Rosewood Villa Magna TOP hotel Madrid

Rosewood Villa Magna TOP hotel Madrid

Nový 5* hotel v centre Madridu Rosewood Villa Magna je miestom, ktoré Vás absolútne nadchne svojim luxusom. Toto miesto si vybrala aj Angelina Jolie s Bradom Pittom počas svojho pobytu v Madride, ako aj The Rolling Stones, ktorí sa tu ubytovali počas svojho koncertu. Prinášame vám našu recenziu.

Rosewood Villa Magna sa nachádza na bulvári Paseo de la Castellana, iba 1,3 km od Fontány Cibeles, ktorá je takým orientačným bodom v Madride. V jej okolí sa nachádza Retiro park, múzeum Prado, nákupná ulica Gran Via a Calle de Serrano. Tu naozaj máte centrum Madridu v pešej dostupnosti. Kto však chce, využíva taxík alebo metro (najbližšia zastávka metra je Rubén Dario - stačí vyjsť z hotela a dáte sa doprava, prejdete 600 metrov a ste tam).

3 fotografie

Hotel je v pešej dostupnosti do centra Madridu a jeho hlavným atrakciám

Rosewood Villa Magna po prvý raz otvorili v roku 1972. Dobrá správa je, že pomerne nedávno, v roku 2021 prešiel rozsiahlou rekonštrukciou. Boli sme sa v ňom ubytovať a musíme povedať, že stále vonia novotou a eleganciou. Vyzdvihujeme prácu jeho personálu - či už manažérov hotela, recepciu, kuchárov, obsluhou, masérov... Všetci pracujú na tom, aby ste sa cítili lepšie ako u seba doma.

3 fotografie

Vstupné priestory Villa Magna Rosewood v Madride

Hotel Rosewood Villa Magna je doslova mestskou oázou v pešej dostupnosti do centra mesta, k významým pamiatkám, možnostiam nákupov, ako aj slušných reštaurácií a barov. V hoteli sa nachádza 154 izieb a suiteov. V každej z nich si dali záležať na dokonalosti. Súčasťou hotela je aj pekná terasa, záhrada s lehátkami, ktorá sa v zime zmení na klzisko.

Hotelové izby vo Villa Magna Rosewood v Madride #

Už keď prechádzate hotelovou chodbou k svojej izbe, uchváti vás nádherná architektúra. Architekti a dizajnéri sa pokúšali udržať umeleckého ducha starého historického paláca Palace de Anglada, ktorý sa na tomto mieste kedysi dávno nachádzal (okolo roku 1960 ho zbúrali).

Steny hotela sú zdobené 380 umeleckými kúskami, ktoré dotvárajú výnimočnú atmosféru. Všimnite si umelecké diela na stenách recepcie, lounge či reštauráciách... Všetky sú vytvorené poprednými španielskymi umelcami, Josephine Cardin, Enrique Crooke Larios, Balenciaga a Oteyza.

Izby hotela sú rozdelené do niekoľkých kategórii.

Základnou kategóriou v rámci 101 klasických izieb je Deluxe (king bed, twin beds) vhodná pre 2 osoby (30m2). Potom sú to Premier izby, kde je umiestnenie postelí taktiež twin alebo king bed a má 35 m2. Vhodné tiež pre 2 osoby. Izby Grand Premier a Grand Premier Castellana majú 45m2 a sú vhodné pre tri osoby a je možné na vyžiadanie dodať prístelku.

Od tohto sú vyššou kategóriou suity (51). Tu je základná kategória Junior Suite a Junior Suite Castellana, kde sú obe pre 3 osoby a majú 50m2. Ďalej majú jednoizbové suity od 55 do 65 m2.

Vo fotogalérii predstavujeme izbu Grand Premier, v ktorej sme boli ubytovaní my. Na webe hotela Villa Magna máte dostupné 360° pohľady z každej jednej možnosti.

Na streche hotela sa nachádzajú doslova domy. Cedros House 95m2 pre tri osoby s privátnou spálňou, obývačkou a kuchyňou. Castellana House 130m2 s výhľadmi na Paseo de la Castellana, Salamnca House 134 m2 spolu s terasou tiež pre tri osoby, Anglada House 150m2 - dvojizbová suita s terasou, obývačkou a jedálňou súčasťou ktorého je aj sauna a privátny gym (tu sa môže ubytovať až 6 osôb).

