5* Mandarin Oriental Jumeira, Dubaj

5* Mandarin Oriental Jumeira, Dubaj

Ak rozmýšľate nad tým aký 5* hotel v Dubaji si vybrať pre váš pobyt, odpoveďou môže byť luxusný hotel Mandarin Oriental Jumeira. Leží na lukratívnej pláži v časti Jumeirah, získa si vás výhľadmi na more či na dubajskú panorámu, gastronómiu či orientálne SPA centrum a zaujme aj svojim ekologickým myslením. Mandarin Oriental Jumeira patrí medzi dubajské hotely budúcnosti a rozhodne si jeho atmosféru zamilujete.

Kde sa nachádza Mandarin Oriental Jumeira? #

Lukratívny 5* rezort Mandarin Oriental Jumeira umiestnili do príjemnej dubajskej štvrte Jumeirah. Leží na pláži a najbližším nákupným centrom je Mercato Mall, ktorý leží od hotela iba 250 metrov. Hotel stojí priamo na hlavnej ulici Jumeirah Street. Lemujú ju ďalšie hotely, reštaurácie, obchody a ak sa radi vyberiete na prechádzku do živého mesta, tak ho tu nájdete.

Z medzinárodného letiska v Dubaji je to do hotela cca 16 kilometrov (20-30 minút jazdy) a areál dubajského EXPO pavilónu je odtiaľto len cca 35 kilometrov. Najbližšie metro „Financial Centre“ je z hotela vzdialené cca 3,5 kilometra, ale priamo na hlavnej ulici Jumeirah St. pred hotelom viete nastúpiť na miestny autobus a dostanete sa na množstvo zaujímavých dubajských miest. K slávnemu hotelu Burj al-Arab je to odtiaľto iba 10 kilometrov a dubajské bazárové ulice starej štvrte Fahidi dokonca len 8 kilometrov. Pri ubytovaní v Mandarin Oriental Jumeira máte pocit, že je všetko na dosah ruky.

Hotel si vás získa svojim podmanivým luxusom
Foto: Mandarin Oriental Jumeira

Po prílete do Dubaja #

Prílet na medzinárodné letisko v Dubaji je veľmi jednoduchý. Ide o jedno z najmodernejších a najkvalitnejších letísk na svete a už prvé minúty tu pocítite ten obrovský rozdiel oproti miestu, odkiaľ ste odleteli. Značenie na letisku je mimoriadne kvalitné a tak sa netreba ničoho báť. Kráčate smerom k východu a šípky vás nasmerujú tak, aby ste sa dostali na imigračné, kde prídete so svojim pasom. Vízum do Spojených arabských emirátov nepotrebujete a tak ide o formalitu. Dostanete pečiatku, vezmete si batožinu a ak chcete ešte nahliadnite do duty free shopu. Pri odlete z dubajského letiska si pokojne naplánujte viac času na to, aby ste si mohli letisko vychutnať a spraviť posledné nákupy.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z 5* hotela Mandarin Oriental Jumeira a postará sa o vás, aby vás vzal odviezol priamo na miesto, kde budete bývať.

Vitajte v Mandarin Oriental Jumeira!
Foto: Mandarin Oriental Jumeira

Cesta do hotela #

Luxusný 5* hotel Mandarin Oriental Jumeira leží z medzinárodného letiska na ktorom pristanete len cca 16 kilometrov a tak sa pripravte na rýchly presun. Čoskoro už budete oddychovať a tešiť sa z dovolenky. Počítajte s tým, že tento presun mestom môže trvať cca 20-30 minút jazdy, pretože karty vie zamiešať zhustená doprava. Hoci sa to na prvý pohľad nezdá, Dubaj je predsa len 3-miliónová metropola.  

Už cesta z letiska do štvrte Jumeirah, kde leží váš hotel je zážitkom. Krátko po odchode z letiska pretnete známy dubajský záliv, teda Dubai Creek a tak hľadajte za oknami aj obrovské 150-metrov vysoké dubajské okno Dubai Frame. Čoskoro si na horizonte všimnete aj monumentálnu vežu Burj Khalifa, ktorá je so svojimi 828 metrami stále najvyššou budovou sveta. Tá vám najbližšie dni bude robiť kulisu, pretože od vás leží iba necelých 5 kilometrov. Koľko zážitkov ste už ulovili a to ste sa ešte len presunuli do hotela!

