5* Jumeirah Al Naseem, Dubaj

5* Jumeirah Al Naseem, Dubaj

Je pre vás lukratívna poloha v Dubaji najväčším ťahákom? Skúste sa pozrieť na mimoriadne kvalitný a luxusný 5* hotel Jumeirah Al Naseem len pár stoviek metrov od ikonického hotela Burj al Arab. Dokonalé prostredie, prvotriedny servis, vynikajúce izby a suity, gastronomické poklady a oddych aký ste si vysnívali. Jumeirah Al Naseem nie je obyčajným hotelom, je to splnený sen o Dubaji. Staňte sa jeho súčasťou!

Kde sa nachádza Jumeirah Al Naseem? #

Luxusný 5* dubajský rezort Jumeirah Al Naseem leží v jednej z najlukratívnejších štvrtí celého Dubaja. Nachádza sa v časti zvanej Jumeirah, len pár stoviek metrov od ikonického hotela Burj al Arab. Hotel má svoje miesto na vynikajúcej pláži s unikátnymi výhľadmi. Najbližšie možnosti na nakupovanie máte v časti Madinat Jumeirah, kde nájdete viacero luxusných obchodov. Al Naseem postavili na hlavnej triede Jumeirah Street, ktorá na sebe spája viacero zaujímavých reštaurácii či podnikov.

Z medzinárodného letiska v Dubaji je to do hotela cca 22 kilometrov (30-35 minút jazdy) a areál dubajského EXPO pavilónu je odtiaľto len cca 30 kilometrov. Najbližšia stanica metra je „Mall of the Emirates“, ktorá je súčasťou známeho nákupného centra Mall of the Emirates so stovkami obchodov či známou lyžiarskou zjazdovkou. Z hotela to sem máte iba 3 kilometre. Do bazárových a starých častí Dubaja to máte odtiaľto len 20 kilometrov. Akoby bolo všetko na dosah ruky.

Dokonalá poloha hotela Jumeirah Al Naseem si vás získa
Foto: Jumeirah Al Naseem

Po prílete do Dubaja #

Prílet na medzinárodné letisko v Dubaji je veľmi jednoduchý. Ide o jedno z najmodernejších a najkvalitnejších letísk na svete a už prvé minúty tu pocítite ten obrovský rozdiel oproti miestu, odkiaľ ste odleteli. Značenie na letisku je mimoriadne kvalitné a tak sa netreba ničoho báť. Kráčate smerom k východu a šípky vás nasmerujú tak, aby ste sa dostali na imigračné, kde prídete so svojim pasom. Vízum do Spojených arabských emirátov nepotrebujete a tak ide o formalitu. Dostanete pečiatku, vezmete si batožinu a ak chcete ešte nahliadnite do duty free shopu. Pri odlete z dubajského letiska si pokojne naplánujte viac času na to, aby ste si mohli letisko vychutnať a spraviť posledné nákupy.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z 5* hotela Jumeirah Al Naseem a postará sa o vás, aby vás vzal odviezol priamo na miesto, kde budete bývať.

Krásny 5* hotel v lukratívnom prostredí
Foto: Jumeirah Al Naseem

Cesta z letiska do hotela #

Luxusný 5* hotel Jumeirah Al Naseem leží z medzinárodného letiska na ktorom pristanete len cca 22 kilometrov a tak sa pripravte na rýchly presun. Čoskoro už budete oddychovať a tešiť sa z dovolenky. Počítajte s tým, že tento presun mestom môže trvať cca 30-35 minút jazdy, pretože karty vie zamiešať zhustená doprava. Hoci sa to na prvý pohľad nezdá, Dubaj je predsa len 3-miliónová metropola.

Už cesta z letiska do štvrte Jumeirah, kde leží váš hotel je zážitkom. Krátko po odchode z letiska pretnete známy dubajský záliv, teda Dubai Creek a tak hľadajte za oknami aj obrovské 150-metrov vysoké dubajské okno Dubai Frame. Cesta pokračuje na hlavnú triedu Jumeirah Street, kde leží aj najznámejšia mešita Dubaja, teda Jumeirah Mosque. Čoskoro si na horizonte všimnete aj monumentálnu vežu Burj Khalifa, ktorá je so svojimi 828 metrami stále najvyššou budovou sveta. Pokračujete až k hoteli Burj al Arab na brehu Perzského zálivu a to už viete, že budete čoskoro parkovať, pretože bývať len niekoľko stoviek metrov od najznámejšieho dubajského hotela. Koľko zážitkov ste už ulovili a to ste sa ešte len presunuli do hotela!

