Najkrajšie hotely sveta - Constance Belle Mare Plage, Maurícius

Najkrajšie hotely sveta - Constance Belle Mare Plage, Maurícius

Dva kilometre skvostnej bielej piesočnatej pláže, ktorá je chránená pobrežným koralovým útesom, vďaka čomu je ideálna na kúpanie, vodné športy a šnorchlovanie. Dve 18-jamkové majstrovské golfové ihriská, rozprestierajúce sa na viac ako 140 hektároch. Či už ste golfista alebo nie, málokto sa môže pochváliť tým, že hral golf uprostred Indického oceánu, na ihriskách obklopených nádhernou prírodou. Prosím vstúpte! Pripravili sme pre Vás kvalitnú prehliadku hotela uprostred tropických záhrad, ktorý má BUBO už v základnej cene svojho zájazdu.

Port Louis Počasie

slabý dážď

slabý dážď

27°C

Predpoveď 20.Apr

Východ slnka 06:22

Západ slnka 17:55

Dážď 0.66mm

Constance Hotels & Resorts je sieť luxusných hotelov v exotických destináciách po celom Indickom oceáne. Či už pôjdete na rozprávkový Maurícius, magické Maldivy, luxusné Seychely alebo autentický Madagaskar, nájdete tu krásne hotely, obklopené tyrkysovou lagúnou a prívetivým personálom. Už len vychutnávať si zaslúžený oddych v jednom z takýchto hotelov stojí za to. Ak však zrovna nechcete oddychovať a ste akčnejší typ, hotel ponúka niečo takmer pre každého... 

Jedným z najfantastickejších miest v rámci tejto siete je pre nás v BUBO jednoznačne Maurícius, kde pravidelne využívame služby unikátneho ekologického a zároveň chic rezortu Constance Belle Mare Plage. Tento raj na zemi je akousi čerešničkou na torte nášho unikátneho zájazdu po Vanilkových ostrovoch, ktorý zahŕňa aj návštevu SeychelReunionu. Spolu s Mauríciom na záver naozaj silná dovolenková trojkombinácia! 

Kedy sem cestovať? Maurícius, ležiaci pri africkom pobreží, je ideálnou celoročnou destináciou. Prispieva k tomu tunajšie tropické podnebie s prímorskou klímou a priemernými teplotami medzi 25 –  29ºC. Voda v mori sa ohrieva na príjemných 22 až 27ºC. Pre túto oblasť je typická tzv. mikroklíma, znamená to, že každý región je rozmanitý a počasie môže byť veľmi rozdielne. Teploty preto bývajú uvádzané v priemere a je potrebné si sledovať konkrétnu oblasť, kam cestujete. 

Maurícius má dve ročné obdobia. V novembri sa začína teplé a vlhké leto s teplotami okolo 30ºC, ktoré trvá až do mája. Od júna do októbra nastáva suchšie, tzv. zimné obdobie. Teploty mierne klesnú, pohybujú sa okolo 23 – 25ºC. V lete teplota vody stúpne až na 29ºC a v zime neklesá pod 23ºC. Pre Maurícius sú charakteristické cyklónové búrky, najväčšie riziko je medzi januárom a marcom. Tento rok som tu bola už dvakrát, raz vo februári a raz v marci. Prvé štyri dni vo februári nám nepršalo vôbec, počas ďalších štyroch dní v marci nám spŕchlo v noci a jeden deň sme mali trošku upršaný. More bolo aj naďalej teplé a vôbec to neovplyvnilo našu skvelú atmosféru, všetci klienti boli z nášho hotela nadšení.

Hotel Constance a jeho fantastická poloha. Video: Daniel Fellner - BUBO

Hotel Constance a jeho fantastická poloha. Video: Daniel Fellner - BUBO

Komfort po všetkých stránkach #

Hotel Constance Belle Mare Plage má 104 prestige izieb s výhľadom na more a pláž (45 m2), 149 apartmánov Junior suite s výhľadom na more a na pláž (68m2), šesť Deluxe apartmánov otočených k moru (96m2), osemnásť víl s vlastným súkromným bazénom (375m2 - 525m2) a jednu prezidentskú vilu (978 m2). Všetky izby sú komfortne zariadené, s moderným nábytkom v teplých farbách. Pri príchode nám personál bleskurýchle označí batožinu podľa menoviek a čísiel izieb a zároveň ju doručí na naše izby. Na izbe nás už čaká ovocie na privítanie a fľaška vody. Žiadne plasty, fľaša je sklenená a nahrádza tak typické hotelové plasty. Hotel nás upozorňuje, aby sme si ju nezobrali zo sebou ako suvenír, ale dbali o životné prostredie.

