Novozélandské topky alebo 50 odtieňov zelenej

Novozélandské topky alebo 50 odtieňov zelenej

Nový Zéland je ostrovný štát, ktorý ponúka na svojich dvoch hlavných ostrovoch možnosti zážitkov sprostredkovaných panenskou prírodou i ruchom moderných metropol s vysokými mrakodrapmi. Symbolom tejto zelenej krajiny je vták Kiwi a príjemné zážitky vám môžu sprostredkovať aj samotní Maori predstavením svojho kultúrneho dedičstva. V tomto blogu som zhrnul všetko to najdôležitejšie a najzaujímavejšie, čo ponúka Nový Zéland a čím sa vám už navždy vryje do pamäti.

Južný a Severný ostrov Nového Zélandu.

Južný a Severný ostrov Nového Zélandu.

Úvodné slovo k Novému Zélandu #

Nový Zéland je krajina, ktorá vďaka svojej prírodnej scenérii pritiahla tiež viacero filmárov a fotografov. Filmy natočené na krásnych miestach pohladili oko a vzbudzovali túžbu ľudí navštíviť krajinu na druhom konci Zeme. Obrázky, videá a filmy však nenahradia reálny pohľad na jednu z najrôznorodejších krajinných scenérií sveta. Napadá mi jednoduché prirovnanie tejto krajiny pre nabudenie predstavivosti, možno pripomínajúcej aj známy film - „50 odtieňov zelenej“.

Okrem prírodných farieb sa toto prirovnanie hodí aj na myslenie obyvateľov Nového Zélandu, ktorí svoju krajinu milujú a s láskou sa o ňu aj starajú. Môžete si to všimnúť na viacerých miestach, kde vás rôzne tabuľky, aj pri odpadkových košoch, dôvtipne podnecujú myslieť ekologicky - ako neplytvať, triediť alebo šetriť prírodné zdroje. Ďalším aspektom potvrdzujúcim vzťah obyvateľstva k ostrovu je aj čistota, ktorá priam bije do očí. Čisté ulice, parky bez jediného odpadku a nehovoriac o verejných WC, ktoré vyzerali ako v hoteli.

Súčasne sú obyvatelia tohto ostrova veľmi milí, priateľskí a komunikatívni. V rozhovoroch so mnou či BUBO klientmi často vyzvedali, ako sa nám žije v Európe. Sú veľmi pohodoví, a to nielen v komunikácii, ale ich pohoda sa prejavuje napríklad aj na cestách, teda v spôsobe jazdenia. Neuveríte, ale máte pocit, že nikto sa nikam neponáhľa, ihneď vám zastavia pri prechode, žiadni cestní piráti, zápchy alebo trúbenie klaksónov.

Navyše, Nový Zéland vás môže prekvapiť rozmanitosťou svojich jedál, ktorých kombináciu prirodzene vytvorili európske alebo britské tradície s polynézskymi, čo ešte dotvorila gastronómia juhovýchodnej Ázie. Samozrejme, gastronómiu ostrovnej krajiny dopĺňa aj morské bohatstvo, čo mňa ako milovníka všetkého „morského“ veľmi potešilo. Bol som milo prekvapený a s anglickou kuchyňou to nemalo (našťastie?) nič spoločné... 

A hoci má Nový Zéland počtom obyvateľov blízko k Slovensku, rozlohou je asi päťkrát väčší. Nový Zéland sa skladá z dvoch hlavných ostrovov (Severný a Južný) a z ďalších menších ostrovčekov.

V BUBO dobre vieme, že navštíviť treba oba hlavné ostrovy, pretože slovami sa len ťažko opisuje ich jedinečnosť a krása scenérií. Južný ostrov je rozlohou väčší, ale na Severnom ostrove žije väčšina populácie Nového Zélandu - tu sa nachádzajú známe mestá Wellington (hlavné mesto) a Auckland, ktoré svojou populáciou dominuje ako najväčšie mesto tejto krajiny. Odporúčam si túto krajinu prejsť z juhu na sever, ako to robíme aj my v BUBO a po krásnych zážitkoch v prírode a načerpaní energie z menej ľudnatých miest zakončiť tento výlet v metropole. Čo všetko ponúkne Nový Zéland?