5 fotografií

Ako sa býva v Grand Premier twin izbe

Už základný štandard izby je vybavený naozaj dokonalo. 

Izby Deluxe sú najmenšie. Od Grand Premier sa líšia tým, že v nich nie je vaňa a gauč. Inač sú vybavené viac menej rovnako.

Do izby Grand Premier sa dostanete na priloženie karty. Dnu vedie niekoľkometrová chodba, za ktorou je už váš obývací priestor. Ten je oddelený dverami, čiže priamo do postele ani len nepočujete, že na chodbe sú nejakí ľudia. Samozrejme, dominantou celej izby je veľká pohodlná posteľ s čisto bielym povlečením a niekoľkými vankúšmi, pracovný stôl, TV a veľký gauč a minibar. V druhej miestnosti je veľký šatník, trezor a kúpeľňa predelená na toaletu, sprchu, osve vaňa. Veľké zrkadlá a veľa uterákov, niekoľko kozmetických produktov, hygienických produktov, dokonca aj soli do kúpeľa a leštidla na topánky.

Poteší špeciálne ovládanie osvetlenia v izbe, prípojky USB na elektroniku, telefón aj baterka ak je treba, večerné ustielanie postele, papuče, pohodlné kresla na čítanie, zápisník a pero, pohľadnice, reproduktor, čokoláda, ovocie a víno na privítatnie, gin s limetkami, brandy, rum, pivá, sladkosti, nealko nápoje. Niektoré položky sú platené, v izbe máte aj cenník položiek. V izbe je aj kanvica, príbor, šálky, sklenené poháre, veľa druhov snacku, med, káva, čokoláda, čaje.

Niektoré izby sú prepojené vnútornými dverami, čiže ak ste rodina, tieto dvere vám odomknú a budete s rodinou prakticky spojení.

7 fotografií

Vybavenie hotelovej izby Grand Premier

Samozrejme, my v BUBO sme zvedaví, a preto sme si vybavili malú hotelovú tour, kde nám dovolili nahliadnúť aj do izieb vyšších kategórií. Geniálna manažérka Monica nám porozprávala, aká bola párty s The Roling Stones a aká milá bola Angelina Jolie s Bretom Pittom. Toto je niečo pre tých, ktorí si radi doprajú na už beztak vynikajúcom mieste. Takže v nasledovnej fotogalérii vidíte, ako to vyzerá v hotelových "domoch" houses, ktoré majú privátne terasy s grilom, vlastné kuchyne, pracovne atď. Doslova byt, v ktorom sa stratíte vlastnému partnerovi či deťom.

10 fotografií

Izby vyššej kategórie

Reštaurácie vo Villa Magna Rosewood v Madride #

V hoteli sa nachádza niekoľko reštaurácií. Las Brasas de Castellana s elegantným vnútorným a vonkajším priestorom je miesto, kde si budete pochutnávať na raňajkovom bufete. Súčasťou raňajok sú teplé jedlá, ktoré vám za niekoľko minút pripravia. Už obyčajná omeleta bude naservírovaná tak, že budete nadšení z toho, koľko chutí a vôni sa dá spojiť v tak jednoduchom jedle.

Bar Tarde.O ponúka drinky, tapas a drobný snack. Potom tu je Amós reštaurácia, v ktorej varia zo surovín získaných z oceánu, fariem či z hôr. Šéfuje jej Jesús Sánchez. Ten dodáva každému jedlu svoju lásku a kreativitu. Obdržal 3 Michelinove hviezdičky, 3 Repsol Suns, a dostal ocenenie Green Star za Sustainable Gastronomy. Potom tu je celodenne otvorená kaviareň Flor y Nata, kde počas obeda môžete zájsť aj na ľahké jedlo či len tak posedieť pri koláčiku, ktorý pre vás majstruje Emanuel Alvés, uznávaný pekár.