Prečo si vybrať Mandarin Oriental Jumeira? #

Dubaj je mesto, kde sa luxus zakorenil a môžete ho cítiť kamkoľvek sa pohnete. Krásnym dôkazom je aj 5* hotel Mandarin Oriental Jumeira v príjemnej štvrti Jumeirah neďaleko lukratívnej pláže. Tento hotel patrí medzi najlepšie hotely Dubaja a rozhodne to v ňom budete cítiť. Čakajú tu na vás totiž špičkové služby, kvalitné izby či suity a ak milujete ochutnávanie gastronomických špecialít, tak hotel má v zálohe niekoľko skutočných prekvapení, kde je chuť alfou a omegou. Izby sú navrhnuté tak, aby ste si mohli vybrať či sa budete počas vášho pobytu pozerať na Perzský záliv s tyrkysovými zátokami a plážami alebo budete mať za oknami či pred vašim balkónom pohľad na super modernú panorámu Dubaja s najvyššou stavbou sveta Burj Khalifa. Toto budete rozhodne milovať.

Luxusný hotel Mandarin Oriental Jumeira sa už pred niekoľkými rokmi vybral cestou ekológie a udržateľnosti a ak je toto pre vás rozhodujúce kritérium, ste tu na vynikajúcej adrese. Izby sú prepnuté v móde maximálneho šetrenia energie, voda sa zohrieva v hoteli vďaka solárnym panelom, pri polievaní záhrad sa zachytáva prebytočná voda, aby sa mohla znovu použiť a v marci 2021 hotel prestal používať plasty na jedno použitie a nahradil ich ekologickými možnosťami. Hostia si dokonca môžu v hoteli požičať elektrické auto Tesla X a udržateľnosť vyžaduje hotel aj od svojich dodávateľov. Mandarin Oriental sa zapája aj do mnohých charitatívnych akcií.

Výhodou polohy, ktorú má hotel v štvrti Jumeirah je to, že sa nachádzať skutočne veľmi blízko k najznámejším pamiatkam celého Dubaja. V okolí hotela nájdete krásnu pláž, nákupné centrum Mercato Mall a v okruhu niekoľkých kilometrov na vás čaká Burj Khalifa s obrovským obchodným centrom Dubai Mall a ani do starého, orientálneho Dubaja to nemáte ďaleko. Areál EXPO, kde nahliadnete do budúcnosti je z hotela vzdialený len cca 35 kilometrov.

Akú izbu si v rezorte vybrať? #

Mandarin Oriental vsadil na svoju lukratívnu polohu a vydal sa cestou plážového luxusu. Pre svojich hostí si prichystal viacero kategórii ubytovania tak, aby si tu skutočne každý našiel izbu alebo apartmán podľa svojich potrieb a predstáv. Všetky sú moderne nadizajnované, priestranné a s krásnym výhľadom. Budete si tu bývať ako v bavlnke.

Deluxe Room Panorama View

Tento druh izieb patrí medzi najzákladnejšie izby v 5* hoteli a už priamo pri nej pocítite ako vysoko nastavil Mandarin Oriental svoju latku. Priestranné, moderné a svetlé izby majú nádherný výhľad na dubajské mrakodrapy medzi ktorými vyniká Burj Khalifa, najvyššia budova sveta. Súčasťou izby je aj malý balkón a presne z neho si budete užívať nádherný panoramatický pohľad. Izby zdobí moderný nábytok, stôl aj dve kreslá, vo výbave nechýba ani satelitná televízia, kanvica na zohriatie vody, aby ste si mohli zaliať kávu alebo čaj, klimatizácia, minibar a príjemným prekvapením bude aj luxusná kúpeľňa s mramorovými doplnkami a vaňou. Veľkosť izby je 53 m2.

Ak by ste chceli o kúsok väčšiu izbu siahnite po „Mandarin Panoramic View“, ktorá má 55 m2 a má o čosi väčší balkón ako Deluxe izby.

3 fotografie

Deluxe Room Panorama View

Superior Room

Superior izby majú o kúsok vyšší štandard a sú o dve metre štvorcové väčšie než izby s označením deluxe. Veľkým rozdielom medzi nimi je aj to, že superior nemajú malý balkón a tak si svoj výhľad užívate cez sklenenú stenu, vďaka ktorej máte na Dubaj skutočne dokonalý výhľad. Izbu zdobia drevené panely z dubového dreva, lakované detaily a dokonca si všimnete aj perlovú výzdobu. Práve na detailoch stojí povesť Mandarin Orientalu, Kúpeľňa má nádych mramorového luxusu a oddýchnuť si tu môžete vo vašej vani. Veľkosť izby je 55 m2.

Tieto izby sa dajú rezervovať aj vo verzii „The Club Lounge“. Ak si ju zvolíte, tak potom máte v rámci izby aj lukratívny prístup do salónika, kde si môžete vychutnať svoje raňajky, poludňajší čaj, skočiť si na kokteil či na drobné jednohubky a užiť si panorámu na večerný Dubaj.