Južný ostrov #

Od Severného ostrova je oddelený 85 km širokým Cookovým prielivom. Plaviť sa týmto prielivom a pozorovať okolitú krajinu je neskutočný zážitok, akoby s vetrom o preteky máte možnosť vidieť toto pobrežie z inej perspektívy a zažiť ojedinelú pastvu pre oči.

Hlavne, keď sa plavíte z mestečka Picton smerom do Wellingtonu a sledujete okolité ostrovy, na ktorých miestami uvidíte aj ľudské obydlia jednotlivo zasadené v divokej prírode. Dokonca majú niektoré domy jediný prístup práve z vody.

Najväčšie mesto Južného ostrova - Christchurch - je pre mňa i mnohých BUBO sprievodcov či klientov zaujímavé najmä svojou históriou a krásnou botanickou záhradou. Toto mesto však zasiahlo silné zemetrasenie v rokoch 2010 až 2011 a jeho centrum je ešte stále dosť poškodené, no aj napriek tomu je tu stále čo obdivovať.

Anglikánske budovy, historické električky prechádzajúce centrom alebo katedrály a promenády si vás určite získajú. Veľa nových vecí sa taktiež môžete dozvedieť v Canterbury museum, ktoré leží priamo pri botanickej záhrade oproti Arts Centre. Mesto má čo ponúknuť, pre mňa je však najzaujímavejšou pamiatkou je Bridge of Remberance.

Most, ktorý je zároveň aj pamätníkom pre vojakov Anzac alebo austrálsko-novozélandských vojenských jednotiek, ktorí padli v bitke o Gallipoli v prvej svetovej vojne. Avšak toto najväčšie mesto nie je jediné krásne miesto na Južnom ostrove.

3 fotografie

Z mesta Christchurch

Pohoria, jazerá a panenská príroda #

Južný ostrov je oproti severnému taktiež označovaný aj ako hornatý ostrov, pretože ho pokrývajú po celej dĺžke Južné Alpy. Najvyšším vrcholom je Mount Cook, ktorý dosahuje výšku 3 754 m.n.m. Miestni Maori tento vrchol nazývajú Aoraki, a taký, aký je jeho tajomný názov v maorčine, je opradený aj svojou legendou. Pritom ďalších 17 vrcholov presahuje výšku 3 000 m, takže si môžete predstaviť, aké mohutné sú Južné Alpy v skutočnosti.

Po potulkách naprieč Južným ostrovom uvidíte ich nespočetnú krásu z viacerých uhlov. Ak budete mať šťastie a počasie vám bude priať, uvidíte aj vrchol Mount Cook, ktorý je vzhľadom na svoju výšku väčšinou ukrytý v oblakoch. K Južným Alpám neodmysliteľne patria aj jazerá Tekapo a Pukaki, ktoré sú označované aj za diamanty Južných Álp a určite vás dostanú svojím krásnym sfarbením a čistotou vody.

Príroda - to je jasne najväčšie lákadlo, prečo navštíviť Južný ostrov. To potvrdí návšteva najväčšieho národného parku na Novom Zélande - Fiordland, kde uvidíte scenérie ako z pravej džungle. Počas cesty do tohto národného parku budete prechádzať krásnymi miestami, ako sú Eglingtom Valley alebo Mirror Lakes, ale akonáhle prejdete tunelom Homer, tak sa znova ocitnete v inom svete. Tento 1 200 metrov dlhý tunel ako keby rozdeľoval dva svety. Pred tunelom odchádzate z krajiny plnej kopcov pokrytých snehom a vyjdete v lesnej džungli.

5 fotografií

Pohoria a jazerá Južného ostrova

Je zaujímavé, ako rýchlo sa počas cesty menia scenérie a vy máte možnosť pozorovať miestnu flóru a faunu. Národný park Fiordland nie je zaujímavý len tým, že je to najväčší národný park, ale hlavne preto, že je tam veľa miest, na ktoré ešte nikdy predtým nikto nevkročil. Určite to bude hlavne kvôli neprístupnosti terénu a hustým porastom, ale ak ste milovníkom prírody a dávate jej prednosť pred ruchom veľkomesta, tak Južný ostrov Nového Zélandu je to miesto, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Malebné mestečká v blízkosti ľadovcov #

Ľadovce sú azda jedným z najzaujímavejších diel prírody. Na Južnom ostrove sú to ľadovce Fox Glacier a Franz Jozef Glacier. Ak by ste niekedy chceli vidieť skutočný ľadovec, príliš dlho neváhajte, lebo nikdy neviete, dokedy tam ešte bude - čítajte blog čo vidieť, kým to nezmizne. Len ľadovce Fox Glacier a Franz Jozef Glacier sa neskutočne zmenšujú vplyvom otepľovania. Nachádzajú sa v Národnom parku Westland Tai Poutini na západnom pobreží Južného ostrova.