Malá ochutnávka nášho rezortu a jeho areálu

Ak ste ubytovaní na prízemí, do bazéna sa dostanete prakticky za pár sekúnd. Nezabudnite si však so sebou zobrať kartu od izby, aby ste sa náhodou na terase nevymkli, stáva sa nám to často.  Či už uprednostníte vilky alebo klasické izby, ubytovanie vás tu rozhodne nesklame.

Z našich izieb typu Junior suite 600-700 to máme blízko všade, oddychový tichý bazén pred nami a na druhej strane spa. Ak sa vám aj napriek tomu nechce chodiť pešo, hotelový personál vás rád prevezie na bugine. Najmä deti to vedia oceniť a niekedy sa nechcú prestať voziť celý deň. Boli sme ubytovaní aj v izbách 900 typu Prestige, ktoré sú o trošku menšie ako izby typu Junior suite. Rozhodne však ani týmto izbám nechýba nič, sú rovnako vzdušné, priestranné a štýlové pri troche šťastia môžete skákať z terasy rovno do bazénu. 

Hotel ponúka fantastickú kuchyňu.
Foto: Eva Andrejcová — BUBO

Kde sa najesť? #

Mňa osobne na tomto hoteli milo prekvapilo množstvo reštaurácií, takú širokú voľbu naozaj nenájdete všade! Na výber je tu zo siedmich reštaurácií a šiestich barov.

La Citronelle je ideálna reštaurácia na raňajky, otvorená od 7.00 do 10.30. Pokojne tu raňajkujte aj celú hodinu a vychutnajte si širokú ponuku jedál vo forme bufetov, ktoré tu nájdete. Zrána ešte nie je tak teplo, preto si vyberáme miesta s panoramatickým výhľadom na pláž a bazén a posedenie pod šírym nebom. Odporúčame výborné domáce jogurty, voňavé palacinky, či banánový koláč. Ak by ste mali chuť na teplú polievku, hotel ponúka v rámci raňajok aj ázijský kútik. Neskôr sa sem opäť môžete vrátiť na večeru medzi 18.30-22.30. Okrem bufetu tu mávajú aj tematický večer. Mne skvele chutila talianska kuchyňa, nezabudnem na vynikajúce cestoviny ako predjedlo. Naje sa tu naozaj každý gurmán, v ponuke majú steaky, grilované jahňacie mäsko, morské plody, viacero druhov rýb podľa dennej ponuky, ustrice, hrebenatky, morských ježkov, čerstvé ovocie a zeleninu, indický a ázijský bufet... Do tejto reštaurácie nepotrebujete rezerváciu. Odporúčali by sme vám však zariskovať a zájsť si na večeru každý večer inam. Pozor, na večeru v ´ à la carte´ reštauráciách však potrebujete rezerváciu. Počas najvyššej sezóny odporúčame rezervovať si stôl hneď po príchode, pri check-ine alebo ideálne dva dni dopredu. Takisto je potrebné dodržiavať dress-code.

Indigo
Oddychová prímorská reštaurácia otvorená na obed, popoludňajšie sústo v rámci All inclusive a ´à la carte´ - tematické večere pod hviezdami. Táto reštaurácia má vynikajúcu polohu, z ktorej sa núka nádherný výhľad na tmavomodré more a bazén. Ideálna pre milovníkov sushi a morských plodov, dokonale pripravené na grile. Nechajte sa prekvapiť juhovýchodnými ázijskými lahôdkami alebo originálnou pizzou z tradičnej pece na drevo. Bonusom je interiér v štýle francúzskeho šarmu.
Do Indigo reštaurácie sa dostanete priamo z najväčšieho baru The bar, ten zbadáte priamo z recepcie. Vydáte sa smerom k pláži, prejdete zhruba sto metrov a pred sebou máte Indigo.
Otváracie hodiny:
Obed: 12:00-17:30
Večera: 19:00-23:30