Prečo si vybrať hotel Jumeirah Al Naseem? #

Hotel Jumeirah Al Naseem ozdobený 5* je stelesnením luxusu a lukratívneho Dubaja. Má v sebe všetko, prečo je Dubaj príťažlivý a presne na tomto mieste viete prežiť svoj vlastný emirátsky sen. Začne to už jeho polohou. Prídete sem z letiska a ocitnete sa v skvelej a príťažlivej štvrti Jumeirah, len pár stoviek metrov od ikonického hotela Burj al Arab, ktorý sa za roky stal jedným z najvýraznejších symbolov celého mesta. Na tento hotel sa budete pozerať z pláže či z terasy vašej luxusnej suity. Atmosféra sa tomuto miestu rozhodne nedá uprieť a tak hotel útočí na všetky zmysly.

Jumeirah Al Naseem má v sebe čaro orientálneho sveta, ktoré sa tu premiešalo s modernými, luxusnými víziami a vznikol tak hotel s dušou. Pocítite to hneď po príchode na recepcii, v lounge, pri checkine či po ubytovaní vo vašej izbe. Hotel ponúka izby v niekoľkých štandardoch a ak hľadáte niečo väčšie či lukratívnejšie, nie je to žiaden problém. Nájdete tu rôzne druhy suít či dokonca unikátny penthouse, ktorý je hotelom v hoteli. Každý si tu nájde presne to, po čom sníva a aký má budget. Ani v najzákladnejších izbách hotela sa však nerobili kompromisy a budete v nich obklopený dubajským luxusom a atmosférou unikátneho 5* hotela.

Hotel vsadil na svoje prostredie a vybudoval taký rezort z ktorého sa vám nebude chcieť odchádzať, hoci bude volanie Dubaja naozaj lákavé. Môžete si oddýchnuť na fantastickej, dva kilometre dlhej pláži s jemným bielym pieskom, viete si tu zaplávať v piatich rôznych bazénoch a ak budete mať chuť, môžete sa nechať zhýčkať v SPA centre. Milovníci pohybu si prídu na svoje pri tenise, squashi či na lezeckej stene a blízkosť mora ponúka veľa zábavy pri vodných športoch. Ak ste v hoteli ubytovaní, dostanete aj neobmedzený vstup do skvelého vodného parku Wild Wadi Waterpark s množstvom atrakcií. Hotel má v zálohe aj gastronomické poklady, ktoré si viete vychutnať vo viacerých reštauráciách. Môžete tak ochutnať stredomorské, arabské, juhoamerické či polynézske dobroty. Rodiny s deťmi sú tu vítané a aj pre nich si Jumeirah Al Naseem pripravil niekoľko lákadiel.

Jumeirah Al Naseem je hotelom, ktorý si uvedomuje to, že svet môže byť lepším miestom a tak sa vydal cestou udržateľnosti a zelenej energie. Hotel sa rozhodol obmedziť plasty aj odpad a medzi zaujímavé činnosti patrí aj dohliadanie na to, odkiaľ pochádzajú jednotlivé ingrediencie, ktoré dostávate v hotelových reštauráciách. Nevyužité jedlo sa nevyhadzuje, ale pretvorí sa na kompost s ktorým sa pracuje v hotelových záhradách. Hotelový komplex sa tiež zapojil do programu na ochranu morských korytnačiek a tak vás rád do tejto zaujímavej záchrany zasvätí. Ak hľadáte na svoju dovolenku luxusný, no zodpovedný hotel, Jumeirah Al Naseem je presne tým miestom.

Akú izbu si v rezorte vybrať? #

Jumeirah Al Naseem vsadil na svoju luxusnú a lukratívnu polohu a vydal sa cestou plážového luxusu. Izby v sebe majú orientálne čaro, ktoré pretkali dokonalými detailmi a tak budete tento hotel milovať. Vybrať si môžete zo širokej ponuky izieb či suít, tak aby ste boli so svojou dovolenkou maximálne spokojní. Každý hosť, ktorý sa ubytuje v hoteli dokonca k svojmu pobytu dostane aj bezplatný vstup do vodného parku Wild Wadi Waterpark.

Resort Deluxe

Medzi základným výberom izieb v hoteli Al Naseem patrí aj izba s označením „Resort Deluxe“. Ak by ste sa nechali pomýliť tým, že ide o základnú a teda jednoduchú izbu, mýli by ste sa. Práve tu vám Al Naseem ukáže, že sa do všetkého pustí tak, aby to stálo za to. Priestranná izba je mimoriadne príjemná a má v sebe viacero drobností, ktoré vám spríjemnia pobyt. Nájdete tu kanvicu na zohriatie vody na kávu alebo čaj, máte tu svoj osobný trezor, chladničku s minibarom, žehliacu dosku, sušič na vlasy. Izby majú výhľad do záhrady alebo priamo na bazén či rezort. Môžete si vybrať či máte záujem o manželskú posteľ alebo dve single postele. Veľkosť izby je 51 m2.