Pri týchto ľadovcoch sa nachádzajú mestečká pomenované po nich. Mestečko Fox Glacier nazývajú Maori aj Weheka a okrem hotelov, zopár reštaurácií, barov, kaviarní a benzínovej pumpy v ňom nenájdete nič. Čo je však na tomto mieste jedinečné - to sú svietiace červy, ktoré pozorujete po zozmení. Svietiace červy sú luminujúce larvy komárov, ktoré svietia práve preto, aby prilákali korisť. Takže len zopár minút od mestečka môžete po zotmení zažiť pozorovanie prírody, ktoré vám poskytne aj jedinečnú svetelnú šou.

Ďalšie mestečko Franz Jozef (po maorsky Waiau) je o niečo väčšie a prekvapí vás hlavne možnosťami. Okrem supermarketu tu máte reštaurácie a kaviarne, kde si môžete dať miestne špeciality a vychutnávať si pokojnú atmosféru tohto mestečka. Mestečko má taktiež letisko pre helikoptéry, kde by ste si mohli zakúpiť let ponad ľadovec Fox Glacier alebo samotný Franz Josef s možnosťou pristátia na ľadovci alebo dokonca prelet ponad samotný Mount Cook.

3 fotografie

Ľadovce a Kiwi centre

Prevádzkovatelia týchto letov sú dôveryhodní a spoľahliví. V prípade zlej viditeľnosti alebo zlého počasia lety automaticky rušia bez akýchkoľvek storno poplatkov. V tomto prípade sa tu nachádza veľká kinosála, kde si za niekoľko dolárov môžete zakúpiť lístok na film, ktorý nakrúcali z týchto helikoptér.

Určite odporúčam vidieť tieto zábery, pretože sú krásne a naučíte sa mnoho nových vecí. V areáli pri kine sa taktiež nachádza obchod so suvenírmi, ale ten nie je jediný v tomto malom mestečku. Asi 3 minúty od kinosály sa nachádza West Coast Widlife Centre - miesto, kde máte navyše možnosť vidieť naživo symbol Nového Zélandu, teda vtáka Kiwi a dozvedieť sa niečo viac o miestnej faune a prírode.

Pláže a skalnaté útesy #

Samozrejme, písať o krásnom ostrove a nespomenúť pláže by bolo priam neodpustiteľné. Krásne pláže a skalnaté útesy, ktoré ho lemujú a dotvárajú jeho dokonalosť, vás očaria taktiež. Lemujúcu scenériu ostrova môžete krásne vidieť aj počas cesty do mesta Kaikoura, kde upriete svoje pohľady väčšinou na tulene. Mesto Kaikoura sa nepýši len peknými plážami, krásnou zátokou, ale aj dokonalým miestom na pozorovanie veľrýb.

Musím povedať, že práve Kaikoura si ma získala, a to nielen svojou polohou, ale hlavne krásou a pre mňa to bolo jedno z najkrajších miest, aké som kedy navštívil. A, naviac, jedol som tu toho najlepšieho homára. V BUBO vždy ochutnávame v lokalitách po celom svete regionálne alebo autentické veci a dať si homára v Kaikoure je zhruba ako dať si kebab v Turecku - maximálne autentické.

4 fotografie

Kaikoura

Spomeniem ešte ďalšie pláže, ktoré, ako sa hovorí, pohladia vaše oko - sú to hlavne pláž v mestečku Hokitika, pláže v okolí mesta Greymouth a pláž Bruce Bay. No hádam najjedinečnejšie, čo môžete na Južnom ostrove vidieť, sú Pancakes Rocks. Vysoké skalnaté útvary so svojráznou prírodnou grafikou dotvorenou presunmi kŕdľami vtákov, kde nerozprávate, len nasávate pohľady a počúvate volanie bijúceho mora a hlasy vtákov, ktoré akoby more chceli utíšiť. Neuveriteľný zážitok.