Deer Hunter
Nachádza sa v budove, hneď vedľa golfového ihriska Legend. Reštaurácia má nádherný výhľad na zeleň, jazierko a 18. jamku a pri troche šťastia môžete v blízkom okolí vidieť pobehovať stáda jeleňov Java. A ako sa sem dostanete? Vyberiete sa okolo posilňovne a spa, prejdete ešte sto metrov, zabočíte z hotelového areálu vľavo, prejdete cez cestu a ste tam. Je to nejakých dvesto metrov, nie viac. Reštaurácia je pri clubhouse, odkiaľ vyrážate na svoje golfové dobrodružstvá. Ponúka tradičnú kuchyňu krajín v Indickom oceáne a patrí medzi moje obľúbené. Budete tu mať aj svojho osobného čašníka, ktorý vám odporučí vína, prestrie stôl a postará sa o ešte mocnejší gurmánsky zážitok. Jedlá sú podávané pod luxusnými poklopmi (bell), býva tu menší nával hostí a tak sem môžete pozvať svojho milovaného na luxusnú romantickú večeru. Môžete sem však skočiť aj na raňajky alebo dať si niečo malé pod zub popri hraní golfu. Na obed je v ponuke set menu, ktoré obsahuje predjedlo, hlavné jedlo na výer väčšinou z dvoch chodov a dezert v rámci polpenzie. Alebo máte rozpočet 1090 RS, ktoré môžete použiť na menu z ´à la carte´ ponuky. Odporúčame doradu (pražmu) s lahodným karfiolovým pyré a hráškom.
Otváracie hodiny:
Raňajky: 07:00-10:00
Obed: 12:00-17:30
Večera: 19:00-23:30

Gurmánsky zážitok v reštaurácii Deer Hunter

Lakaze
Názov „Lakaze“ v kreolčine znamená domov. Vyberiete sa z recepcie doprava smerom k tenisovým kurtom, prejdete okolo detského bazénu a zbadáte príjemnú plážovú reštauráciu, situovanú hneď vedľa. Celá cesta vám zaberie pár minút. Táto reštaurácia je stelesnením dokonalého relaxu a pohodlia, môžete tu mať nohy v piesku a vychutnať si špičkové menu, šalátový bar, gurmánske sendviče, mäso a morské plody z grilu, pripravené na mieste a bohatý dezertový bufet s nádherným výhľadom na lagúnu. Palacinky, vafle, koláče a zmrzlina, alebo radšej čaj o piatej?...
Otváracie hodiny:
Obed: 12:00-15:00
Tea time: 16:00-18:00

La spiaggia je skvelá stredomorská reštaurácia pri pláži (odtiaľ názov z taliančiny spiaggia - pláž), má tiež veľmi zaujímavé menu s rybami, morskými plodmi a mäsom, ideálny mix všetkého, každý si vyberie čosi. Keď sa vyberiete okolo posilňovne a spa, pôjdete ďalších dvesto metrov, prejdete cez areál s vilkami a miniete prezidentské vilky, dorazíte priamo k reštaurácii.
Otváracie hodiny:
Večera: 19:00-23:30

Blue penny je štýlová reštaurácia s najväčšou vínnou pivnicou v Indickom oceáne s približne 35 000 vínami z celého sveta! Reštaurácia sa nachádza pod lobby barom, rozhodne ju pri ceste na raňajky neprehliadnete, veľký nápis je večer rozsvietený. Zídete dolu schodmi, zvyčajne je tam teplota okolo 19 stupňov, aby sa víno správne ochladilo. Je to legendárne miesto plné vôní, ktoré ponúka degustácie vína, čokolády, či syrov. Rozhodne tu nájdete gurmánsky zážitok na úrovni. My sme mali možnosť nahliadnuť do vínnej pivnice a prekvapilo ma to množstvo vína, ktoré tu naozaj majú. V prípade záujmu vám vedia pripraviť v jednej z pivničných miestností súkromný stôl pre 10-12 osôb. K vínu si rozhodne dajte syry, ktoré majú v ponuke, aby ste umocnili rozprávkový gurmánsky zážitok.
Otváracie hodiny:
Večera: 19:00-23:30

Blue Penny Cellar - nikdy som nebola v krajšej vínnej pivnici

Do ´ à la carte´ reštaurácii je však prísnejší dress-code, preto odporúčame zbaliť si do kufra nejaké reprezentatívne oblečenie. U dám obmedzenia nie sú, ale u pánov sa vyžaduje zatvorená obuv a dlhšie nohavice do všetkých reštaurácií okrem La Citronelle, hlavne v čase večere.