3 fotografie

Superior Room

Deluxe Sea View Room

Ak je pre vás na dovolenke pri mori alfou a omegou výhľad na more, tak táto izba vám ponúkne krásny výhľad presne týmto smerom. Súčasťou izby je balkón s príjemným vonkajším sedením, odkiaľ máte panoramatický pohľad na pláž, more aj Perzský záliv a môžete si ho tak užívať pri východe či západe slnka. Priestranná izba má okrem kvalitnej postele aj gauč s kreslom a stôl s dvomi stoličkami, keby ste sa rozhodli, že si necháte priniesť jedlo priamo do izby. Materiály, farby, všetko čo vás v izbe obklopuje je veľmi príjemné a dokonalosťou kričí aj luxusná kúpeľňa s vaňou. Veľkosť tejto izby je 58 m2.

Vyšším štandardom tejto izby s výhľadom na more je izba s názvom Premier Sea View Room. Líši sa len v detailoch, prípadne v usporiadaní postelí.

3 fotografie

Deluxe Sea View Room

Family Room Panoramic View

Ak cestujete ako rodina a chcete mať kvalitné ubytovanie siahnite po rodinnej izbe s fantastickým panoramatickým výhľadom na Dubaj, ktorému dominuje veža Burj Khalifa. Izba má svoju vlastnú rodičovskú spálňu a ďalší priestor s posteľami pre deti. Samozrejmosťou je kúpeľňa v luxusnom mramorovom prevedení so sprchou aj vaňou. Izba je vďaka presklenej stene príjemne svetlá a hoci si môžete posedieť na svojom balkóne, výhľad na panorámu Dubaja budete mať vždy, keď odtiahnete závesy. Veľkosť rodinnej izby je 110 m2. V izbe nájdete samozrejme minibar, klimatizáciu, smart televíziu, nabíjaciu stanicu, trezor a mnohé iné vychytávky. Izby upratujú dokonca dva krát denne, ak budete mať záujem.

Rodinná izba sa v hoteli nájde aj v prevedení pre 6 osôb.

3 fotografie

Family Room Panoramic View

Junior Suite Sea View

Chcete si zvýšiť svoj luxusný štandard? Vyberte si namiesto izby prémiovú suitu a užijete si Dubaj v naozaj luxusnom prostredí. Suita má svoj privátny balkón z ktorého si môžete vychutnávať nádherné výhľady na Perzský záliv s tyrkysovou zátokou a plážou, kde sa budete kúpať. Priestranná suita je presvetlená a vybavená doplnkami medzi ktorými nechýba gauč, kreslá, stôl aj moderná televízia. K dispozícii máte písací stôl s kreslom, jedálenský stôl a skvelou „drobnosťou“ je aj kvalitná posteľ, ktorá je otočená tak, aby ste priamo z nej mohli sledovať morskú panorámu. Luxusná kúpeľňa v sebe skrýva mramor aj perzský travertín a pri kúpeli zažijete zmyselné rozmaznávanie. Veľkosť suity je 89 m2.

3 fotografie

Junior Suite Sea View

Suite Skyline View

Podobne ako pri Junior Suite aj tu ide o skvelá alternatívu k izbám, ak by ste si potrebovali zvýšiť lukratívnosť vášho ubytovania. Skyline View vám predstaví fantastický výhľad na panorámu dubajských mrakodrapov, ktorú oceníte najmä v podvečerných hodinách či v noci, kedy je Dubaj nádherne vysvietený a vy to všetko môžete sledovať z privátneho balkóna so sedením. Suita má oddelenú spálňu od obývacej miestnosti, drevené podlahy, jedálenský stôl pre štyri osoby, gauč s kreslami a samozrejme aj luxusnú kúpeľňu s vaňou. Ideálna izba pre tých, ktorí hľadajú viac priestoru, skvelý výhľad a radi sa nechajú rozmaznávať. Veľkosť suity je 92 m2.

3 fotografie

Suite Skyline View

Sea View Suite / Premium Sea View Suite

Ak je vám Junior Suite stále malá, potom môžete siahnuť po jednej dvojice klasických suít. Kým Junior má 89 m2, tak tieto suity sa môžu pochváliť veľkosťou až 120 m2. Oba varianty ponúkajú panoramatické výhľady na more s Perzským zálivom, ktoré si užijete vďaka balkónom s privátnym sedením. Obe majú oddelené spálne od obývačky s jedálňou a tak uvidíte, že priestor v suitách nie je žiadnym problémom. Zariadenie je špičkové ako sa na luxusný 5* hotel patrí. Rozdiel medzi suitami je tá, že Premium má o čosi lepší výhľad a jej zariadenie je o kúsok elegantnejšie.