12 fotografií

Stravovanie vo Villa Magna Rosewood v Madride

Ostatné služby #

Súčasťou hotela je, samozrejme, Spa, takže si nezabudnite plavky. Uchváti vás prípravná miestnosť s drobným občerstvením sušeného ovocia rôznych druhov a veľká šatňa. V šatni si nájdete ďalšie župany, uteráky, papuče, luxusnú kozmetiku, veľký priestor na prezlečenie sa, sprchy, veľké zrkadlá, atď.

Spa ma vlastnú a veľmi milú recepciu, ktorá vás prevedie všetkými možnosťami. Spravidla máte vstup do vírivky a sauny. Sú tu dve sauny. Majú aj turecký hammam. Za doplatok ponúkajú masáže, depilácie, manikúru a mnoho iného. Do Spa treba vytvoriť rezerváciu, výhodou ktorej je, že sa tu v jednu hodinu nestretne mnoho hostí.

5 fotografií

SPA vo Villa Magna Rosewood v Madride

Súčasťou SPA je aj fitness. To je vybavené modernými strojmi a dá sa tu splniť snáď každý jeden tréningový plán. Výhodou tohto fitness je to, že je otvorené 24 hodín denne, čo vás absolútne nelimituje v plánovaní si aktivít počas pobytu v Madride. Počas dňa sú dostupné aj služby trenéra.

Ako si spraviť prehliadku Madridu sa dočítate na linku nižšie. Okrem pamiatok a atrakcií nájdete aj odporúčané podniky.

Madrid - pamiatky, futbal v kráľovskom meste 

Vo Villa Magna Rosewood vás očakáva naozaj srdečné privítanie, nevtieravá starostlivosť a úprimný záujem o to, či ste nadšení. Nie v každom hoteli sa stretávate s takým servisom, preto my v BUBO značku Rosewood využívame vždy, keď to je možné, napr. pri plážovej dovolenke pri Karibskom mori v Mexiku.

Pozorný a bezchybný servis hotela zabezpečuje každodenný pocit relaxu, pohodlia a starostlivosti.

V Rosewood Villa Magna si hostia vychutnávajú radu rozličných služieb. Recepcia hotela Vás upozorní čo je a čo nie je v cene rezervácie.

Iné dostupné služby: okrem spomenutého Spa, reštaurácie a Fitness vo svojich izbách nájdete drobný darček, kozmetiku značky Maison Caulieres®, Nespresso kávovar s kapsuľami, denné upratovanie, Concierge, sezónne detské kútiky s programom, pet friendly možnosti, medzinárodné noviny, práčovňa, 24-hodinový in-room dining (napr. namiesto raňajkovych balíčkov požiadate o prinesenie raňajok do izby v prípade, že vás čaká napr. skorý ranný let), internet/wi-fi, parkovanie, autoumývareň (Vehicle Hand Wash Service), požičovňa auta (Rental Car).

Služby chauffeured cars = dostupné vozidlá Mercedes trieda S alebo Mercedes Viano Van na trase hotel-letisko-hotel sú v cene približne 140 eur na 1 smer. Služby turistických sprievodcov (anglicky jazyk) najatých priamo hotelom.

Hodnotenie hotela Rosewood Villa Magna v Madride #

1. miesto v rebríčku TOP hotel v Španielsku a Portugalsku podľa čitateľov Condé Nast Traveler 2022

11. miesto v rebríčku Najlepší hotel sveta podľa čitateľov Condé Nast Traveler 2022

10. miesto v rebríčku 100 Najlepších hotelov sveta podľa magazínu Travel + Leisure World's Best Awards 2022

2. miesto v rebríčku 15 najlepších mestských hotelov v Európe podľa magazínu Travel + Leisure World's Best Awards 2022

1. miesto v rebríčku 3 najlepšie hotely v Madride podľa magazínu Travel + Leisure World's Best Awards 2022

Umiestnenie v IT LIST od Travel + Leisure - rebríček najlepšie nové hotely sveta v roku 2022