Väčšina z týchto reštaurácií má aj bar, hlavným miestom stretnutí je pre nás The bar so svojím desať metrov dlhým barovým pultom, s výberom viac ako dvesto rumov z celého sveta. Rum odporúčame maurícijský Chamarel, seychelský Takamaka alebo reunionský Isautier. Bar sa nachádza neďaleko od pláže, a tak si môžete vychutnať ozaj parádny oddych s drinkom v ruke.

V tunajšej reštaurácii Blue Penny sa ukráva najväčšia vínna pivnica v Indickom oceáne s viac ako 35 tisíc fľašami vína!

Luxus do posledného detailu #

Pláž je jednoznačným lákadlom tohto rezortu. Máme tu k dispozícii komfortné ležadlá, uteráky bývajú v ratanových boxoch, v bielom nájdete tie čisté, do čierneho boxu sa dávajú použité. Všetko je tu premyslené do posledného detailu, pri bazénoch nájdete aj stolík s vodou a knihami, môžete sa občerstviť a stráviť čas čítaním..

Boat House, plážový domček, ktorý je na mapke označený ako bod číslo 12,  ponúka vodné aktivity ktoré sú v cene BUBO zájazdu. Domček je neďaleko tichého bazénu, ak sa prejdete po pláži, na ľavej strane už budete vidieť pripravené kajaky a lode. Samozrejme, všetky aktivity závisia od počasia, väčšinou vám však dajú vedieť v dostatočnom predstihu.

Ak chcete šnorchlovať, potrebujete rezerváciu, my sa vždy držíme zásady - čím skôr, tým lepšie. Môžete si vybrať z dvoch termínov denne, buď o 10:00 alebo o 14:00, celý výlet trvá zhruba hodinu a pol. Vyhraďte si pätnásť minút a príďte do Boat House skôr, aby ste si mohli vybrať potápačské okuliare, plutvy a šnorchel, a takisto podpísali papier, že ste zdravý.
Pre tých, čo sa nechcú ponárať je k dispozícii loď s priesvitným dnom, kde máte na výber opäť dva termíny - o 10:30 a o 14:30. Tento výlet trvá asi hodinku a odporúčame ho pre rodiny s deťmi, vezmite si nejaké pečivo na kŕmenie rýb. Podmorský svet je rozhodne lákadlom pre všetkých!
Na šnorchlovanie a výlet loďou potrebujete rezerváciu, na zvyšné aktivity už nie. K dispozícii je aj vodné lyžovanie a wakeboardy, denne od 9:15 do 12:15 a od 13:45 do 16:45. Odporúčame vyskúšať, rozhodne to nie je také jednoduché, ako to vyzerá! Za vyskúšanie rozhodne stojí aj windsurfing, kajaky a pedálový vodný bicykel, Hobie Cat.

Náš hotel ma aj vlastné potápačské centrum Blues Diving center, kde ponúkajú kurzy PADI a CMAS pre začiatočníkov a pokročilých potápačov na požiadanie, úvodné ponory a ďalšie služby, to všetko však za príplatok. 

Slnko, more, pláž, zaslúžený oddych - čo viac si človek môže priať.

Určite odporúčame šnorchlovanie, nie je to síce Červené more, ale podmorský svet v Indickom oceáne vás milo prekvapí. Sme v prekrásnej čistej vode (Maurítius má neuveriteľnú polohu ďaleko od všetkého) na koralovom útese.

V prípade zlého počasia a veľkých vĺn môžu byť aktivity zrušené, vtedy vám odporúčame zarezervovať si ďalší termín a rozhodne si to vyskúšať.

Ktoré aktivity má BUBO v cene hotela?

• vodné lyžovanie
• windsurfing
• šnorchlovanie
• vodné bicykle
• kajaky
• hobie cat
• výlet loďou s priesvitným dnom
• tenis, stolný tenis, minigolf
• fitness centrum
• prechádzky po pláži

    Ranné prechádzky po pláži, ak si privstanete tak budete na pláži takmer sami.
    Foto: Eva Andrejcová — BUBO

    Niečo navyše... #

    Hotel ponúka bezplatné športy ako tenis - máme k dispozícii štyri osvetlené tenisové kurty (zapožičanie syntetických rakiet a lopty za poplatok), stolný tenis, francúzsky bowling, 9-jamkový minigolf a  volejbal.
    Spoplatnené sú osobné hodiny trénera: tenis, vodné lyžovanie, windsurfing, kite surfovanie, golf, posilňovňa. Komu by to stále nestačilo, čakajú tu na vás aj horské a elektrické bicykle, cyklistické túry.