Ak by ste túžili mať počas svojho pobytu výhľad priamo na more, siahnite po verzii izby, ktorá má názov „Ocean Deluxe“. Vybavenie aj veľkosť izby je rovnaká s „Resort Deluxe“, len ten výhľad robí obrovský rozdiel.

3 fotografie

Resort Deluxe

Pool Terrace Room

Hotel Jumeirah Al Naseem má aj svoju časť s označením „Adults only“ a táto izba je súčasťou tejto koncepcie. Nie je vhodná pre rodiny s deťmi, preto ak cestujete s rodinou, pozrite si v ponuke iné možnosti. V spálni na vás okrem kvalitnej postele čaká aj posedenie, gauč s kreslami a priamy vstup na vonkajšiu terasu. Práve z nej máte prístup k bazénu, ktorý je vyhradený iba pre dospelých hostí. Izba má v sebe luxusného ducha a ak sa radi necháte rozmaznávať, potom je to skvelá možnosť ako stráviť vašu dovolenku v Dubaji. Izba má svoje štandardné vybavenie lukratívneho 5* hotela a tak vám tu počas pobytu nebude nič chýbať. Veľkosť tejto izby je 51 m2.

3 fotografie

Pool Terrace Room

Family Suite

Nádherná suita v arabskom štýle si vás získa hneď ako sa v nej ocitnete. Je skutočne pre celú rodinu a tak má oddelenú spálňu od ďalších izieb aj spoločenskej miestnosti. Medzi najpríjemnejšie časti suity patrí privátny balkón s fantastickým výhľadom na ktorý vám si môžete nechať priniesť svoje raňajky a užijete si ich v kruhu rodiny. Luxusná kúpeľňa je vybavená kvalitnou kozmetikou, dokonalou vaňou a budete sa tešiť na kúpeľ v nej. Komfortná, luxusná suita vás jednoznačne nesklame. Suita obsahuje aj satelitnú HD televíziu, chladničku s minibarom, kanvicu na zohriatie vody, žehliacu dosku aj sušič na vlasy. Suita je vhodná pre 4 dospelých alebo 3 dospelých a 2 deti (mladšie než 12 rokov). Veľkosť suity je 126 m2.

3 fotografie

Family Suite

Ocean Suite

Suita pre tých, ktorí milujú dovolenkový výhľad na more. Je príjemne priestranná (má 135m2) a tak sa môžete tešiť na množstvo priestoru od spální cez oddychovú miestnosť s obývačkou, kde si viete s rodinou či priateľmi posedieť. Zamilujete si aj luxusnú kúpeľňu, ktorá dostatok miesta a nájdete v nej aj vaňu na kúpeľ. Suita je plná svetla vďaka veľkým skleneným tabuliam, ktoré nasmerujú váš pohľad na more aj na siluetu ikonického hotela Burj al Arab, neďaleko od vás. Veľkosť tejto suity je 135 m2.

3 fotografie

Ocean Suite

Ocean Terrace Suite

Mimoriadna suita s dokonalým výhľadom na more a ikonický hotel Burj al Arab. Najväčším lákadlom tejto rodinnej suity nie je len jej pohodlnosť, ale priestranná terasa, kde budete zrejme tráviť najviac času. Bývanie v suite je tak príjemné, že od prvého dňa budete mať pocit, akoby ste sa ocitli vo vlastnom domove. V spálni nájdete pohodlný gauč aj pracovný stôl aj priamy vstup na terasu. Oceníte aj luxusnú kúpeľňu, kde sa strieda kameň s drevom a nájdete v nej aj vaňu na dokonalý kúpeľ. Ak sa chcete len rýchlo osprchovať, využijete sprchový kút. Suita obsahuje aj satelitnú HD televíziu, chladničku s minibarom, kanvicu na zohriatie vody, žehliacu dosku aj sušič na vlasy a mnohé ďalšie drobnosti. Veľkosť tejto suity je 135 m2.

3 fotografie

Ocean Terrace Suite

Presidental Suite Ocean View

Prémiová suita s označením „prezidentská“ je unikátnou možnosťou ubytovania, ak ste väčšia rodina, skupina priateľov, alebo si len chcete ukrojiť z poriadne luxusnej nálože dubajského hotela. Suita má v sebe obrovský priestor a tak tu nájdete master spálňu, ďalšiu izbu, spoločenskú miestnosť s jedálňou a samozrejmosťou je aj perfektná terasa s čarovným výhľadom na more a Burj al Arab. Suita je vhodná pre kombináciu 5 dospelých a 2 detí (do 12 rokov) alebo maximálne pre 6 dospelých. Krásne zariadené izby majú v sebe prvky Orientu, piesková farba sa strieda s modrými a bielymi výzdobnými detailmi a súčasťou suity sú aj dve kúpeľne. Veľkosť prezidentskej suity je 300 m2.

