Hádam každý, kto sa chystá na Island, alebo ho už navštívil, pozná Modrú lagúnu. Počuli ste ale o Sky lagoon? Atrakcia, ktorá je oveľa mladšia ako slávna Blue lagoon, no rozhodne má svojim návštevníkom čo ponúknuť. Lávové kamene či jaskyne, vodopád, nekonečný bazén, liečivé procedúry a drink, ktorý si vychutnáte z pohodlia horúcej vody. To všetko spolu s výhľadom na šíry Atlantik, len 15 minút od absolútneho centra Reykjavíku.

V prístave Kársnes, približne 6 km od centra hlavného mesta ostrova, otvorili Islanďania jednu zo svojich najnovších atrakcií s názvom Sky lagoon - Nebeská lagúna. Výstavbu tohto projektu plánovali už roky, ale jej realizácia sa začala až v roku 2020. Bolo to v období, kedy sa počas pretrvávajúcej pandémie znížil počet návštevníkov Islandu na dlhoročné minimum. No napriek tomu sa táto severská krajina rozhodla využiť čas a dokončiť tento unikátny projekt. Verejnosti sa brány Nebeskej lagúny otvorili 30.4.2021.

Sky lagoon je primárne vyhrievaná geotermálnou vodou, ktorej teplota sa udržiava v rozmedzí 38 - 40 °C. Hlavnou atrakciou je 70 metrov dlhý bazén s nekonečným okrajom, z ktorého si užijete jedinečný výhľad na severný Atlantický oceán a pri dobrej viditeľnosti aj slávnu sopku pokrytú ľadovcom - Snæfellsjökull, ale aj horu Keilir. Táto unikátna atrakcia je zasadená do príjemného prostredia vulkanických skál a atmosféru islandskej prírody tu dotvára napríklad aj malý vodopád. 

4 fotografie

Nebeská lagúna

Záujemcovia si tu môžu užiť aj najväčšiu saunu na Islande, z ktorej budete mať tie najkrajšie výhľady na zapadajúce slnko. Keď už hovoríme o západe slnka, ten si užijete aj z unikátneho baru, ktorý leží v modernej jaskyni. Máte tak možnosť si tu vychutnať lokálne nápoje a drobné jedlo z kvalitných miestnych surovín.

Rodičia detí mladších ako 12 rokov budú musieť svoje ratolesti nechať doma

Na výber máte z viacerých možností vstupných balíčkov, o ktorých sa dočítate nižšie v našom blogu. Vstupné balíčky sa líšia hlavne tým, či máte k dispozícii verejnú alebo privátnu šatňu a či balíček obsahuje aj 7-stupňovú procedúru islandského rituálu. Sky Lagoon dokáže denne uspokojiť až 3 000 návštevníkov.

Rodičia detí mladších ako 12 rokov budú musieť svoje ratolesti nechať doma, pričom deti od 12 do 14 rokov majú vstup povolený iba v sprievode zákonného zástupcu. Spoločnosť Pursuit, ktorá stojí za týmto unikátnym projektom, verí, že sa stane rovnako obľúbeným a známym ako slávna Modrá lagúna. Tá je od Reykjavíku vzdialená 50 minút jazdy a je jednou z najslávnejších a najnavštevovanejších atrakcií Islandu.

Sky Lagoon je miestom, kde sa spájajú kúpele s divokosťou severného Atlantiku
Foto: Sky Lagoon

Sky lagoon – Výstavba Sky lagoon sa začala začiatkom roku 2020. Dizajn bol inšpirovaný islandským prírodným dedičstvom a využíva sivomodrú, sýto zelenú, bielu a krémové farby, ktoré sa bežne vyskytujú v tunajšej prírode. Lávové skaly, trávou a machom porastené časti či padajúci vodopád - to sú všetko prvky typické pre Island.

Deň otvorenia Sky lagoon bol 30. apríl 2021. Hlavným manažérom Nebeskej lagúny je Dagný Pétursdóttir. Sky Lagoon prevádzkuje spoločnosť Pursuit, dcérska spoločnosť Viad Corp, v spolupráci s Nature Resort ehf., ktorí boli zodpovední za výstavbu. Výstavba Sky Lagoon stála približne 4 miliardy ISK (31 miliónov USD).

