TOP 10 Bangkoku

TOP 10 Bangkoku

Bangkok je stelesnením všetkého, čo chcete v Thajsku vidieť a zažiť. Najkrajšie budhistické chrámy, sochy Budhu, dych vyrážajúce paláce, plávajúce trhy i stánky s tradičnou a chutnou thajskou kuchyňou. K tomu neuveriteľne pestrý nočný život plný bizarností. Prehliadka Bangkoku môže trvať niekoľko dní, v tomto blogu však len 5 minút.

Bangkok Počasie

oblačno

oblačno

36°C

Predpoveď 29.Mar

Východ slnka 06:15

Západ slnka 18:29

Autentické Thajsko ako na dlani a to najlepšie z juhovýchodnej Ázie. Špecialita, ktorá vás neomrzí a miesto, kde sa budete chcieť neustále vracať. Ak vyrazíte do Bangkoku, máme pre vás tipy ohľadne toho, čo nemôžete obísť. Rovnako tak čo treba zažiť a ochutnať, aby ste sa čo najviac priblížili thajskej kultúre a miestnym obyvateľom. Čo je podľa BUBO sprievodcov TOP 10 Bangkoku? Čítajte naše tipy.

1. tip: Pozoruhodný Kráľovský palác #

Grand Palace je lokalitou, ktorá každodenne priláka vyše 100 000 turistov. Úchvatný palác ako z rozprávky je bývalým domovom kráľovskej rodiny. Kráľovský palác, to je jeden obrovský komplex. Rozdeliť ho môžeme na tri časti - religiózne budovy, vonkajší palác (hlavný cieľ návštevníkov) a vnútorný palác. Otvorený je po väčšinu dňa a za lístok zaplatíte 13 eur. Pripravte sa, že odtiaľto nebudete chcieť tak skoro odísť.

3 fotografie

Kráľovský palác Bangkok

2. tip: Chrám smaragdového Budhu #

Stále sa nachádzate v Kráľovskom paláci, vyzúvate sa a narážate na jeho najkrajší objekt. Ten ukrýva budova Wat Phra Kaew, po našom Chrám smaragdového Budhu a pred vami sa už leskne najznámejšia thajská socha tohto boha. Napriek tomu, že je nevysoká (72 cm), je o to dôležitejšia a v chráme je od 14. storočia. Najdôležitejšou súčasťou sochy je jej odev - šaty, ktoré Budha nosí, sú zhotovené zo zlata a drahých kameňov. Iné sú v období sucha a iné v monzúnovom čase. Budhu môže prezliekať len samotný thajský kráľ, tu sa najviac prejavuje dôležitosť krásnej sochy.

3. tip: Cez rieku do Wat Arun #

Ďalší architektonický skvost leží rovno oproti Kráľovskému palácu cez rieku, po ktorej bude zážitok plaviť sa. Wat Arun je starší ako mesto Bangkok, postavili ho v kmérskom štýle v 17. storočí a vyniká jeho obloženie snehovo-bielymi črepmi z čínskeho porcelánu a tiež mušľami. Svoje meno dostal Wat Arun podľa hinduistického božstva Aruny - bohyne úsvitu. Obdivovať môžete aj farebné sklá chrámu a užiť si výhľad zo 70-metrovej veže. Rovnako tak sa zastaviť na priľahlých trhoch s kokosovým orechom, čerstvým ananásom a skvelou thajskou kuchyňou.

Katarína Líšková
Foto: Podvečerný Bangkok z rieky. Chrám Wat Arun. — BUBO

Pokiaľ chcete vedieť o Bangkoku viac a radi čítate dlhé texty, prečítajte si veľký, rozsiahly a detailný blog Čo vidieť v Bangkoku a zistíte oveľa viac. Ako bonus podstatne viac autentických fotografií a zážitkov z mesta.