3 fotografie

Sea View Suite / Premium Sea View Suite

Two Bedroom Sea View Suite

Cestujete ako rodina a chcete bývať v luxusnej suite s nádherným výhľadom na tyrkysové more neďaleko vášho hotela? Skúste sa pozrieť na túto dvojizbovú suitu, ktorá je vhodná dokonca až pre šiestich ľudí. Obsahuje dve spálne, pričom každá z nich má svoju lukratívnu kúpeľňu s vaňou a suita má spoločný obývací priestor s gaučom, kreslami, jedálenským stolom, stoličkami a doplnkami medzi ktorými nechýba ani satelitná televízia. Výhľad si užijete z niektorého zo svojich balkónov, kde si môžete posedieť a vychutnávať oddych. Drevené podlahy, mramorové kúpeľne, to všetko zvyšuje luxusný pocit z tohto nádherného miesta. Veľkosť rodinnej suity je 190 m2.

Táto suita existuje aj vo verzii s priestrannou terasou a ak je to niečo, čo k svojej dovolenke radi pridáte, pozrite sa aj na ňu. Veľkosť takejto suity je napokon 200 m2.

3 fotografie

Two Bedroom Sea View Suite

Royal Penthouse

Zaujíma vás ako vyzerá najluxusnejšia izba celého hotelu? Skrýva sa za názvom Royal Penthouse a je to skutočne unikátny apartmán za aký by sa nemusel hanbiť ani dubajský šejk. Do apartmánu sa dostanete vlastným výťahom a okrem interiéru si môžete užiť niekoľko balkónov aj strešnú terasu, privátnu telocvičňu, študovňu či personálny bar. Do jedálne sa zmestí až 16 ľudí! Dekorácia celého priestoru je elegantná, sofistikovaná, plná nádherných detailov a všetko dýcha luxusom za ktorý si tu rozhodne priplatíte. Spálne, obývací priestor, to všetko je priestranné a s priestorom sa tu rozhodne nešetrilo. Royal Penthouse má cca 850 m2.

3 fotografie

Royal Penthouse

Kde sa najesť? #

Dubaj patrí medzi mestá s obrovským gastronomickým potenciálom a niet divu, že sa v ňom stretávajú milovníci jedla z celého sveta. Tak ako sa v Dubaji stretávajú takmer všetky národy planéty, tak tu nájdete aj neskutočnú variabilitu najlepšieho jedla a váš hotel nie je výnimkou. Luxusný 5* hotel Mandarin Oriental Jumeira presne vie ako si vás získať cez dokonalé jedlo a tak si pre vás priamo v hoteli pripravil niekoľko zvodných reštaurácii. Na výber tak budete mať skutočne kulinárske nebo, pretože tu môžete ochutnať svetovú aj domácu kuchyňu a vychutnať si aj luxusný fine dining v mimoriadne príjemnom prostredí. Reštaurácie v hoteli vás vezmú na ochutnávku portugalskej či japonskej kuchyne, môžete si dopriať fantastické stejky, orientálne jedlá alebo zdravé šaláty, vegánske pochúťky, famózne dezerty či dokonca luxusný kaviár. Rozhodne tu bude z čoho vyberať.

Gastronómia hotelu Mandarin Oriental Jumeira nie je cudzia
Foto: Mandarin Oriental Jumeira

Hlavnou hotelovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú aj každé ráno raňajky je reštaurácia The Bay. Raňajky začínajú už od 6:30 a trvajú až do 11:00, aby ste mali dostatok času a priestoru na to, ísť sa naraňajkovať kedy uznáte za vhodné. Čaká tu na vás fantastický bufet, kde nájdete lokálne chuťovky, britské raňajky, medzinárodné chute alebo absolútnu klasiku v podobe lahodnej omelety, zeleniny či čerstvého pečiva. K raňajkám si môžete vziať ovocie, koláčiky, nájdete tu aj raňajkový výber pre deti a veľmi príjemne sa tu posedí na káve, pri čaji alebo čerstvom, ovocnom džúse.

Na obed aj na večeru sa The Bay mení na reštauráciu, ktorá sa špecializuje na stredomorskú kuchyňu. Najmä večer získa priestor príjemnú atmosféru vďaka romantickému výhľadu na Perzský záliv. Ochutnať tu môžete dokonca pravú neapolskú pizzu pripravenú v originálnej drevenej peci. Toto ste v Dubaji rozhodne nečakali! Počas obedu a večere treba byť oblečení v štýle „smart casual“.