    Hotel pre nás vie zabezpečiť jazdu na koni, štvorkolke, výlet helikoptérou, plavbu katamaránom (cena cca 90 eur), parasailing, rybárčenie, rýchlostný čln. Pre odvážnejších je k dispozícii skúter, cena je cca 30 eur/deň. V tomto prípade je potrebný medzinárodný vodičský preukaz a je len na vás, ktorú časť ostrova preskúmate. Vodný skúter však na Mauríciu nehľadajte, je tu zakázaný.

    Osobne som vyskúšala miestne fitness centrum, začala som aqua aerobicom, vhodným pre každú vekovú kategóriu, kde si môžete spríjemniť čas v bazéne. Mimoriadne energický tréner vás vyburcuje k poriadnym výkonom. Ak je pekné počasie a vyberiete sa do fitness centra na jogu, môže sa stať, že bude hodina prebiehať na tichom mieste vonku pod palmami, len si dávajte pozor na padajúce kokosy a meditujte v oáze pokoja. Bezplatné skupinové cvičenia sú o 8:30 a 17:00, hodina väčšinou trvá 45 minút. Ja odporúčam pravú africkú zumbu ráno o 8:30, vtedy sem nechodí veľa ľudí a vďaka skvelej tunajšej trénerke načerpáte pozitívnu energiu na celý deň. Na tejto hodine zistíte, že dovolenka nie je len o bufetových večeriach, ale aj o tom, aké je dobré si poriadne zamakať.

    Dáte prednosť jóge na čerstvom vzduchu, súkromnej hodine zumby alebo golfu?

    Golfový raj #

    Pre vášnivých golfistov je tu prekvapenie o ktorom ani nesnívali. Náš bubácky hotel má totiž úchvatné 18-jamkové majstrovské golfové ihriská, a to nielen jedno, ale rovno dve. Rozprestierajú na viac ako 140 hektároch, a či už ste golfista alebo nie, málokto sa môže pochváliť tým, že hral golf uprostred Indického océanu, na vždyzelených ihriskách, obklopených krásnou prírodou. Na golfové ihrisko Legend sa dostanete aj po svojich, cesta trvá maximálne desať minút pešo, podľa toho, kde ste ubytovaní. Pre tých, čo si priplatia all inclusive, sa tu golf naozaj oplatí. Golfový vozík máme ako BUBO skupina v cene a neplatíte ani tzv. green fee. Je dosť možné, že ak predchádzajúcu noc pršalo, tak vás na ihrisko nepustia s vozíkom a budete si musieť nosiť celú výbavu zo sebou. Ak nemáte svoju výstroj, nezúfajte, požičajú vám ju za 1700 RS, okolo 41 eur na osobu/deň. Ak by ste chceli ísť na druhé 18-jamkové ihrisko Links, rátajte s časovou rezervou. Cesta hotelovým minibusom trvá zhruba pätnásť minút, minibus odchádza každú celú a každú polhodinu. Ak ste sa rozhodli zahrať si golf, ihrisko a svoj tee time si rezervujte deň dopredu. A dajte pozor, aby ste si rezervovali to správne ihrisko!  

    Spa & wellness #

    Hneď vedľa fitness centra nájdete spa. Je to veľmi štýlové, elegantné miesto vhodné na zaslúžený oddych. Na výber sú tu masáže od výmyslu sveta, oddychové, aromatické, celotelové a podobne... Na hotelovej izbe vás už bude čakať detailná ponuka spolu s cenníkom, takisto si môžete vybrať masáž podľa dĺžky, odporúčame skorú rezerváciu. V areáli spa nájdete suchú a parnú saunu a vírivky, ktoré môžete využívať bezplatne. Už štandardom je ponuka kvalitnej francúzskej kozmetiky značky Sisley, kadernícky a kozmetický salón.

    Z areálu spa vyžaruje pokoj a harmónia.

    Detský klub #

    Súčasťou rezortu je aj detský klub pre deti od 4 do 11 rokov. Sem môžete odložiť svoju ratolesť a vyškolený personál sa o neho perfektne postará, sú tu organizované výlety po okolí, miestne remeselnícke kurzy, či kulinárske aktivity. Vaša dovolenka tak bude bohatšia, že každý večer vám deti budú rozprávať ich ulovené zážitky z nejakého tematického programu.