3 fotografie

Presidental Suite Ocean View

Royal Suite

Máte chuť zažiť najluxusnejšiu suitu celého hotela? Musíte teda siahnuť po tejto „kráľovskej“, ktorá vás očarí svojou obrovskou rozlohou, ktorá má až 500 m2. Suita má v sebe vonkajšie aj vnútorné priestory a poteší vás rozhodne rozľahlá terasa s výhľadom na more a prímorský Dubaj. Kráľovská suita pripomína palác, kde nájdete dve okázalé kúpeľne, priestrannú obývačku s knižnicou, dvomi gaučami, kreslami aj s orientálnym nábytkom. Súčasťou suity je dokonca aj vlastná telocvičňa a privátne kino. Okrem terasy patrí k suite aj záhrada, kde si viete príjemne oddýchnuť. Suita je vhodná pre kombináciu 5 dospelých a 2 detí (do 12 rokov) alebo maximálne pre 6 dospelých. Veľkosť kráľovskej suity je 500 m2.

3 fotografie

Royal Suite

Royal Penthouse

Akú izbu by si v hoteli Jumeirah Al Naseem vybral dubajský šejk? Určite by sa ubytoval v kráľovskom penthouse, ktorý je akoby z iného sveta. Ak sa vám už zapáčili luxusné suity, tak tu ste ešte o level, ak nie dva vyššie. Obrovský penthouse je ako hotel v hoteli a môžete sa tu tešiť na privátny 11-metrový infinity pool, vlastné fitnes štúdio, päť spální, pričom každá z nich má svoju vlastnú kúpeľňu a dokonca k vám ide aj privátny výťah. Kúpajúc sa v bazéne máte nádherný výhľad priamo na Burj al Arab a na lukratívnej terase so sedením strávite hodiny, taká bude príjemná. Penthouse je vhodný pre 14 dospelých osôb a jeho súčasťou je aj izba pre služobníctvo či opatrovateľku, ak si ich so sebou vezmete na tento výlet. K ubytovaniu patrí aj osobný manažér, ktorý je tu pre vás, aby vám splnil každé želanie a samozrejmosťou sú aj limuzíny, ktoré pre vás na letisko prídu aj vás tam pohodlne odvezú. Veľkosť penthousu je 690 m2.

3 fotografie

Royal Penthouse

Kde sa najesť? #

Dubaj patrí medzi mestá s obrovským gastronomickým potenciálom a niet divu, že sa v ňom stretávajú milovníci jedla z celého sveta. Tak ako sa v Dubaji stretávajú takmer všetky národy planéty, tak tu nájdete aj neskutočnú variabilitu najlepšieho jedla a váš hotel nie je výnimkou. Luxusný 5* hotel Jumeirah Al Naseem presne vie ako si vás získať cez dokonalé jedlo a tak si pre vás priamo v hoteli pripravil niekoľko fantastických reštaurácii. Na výber tak budete mať skutočne kulinárske nebo, pretože tu môžete ochutnať svetovú aj domácu kuchyňu a vychutnať si aj luxusné chuťovky v mimoriadne príjemnom prostredí. Reštaurácie v hoteli vás vezmú na ochutnávku medzinárodnej, stredomorskej, japonskej, talianskej či dokonca polynézskej alebo juhoamerickej kuchyne a tak sa máte na čo tešiť.

Rockfish – Spomedzi všetkých reštaurácii by sme práve Rockfish mohli označiť za hlavnú hotelovú reštauráciu, pretože sa tu každé ráno podávajú od 8:00 do 11:00 vynikajúce raňajky. Rockfish leží v príjemnom prostredí hotelového komplexu neďaleko bazénu a keď sa nabažíte lukratívnych raňajok, môžete sem skočiť aj na obed či večeru. Podáva sa tu najmä stredomorská kuchyňa a nájdete tu veľký výber skvelo pripravených rýb. Ochutnajte grilované ryby, skvelé dary mora na množstvo spôsobov alebo si vychutnajte čerstvého lososa či pohárik vína pri západe slnka.

Kayto – Reštaurácia Kayto patrí k signature reštauráciám v hoteli. Pôsobí v nej hlavný šéfkuchár Christian Goya, ktorého starí rodičia opustili Japonsko a plavili sa do Argentíny. Práve juhoamerické chute s japonskou fúziou sú to na čom Kayto stojí. Nájdete tu najčerstvejšie suši, sašimi či nigiri, ale medzi chuťovkami je aj jahňa pripravované 36 hodín, aby bolo najchutnejšie aké ste kedy ochutnali a určite si tu dajte aspoň raz jeden z vynikajúcich dezertov.