Práve geotermálna energia je zdrojom vykurovania takmer každého domu na Islande

Sky Lagoon a jej prístup k udržateľnosti #

Hoci je Island rozlohou malý, je impozantným svetovým lídrom vo využívaní čistej obnoviteľnej energie. Malý ostrov generuje svoju energiu z dvoch udržateľných zdrojov:

  1. Vodnej energie, ktorej zdrojom sú ľadovce a rieky napájané z nich.
  2. Geotermálna energia, ktorej základ je tvorený vyše 600 prírodnými horúcimi prameňmi v krajine. 

Práve geotermálna energia je zdrojom vykurovania takmer každého domu na Islande. Kúpanie sa v teplej liečivej geotermálnej vode bohatej na minerály je tiež obľúbenou islandskou tradíciou a Sky lagoon využíva plný potenciál tohto prírodného zdroja energie.

Každý, kto vyrastal na Islande, je veľmi prepojený s prírodou a islanďania chápu dôležitosť života trvalo udržateľným spôsobom. Aj preto sú ich projekty orientované na citlivé zasadenie do prírody, a to s minimálnym negatívnym vplyvom. Sky lagoon cíti veľkú zodpovednosť voči jej návštevníkom, svojim zamestnancom a planéte. Jej cieľom je zachovať prírodné krásy a úžasné miesta pre budúce generácie. Spoločnosť to najlepšie demonštruje svojou aplikovanou filozofiou a záväzkom k udržateľnosti.

Po pretečení cez hranu 70-metrového nekonečného prímorského bazénu sa geotermálna voda zachytáva a presmerováva cez podlahový potrubný systém

Sky Lagoon bola budovaná v duchu islandských tradícií s ohľadom na životné prostredie
Foto: Sky Lagoon

To, že to Sky Lagoon s udržateľnosťou myslí vážne, dokazuje aj získanie ocenenia ekologického architektonického návrhu, ktorý spoločnosť získala vďaka jej prístupu k samotnej výstavbe, prevádzke a programu potravín a nápojov v reštaurácii a bare. 

Čistá obnoviteľná energia je ústredným prvkom stratégie trvalej udržateľnosti a Sky lagoon ju znovu používa a recykluje všade, kde je to možné. Po pretečení cez hranu 70-metrového nekonečného prímorského bazénu sa geotermálna voda zachytáva a presmerováva cez podlahový potrubný systém, ktorý sa používa na vykurovanie budov či vonkajších chodníkov, čo zabezpečuje napríklad topenie zimného snehu.

Trvalo udržateľný vykurovací systém funguje v súlade s prírodným trávnikom v exteriéri kúpeľov. Ten je navrhnutý na základe starodávnej islandskej stavebnej praxe, ktorá je známa svojou výnimočnou izoláciou a ochranou pred zimnými podmienkami.

V rámci lagúny je eliminovaná spotreba jednorazových plastov a obalov. Nájdete tu nádoby s vodou, ktorú si viete načerpať do pohára, sprchy sú vybavené časovačmi a všetky kozmetické produkty využívané v kúpeľoch sú dopĺňateľné. Pri vstupe majú návštevníci k dispozícii viacúčelové vrecká na topánky a na uloženie osobných vecí. Prepojenie budovy kúpeľov s lagúnou odstránilo potrebu papúč či županov, čím sa drasticky znížila environmentálna stopa, keďže nie je potrebné pranie týchto predmetov.

8 fotografií

Sky lagoon si vychutnáte aj v zimnom období

Spoločnosť si dala záležať aj pri výbere dodávateľského reťazca, ktorý tvoria spoločnosti s rovnakou filozofiou a prístupom k životnému prostrediu, aké vyznáva aj Sky lagoon.

Islanďania berú etiketu v horúcom bazéne veľmi vážne

Mohli by vás zaujímať aj blogy:

Relax pod vodopádom v Sky lagoon 
Video: R. Taraba

Relax pod vodopádom v Sky lagoon Video: R. Taraba

Islandská kúpeľná etiketa #

Počuli ste už o Islandskej kúpeľnej etikete? Ten kto navštívil Island a niektoré z jeho kúpalísk či horúcich lagún, isto vie, čo máme na mysli. Od toho, čo si obliecť až po hygienické postupy, berú Islanďania etiketu v horúcom bazéne veľmi vážne.