Miesto ako stvorené na relax #

Hammer Springs je malé mesto ležiace v regióne Canterbury, ktoré je známou destináciou hlavne vďaka horúcim kúpeľom. Prvý bazén tam postavili už v roku 1978 a dodnes tam cestuje množstvo ľudí práve kvôli kúpaniu sa. A hoci je Hammer Springs malé mestečko s populáciou do 1 000 obyvateľov, považujem ho za dobrý príklad, ako by mal vyzerať cestovný ruch, pretože v lete ho navštívi aj 520 000 turistov.

Napriek nízkej populácii má toto mestečko okrem kúpeľov aj iné možnosti, napríklad si môžete vyskúšať Bunge jumping, jet boating, horské bicyklovanie alebo turistiku po okolí. V návštevníckom informačnom centre vedľa kúpeľov sa dozviete úplne všetky aktivity, ktoré sa tu dajú podniknúť.

Dôkazom skvelo zvládnutého turizmu sú aj skvelé hotely a reštaurácie, ktoré tu nájdete. Mestečko Hammer Springs je preslávené svojimi bravčovými rebierkami a ochutnať ich práve tu stojí určite zato.

Severný ostrov #

Severný ostrov je domovom väčšiny Novozélanďanov a veľkomiest. Po príchode z Južného ostrova si budete pripadať ako v inej krajine, hlavne keď uvidíte prvé výškové budovy v hlavnom meste. Nenechajte sa však zmiasť, stále ste na Novom Zélande. Prekvapivo, práve na Severnom ostrove žije väčšina Maorov a práve tu sa o nich môžete dozvedieť čo najviac.

Veľmi zaujímavé je múzeum Te Papa v meste Wellington, kde majú Maori, pôvodný obyvatelia Nového Zélandu, venovanú celú sekciu s možnosťou vidieť ich tradičné príbytky, umenie, plavidlá, na ktorých priplávali až z Tahiti alebo tradičné maourské tetovania. Práve tieto tetovania sú pre nich veľmi významné, pretože sa robili rituálne, napr. keď sa chlapec stal mužom alebo dievča ženou. Tetovali sa hlavne v oblasti tváre a keď uvidíte nástroje, ktorými sa tetovali, pochopíte, že tieto rituály museli byť veľmi bolestivé.

Niektoré maorské motívy sú také známe, že ich ľudia vo svete poznajú viac ako samotných Maorov. Samozrejme, maorská sekcia nie je jediná, môžete tam nájsť sekcie umenia, histórie, prírody a životného prostredia. Mňa osobne vždy milo prekvapí sekcia Galipoli, ktorá bola venovaná prvej svetovej vojne a bitke o Galipoli.

5 fotografií

Wellington, Auckland

Ak by ste si chceli vyskúšať, aké to je počas zemetrasenia, odporúčam sekciu prírody a životného prostredia, kde sa nachádza maličký domček. Keď doň vstúpite, vyvolá sa umelé zemetrasenie a vy budete mať možnosť na vlastnej koži zažiť, aké to je. No ak by vás to nelákalo, svoj pohľad môžete zamerať na novozélandské živočíchy alebo na skvelú prezentáciu, ako sa počas histórie vyvíjal a formoval kontinent Austrália a tiež Nový Zéland a aké živočíšne druhy sa tu vyvinuli ako prvé.

Pre fanúšikov Pána prsteňov #

Na Novom Zélande si fanúšikovia Pána prsteňov skrátka prídu na svoje. Kde začať? Ideálne v Národnom parku Tongariro, ktorý bol založený v roku 1887 ako prvý národný park na Novom Zélande. Leží uprostred Severného ostrova a má rozlohu 796 km. Nie je to však len príroda, ktorá sem láka množstvo návštevníkov. V tomto parku sa totiž nachádzajú dve z najaktívnejších sopiek sveta - Ngauruhoe a Ruapehu, ktoré boli v trilógii Pána prsteňov zobrazené ako sídlo Saurona v Mordore

Okrem týchto sopiek tu nájdete krásne turistické chodníky, po ktorých sa môžete prejsť a nasať jedinečnú a magickú atmosféru tohto miesta. Za zmienku určite stoja vodopády Taranaki falls, ku ktorým sa určite oplatí „vyšliapať“. Samotné vodopády nie sú najväčšie, padajú z 20 metrov vysokého skalnatého útesu, ale ten krásny pohľad stojí za to a fotky z toho miesta sú jedny z najkrajších, aké sa kedy dostanú do vašich zariadení.