Al Mandhar – Reštaurácia v lobby hotela je otvorená každý deň od rána do večera a tak sa tu môžete zastaviť na raňajky, obed alebo večeru. Ak by ste chceli raňajky, ponúknu vám tu zdravé kombinácie aj raňajky s chuťou orientálnych ingrediencií. Počas dňa sem môžete skočiť na skvelé sendviče, ale rovnako vás zaujme aj stejk Black Angus, geniálne krevety alebo burger Wagyu. Milujete sladké? Dostanete tu arabský Um Ali aj sýte a vynikajúce kunefe.

Kalsa Pool Bar – Príjemné miesto a ako napovedá samotný názov, Kalsa Pool Bar nájdete priamo pri bazéne. Nečakajte tu klasickú reštauráciu na obed, ale skôr bar s chuťovkami, ktoré si zahryznete počas oddychu pri bazéne alebo plávaní. Vyberte si niektorý zo skvelých šalátov, sendvičov, hamburgerov alebo môžete ochutnať taliansku pizzu. Ak nie ste hladní, verte, že sa sem vyberiete na perfektné drinky a miešané nápoje. Taká Margerita či Mojito pri bazéne naozaj nikdy nie je na zahodenie.

Sugarmash – Viete akú chuť má Polynézia? Na tomto mieste sa to môžete veľmi ľahko a veľmi chutne dozvedieť. Reštaurácia leží v tichom prostredí, vedľa bazénu, ktorý je vyhradený len pre dospelých a to je záruka absolútneho kľudu. Vyberte sa sem na obed alebo večeru a skúste niečo exotické, čo ste nikdy dosiaľ nemali. Ochutnajte niektoré z Poké, ktoré si pre vás Sugarmash pripravil a ak nie ste veľmi hladní, môže vás zasýtiť aj španielske gazpacho, vegánske hamburgery či grécke tzatziki. Skočte si sem pokojne aj na drink, pretože okrem letných kokteilov tu nájdete aj pomerne slušný výber vína.

Summersalt – Lukratívny podnik, ktorý môžete vnímať aj ako plážový klub je skvelým zážitkom, kde sa môžete tešiť na vynikajúce jedlo. Skúste si objednať taliansku burratu, vynikajúci tartar z čerstvého tuniaka, lososové tataki a ak máte chuť na talianske cestoviny, vašou najlepšou voľbou budú linguine s homárom. Ak ste na sladké, tak neodíďte bez toho, aby ste ochutnali cheesecake s marakujou. Mnohých poteší aj výber šampanského, vína či niekoľko svetových pív.

The Palmery – Do reštaurácie The Palmery si môžete odskočiť na skvelé anglické raňajky, alebo sa nechať rozmaznávať medzinárodnou kuchyňou, kde nájdete ázijské, indické aj stredomorské chute. Podnik je vhodný pre celú rodinu a nájdete tu aj detské menu.

Čo tu môžete robiť? #

Luxusný hotel Jumeirah Al Naseem má v sebe čaro svojej lukratívnej polohy. Leží priamo na brehu mora, na dosah hotelu Burj al Arab na mieste, kde nájdete najkrajšie pláže celého Dubaja. Aj samotný hotel má však niekoľko ťahákov ako vás zabaviť a dať vám maximum, aby ste prežili jednu z najlepších dovoleniek vášho života. Objavte vynikajúce SPA centrum, zacvičte si s výhľadom na Burj al Arab, zabehajte si po pláži, vychutnajte si reštaurácie či bary ak budete chcieť, zahrajte si aj tenis. Sami budete prekvapení koľko zážitkov si pre vás hotel pripravil.

Hotel si pre vás pripravil nie jeden, ale rovno päť skvelých bazénov, pričom jeden z nich má označenie „Adults only“ a teda je v zóne, ktorá nie je pre rodiny s deťmi. Bazény sú v príjemnom prostredí stvorené na oddych pod palmami či slnečníkmi. Pri niektorých nájdete aj reštaurácie či plážový bar a tak si počas oddychu môžete vychutnať aj svoj drink.

Medzi najväčšie ťaháky hotela patrí aj dokonalá pláž s bielym, jemným pieskom. Jej ťahákom je aj vynikajúci výhľad na hotel Burj al Arab. Na pláži nájdete lehátka so slnečníkmi a neďaleko máte na dosah aj plážový klub s barom. Pláž Jumeirah pred vašim hotelom má až dva kilometre a tak si tu nielen zaplávate, ale môžete si sem každé ráno prísť zabehať.