Tasca – Reštaurácia Tasca je ozdobou 5* hotela Mandarin Oriental Jumeira. Nájdete ju na 6.poschodí a odzrkadľuje gastronomického génia šéfkuchára José Avilleza. Ten stál v minulosti aj za michelinovskou reštauráciu Belcanto v Portugalsku a teraz sa presunul do Dubaja. Tasca vás prekvapí portugalskou kuchyňou s modernými víziami a menu je plné chutí, vôní a zážitkov. Môžete si sem zájsť v piatok na brunch alebo si vychutnať obed či romantickú večeru. Tasca sa môže pochváliť aj obrovským výberom vín a najväčším výberom portugalských vín v celom Dubaji! Okrem toho vám ponúknu kokteil a neodíďte odtiaľto, ak neochutnáte tradičný koláčik Pasteis de Nata. Ak máte chuť len na drink, príďte do Infinity Baru s výhľadom na mesto a Perzský záliv. Reštaurácia má svoj dress code a teda na obed je to „smart casual“ a na večeru „smart elegant“.

Netsu by Ross Shonan – Kvalitný japonský stejk v Dubaji? Tu ste na dobrej adrese, pretože práve tento podnik sa na ne špecializuje a tak sa jedlo mení na zážitok. Venujú sa tu starobylej japonskej technike Warayaki – vareniu na slame a tak získa mäso zaujímavú chuť. Okrem fantastických stejkov si tu môžete dopriať aj iné chuťovky japonskej kuchyne od suši cez sašimi až po kvalitné japonské saké o ktorom vám porozpráva samotný someliér. Reštaurácia má svoj dress code, ktorým je „smart elegant“.

Noor Lounge – Príjemné miesto, kde sa viete zastaviť na niečo menšie pod zub, vychutnať si koláčik alebo drobnosť. Otvorené je tu od rána do polnoci a tešiť sa okrem výzdoby môžete aj na panoramatické výhľady na Perzský záliv. Cítiť tu závan Orientu a toto miesto je najvyhľadávanejšie na „Čaj o piatej“, ale na orientálne špeciality môžete prísť skutočne kedykoľvek. Ak tu ochutnáte dezerty, rozhodne sa sem počas svojho pobytu ešte vrátite. Do Noor Lounge sa oblečte tak, aby ste spĺňali parametre „smart casual“.

Sun Vibe – Váš 5* hotel má aj svoj „Pool bar“ alebo teda miesto, kde si viete oddýchnuť pri bazéne nielen pri skvelom drinku, ale zároveň si tu môžete dať niečo menšie pod zub. Exkluzívne prostredie, dokonalé výhľady a absolútna pohoda srší z tohto miesta. Nájdete tu zdravé chuťovky alebo skvelé šaláty a medzi najzaujímavejšie jedlá, ktoré vám odporúčame patrí napríklad Bagel s lososom a kaviárom, grilovaná chobotnica s artičokami alebo vegánsky Poké Bowl s ryžou, avokádom, edamame, tofu a morskými riasami. Ak nie ste hladní, určite vás poteší dokonalý výber kokteilov, mocktailov, piva či nealko nápojov.

The Mandarin Cake Shop – Milujete sladké? Práve ste našli svoj obľúbený podnik v celom hoteli. V The Mandarin Cake Shop sa spojila fantázia, chute a lukratívne dezerty do splneného sna a tak sa tu máte na čo tešiť. Luxusné dezerty, arabské sladkosti, pralinky a koláčiky od výmyslu sveta. Mnohé vyzerajú ako umelecké diela, ale pokojne sa do nich zahryznite, pretože sa na ne nevydržíte len pozerať.  Skúste kokosové Bounty, cheesecake s lesným ovocím alebo pistáciový dezert s jahodovou penou.

Beluga – Za luxusným kaviárom nemusíte ísť v Dubaji ďaleko. Reštauráciu Beluga nájdete priamo v hoteli a nájdete tu tak najkvalitnejší kaviár, aký sa dá v Emirátoch zohnať. Je to jediná dubajská reštaurácia, ktorá sa na kaviár špecializuje a tak viete, že ste v dobrých rukách. Budete prekvapení koľko kaviárových kombinácii existuje a aké môžu byť chutné. Toto by ste si nemali nechať ujsť!

Čo tu môžete robiť? #

Luxusný hotel Mandarin Oriental Jumeira má okrem skvelej polohy z ktorej viete vyraziť za najznámejšími pamiatkami tohto unikátneho mesta aj niekoľko ťahákov priamo v hoteli. Nájdete tu lukratívne SPA centrum s ponukou masáží či relaxácii, objavíte kvalitne zariadenú telocvičňu, môžete sa vyblázniť na pláži, v bazéne, ochutnávať reštaurácie, skúsiť vodné športy alebo si priamo na pláži zahrajte volejbal. Sami budete prekvapení koľko zážitkov si pre vás hotel pripravil.