No a čo môže byť pre fanúšika Pána prsteňov najviac? Áno, Hobbiton – miesto, do ktorého sa zamiloval samotný režisér Peter Jackson a vybral si ho ako miesto natáčania už v roku 1998. Pri návšteve Hobbitonu sa dozviete všetky detaily o trilógii Pána prsteňov, ale aj to, že so samotnou výstavbou 1,5 kilometrovej cesty pomáhali novozélandskí vojaci, „pikošky“ zo zákulisia a budete mať možnosť prejsť sa po celom areáli a pozorovať všetky detaily na hobitích domčekoch.

Keď som tam bol a videl som tú prácu na jednotlivých domčekoch, bol som milo prekvapený, pretože niektoré domčeky boli vo filme len zopár sekúnd a iné sa doň ani nedostali. A keď som sa dozvedel, že Hobbiton bol po natočení prvej trilógie úplne odstránený a potom ho celý vybudovali nanovo, žasol som, koľko práce a úsilia sa na tomto projekte vynaložilo. Detaily ako rozvešané prádlo na šnúrach, s ktorým sa pohráva vetrík alebo hlinený riad na drevených stoloch pri domčekoch, kvety v oknách, navodzujú pocit, že obyvatelia Hobbitonu sú s nami, len ich momentálne nevidíme.

4 fotografie

Hobbiton

Ale je to práve Pán prsteňov, ktorý preslávil toto miesto. Keď ľudia videli prvú časť, pýtali sa: "Kde to je? Chceme to vidieť!" A presne kvôli veľkej popularite (a, hlavne, ľudom) sa Hobbiton postavil nanovo úplne na chlp presne, ako vyzeral predtým. Miesto si dodnes užíva veľkú popularitu a denne tam chodí množstvo návštevníkov. Aj tento film pridal na popularite a záujmu ľudí navštíviť Nový Zéland ako krajinu.

A aby Novozélanďania ukázali, že to neberú na ľahkú váhu, v roku 2001 počas filmovania založili ministerstvo Pána prsteňov a Pete Hodgson bol minister zodpovedný za skúmanie metód zarábania na rozmachu cestovného ruchu na Novom Zélande, ktorý nasledoval po uvedení filmov. Pre mňa to bol neskutočne veľký zážitok a určite si tam príde na svoje každý, nielen fanúšikovia trilógie. Azda jeden z najlepších zážitkov je ukončenie exkurzie v hobitej krčme, kde máte v cene lístka drink. Na výber máte buď svetlé, čierne pivo alebo nealko. Atmosféra vo vnútri je jedinečná a razom sa ocitnete v inom svete.

Pripravili sme pre vás aj špeciálny veľký blog - Miesta, kde sa nakrúcal Pán prsteňov.

Te Puia - Rotorua #

"What you see here, forever changes how you see things out there." (To, čo tu uvidíš, navždy zmení tvoj pohľad na ďalšie veci, ktoré uvidíš.)

Slogan, ktorý úplne vystihoval moje pocity po návšteve tohto jedinečného miesta a BUBO sa s tým stotožňuje. Te Puia je geotermálna oblasť a domov maorskej kultúry a umenia v blízkosti mesta Rotorua. Je to miesto, kde bude mať možnosť vidieť najväčší stále aktívny gejzír južnej pologule - Pōhutu Geyser. Na tomto mieste sa vám ponúka taktiež možnosť pozorovať maskota Nového Zélandu - vtáčika Kiwi v Kiwi Conservation Centre.

4 fotografie

Te Puia

Zároveň sa tam nachádza NZMACI - inštitúcia remesiel a umenia Nového Zélandu a Maorov, kde je zaujímavosťou prezrieť si tradičné maorské obydlia a architektúru. Na vlastné oči uvidíte tanec HAKA a taktiež to, ako sa vyrábajú tradičné šperky, maorské oblečenie alebo iné remeselné veci.