Aký by to bol luxusný hotel, ak by nemal pre svojich hostí pripravené lukratívne SPA, však? Samozrejme 5* hotel Jumeirah Al Naseem nebude žiadnou výnimkou a tak sa môžete tešiť na rozmaznávanie v SPA centre Talise. Neleží priamo v hotelovom rezorte, ale hneď vedľa v Madinat Jumeirah, no ak milujete relax, masáže či SPA procedúry, tých pár desiatok metrov radi prejdete. Talise je zosobnením oázy pokoja, ktorá vás prenesie do iného sveta. Do takého, kde neplatí čas a hodiny sa počítajú len vďaka procedúram na ktoré ste sa prihlásili. Profesionálny staff, fantastické masáže, kozmetika, jóga či hammam. Talise má aj časť vyhradenú výlučne pre ženy a keď na vlastnom tele pocítite jeho dotyk, pochopíte prečo patrí medzi najoceňovanejšie SPA centrá v Dubaji.

Hotelové fitnes centrum je poteší každého, kto ani na dovolenke nechce vypadnúť z cviku. Je moderné, priestranné, vybavené špičkovými prístrojmi a ak by ste potrebovali využiť rád profesionálov, neváhajte sa s nimi poradiť. Ak by ste chceli, pokojne vám aj pripravia plán na celý týždeň. Bonusom k telocvični je aj krásny výhľad na Burj al Arab.

Ak máte radi aktívny oddych, možno radi využijete tenisové kurty, ktoré máte ako hostia v hoteli k dispozícii (hotel ich má dokonca až 5!). Nájdete tu aj dva kurty na squash a ak chcete skúšať zaujímavé veci, skúste lezenie po umelej stene. Dubaj vám neukáže, čo to znamená nuda.

Radi by ste si užili more nielen kúpaním alebo sa len chcete vyblázniť pri vodných športoch? V hoteli to nie je žiaden problém a budete si tak môcť užiť windsurfing, obľúbený paddleboard, kajakovanie, wakeboarding alebo sa nechať nahovoriť na vodné lyžovanie. Ak máte chuť, môžete si v hoteli prenajať aj vlastnú loď a vydať sa objavovať tyrkysové vody Perzského zálivu v okolí Dubaja.

Len pár metrov od hotela leží obrovský vodný park Wild Wadi Waterpark, ktorý je s vašim hotelom dokonca prepojený. Každý hosť, ktorý totiž v Jumeirah Al Naseem býva, dostáva automaticky aj neobmedzený prístup do tejto skvelej atrakcie. Park otvoril svoje brány už v roku 1999 a teší sa svojej popularite nielen preto, že obsahuje cez 30 atrakcií, ale aj pre svoju polohu medzi hotelmi Jumeirah Al Naseem a Burj Al Arab. Nájdete tu unikátne tobogány, kde padáte takmer 120 metrov alebo dokonca dosiahnete rýchlosť 80 kilometrov za hodinu. Rollercoaster pretínajúci vodnú hladinu s divokou jazdou alebo pokojná loďka pre najmenšie deti? Vyberie si tu každý od jednotlivca po rodiny s deťmi. Tento park si počas svojho pobytu v Dubaji jednoducho musíte vychutnať.

Dubaj pre rodiny s deťmi #

Hotel Jumeirah Al Naseem je miesto, ktoré si rodiny s deťmi obľúbili, pretože je tu všetko, čo vám pripraví dokonalú dovolenku. Deti tu nájdu svoj vlastný detský klub „KiDS at Al Naseem“ a môžu sa tak tešiť na množstvo atrakcií, aktivít aj zábavy. Detský klub má svoje vlastné ihrisko, bazén s toboganmi aj telocvičňu v „džungli“, kde si môžu deti vybiť energiu. Rodiny s menšími deťmi ocenia aj pieskovú pláž s príjemným morom a samozrejmosťou sú aj detské menu vo viacerých reštauráciách.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a ak radi objavujete okolie, ste v Dubaji naozaj na správnom mieste. Hotel leží v modernej, lukratívnej štvrti Dubaja s názvom Jumeirah a tak to nikam nebudete mať skutočne ďaleko a môžete si svoj čas naplánovať tak, aby ste z Dubaja vyťažili absolútne maximum. Musíte sa rozhodnúť čo by ste najradšej v Dubaji zažili a videli, pretože je tu „tisíc“ možností od múzeí, cez akvárium, nákupné centrá, staré uličky posiate bazármi cez luxusné reštaurácie až po pieskové duny na emirátskej púšti či pavilón slávneho EXPA. Ani sa vám nebudete chcieť veriť koľko atrakcií ukrýva Dubaj a ten bude počas vášho pobytu obrovským pokušením, pretože si budete chcieť aj vychutnať hotela a oddýchnuť si na pláži.

Aké miesta by ste si však určite nemali nechať ujsť?

Medzi najunikátnejšie miesta, ktoré si môžete v Dubaji vychutnať je areál EXPO. Od vášho hotela je vzdialený len cca 30 kilometrov a čaká tu na vás pohľad do budúcnosti nielen z hľadiska architektúry, ale aj mnohých iných odvetví. Dubajské EXPO sľubuje obrovský zážitok a to, že ho má Dubaj pevne v rukách je zárukou toho, že to bude najlepšie EXPO v histórii planéty.