    Užitočné info #

    Check-in býva zvyčajne o 14:00, check out o 12:00. Samozrejme, hotelový personál vám príde zobrať batožinu okolo 11:30-12:00 a odnesie ju do hotelovej úschovne batožiny hneď napravo vedľa recepcie, oproti obchodíkom. Neďaleko, o päťdesiat metrov ďalej vpravo sa nachádza aj courtesy room. Túto miestnosť máme k dispozícii ako taký salónik pre cca dvadsať osôb, kde si môžeme zložiť veci, osprchovať sa a pripraviť sa na odlet. K dispozícii sú oddelené dámske, pánske sprchy, vybavené toaletnými potrebami a uterákmi. 

    Pri kúpe leteniek domov odporúčame zvoliť nočný let, získate tak extra deň na pláži. Ak by ste však uprednostnili svoje súkromie, neskorý check-out je do 19:00, v takom prípade to stačí nahlásiť na recepcii deň pred odchodom. Táto služba je spoplatnená a stojí sto eur. Vtedy vám bude personál zbierať batožinu okolo 18:30-19:00 a odnesie ju priamo na recepciu. Ak si však budete vybavovať neskorý check out, zastavte sa na recepcii, aby vám znovu aktivovali kartu od izby. Samozrejme, hotel vám bude vedieť potvrdiť neskorý check-out až deň pred odchodom, podľa aktuálnej obsadenosti. Ak nemáte neskorý check-out, môžete celý deň využívať všetky hotelové služby a objednať si jedlo a nápoje na číslo svojej izby. Pred odchodom sa stačí zastaviť na recepcii a vyrovnať svoj účet. Platiť môžete v hotovosti, v rupiách, eurách alebo kreditnou kartou, takisto aj kombinovane. 

    All inclusive končí posledný deň pobytu o 15:00, naďalej si však môžete objednávať nápoje a jedlo na číslo svojej izby. Odporúčame vyplatiť si svoj účet až tesne pred odchodom (no pozor všetko tu funguje pomalšie a na túto činnosť si rezervujte hodinku), v tom prípade si skontrolujte hlavne účty z posledného dňa, môže sa stať že niekto je ubytovaný na izbe, kde ste predtým boli vy a niečo si objedná na ten istý účet. V tom prípade však recepčný skontroluje podpisy a všetko vyrieši. Ak by ste si vyplatili účet už ráno, budete musieť vyrovnať každý drink, ktorý si objednáte v priebehu dňa, a to už v hotovosti alebo utekať z plážového baru až na recepciu a zaplatiť kartou. Posledný deň máme možnosť doobjednať si takisto bufetovú večeru v reštaruácii La Citronelle, stojí väčšinou 58 eur. V prípade skupiny vieme občas vyjednať až o 15-20 percent nižšiu cenu, je však potrebné sa o dostupnosti informovať skôr.

    Raj na zemi, z ktorého sa Vám nebude chcieť odísť.
    Foto: Eva Andrejcová — BUBO

    Luxusné zážitky môžete v tejto hotelovej sieti hľadať na zájazdoch 3x Naj Afriky a relax na Mauríciu , Vanilkové ostrovy vrátane rodinnej verzie tohto zájazdu, naozaj komfortný zájazd plný najkrajších pláží, vhodný aj pre najmenších. 

    Pozývame Vás pozrieť si náš Prémiový blog o Maurítiuse, ktorý uverejnil Ľuboš Fellner 

    Referencia od nášho klienta:

    Nejsem spisovatelský typ,  ale  využít možnost něco po zásluze pochválit si nedám ujít . Za svůj cestovatelský život jsem navštívil mnoho pětihvězdičkových hotelů  ( a to velmi často  i s CK Bubo), ale tohle byl TOP !

     Již při příjezdu jsme byli dojati nevtíravou ochotou personálu. Přijemné , rodinné přijetí , se standardní službou přípitku a  kufry na pokoj. Areál je veliký , možná na délkuaž  kilometr, šíře podél pobřeží  tak 100-150 m .  Hotelové pokoje jsou převážně  ve stylových  dvouposchoďových domcích.  Střed areálu tvoří recepce, bary a restaurace ale  o tom však později. O pokoji s dá říci jediné, je to pokoj  snů!  Prostorný skvěle vybavený, pohodlná široká postel, výběr z polštářů, oddělené WC,  luxusní koupelna jak s vanou tak sprchovým koutem.  Samozřejmě v plné výbavě doplňků a ručníků jak si pětihvězda  žádá.  Internetová televize se stovkami filmů z datasouborů  hotelu. Ale kdo by koukal na televizi,  když je všude takových lákadel ! 