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela vyštudovala na Katedre Manažmentu kultúry a turizmu v Nitre. Ešte ako študentka na univerzite strávila niekoľko mesiacov pracovne v USA a Mexiku, ktoré aj prešla krížom krážom. Po skončení školy sa dostala do BUBO najprv iba na stáž, no od začiatku bolo jasné, že zostane. Vypracovala sa na destinačnú manažérku Latinskej Ameriky kam aj pravidelne cestuje. Daniela je skôr introvert, ma rada papierovačky a väčšinou sa na svoje cesty pobali len do ruksaka. Nezabúda teda ani na seba. S BUBO spala na severnom polárnom kruhu v stane, v soľnom hoteli v Bolívii, navštívila všetkých 7 novodobých divov sveta na ceste okolo sveta v privátnom lietadle, prešla krížom cez Salar de Uyuni v džípe, zažila zipline v džungli v Kostarike, plavila sa po Dračej zátoke, v Ohňovej zemi, na Galapágoch, vystupila na Hornov mys, jazdila na rikši po starom Dillí, kúpala sa na absolútne neznámych plážach v Belize, zamilovala si Portoriko a Patagóniu, dovolenkovala na Mayskej riviére aj na Kube, zúčastnila sa expedície na Antarktídu, trekovala v Amazonii, prešla celou Škandináviou, kde ju uchvátili nórske fjordy a príroda na severe Fínska. Jedla slimáky, lúčne koníky, larvy vo Vietname aj kráľovského kraba v Ushuaii a na Kamčatke. Po návšteve 50. krajiny prestala počítať kde bola, koľko krát sa kam vrátila a prakticky už skoro nič zo svojich ciest nezbiera. Od malička bola vedená k turistike a hory doslova zbožňuje. Svoje cestovateľské sny si už dávno splnila, no určite chce ešte zažiť safari v Afrike a polárnu žiaru na saniach v psom záprahu. Miluje mexickú a taliansku kuchyňu, vždy sa teší na gastronomické zážitky v podani kuchárov z Chile ako aj jej otca, ktorý ju doma na Kysuciach víta tradičnými slovenskymi jedlami. Ocení aj škandinávsku čokoládu, írske pivo, portugalské pasteis, brazílske brigadeiro, sicílske cannoli a hlavne nemeškajúce lety.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Antarktída - plavba a prelet ponad Drakeov prieliv

Zo zájazdu:

Daniela Mihaldová

Posledná úprava článku | Prečítané: 40

Mohlo by Vás zaujímať

Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec Prémiový blog

Prémiový blog Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec

Krištofa Kolumba pozná každý, moreplavec, ktorý objavil pre nás Ameriku – Nový svet. Predkolumbovská Amerika je terminus technicus podobne ako…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Lanzarote - sopečné dielo prírody Lanzarote

Lanzarote Lanzarote - sopečné dielo prírody

Premýšľate, ktorý z Kanárskych ostrovov by pre vás mohol byť tou správnou voľbou? Ak vás láka drsná, no malebná sopečná krajina, minimalistická…

Martin Šimko 13 min. čítania
Madrid - pamiatky, futbal v kráľovskom meste Madrid

Madrid Madrid - pamiatky, futbal v kráľovskom meste

Kastílsky Madrid, divoko bijúce srdce Španielska. Jedna z najväčších európskych metropol na gigantickom Pyrenejskom polostrove, kde je futbalové…

Daniela Mihaldová 24 min. čítania
Barcelona - mesto, pamiatky, pláže, čo vidieť Barcelona

Barcelona Barcelona - mesto, pamiatky, pláže, čo vidieť

Mesto Barcelona je metropola Katalánska. V tomto blogu vám ukážeme nakrajšie pamiatky Barcelony, zavedieme vás na top pláže mesta, povieme si, čo…

Marek Melúch 21 min. čítania
Zelené Španielsko pre pútnikov Prémiový blog

Prémiový blog Zelené Španielsko pre pútnikov

Astúria, Baskicko, Galícia a Kantábria sa súborne nazývajú España Verde a teda Zelené Španielsko. Príznačnejší názov si ani neviem predstaviť.…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Európa  

Gibraltar, Španielsko


náročnosť

11 dní

Trvanie

2985
K

Európa  

Španielsko


náročnosť

5 dní

Trvanie

1255
K

Európa  

Gibraltar, Španielsko


náročnosť

11 dní

Trvanie

2860
K

Európa  

Andorra, Španielsko, Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2490

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.