Toto miesto si určite získa srdce každého návštevníka, lebo je to práve to, čo nikde na svete neuvidíte a taktiež kúpou lístka podporujete rozvoj maorskej kultúry. Je to veľký areál, v ktorom rôznorodosť ponuky osloví a poučí každého návštevníka. Nájdete tam aj Pātaka Kai reštauráciu alebo Hāngī bufet, kde sa môžete občerstviť a pri východe nájdete skvelý obchod so suvenírmi.

Nepochybne oplatí sa vidieť, zažiť či okúsiť všetko, čo ponúka tento vzdialený kút zemegule. BUBO je najväčším organizátorom zájazdov na Nový Zéland a zážitky, ktoré tu nazbierate i miesta, ktoré uvidíte - to vás navždy zmení a už nikdy na to nezabudnete.

Alex Niroda

Alex Niroda

Alex Niroda

Cestovanie je pre Alexa výzva, vášeň a zároveň radosť zo spoznávania. Od detstva spoznával rôzne krajiny, ich chute a vône, kultúry a zvyklosti a mnoho z nich preniesol aj do svojho života. Ako prvé ho ešte v detstve očarilo Turecko svojou rozmanitosťou a tam zažil prvýkrát atmosféru trhu s korením. Objavil čaro ázijskej kuchyne, ale na ceste po Mozambiku ho dostala africká kultúra. No o skúsenosti ho obohatili aj väčšie mestá ako Baku, Istanbul, San Francisco, Galway, Londýn či Sydney. Alex miluje ľudí, ich spoločnosť a ich príbehy zasadené v danej krajine. Je veľmi pozitívny, empatický a skoro vždy usmiaty. Vyštudoval cestovný ruch, štyri roky žil v Prahe a pôsobil v oblasti cestovného ruchu. Najviac zážitkov však ulovil vďaka BUBO na cestách s Vami. Prevedie Vás milovanou Afrikou, alebo národnými parkami USA, či prírodou severských destinácií.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Prírodné klenoty USA

Zo zájazdu:

Alex Niroda

Posledná úprava článku | Prečítané: 210

Mohlo by Vás zaujímať

Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Najkrajšia časť Nového Zélandu Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšia časť Nového Zélandu

Južný ostrov Nového Zélandu patrí k najkrajším prírodným miestam na svete. A jeho západné pobrežie je známe nádhernou prírodou, dažďovými pralesmi,…

Veronika Hulíková 10 min. čítania
Auckland - mesto plachiet Auckland

Auckland Auckland - mesto plachiet

Auckland - najväčšie mesto Nového Zélandu. Vďaka svojmu medzinárodnému letisku, ktoré sa nachádza len 25 km od centra mesta, je pre návštevníkov…

Tučniaky - pozorovanie najmilších zvierat sveta Blog

Blog Tučniaky - pozorovanie najmilších zvierat sveta

Prečo sa nám tučniaky tak páčia? Podľa čoho si vyberajú partnera a sú si verné? Viete, že ich vcelku ľahko viete na svojich cestách zazrieť aj vy?…

Lákadlá krajín Commonwealth Realm, kde je hlavou kráľ Karol III. Blog

Blog Lákadlá krajín Commonwealth Realm, kde je hlavou kráľ Karol III.

Ktoré krajiny patria do Commonwealth Realm? Kde je hlavou štátu korunovaný kráľ Karol III., aké má právomoci a čo všetko môžeme aj my vidieť v…

Viktor Háber 16 min. čítania
Novozélandské topky alebo 50 odtieňov zelenej Blog

Blog Novozélandské topky alebo 50 odtieňov zelenej

Nový Zéland je ostrovný štát, ktorý ponúka na svojich dvoch hlavných ostrovoch možnosti zážitkov sprostredkovaných panenskou prírodou i ruchom…

Alex Niroda 12 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Austrália a Oceánia  

Oceánia, Bora Bora, Francúzska Polynézia, Tahiti, Nový Zéland


náročnosť

16 dní

Trvanie

7164 8955€
K

Austrália a Oceánia  

Nový Zéland, Austrália


náročnosť

22 dní

Trvanie

5912 7390€
K

Austrália a Oceánia  

Nový Zéland, Austrália


náročnosť

15 dní

Trvanie

4645 5665€
K

Austrália a Oceánia  

Nový Zéland


náročnosť

16 dní

Trvanie

4796 5995€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.