TOP 10 Singapuru

TOP 10 Singapuru

Singapur ponúka veľa a hneď toho najlepšieho z celého sveta. Pre viacerých je snom pre svoju modernosť a atmosféru. Vysoké mrakodrapy sa striedajú s budovami popretkávanými najnovšími technológiami premenenými do vizuálnej dokonalosti. Najlepšie na Singapure je však to, že vás zakaždým prekvapí. Chystáte sa na dovolenku do Singapuru? Prečítajte si, čo musíte vedieť a vidieť.

Singapur Počasie

mierny dážď

mierny dážď

30°C

Predpoveď 19.Apr

Východ slnka 06:59

Západ slnka 19:08

Dážď 6.38mm

BUBO má so Singapurom dlhoročné skúsenosti. Konieckoncov, tu sa končí náš najpopulárnejší zájazd Thajsko-Malajzia-Singapur. Práve finálna destinácia je čerešničkou na torte. Predtým, než ju zjete, prečítajte si TOP 10 tipov Singapuru, teda menej ako 5-minútový súhrn toho, čo vám odporúčame vidieť a zažiť.

Panoráma nočného Singapuru.

Panoráma nočného Singapuru.

1. tip: Gardens by the Bay #

Nadčasové botanické záhrady disponujú veľkosťou 101 hektárov. Nachádza sa tu najväčší skleník na svete - Flower dome, sú tiež domovom druhého najvyššieho vnútorného vodopádu na svete Cloud dome a rovnako tu nájdete slávne "superstromy". Výdobytky modernosti v tom najkrajšom prevedení. Singapur je hitom najmä vo večerných hodinách. Šou superstromov plnú svetiel musíte vidieť, tento zážitok si vychutnáte o 19.45 h a 20.45 h.

2. tip: Botanická záhrada Singapuru #

Singapuru patrí právom prívlastok jedného z najzelenších miest Ázie, zeleň a parky sú tu na každom kroku. Až 4/5 obyvateľov má svoj domov max 10 min peši od parku. Ste v modernom centre mesta, no zrazu sa ocitnete vo Fort Canning parku, kde v roku 1822 vznikla prvá botanická záhrada. Avšak najstaršia Rafflesova botanická záhrada zapísaná aj v UNESCO bola otvorená v roku 1853. Tu sa ľahko stratíte medzi 1 200 druhmi nádherných orchideí. Na našich zájazdoch bývame v hoteli, ktorý sa nachádza tesne pri tomto skvoste.

3. tip: Divadlo Esplanade #

Svojím tvarom malo symbolizovať mikrofón. Po akustickej stránke ide o jedno z piatich top divadiel sveta. Koncertná sieň tu pojme až 1 600 divákov, divadelný sál 2 000 divákov a nájdete tu taktiež vonkajšie divadlo, dve menšie štúdiá, galériu miestnych i zahraničných umelcov, nákupné centrum, dve konferenčné miestnosti a jedinečnú verejnú knižnicu príznačne rozdelenú na viacero častí - kino, divadlo, hudba a tanec. Ročne sa tu koná 3 500 vystúpení a až 70 % z nich je úplne zadarmo!

Pokiaľ vám neprekážajú texty na dlhé čítanie, pozývame vás prečítať si blog Deväť tvárí Singapuru od profesionálnej a skúsenej sprievodkyne Patrície Mrázkovej. Nájdete tu mnoho ďalších zážitkov a tipov na pamiatky, ubytovanie či jedlo. A oveľa viac.

4. tip: Colonial District #

História Singapuru k dispozícii na jednom mieste. Práve vo štvrti Colonial District sa rozbúchalo srdce celého dnešného Singapuru.Tu budete mať príležitosť zoznámiť sa so zakladateľom Thomasom Stamfordom Rafflesom, ktorý Singapur založil. Samozrejme, nie doslova, keďže sa mu to podarilo medzi 18. a 19. storočím. Preskúmajte však koloniálne budovy, v ktorých sa dnes nachádzajú tie najkrajšie múzeá a galérie. V tom vám nik nezabráni.

Bazén hotela Marina Bay Sands.Video: Ľuboš Fellner

Bazén hotela Marina Bay Sands.Video: Ľuboš Fellner

5. tip: Marina Bay Sands #

Hotel, kde si môžete jednu noc zakúpiť aj v rámci našich zájazdov v doplnkových službách. Bude to spomienka na celý život - stráviť noc v hoteli, ktorý sa stal symbolom modernej Ázie, atrakciou Singapuru a predovšetkým zaplávať si tu v bazéne na streche je niečo nezabudnuteľné. Výstavba hotela Marina Bay Sands vyšla na 8 miliárd dolárov. Dnes patrí k 50 najväčším hotelom sveta a v spomenutom infinity bazéne je 1,5 milióna litrov vody. Pracuje tu až 10 000 ľudí. A plánuje sa výstavba štvrtej veže. Kasíno a luxusné reštaurácie tu nájdete na 57. poschodí s výhľadom na celé mesto.

Mohli by vás zaujímať ďalšie blogy z Juhovýchodnej Ázie (na dlhšie čítanie):

6. tip: Chinatown #

Čínska štvrť či Chinatown v centre mesta je v Singapure už od roku 1822, Sir Raffles územne plánoval mesto a dosadil sem Číňanov. Ideálne je pri prehliadke tohto miesta vystúpiť pri Chráme Buddhovho zubu a nechať sa vtiahnuť do sveta mníchov, vonných tyčiniek a modlitieb. Skvelé miesto na nákup suvenírov, ale aj niečo pod zub. Na konci ulice Smith St sa nachádza slávny Liao Fan Hawker Chan - prvý pouličný stánok s jedlom, ktorý získal Michelinskú hviezdu. Sprvu možno len obyčajné kuracie mäso s ryžou za približne šesť singapurských dolárov (cca 3,9 eur) bude gurmánskym zážitkom, na ktorý nezabudnete.