Rezort si pre vás pripravil niekoľko skvelých bazénov, len pár desiatok metrov od pláže. Exotiku hlavného z nich dotvárajú palmy, nájdete tu lehátka so slnečníkmi a ani bar Sun Vibe odtiaľto nie je ďaleko aby ste si mohli relax pri bazéne vychutnávať s drinkom v ruke.

Krásnym lákadlom hotela je aj skvelá pláž na brehu Perzského zálivu. Môžete si dosýta užiť kúpanie sa v mori a ak si chcete len oddýchnuť s jeho kulisou, môžete využiť lehátka, prenajať luxusné altánky alebo si objednať drink z neďalekého baru.

Luxusný hotel sa rozhodol postarať sa o vás najlepšie ako vie a preto sa môžete tešiť na mimoriadne kvalitné a lukratívne SPA centrum, ktoré sa mieša s wellnessom. Navrhli ho tak, aby ste si v ňom užili každú minútu a aby ste ani na chvíľku nezapochybovali, že nie ste na správnom mieste. SPA je pretkané orientálnymi prvkami, no zároveň si necháva svoju emirátsku identitu, pričom má v zálohe obrovské množstvo masáží, procedúr či celých relaxačných balíčkov. Môžete si vychutnať arabský hammam, oddýchnuť v relaxačnom prostredí, nechať si vymasírovať nohy, krk, šiju či celé telo a ak máte chuť, sú tu pre vás pripravené aj VIP suity na dokonalý oddych. Nechajte si poradiť od profesionálov a možno sa necháte nahovoriť aj na unikátny SPA program VitaDrip, ktorý je vytvorený len pre Mandarin Oriental Jumeira.

Hotelové fitnes centrum je ako umelecká galéria. Je špičkové, najmodernejšie a obsahuje toľko strojov a drobností, že ich za svoj týždňový pobyt nebudete mať šancu ani všetky skúsiť. Je tu naozaj všetko a ak by ste potrebovali rady profesionálov a trénerov, tí sú vám v hoteli tiež k dispozícii. 

Radi by ste si užili more nielen kúpaním alebo potrebujete sa vyblázniť pri vodných športoch? V hoteli to nie je žiaden problém a budete si tak môcť vybrať z kajakovania, vodného lyžovania, skúsiť môžete aj wakeboarding, vodné skútre alebo dokonca prenájom jachty a objavovať s ňou zákutia dubajských vôd.

Dubaj pre rodiny s deťmi #

Hotel Mandarin Oriental Jumeira nezabudol, že jedným z jeho poslaní je pripraviť dokonalú dovolenku pre rodiny s deťmi a tak tu deti nájdu svoj vlastný klub „Little Nomads Kid´s Club“. Nejde v ňom len a len o zábavu, ale pripravil si množstvo aktivít, kde sa deti samozrejme aj zabavia, ale pritom sa príjemnou formou naučia niečo nové a spoznajú sa s inými kultúrami. Pre deti je v klube dokonca aj menší, detský bazén, hračky a občas si pozrú aj zaujímavé film. Každá reštaurácia má pre rodiny s deťmi aj špeciálne menu „Little Nomad“ s detskými jedlami. Staršie deti sa dokonca môžu prihlásiť aj na lekcie Taekwonda alebo Kickboxingu, prípadne na kurz prvej pomoci či na kurz vodného záchranára.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a ak radi objavujete okolie, ste v Dubaji naozaj na správnom mieste. Hotel leží v modernej štvrti Dubaja a tak to nikam nebudete mať skutočne ďaleko a môžete si svoj čas naplánovať tak, aby ste z Dubaja vyťažili absolútne maximum. Musíte sa rozhodnúť čo by ste najradšej v Dubaji zažili a videli, pretože je tu „tisíc“ možností od múzeí, cez akvárium, nákupné centrá, staré uličky posiate bazármi cez luxusné reštaurácie až po pieskové duny na emirátskej púšti či pavilón slávneho EXPA. Ani sa vám nebudete chcieť veriť koľko atrakcií ukrýva Dubaj a ten bude počas vášho pobytu obrovským pokušením, pretože si budete chcieť aj vychutnať hotela a oddýchnuť si na pláži.

Aké miesta by ste si však určite nemali nechať ujsť?

Medzi najunikátnejšie miesta, ktoré si môžete v Dubaji vychutnať je areál EXPO. Od vášho hotela je vzdialený len cca 35 kilometrov a čaká tu na vás pohľad do budúcnosti nielen z hľadiska architektúry, ale aj mnohých iných odvetví. Dubajské EXPO sľubuje obrovský zážitok a to, že ho má Dubaj pevne v rukách je zárukou toho, že to bude najlepšie EXPO v histórii planéty.