    Dále k prohlídce : ) Pokoj navazoval v našem případě na velikou terasu s posezením a s výhledem jak na bazén, tak i přes koruny palem na moře. Kouzelné ! Jak jsem časem zjistili, tak standardem pokojové služby je nejen úklid a zastýlání postelí , ale i večerní odestýlání s přípravou  osušky před postel a přípravou hoteových jednorázových pantoflí k nočnímu stolku, včetně zatažení závěsů a kvalitních žaluzií. Milé a nečekané !

    Jak bývá zvykem ,  hned jsem se pustili do obhlídky areálu..,  zde se nedá vylíčit jak kouzelně lze spojit  jednotlivé bloky hotelu s vodními prvky, kterými je areál protkán. Cestičky přes vodní l laguny, minigolf, místa k posezení i k poležení pod pamami v houpacích sítích.  Relaxační místa všude , navíc  v areálu celkem 5 kvalitních bazénů vždy obklopené vzrostlými palmami,  vždy v blizkosti jednotlivých hotelových aparmánů. Všude  dostatek lehátek,  volné,  měkké ručníky aj. 
    Středem areálu je budova s bary  a restaurací , vše obklopené  vodní plochou  z které  "vyrůstají " palmy . Technicky  úžasně vyřešeno a takovéto prvky bývají velice drahé. U centrálního  bazénu jsou též nad vodou kruhové boxy pro  privátní  posezení, těsně  nad vodou jsou instalovány i houpací sítě, tak že oko fotografa zde nedokáže udělat špatnou fotku,  vše je úžasně fotogenické. I samotná restaurace je sice v patře ale obklopena "vodními terasami". Jako technik ze stavebnictví vím, jak je obtížné zhotovit  tyto bazénové prvky tak , aby  neprosakovala a nevzlínala voda  do stěn.  Zde bylo po stavební stránce vše krásné a vše dokonalé !. 

    A teď  něco na téma restarace :) Výborné. Přibral jsem 3 kg. :o(. Co dodat,  oči by jedly, ale žaludek  to už nezvládá.....  Jak snídaně , od všeho něco a všechno moc dobré,  tak večeře , od stejků,  klasická čínská, indická i evropská jídla, či mořské plody, vše připravované přímo kuchaři u jednotlivých boxů. Přehršel zákusků, zmrzlin a ovoce.. kila navíc mluví za vše !.

     A nyní téma moře. Areál je dobře koncipován,  dlouhá, písečná pláž, všude dostatek lehátek  i slunečníků, vše včetně měkoučkých ručníků k využití  zdarma resp.  v ceně pobytu.  Úžasnou výhodou lokace kterou vytvořila sama příroda je to, že cca 500 m od břehu vytvořila příroda jakousi  kamennou či korálovou barieru, a tudíž velké oceánské vlny se o barieru rozbijí  a k pobřeží dochází  již  jen drobné vlnky.   To se musí ocenit, neboť zde pravděpodobně nehrozí ten problém, že se hosté z důvodu větru  nad oceánem a vysokých vln se  v moři ani nevykoupou. 

    Ale abych jen vše nechválil,  vstup do moře  je žel  problematický z jiného důvodu.   Mořské dno je i u břehu pokryté zbytky pichlavých  rozlámaných  korálů, případně  většími či menšími  kameny.  Tak že do moře je  nutno vstupovat pomalu a obezřetně.  Na druhou stranu v cene od Bubo je dostatek vodních aktivit a to  zdarma,  od šnorchlování, prohlídku korálů přes sklo v lodi, vodní lyžování či šlapadla.

     Musím zhodnotit, že tento hotel se svými službami , architekturou, jídelnou , bazény i  pláží nás nadchnul.  Měli jsme navíc štěstí ve skvělé průvodkyni, dobré partě v zájezdu i v dobrém počasí.

     Zkrátka, tohle vyšlo ! Děkujeme ti Bubo!"