Aby ste sa uistili, že vaša návšteva bude relaxačná a bez stresu, Sky lagoon na svojej stránke zverejnil 10 bodov, čo potrebujete vedieť pred návštevou lagúny, tak, aby ste si mohli užiť islandskú kultúru kúpania sa ako domáci.

1. Vyzujte si topánky

Islanďania si termálne kúpele užívajú naboso. Správna kúpeľná etiketa sa začína vyzutím vonkajšej obuvi pred vstupom do šatní tak, aby sa predišlo znečisteniu podláh a vnútorných priestorov.

2. Najprv sa osprchujte

Keď ste v šatniach, nájdite si svoju skrinku, uložte si osobné veci a pred osprchovaním si vyzlečte všetko oblečenie. Islandské kúpele vyžadujú, aby sa všetci návštevníci kúpeľov pred vstupom do lagúny dôkladne umyli mydlom a teplou vodou. Tak, aby bazény zostali čisté.

3. Noste plavky

Nosenie plaviek je povinné pre všetkých návštevníkov kúpeľov v Sky lagoon, ale aj iných kúpeľoch. Po sprche si pred odchodom zo šatne oblečte plavky. Na recepcii si môžete požičať alebo kúpiť plavky v prípade, že ste si tie svoje zabudli doma.

4. Uzamknite si všetky osobné veci

Pri registrácii dostanete náramok spojený s vašou kreditnou kartou. Tento náramok je kľúčom od skrinky a možno ho použiť aj na nákup jedla a občerstvenia. Použite svoju skrinku na uloženie všetkých osobných vecí vrátane peňaženky, mobilného telefónu a oblečenia.

5. Hovorte svojim kúpeľným hlasom

Ľudia navštevujú Sky lagoon, aby si užili tradičnú islandskú kultúru kúpania. Dôraz je kladený na liečenie, relaxáciu a omladenie v pokojnom prostredí. Zatiaľ čo osobný rozhovor je vítaný, kúpeľná etiketa nabáda, aby ste svoj hlas držali čo najnižšie.

6. Zostaňte dobre hydratovaní

Počas kúpania sa v teplých geotermálnych vodách Sky lagoon je dôležité zostať hydratovaný. V šatniach a v lagúne sú k dispozícií vodné fontánky a nápoje na zakúpenie v lagúnovom bare. Alkoholické nápoje sú obmedzené, a to maximálne tri pre jednu dospelú osobu.

7. Vyskúšajte sedemstupňový rituál

Aj keď to nie je nevyhnutne kúpeľná etiketa, zažiť sedem krokov Sky Ritual obohatí váš islandský kúpeľný zážitok. Tento súbor procedúr v sebe spája liečivé sily teplej vody, studenej vody, teplej pary, suchého tepla a čerstvého vzduchu, vďaka čomu sa budete cítiť svieži a nabití energiou.

8. Vysušte sa

Pred opätovným vstupom do šatní alebo toaliet si vždy nájdite čas na osušenie vlasov a tela uterákom. Tak predídete prebytočnej vode na podlahách a miestach na sedenie. Mokré uteráky na záver odhoďte do koša na špinavú bielizeň.

9. Vychutnajte si niečo dobré na záver

Po relaxe v lagúne si nájdite čas a navštívte Sky Cafe, v ktorej máte možnosť ochutnať miestnu kuchyňu. Islanďania majú vo zvyku zájsť na výdatné jedlo po tom čo navštívili kúpele. Obľúbeným jedlom je napríklad miska teplej polievky a nejaké pečené dobroty. Alebo si vychutnajte studené miestne pivo a ľahké občerstvenie v bare.

10. Rozprávajte sa s miestnymi

Islanďania sa pri kúpaní v lagúne ochotne zapoja do rozhovoru o aktuálnom dianí. Počúvanie alebo účasť je skvelý spôsob, ako zažiť miestnu kultúru. Ak sa radšej nezapájate, zatvorte oči, položte hlavu dozadu a relaxujte – návštevníci kúpeľov budú vedieť, že ste v relaxačnom režime a nebudú sa pokúšať konverzovať.