4. tip: Centrum budhizmu - Wat Pho #

Najdôležitejšie budhistické miesto minimálne v Bangkoku. Zabudnite na malú sošku Budhu, tento má 46 metrov na dĺžku, 15 m na výšku a jeho úsmev meria neuveriteľných 5 metrov. Vtesnaný do budov chrámu je až tak, že je ťažké ho poriadne odfotografovať. Do tunajších medených misiek však môžete hodiť nejaké tie drobné a splynúť s miestnymi tradíciami. Okrem nádherných pohľadov si tu môžete vychutnať aj autentický zážitok - thajskú masáž, ktorá sa tu vyučuje, keďže na tomto mieste sa nachádzala prvá medicínska univerzita.

5. tip: Všehotrh Chatuchak #

Bangkok, to sú trhy a stánky s jedlom, oblečením, elektrotechnikou... Thajská kuchyňa patrí medzi najchutnejšie na svete, najmä pre milovníkov pikantného a kokosových jedál. Všetko, čo si tu chcete kúpiť a ochutnať, bude lacné, a tak si aj tí, ktorí nemusia nákupy, siahnu hlbšie do vrecka. A Chatuchak je víkendový trh, kde nájdete množstvo stánkov - v počte vyše 8 000. Všetko, čo si chcete kúpiť na cestu domov, nájdete tu. Pozor na davy, cez víkend je tu aj 200 000 ľudí.

Mohli by vás zaujímať tiež blogy (na dlhšie čítanie):

    6. tip: Plávajúce trhy Klong Lad Mayom #

    Tu už nie ste v centre, ale na okraji Bangkoku. Menej rušné prostredie a opäť mnohé trhy, ktoré ponúkajú všetko, po čom túžite. A toto sú skutočne autentické thajské trhy - plávajúce. Miestni na loďkách v typických klobúkoch a so širokým úsmevom vám ponúknu pestrú škálu najčerstvejšieho ovocia, nesmierne lacného. Určite neodoláte.

    7. tip: Meditácia #

    V Thajsku si dokonale zrelaxujete svoju myseľ, prestanete sa ponáhľať a urobíte niečo pre svoje zdravie. Toto všetko môžete dokázať vďaka meditácii. Najlepšiu z nich zažijete v komplexe Wat Pho v úžasnej meditačnej sále, kde sa z vás stane Thajčan/ka. Naučíte sa tu, aké pozície sú vhodné pri meditácii pre ženy, mužov, či deti. Praktické skúsenosti si zoberiete so sebou domov.

    8. tip: Ulica Yaowarat - nočný život sa začína #

    Bangkok je tiež jedným z najlepších miest na svete na aktívny nočný život. Ste nočná sova? Nemohli ste si vybrať lepšie. Posledné tri tipy sú práve pre vás. Ulica Yaowarat leží v čínskej štvrti. Dobré miesto na ochutnanie polievky tom yum, kokosových palaciniek a na prevážanie sa slávnym tuk-tukom. To je najrýchlejšia forma jazdy v Bangkoku a uvidíte tu najviac zo života nespiacej ulice.

    Zájazdy do Thajska, počas ktorých sa dostanete na prehliadku Bangkoku:

      9. tip: Bizarný Asiatique #

      Ide o jedno z najbizarnejších miest, aké kedy uvidíte. Samozrejme, aj na Asiatique sa výborne najete, tu sa však chodí kvôli autentickému thajskému zážitku, ktorým je slávny kabaret ladyboyov. Muži podstupujú mnoho operácií, aby sa stali ženami a v Thajsku to bez problémov a predsudkov tolerujú. Budhizmus totiž uči, že každá osoba je hodná súcitu. Kabaret ladyboyov, to je neuveriteľný zážitok pre oči, ktoré nebudú chápať, čo vidia.