Viac o EXPO nájdete na oficiálnej stránke

3 fotografie

Futuristické EXPO v Dubaji bude najlepšie na svete

Ak milujete nakupovanie a jednou z príčin prečo ste sa do Dubaja vybrali bolo prečesávanie nákupných centier, tak potom ich tu nájdete neúrekom. Najbližšie k hotelu je obchodné centrum Mercato Mall, kam viete ísť peši, pretože leží od hotela len 250 metrov a teda stačí prejsť len cez cestu. Najslávnejšie nákupné centrá akými je Dubai Mall alebo Mall of the Emirates sú na dosah ruky. Dubai Mall máte dokonca len cca 4 kilometre a do Mall of the Emirates prejdete cca 16 kilometrov. Ak sa vyberiete do Dubai Mall, odvezte sa aj na najvyššiu budovu sveta Burj Khalifa s výhľadom na celý Dubaj, užite si slávne akvárium, reštaurácie či nakupovanie. Zostaňte tu aj na večerné predstavenie spievajúcej a tancujúcej fontány priamo pod Burj Khalifa. Mall of Emirates kam vám chodí z hotela dokonca aj kyvadlová doprava vás zase môže zaujať lyžiarskym svahom. Dáte si povedať?

V nákupnom centre Dubai Mall nájdete jedno z najfascinujúcejších a najznámejších akvárií sveta, teda Dubai Aquarium. Je obrovské a čaká tu na vás viac než 140 rôznych druhov morských živočíchov. Časť z neho uvidíte aj bezplatne priamo v obchodnom dome, ale zaplaťte si vstupné, vojdite dnu a budete nadšení. Kráčať budete tunelmi priamo v akváriu a pre deti to bude jeden z najväčších zážitkov celého Dubaja. Ak chcete uloviť unikátne zážitky, môžete sa dokonca v akváriu aj šnorchlovať.

3 fotografie

Čo si v Dubaji pozrieť?

Odvezte sa na najslávnejšom ruskom kole arabského sveta! Jeho meno je Ain Dubai, je najvyšším na svete a leží v oblasti zvanej Dubai Marina neďaleko pešej promenády The Walk pretkanej obchodmi, reštauráciami, podnikmi a životom. Ruské kolo je vysoké 250 metrov a odviezť sa v ňom bude skvelým zážitkom.

Vyberte sa do starého Dubaja, kde zažijete závan orientálneho sveta. Odvezte sa taxíkom k starej pevnosti al-Fahidi (je len cca 8 kilometrov od hotela) a ponoríte sa do dubajských ulíc, kde na vás čakajú bazárové obchodíky plné tovaru, minarety mešít, staré dubajské domy, ale aj drevené loďky abra križujúce záliv. Posaďte sa do jednej z nich a odvezte sa do starej štvrte, kde nájdete Golden Souq alebo teda zlatý bazár s desiatkami obchodíkov, ale aj reštaurácie, kaviarne či príjemne čajovne. Starý Dubaj je tak veľmi odlišný od všetkého ostatného, čo v Dubaji uvidíte.

Pozrite si pláž neďaleko ikonického hotela Burj al Arab. Tento hotel ste na fotkách videli snáď tisíc krát a teraz máte šancu pozrieť si ho naživo. Z vášho hotela je to sem len cca 10 kilometrov. Môžete si spraviť príjemný čas priamo na pláži s výhľadom na ikonu Dubaja a po ceste nazad do hotela si môžete ešte predĺžiť cestu a vybrať sa na slávnu palmu, teda „Palm Jumeirah“, kde stojí hotel Atlantis. Vedeli ste že v jeho lobby nájdete aj automat na zlaté tehličky?

Ak máte radi instagramové miesta, potom musíte navštíviť aj obrovský monument zvaný Dubai Frame. Obrovský rám meria až 150 metrov a hovorí sa o ňom ako o najvyššom monumente svojho druhu na svete. Toto vás už v Dubaji neprekvapí. Môžete vyliezť hore na krásnu panoramatickú vyhliadku dubajských mrakodrapov. Načasujte si svoju návštevu so západom slnka a zažijete tu krásne svetlo na fotenie a máte tak ďalší ulovený zážitok.

4 fotografie

Aj starý Dubaj má svoje orientálne čaro

Čo by ste povedali na kultúrne vyžitie? Vyberte sa do modernej dubajskej opery, ktorú otvorili len v roku 2016 a hneď v tom momente sa stala jedným z najdôležitejších kultúrnych stánkov celých Emirátov. Každoročne sa tu striedajú slávni umelci, filharmónia, opera, balet aj koncerty klasickej hudby. Aj keby ste práve nenatrafili na žiadne predstavenie, stojí za to vybrať sa k opere, pretože patrí k veľmi zaujímavým budovám moderného Dubaja.