Kúpeľný rituál v sebe spája islandské tradície spolu s procedúrami na uvoľnenie mysle, tela a duše

Pohlcujúci zážitok zo 7-krokového rituálu v Sky lagoon #

Špecialitou Sky lagoon je práve kúpeľný rituál, ktorý v sebe spája islandské tradície spolu s procedúrami na uvoľnenie mysle, tela a duše. Skúste niečo nové a vykročte zo svojej komfortnej zóny. To všetko je možné s Rituálom Sky lagoon, skutočne unikátnou cestou, ktorá je jadrom najnovšieho geotermálneho zážitku Islandu. Práve takýmto spôsobom sa snažia kúpele prilákať svojich návštevníkov. Všetko nasvedčuje tomu, že sa im to skutočne darí. Poďme sa spoločne nazrieť hlbšie do každého zo siedmich krokov islandského rituálu.

Krok 1: Spomaľte, relaxujte v lagúne

Vitajte! Vstúpte cez jaskynný vchod do lagúny. Je čas usadiť sa. Vstúpte do teplých vôd a relaxujte. Nadýchnite sa osviežujúceho oceánskeho vzduchu. Preplávajte úchvatným kaňonom a kochajte sa výhľadom na horu Keilir. Na druhej strane vám rytmické divadlo oceánu uvoľňuje dych. Krok 1 je o ceste zo šatne smerom k okraju nekonečna. Jemne vstupujete do stavu vyrovnanosti a pokoja, kde sa cítite uvoľnene a ste otvorení tomu, čo príde. Neponáhľajte sa!

Krok 2: Ochlaďte sa studeným ponorom

Nasleduje terapia chladom, hlboko tradičný krok pre Islanďanov. Máte na výber! Poprechádzajte sa na čerstvom islandskom vzduchu. Alebo, ak ste odvážni ako Viking, ponorte sa do studeného bazéna. Stimuluje váš imunitný systém, znižuje prietok krvi v tele a napína pokožku. Studený skok tiež preukázateľne zvyšuje vaše šťastie – je to prirodzený pocit! Odporúčame 10 sekúnd na prebudenie vašich zmyslov, aj keď môžete zostať až 30 sekúnd. Táto časť bude prospešná aj pre tých, čo sa zotavujú z dlhého letu alebo po turistike. Ovládnite svoju myseľ, povzbuďte svoje zmysly a zobuďte sa!

Krok 3: Relax s výhľadom v saune

Po studenom prebudení sa navštívte saunu na 5 až 10 minút. Nechajte teplo, aby otvorilo vaše póry, odstránilo toxíny a očistilo pokožku. Vychutnajte si úchvatný výhľad na oceán, zatiaľ čo teplo robí svoje čaro. S obrovským oknom s nerušeným výhľadom na oceán je to najúžasnejšia sauna na Islande. Nájdite si 10 minút, aby ste nechali teplo pôsobiť svojou mágiou a zvýšili pocity pohody. Jemná akustika odráža zvuk oceánu a vytvára pocit pokoja.

Krok 4: Osviežte sa v studenej hmle

Potom vyvážte teplo zo sauny pomalým prechádzaním cez náš priestor studenej hmly. Tu sa zhlboka nadýchnite a osviežte svoje zmysly! Studená hmla omladzuje pokožku a pomáha vás pripraviť na to, čo príde ďalej. 

Krok 5: Telový Sky peeling

Je čas na oživenie. Aplikovaním nášho jedinečného telového peelingu Sky bude vaša pokožka očistená a rozžiarená. Vrcholom The Ritual je, že sme vyvinuli náš jedinečný peeling s morskou soľou, ktorý vašej pokožke dodá jemný zdravý pocit. So svojou ľahkou a upokojujúcou jarnou vôňou dokáže zázraky. Pomalými krúživými pohybmi jemne vmasírujte peeling do pokožky.

Krok 6: Parná miestnosť

S brnením pokožky z telového peelingu Sky vám para opäť otvorí pokožku. Tu sa vstrebávajú kľúčové terapeutické prvky The Ritual a maximalizujú sa hydratačné výhody telového peelingu Sky. Na sebe máte aplikovaný peeling, pričom vlhkosť a teplo v parnej miestnosti vám pomáhajú zhlboka a ľahko dýchať. Uvoľnite sa. Vyčistite si dutiny a pocítite zdravie v pľúcach. Para zlepšuje celkové telesné funkcie. Je to skvelý pocit!