    Vítězslav Taschner, konateľ IT firmy

    Eva Andrejcová

    Eva Andrejcová

    Eva Andrejcová

    Eva sa riadi heslom: čo nás nezabije, to nás posilní. Stále sa snaží rozdávať úsmevy a tešiť sa z maličkostí. Vyštudovala Finančný manažment na  EUBA, čo jej umožnilo stráviť čas v zahraničí, študovala v Chorvátsku, Portugalsku a Poľsku. Precestovala väčšinu krajín v Európe, pár v Amerike, a tiež sa pozrela na Jamajku a Kajmanské ostrovy.  Ak nie je na cestách, určite ju nájdete na horách alebo na dobrom festivale. Nedá dopustiť na dobré jedlo, rockovú hudbu a severské krimi. Jej druhým domovom je Poľsko, kde žila a pracovala päť rokov. V cestovnom ruchu začala pracovať v Turecku, ale p otom čo sa prebila medzi 1000 záujemcami na pozíciu sprievodcu BUBO sa jej splnil veľký sen.

    Opakovane navštevuje všetky Škandinávske krajiny. Indočínu (Vietnam a Kambodžu), prešla celé Japonsko od východu na západ a hlavne miluje ostrovy v Indickom oceáne. Na Seychelských ostrovoch bývala v rôznych hoteloch a prešla viac než len hlavný ostrov. Učaroval jej divoký Réunion s prekrásnou prírodou. A samozrejme uhľadený a bezpečný Maurítius s prekrásnym tropickým morom. Všetky krajiny prešla viac razy a komplexne a tak jej záverom môžete dôverovať. Vo všetkom ide ďalej, tak ako sa to v BUBO vyžaduje a dôkazom je aj tento opis jedného BUBO hotela. Eva verí, že Vás navnadí na jeho návštevu a že Vaša dovolenka bude tou najlepšou.

    Obľúbený zájazd v BUBO katalógu:

    Vanilkové ostrovy

    Zo zájazdu:

    Eva Andrejcová

    Posledná úprava článku | Prečítané: 1251

    Mohlo by Vás zaujímať

    Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

    Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

    Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

    Ľuboš Fellner 13 min. čítania
    Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény Prémiový blog

    Prémiový blog Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény

    Tri málo známe ostrovné geografické pojmy. Mikronézia leží na severe Tichého oceánu, Makaronézia v Atlantiku a Maskarény na juhu Indického oceánu.…

    Ľuboš Fellner 17 min. čítania
    Maurícius - brána k luxusnej dovolenke Prémiový blog

    Prémiový blog Maurícius - brána k luxusnej dovolenke

    Boh najprv stvoril Maurícius a potom urobil kópiu, ktorú nazval nebom, tvrdil Mark Twain. Ako si vybrať na Maurítiu najlepšiu pláž a najlepší hotel…

    Ľuboš Fellner 10 min. čítania
    Skryté poklady Maurícia - ako vznikli dúhové duny? Port Louis

    Port Louis Skryté poklady Maurícia - ako vznikli dúhové duny?

    Vybrať si na Mauríciu najkrajšiu pláž je ako vybrať si najchutnejšiu zmrzlinu - všetky sú úžasné, takže to vôbec nie je jednoduché. My sme vybrali…

    Eva Andrejcová 12 min. čítania
    Najkrajšie hotely sveta - Constance Belle Mare Plage, Maurícius Blog

    Blog Najkrajšie hotely sveta - Constance Belle Mare Plage, Maurícius

    Dva kilometre skvostnej bielej piesočnatej pláže, ktorá je chránená pobrežným koralovým útesom, vďaka čomu je ideálna na kúpanie, vodné športy a…

    Eva Andrejcová 17 min. čítania
    Blogov

    Odporúčame tieto zájazdy

    E

    Afrika  

    Nigéria, Togo, Benin, Burkina Faso, Mali


    náročnosť

    21 dní

    Trvanie

    9476
    K

    Afrika  

    Maroko

    29.04. → 09.05. +14 termínov

    náročnosť

    11 dní

    Trvanie

    2703
    K

    Afrika  

    Burundi, Uganda, Rwanda


    náročnosť

    12 dní

    Trvanie

    6239 7340€
    K

    Afrika  

    Lesotho, Maurícius, Eswatini, Juhoafrická republika


    náročnosť

    14 dní

    Trvanie

    4039 5770€

    Získajte prístup
    k exkluzívnym ponukám
    a informáciám.