé prekvapenie.…

Daniela Mihaldová 26 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Guam, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

17 dní

Trvanie

8027
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

9 dní

Trvanie

3692
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4393

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.