Krok 7: Sprcha a relax v lagúne

Nakoniec peeling opláchnite v sprche. Potom sa vráťte do teplej geotermálnej lagúny. Nakloňte sa, zatvorte oči, zhlboka dýchajte, vnímajte výsledky a užívajte si daný okamih! Nechajte naplno využiť všetky výhody tejto jedinečnej cesty. Budete cítiť, že každý jeden sval vo vašom tele je uvoľnený, omladený a nabitý energiou. Keď budete pripravení, choďte do baru Lagoon na občerstvenie.

Týchto sedem krokov, urobených postupne a pomalým tempom, by malo viesť k vašej hlbokej relaxácii a pohode. Ako to už po stáročia robili Islanďania, objavte silu tradície a inšpirujte sa týmto neuveriteľným prostredím.

Na hrane nekonečného bazéna v Sky lagoon Video: R. Taraba

Na hrane nekonečného bazéna v Sky lagoon Video: R. Taraba

Ktorý vstupný balíček je pre vás ten najvhodnejší? #

Sky lagoon ponúka hneď niekoľko rôznych vstupov, ktorý si vybrať a ako sa líšia si popíšeme v nasledujúcom rozdelení. Dozviete sa tu tak, čo ktorý balíček obsahuje a koľko stojí. Výber je len a len na vás. Vzhľadom na vyťaženosť a rastúcu obľúbenosť Sky lagoon vám odporúčame spraviť si včas rezerváciu, resp. si svoj vstup zakúpiť online na webstránke Sky lagoon 

3 fotografie

Vyberte si ten najvhodnejší vstupný balíček

Pure Lite Pass
Nemáte veľa času, ale chcete si oddýchnuť a naýchať sa čerstvého oceánskeho vzduchu? Potom je Pure Lite bez islandského rituálu ideálny balík práve pre vás.

BALENIE OBSAHUJE

  • Vstupné do Sky lagoon
  • Verejné šatne
  • Uterák

CENA OD 7,990 ISK

Pure Pass
Klasický a najobľúbenejší balíček pre tých, ktorí chcú zažiť islandský 7-krokový rituál a oddýchnuť si v nekonečnom bazéne s výhľadom na Atlantik.

BALENIE OBSAHUJE

  • Vstupné do Sky lagoon
  • Verejné šatne
  • Uterák

CENA OD 9,990 ISK

3 fotografie

Príjemný interiér verejných aj súkromných šatní

Sky Pass
Rozšírený klasický balíček, ktorý v sebe zahŕňa viac súkromia a vitalitu. Určený je pre tých, ktorí chcú zažiť islandský 7-krokový rituál a vychutnať si svoj vstup so súkromnou šatňou. 

BALENIE OBSAHUJE

  • Vstupné do Sky lagoon
  • Súkromná šatňa s špeciálnym telovým mliekom Sky
  • Uterák

CENA OD 13,900 ISK

Sky Lagoon for Two
Zažite oddych a omladenie v lagúne spolu so špeciálnym balíčkom pre dvoch.

BALENIE OBSAHUJE

  • Vstupné do Sky lagoon v podobe 2 x Pure alebo 2 x Sky vstup
  • Nápoj na osobu (víno, čokoľvek čapované alebo nealkoholické nápoje)
  • Sky Platter z baru Smakk

CENA OD 28,490 ISK

Výhodou je aj to, že všetky vstupy si viete na stránke objednať spolu s transferom z vášho hotela v Reykjavíku. Pre tých, ktorí by sa dokonca rozhodli navštíviť Sky lagoon viackrát, je tu možnosť zakúpenia aj Pure Multi-Pass s ktorým máte šesť vstupov za polovičnú cenu - 24,900 ISK. 

Island ani po rokoch nestráca na svojej popularite. Práve naopak, každým rokom ho navštevuje viac a viac turistov. Aj keď obdobie pandémie turizmus výrazne zredukovalo, Island a jeho obľúbenosť medzi návštevníkmi je späť. Islanďania nezaháľali a pre tých, ktorí sa rozhodnú zavítať na krásny ostrov ohňa a ľadu, pripravili mnoho nových atrakcií. Jednou z TOP je jednoznačne Sky lagoon, ktorú treba zaradiť do svojho itineráru pri najbližšej dovolenke na Islande s BUBO.  