Chrám Buddhovho zubu určite stojí za návštevu - čaká vás tu jedinečná atmosféra.
Foto: Patrícia Mrázková

7. tip: Orchard Road #

Nákupy v Singapure? Neexistuje pre ne lepšie miesto ako Orchard Road. Ide o cestu dlhú 2,2 km od hotela, kde prespávajú BUBO klienti do srdca mesta. Od toľkého tovaru, značiek, reklám a nápisov sa tu viete skutočne zapotiť. Na tomto mieste nájdete všetko - obrovské nákupné centrá, butiky, luxusné značky, ale aj trhy, reštaurácie a bary. Dlhú ulicu pretkávajú podchody a tunely, no taktiež budovy s výnimočným dizajnom a pulzujúcim životom.

8. tip: ArtScience Museum #

Pokiaľ ste fanúšikom múzeí, jedno z tých naj sa nachádza pri Marina Bay Sands. ArtScience Museum, ako jeho názov napovedá, je unikátne múzeum zastrešujúce vedu a umenie. Nachádza sa v budove, ktorá svojím vzhľadom pripomína lotosový kvet. Výstava exponátov tu spája svetelné efekty, moderné technológie a interaktívne prvky v jedinečný zážitok.

9. tip: Najväčšia fontána na svete  #

Zamierte do Suntec City, teda štvrte, v ktorej sa nachádza obrovské nákupné centrum, taktiež kancelárie no i výstavné a kongresové centrum. Vašu pozornosť si však získa najmä najväčšia fontána na svete. Tá symbolizuje obrovskú dlaň. Keď sa obzriete okolo seba, vedľajšie budovy sú označené číslami od 1 do 5. Čo to znamená? Územný plán miesta predstavuje ruku, ktorej sa do dlane neustále “vlieva” bohatstvo a prosperita. Ak ich máte zaistené, je to ideálny predpoklad pre váš ďalší rast.

10. tip: Kampong Glam #

Singapur, to nie je len čínska tvár. Nájsť tu viete viacero svetov, aj ten moslimský. Štvrť Kampong Glam patriaca moslimom skrýva niekoľko mešít. Tou, najkrajšou, ktorú si podľa BUBO musíte pozrieť, je Masjid Sultan na Arab St. Na výstavbu pôvodnej budovy dala peniaze ešte Britská východoindická spoločnosť v roku 1826. O takmer 100 rokov neskôr ju zrekonštruovali. Tunajšie ulice sú plné arabských trhov a reštaurácií. Ide o hlavnú tepnu malajskej a arabskej populácie. Zmena prostredia vám snáď nespôsobí závrat.

Viktor Háber

Viktor Háber

Viktor Háber

Interne prezývaný novinár. Zanietený redaktor, ktorý sa stará o obsahovú a gramatickú zložku textov BUBO. Píše a edituje blogy, nechýba mu vášeň pre cestovanie a ako výborný vodič už stihol precestovať väčšinu krajín Európy a tiež Afriky, kde šoféroval dlhú trasu od Kapského Mesta k Viktóriiným vodopádom. Od detstva miluje prírodu a veľkomestá USA a jeho snom je navštíviť vzdialené kúty sveta ako Peru, Japonsko či Nový Zéland.


Obľúbený zájazd z katalógu: Južná Amerika - raz za život

Zo zájazdu:

Viktor Háber

Posledná úprava článku | Prečítané: 442

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie veľkomestá sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie veľkomestá sveta

Čo robí mesto krásnym? Panoráma mrakodrapov, rozsiahle parky, historické budovy či moderné múzeá? Alebo, jednoducho, tá neopísateľná aura...? …

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Singapur a jeho deväť tvárí Singapur

Singapur Singapur a jeho deväť tvárí

Juhovýchodná Ázia je svojou rozmanitosťou prírody, kultúry a tradícií bohatá na množstvo zážitkov pre každého cestovateľa. Ten, kto chce skutočne…

Patrícia Mrázková 19 min. čítania
Singapur – drobný diamant na juhu Ázie Singapur

Singapur Singapur – drobný diamant na juhu Ázie

Singapur je malý ostrovný mestský štát v Juhovýchodnej Ázii. Napriek svojej zanedbateľnej rozlohe (710 km2) ide však o nesmierne čulú a…

Martin Lipinský 12 min. čítania
TOP 10 Singapuru Blog

Blog TOP 10 Singapuru

Singapur ponúka veľa a hneď toho najlepšieho z celého sveta. Pre viacerých je snom pre svoju modernosť a atmosféru. Vysoké mrakodrapy sa striedajú…

TOP 15 UNESCO pamiatok juhovýchodnej Ázie Blog

Blog TOP 15 UNESCO pamiatok juhovýchodnej Ázie

Juhovýchodná Ázia má v sebe obrovské množstvo lákadiel a my ju už roky milujeme a spoznávame. Vyberte sa teraz spoločne s nami za tými najkrajšími…

Tomáš Kubuš 19 min. čítania
Najkrajšia cesta okolo sveta za 24 dní Blog

Blog Najkrajšia cesta okolo sveta za 24 dní

Kto z nás by nepoznal legendárnu knihu od Julesa Verna – Cesta okolo sveta za 80 dní? Odvážny bádateľ Phileas Fogg v nej spolu s verným sluhom…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia  

Thajsko, Singapur


náročnosť

15 dní

Trvanie

5420
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3268 4357€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

4715
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

14045

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.