      10. tip: Raj backpackerov - Khao San #

      Tu sa podvečer otvára ohromné množstvo stánkov s domácim jedlom. Ide o ulicu, kde stretnete najviac ľudí z celého sveta a mieria sem najmä backpackeri, ktorí sa chcú ubytovať lacno a neutratiť veľa peňazí. Khao San je rajom pre backpackerov, ale aj milovníkov nočného života. Hlasná hudba a množstvo svetiel, to vás tu spať ani nenechá.

      Viktor Háber

      Viktor Háber

      Viktor Háber

      Interne prezývaný novinár. Zanietený redaktor, ktorý sa stará o obsahovú a gramatickú zložku textov BUBO. Píše a edituje blogy, nechýba mu vášeň pre cestovanie a ako výborný vodič už stihol precestovať väčšinu krajín Európy a tiež Afriky, kde šoféroval dlhú trasu od Kapského Mesta k Viktóriiným vodopádom. Od detstva miluje prírodu a veľkomestá USA a jeho snom je navštíviť vzdialené kúty sveta ako Peru, Japonsko či Nový Zéland.


      Obľúbený zájazd z katalógu: Južná Amerika - raz za život

      Zo zájazdu:

      Viktor Háber

      Posledná úprava článku | Prečítané: 3014

      Mohlo by Vás zaujímať

      Exotické tipy - ako si vybrať ideálnu dovolenku Blog

      Blog Exotické tipy - ako si vybrať ideálnu dovolenku

      Práve teraz nastal čas vybrať si najlepšiu dovolenku v teplej exotike. BUBO vás prevedie po všetkých krajinách sveta od severného pólu k južnému, a…

      Viktor Háber 9 min. čítania
      Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu... Bangkok

      Bangkok Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu...

      Mesto, ktoré sa nedá pomýliť so žiadnou inou ázijskou metropolou. Thajský budhizmus, thajský box, thajská masáž, thajská kuchyňa i jej úžasná…

      Katarína Pivovarníková 14 min. čítania
      Ostrovy Phi Phi - perly Thajska Phi Phi

      Phi Phi Ostrovy Phi Phi - perly Thajska

      Ostrovy, ktoré do začiatku 20. storočia nepoznal takmer nikto, dnes patria medzi celosvetovo najznámejšie tropické ostrovy. Thajsko má približne 1…

      Marek Melúch 16 min. čítania
      Najkrajšie ostrovy Andamanského mora Krabi

      Krabi Najkrajšie ostrovy Andamanského mora

      Thajsko je pre mnohých synonymom exotických rajských ostrovov s kilometrami panenských pláží. Krabi a jeho ostrovy sú aj napriek svojej enormnej…

      Marek Melúch 16 min. čítania
      Chiang Mai, ruža severného Thajska Chiang Mai

      Chiang Mai Chiang Mai, ruža severného Thajska

      Hlavné mesto severného Thajska je považované za kultúrne srdce krajiny. So svojimi krásnymi chrámami v štýle Lanna, múzeami a trhmi, kde si môžete…

      Marek Melúch 20 min. čítania
      Krabi - čo vidieť, zažiť a ochutnať? Krabi

      Krabi Krabi - čo vidieť, zažiť a ochutnať?

      Krabi je právom považované za lokalitu s najkrajšími plážami Thajska. Leží na brehu Andamanského mora a so svojimi približne 200 ostrovmi ukrýva…

      Patrícia Mrázková 26 min. čítania
      Blogov

      Odporúčame tieto zájazdy

      K

      Ázia  

      Thajsko, Singapur


      náročnosť

      15 dní

      Trvanie

      4713
      K

      Ázia  

      Thajsko, Singapur, Malajzia


      náročnosť

      15 dní

      Trvanie

      3789
      K

      Ázia  

      Thajsko, Singapur, Malajzia


      náročnosť

      15 dní

      Trvanie

      4100
      E

      Ázia  

      Brunej, Macao, Hongkong, Thajsko, Malajzia, Kambodža, Filipíny


      náročnosť

      24 dní

      Trvanie

      5960

      Získajte prístup
      k exkluzívnym ponukám
      a informáciám.