Jedny z najkrajších západov slnka, aké môžete na Islande zažiť.
Foto: Sky lagoon

Robert Taraba

Robert Taraba

Robert Taraba

Robo si vás podmaní svojím šarmom, ochotou aj znalosťami. Už počas vysokej školy odišiel študovať do nórskeho Trondheimu, kde si zamiloval celú Škandináviu. Aj preto sa do severských krajín vracia každý rok a je neustále hnaný túžbou objavovať nové miesta. Cestovanie a fotografia sú jeho veľkou vášňou a bez svojho fotoaparátu sa nepohne ani na krok. Na svojich fotografiách sa snaží uchovať čaro výnimočných miest, okamihov a ulovených zážitkov. Izolované krajiny, ktoré sú menej navštevované a miesta ako Vanuatu, Bangladéš, či Bhután patria k jeho najobľúbenejším. Miluje všetky kontinenty pre rozmanitosť ich kultúry a rôznorodosť prírodných krás. Brázdi s vami prašné cesty južnej Afriky, obdivuje safari v Keni či Tanzánii, hrá sa s lemurmi na Madagaskare a to všetko s fotoaparátom v ruke. Čaro budhistických krajín a ich filozofia si ho podmanila už pred rokmi. Miluje kuchyňu Indie, či Juhovýchodnej Ázie, ale rád si vychutná aj novozélandské Flat White s výhľadom na Južné Alpy. Rozmýšľate, ako urobiť ten najlepší dovolenkový záber? Ako odfotografovať váš najkrajší západ slnka v živote? Zachytiť autentické zábery domorodých kmeňov, leva pri love či zebru na úteku? Spýtajte sa Roba. Keď mu je v Afrike, či v Ázii horúco, chladí sa na jeho milovanom Islande.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Špicbergy - Rusi a ľadové medvede

Zo zájazdu:

Robert Taraba

Posledná úprava článku | Prečítané: 483

Mohlo by Vás zaujímať

Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania
Islandský Zlatý okruh Prémiový blog

Prémiový blog Islandský Zlatý okruh

Island, ostrov ohňa a ľadu je bezpochyby jedným z najkrajších a najbezpečnejších miest na svete, kam môže milovník prírody zavítať. Chcete vidieť…

Zuzana Hábeková 10 min. čítania
Pred 12 rokmi vybuchla islandská sopka Eyjafjallajökull Prémiový blog

Prémiový blog Pred 12 rokmi vybuchla islandská sopka Eyjafjallajökull

Pamätáte si ešte na to ako 14.apríla v roku 2010 vybuchla slávna sopka Eyjafjallajökull? Vyberte sa s nami na juh Islandu a objavte čaro tohto…

Zuzana Hábeková 10 min. čítania
Modrá lagúna – jedinečné kúpele, vytvorené vulkánom Prémiový blog

Prémiový blog Modrá lagúna – jedinečné kúpele, vytvorené vulkánom

Krajina ohňa a ľadu - magický Island vábi svojou prírodou a atrakciami každoročne už viac ako dva milióny návštevníkov. Jedným z jeho najväčších…

Robert Taraba 8 min. čítania
Reykjavík - najsevernejšia metropola sveta Reykjavik

Reykjavik Reykjavík - najsevernejšia metropola sveta

Mesto, ktoré vás očarí viacerými tvárami. Tou tradičnejšou, vpečatenou ešte vikingskými predkami, v ktorej stále prevláda idylický rybársky ráz…

Robert Taraba 16 min. čítania
Islandský Diamantový okruh Blog

Blog Islandský Diamantový okruh

Hádam každý, kto navštívil Island, sa stretol s názvom Zlatý okruh. Jedna z najpopulárnejších atrakcií Islandu v sebe ukrýva národný park…

Robert Taraba 12 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Európa  

Škandinávia, Island

03.05. → 08.05. +14 termínov

náročnosť

6 dní

Trvanie

1893 2524€
K

Európa  

Škandinávia, Nórsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

1887 2695€
K

Európa  

Škandinávia, Nórsko, Island


náročnosť

13 dní

Trvanie

2912 4160€
K

Európa  

Škandinávia, Švédsko, Lotyšsko, Fínsko, Estónsko, Dánsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2396 3195€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.