Chcete do zbierky Guinnessov rekord? Vyberte sa k okázalej fontáne Palm Fountain, ktorá je momentálne najväčšou fontánou sveta! Vytvorili ju na „Palme“ a otvorili ju len v októbri 2020. Voda strieka do výšky až 105 metrov a na všetko dohliadajú svetlá, efekty a muzika. Spievajúca fontána pod Burj Khalifa je síce príjemnejšia a osobnejšia, ale rekord je rekord a ak ich chcete vidieť, Dubaj vám ich ukáže.

Máte radi prírodu a myslíte, že tu v Dubaji nič takéto nenájdete? Vyberte sa na miesto, ktoré sa volá Ras al Khor Wildlife Sanctuary a objavíte vzácne mangrovníky a počas zimných mesiacov dokonca aj desiatky či stovky krásnych plameniakov, ktoré sa zastavujú v miestnej lagúne.

Dubaj leží na prahu púšte a bola by škoda nepozrieť sa na ňu. Stačí vyraziť za mesto na džípoch a prežijete jedno unikátne púštne dobrodružstvo. Objavíte pieskové duny na ktorých zažijete jemný adrenalín, prejdete sa pieskom bosými nohami a večer sa v beduínskom kempe usadíte pri oheň, skúsite si zapáliť vodnú fajku a pri skvelom arabskom jedle počkáte na hviezdnu oblohu. Púšť vás naozaj dostane!

Posledný pohľad na váš hotel ležiaci na pláži za ktorým rastie dokonalá panoráma Dubaja
Foto: Mandarin Oriental Jumeira

Check out a odchod #

Váš odchod dubajského hotela klope na dvere? Skontrolujte si odlet vášho lietadla, aby ste vedeli správne načasovať odchod z hotela s ktorým vám na recepcii radi pomôžu. Pri checkine vyplatíte služby za ktoré ste počas pobytu neplatili a písali ste si ich na izbu a môžete ísť. Keď ste sem prichádzali, mesto bolo pre vás neznáme a teraz sa pozeráte z okna počas cesty na letisko a všetko naokolo vás spoznávate.

Na letisku odovzdáte vašu batožinu a ešte pred odletom si vychutnajte obrovské dubajské letisko. Pokojne choďte na letisko aj o hodinu skôr, aby ste sa ním ešte mohli prejsť, pozrieť si obchodíky, duty free zónu a možno vám do oka padne ešte posledný darček

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 306

Mohlo by Vás zaujímať

Dubaj - mesto superlatívov Dubaj

Dubaj Dubaj - mesto superlatívov

Prirovnanie mesto superlatívov sa absolútne hodí k Dubaju. Projekty, ktoré sú už hotové, alebo sa s ich výstavbou ešte len začne, prekonávajú…

Michal Čičmanec 13 min. čítania
Ako najlepšie zažiť starý Dubaj? Dubaj

Dubaj Ako najlepšie zažiť starý Dubaj?

Keď niekto spomenie Dubaj, ako prvé nás napadne luxusné mesto s množstvom výškových budov a celé to "pozlátko", ktoré k tomu patrí a bez neho si to…

Michal Čičmanec 10 min. čítania
Metro v Dubaji - ako funguje? Blog

Blog Metro v Dubaji - ako funguje?

Dubaj je mesto inovácií a budúcnosti, ktoré neustále prekonáva samé seba, ale aj svetové krajiny a veľkomestá. Mesto je populárne aj u nás na…

Michal Čičmanec 6 min. čítania
Dubaj - Múzeum budúcnosti Blog

Blog Dubaj - Múzeum budúcnosti

Svet vecí, ktoré nenájdete v encyklopédiách, pretože ešte neexistujú...

Martin Karniš 7 min. čítania
TOP 10 najlepších miest na lietanie balónom Blog

Blog TOP 10 najlepších miest na lietanie balónom

Hľadáte pri cestovaní po svete unikátne a fascinujúce zážitky? Ste tu na správnom mieste, pretože presne o toto sa v BUBO už dlhé roky snažíme a…

Ťavy - kráľovné púšte Blog

Blog Ťavy - kráľovné púšte

Hoci sú ťavy v našich končinách pomerne neznámym zvieraťom, s človekom žijú už celé tisícročia. Fascinujúce tvory, dokonale prispôsobené životu v…

Martin Ferenčík 29 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

Jemen, Spojené arabské emiráty


náročnosť

10 dní

Trvanie

2450
K

Ázia  

Kuvajt, Saudská Arábia, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

19 dní

Trvanie

5355 7140€
K

Ázia  

Kuvajt, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

12 dní

Trvanie

3476 4345€
K

Ázia  

Taiwan, Macao, Hongkong, Spojené arabské emiráty


náročnosť

15 dní

Trvanie

4991

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.