Viac o EXPO nájdete na oficiálnej stránke

3 fotografie

Futuristické EXPO v Dubaji bude najlepšie na svete

Ak milujete nakupovanie a jednou z príčin prečo ste sa do Dubaja vybrali bolo prečesávanie nákupných centier, tak potom ich tu nájdete neúrekom. Najbližšie k hotelu je Madinah Jumeirah, kam viete ísť peši, pretože leží od hotela len pár stoviek metrov a teda to bude príjemná prechádzka. Najslávnejšie nákupné centrá akými je Dubai Mall alebo Mall of the Emirates sú na dosah ruky. Mall of the Emirates máte dokonca z hotela len cca 3 kilometre a nájdete tam aj najbližšiu zastávku metra. Dubai Mall leží cca 16 kilometrov z hotela. Ak sa vyberiete do Dubai Mall, odvezte sa aj na najvyššiu budovu sveta Burj Khalifa s výhľadom na celý Dubaj, užite si slávne akvárium, reštaurácie či nakupovanie. Zostaňte tu aj na večerné predstavenie spievajúcej a tancujúcej fontány priamo pod Burj Khalifa.

V nákupnom centre Dubai Mall nájdete jedno z najfascinujúcejších a najznámejších akvárií sveta, teda Dubai Aquarium. Je obrovské a čaká tu na vás viac než 140 rôznych druhov morských živočíchov. Časť z neho uvidíte aj bezplatne priamo v obchodnom dome, ale zaplaťte si vstupné, vojdite dnu a budete nadšení. Kráčať budete tunelmi priamo v akváriu a pre deti to bude jeden z najväčších zážitkov celého Dubaja. Ak chcete uloviť unikátne zážitky, môžete sa dokonca v akváriu aj šnorchlovať

3 fotografie

Lákadlá Dubaja, ktoré máte na dosah ruky

Odvezte sa na najslávnejšom ruskom kole arabského sveta! Jeho meno je Ain Dubai, je najvyšším na svete a leží v oblasti zvanej Dubai Marina neďaleko pešej promenády The Walk pretkanej obchodmi, reštauráciami, podnikmi a životom. Ruské kolo je vysoké 250 metrov a odviezť sa v ňom bude skvelým zážitkom.

Vyberte sa do starého Dubaja, kde zažijete závan orientálneho sveta. Odvezte sa taxíkom k starej pevnosti al-Fahidi (je len cca 20 kilometrov od hotela) a ponoríte sa do dubajských ulíc, kde na vás čakajú bazárové obchodíky plné tovaru, minarety mešít, staré dubajské domy, ale aj drevené loďky abra križujúce záliv. Posaďte sa do jednej z nich a odvezte sa do starej štvrte, kde nájdete Golden Souq alebo teda zlatý bazár s desiatkami obchodíkov, ale aj reštaurácie, kaviarne či príjemne čajovne. Starý Dubaj je tak veľmi odlišný od všetkého ostatného, čo v Dubaji uvidíte.

Pozrite si z blízka ikonický hotel Burj al Arab. Tento hotel ste na fotkách videli snáď tisíc krát a teraz máte šancu pozrieť si ho naživo, veď je koniec koncov hneď za vašim vlastným hotelom a z mnohých izieb či suít ho dokonca vidíte z terasy. Môžete si spraviť príjemný čas priamo na pláži s výhľadom na ikonu Dubaja.

Čo by ste povedali na výlet na slávnu The Palm Jumeirah, teda na umelo vytvorenú palmu? Na jej konci stojí Hotel Atlantis. Vedeli ste že v jeho lobby nájdete aj automat na zlaté tehličky?

Ak máte radi instagramové miesta, potom musíte navštíviť aj obrovský monument zvaný Dubai Frame. Obrovský rám meria až 150 metrov a hovorí sa o ňom ako o najvyššom monumente svojho druhu na svete. Toto vás už v Dubaji neprekvapí. Môžete vyliezť hore na krásnu panoramatickú vyhliadku dubajských mrakodrapov. Načasujte si svoju návštevu so západom slnka a zažijete tu krásne svetlo na fotenie a máte tak ďalší ulovený zážitok.

4 fotografie

Čaro starého Dubaja so zálivom a bazármi

Máte radi prírodu a myslíte, že tu v Dubaji nič takéto nenájdete? Vyberte sa na miesto, ktoré sa volá Ras al Khor Wildlife Sanctuary a objavíte vzácne mangrovníky a počas zimných mesiacov dokonca aj desiatky či stovky krásnych plameniakov, ktoré sa zastavujú v miestnej lagúne.

Čo by ste povedali na kultúrne vyžitie? Vyberte sa do modernej dubajskej opery, ktorú otvorili len v roku 2016 a hneď v tom momente sa stala jedným z najdôležitejších kultúrnych stánkov celých Emirátov. Každoročne sa tu striedajú slávni umelci, filharmónia, opera, balet aj koncerty klasickej hudby. Aj keby ste práve nenatrafili na žiadne predstavenie, stojí za to vybrať sa k opere, pretože patrí k veľmi zaujímavým budovám moderného Dubaja.

Chcete do zbierky Guinnessov rekord? Vyberte sa k okázalej fontáne Palm Fountain, ktorá je momentálne najväčšou fontánou sveta! Vytvorili ju na „Palme“ a otvorili ju len v októbri 2020. Voda strieka do výšky až 105 metrov a na všetko dohliadajú svetlá, efekty a muzika. Spievajúca fontána pod Burj Khalifa je síce príjemnejšia a osobnejšia, ale rekord je rekord a ak ich chcete vidieť, Dubaj vám ich ukáže

Dubaj leží na prahu púšte a bola by škoda nepozrieť sa na ňu. Stačí vyraziť za mesto na džípoch a prežijete jedno unikátne púštne dobrodružstvo. Objavíte pieskové duny na ktorých zažijete jemný adrenalín, prejdete sa pieskom bosými nohami a večer sa v beduínskom kempe usadíte pri oheň, skúsite si zapáliť vodnú fajku a pri skvelom arabskom jedle počkáte na hviezdnu oblohu. Púšť vás naozaj dostane!

Ešte posledný pohľad na luxusný hotel a je čas odísť. Kedy prídete najbližšie?
Foto: Jumeirah Al Naseem

Check out a odchod #

Váš odchod dubajského hotela klope na dvere? Skontrolujte si odlet vášho lietadla, aby ste vedeli správne načasovať odchod z hotela s ktorým vám na recepcii radi pomôžu. Pri checkine vyplatíte služby za ktoré ste počas pobytu neplatili a písali ste si ich na izbu a môžete ísť. Keď ste sem prichádzali, mesto bolo pre vás neznáme a teraz sa pozeráte z okna počas cesty na letisko a všetko naokolo vás spoznávate.

Na letisku odovzdáte vašu batožinu a ešte pred odletom si vychutnajte obrovské dubajské letisko. Pokojne choďte na letisko aj o hodinu skôr, aby ste sa ním ešte mohli prejsť, pozrieť si obchodíky, duty free zónu a možno vám do oka padne ešte posledný darček.

                       

 

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 536

Mohlo by Vás zaujímať

Dubaj - mesto superlatívov Dubaj

Dubaj Dubaj - mesto superlatívov

Prirovnanie mesto superlatívov sa absolútne hodí k Dubaju. Projekty, ktoré sú už hotové, alebo sa s ich výstavbou ešte len začne, prekonávajú…

Michal Čičmanec 13 min. čítania
Ako najlepšie zažiť starý Dubaj? Dubaj

Dubaj Ako najlepšie zažiť starý Dubaj?

Keď niekto spomenie Dubaj, ako prvé nás napadne luxusné mesto s množstvom výškových budov a celé to "pozlátko", ktoré k tomu patrí a bez neho si to…

Michal Čičmanec 10 min. čítania
Metro v Dubaji - ako funguje? Blog

Blog Metro v Dubaji - ako funguje?

Dubaj je mesto inovácií a budúcnosti, ktoré neustále prekonáva samé seba, ale aj svetové krajiny a veľkomestá. Mesto je populárne aj u nás na…

Michal Čičmanec 6 min. čítania
Dubaj - Múzeum budúcnosti Blog

Blog Dubaj - Múzeum budúcnosti

Svet vecí, ktoré nenájdete v encyklopédiách, pretože ešte neexistujú...

Martin Karniš 7 min. čítania
TOP 10 najlepších miest na lietanie balónom Blog

Blog TOP 10 najlepších miest na lietanie balónom

Hľadáte pri cestovaní po svete unikátne a fascinujúce zážitky? Ste tu na správnom mieste, pretože presne o toto sa v BUBO už dlhé roky snažíme a…

Ťavy - kráľovné púšte Blog

Blog Ťavy - kráľovné púšte

Hoci sú ťavy v našich končinách pomerne neznámym zvieraťom, s človekom žijú už celé tisícročia. Fascinujúce tvory, dokonale prispôsobené životu v…

Martin Ferenčík 29 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

Jemen, Spojené arabské emiráty


náročnosť

10 dní

Trvanie

2450
K

Ázia  

Kuvajt, Saudská Arábia, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

19 dní

Trvanie

5355 7140€
K

Ázia  

Kuvajt, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

12 dní

Trvanie

3476 4345€
K

Ázia  

Taiwan, Macao, Hongkong, Spojené arabské emiráty


náročnosť

15 dní

Trvanie

4991

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.