Cancún s Katkou Líškovou

Cancún s Katkou Líškovou

Keď sa povie Mexiko, vynorí sa každému niečo iné. No pravdepodobne v tej predstave nebude chýbať sombrero, tequila, kaktusy, jeden z novodobých siedmych divov sveta a dokonalé pláže. Práve preto sme pre vás vymysleli nový zájazd do jednej z najrozmanitejších krajín amerického kontinentu. Poďte s nami loviť zážitky do Cancunu, kde nájdete nielen tie najlepšie pláže, vychladené plážové pivko pod veľkým sombrerom, ale v okolí Cancúnu aj bohaté možnosti kultúrneho, športového a zážitkového vyžitia. A to všetko z pohodlia vášho kvalitného hotela v podobe jednodňových výletov. Žiadne dlhé presuny, žiadne balenia a vybalovania. Všetko máte na jednom mieste a viete si svoj program vyskladať k dokonalosti podľa seba. A k tomu skúsený slovenský sprievodca, ktorý daný región pozná ako svoje cestovateľské topánky.

Prečo ísť s BUBO do Cancúnu? #

Aký je najlepší zážitok v Mexiku?

Príhovor autorky blogu. Katka Líšková pracuje pre BUBO od roku 2006 a Mexiko navštívila viac než 50 krát.

Mexiko nás v BUBO od nepamäti lákalo. Naši sprievodcovia žili v tejto krajine a od roku 1995 sem realizujeme zájazdy. Spočiatku sme sa prepravovali lokálnou dopravou. Zlom nastal v roku 2003, kedy sa sem vybral Luboš Fellner a podarilo sa mu nájsť kvalitného lokálneho partnera, s ktorým spolupracujeme do dnešných dní. Bude to už pomaly 20 rokov, čo sa osobne poznáme, navštevujeme a utužujeme kontakty, ktoré nám aj našim klientom prinášajú výhody silného a stabilného partnerstva.

Spočiatku sa to zdal ako bláznivý nápad. Spolupracovať s Mexičanmi, ktorí sa orientujú hlavne na holandský trh. V roku 2003 tak ceny stúpli, ale prinieslo to svoje ovocie a dnes je BUBO najväčším predajcom zájazdov do tejto desiatej najľudnatejšej krajiny sveta. Dôkazom sú naši nadšení klienti, ktorí si Mexiko rovnako ako my zamilovali a opakovane sa sem vracajú za unikátnymi zážitkami. A samozrejme aj certifikáty Mexickej ambasády, ktoré visia u nás v kancelárii.

Práve pre toto sme sa okrem našich tradičných zájazdov, rozhodli pre vás vytvoriť túto novinku. Podobne ako v roku 2003 aj tento náš zájazd reflektuje vývoj v súčasnom svete. Dnes sú in pláže Tulumu tak, ako pred 10 rokmi Playa dal Carmen.

12 dôvodov pre nerozhodných. Je táto cesta pre mňa? #

  • ak chcete loviť zážitky, ale preferujete byť na jednom mieste a neustále balenie a presuny z miesta na miesto radšej prenecháte iným
  • ak ste hladní po poznaní, ale večer sa chcete vždy vrátiť do svojej kvalitnej hotelovej izby
  • ak máte radi voľnosť a slobodu môcť si svoj oddych a aktívnu dovolenku vyskladať podľa seba
  • ak milujete západy a východy slnka pri mori
  • ak sa chcete kúpať do sýtosti a zároveň nebyť len turistom v zavretom rezorte
  • ak radi ochutnávate unikátnu kuchyňu a tešíte sa z netradičných kombinácií na stole
  • ak ste rodina a deti radi šantia na pláži, no vy chcete spoznávať
  • ak máte radi aktívny nočný život alebo aj keď radi vyspávate
  • ak chcete vidieť novodobý siedmy div sveta v podobe Chichen Itzá alebo sa túlať džungľou ako moderný Indiana Jones v málo navštevovanej pyramidálnej oblasti Coba
  • ak vás láka kúpať sa v azúrovo modrých cenotoch, morských okách, ktoré poznali už Mayovia
  • ak sa chcete šnorchlovať v podmorskom múzeu, kde je zatopených približne 500 sôch vyrobených z ph neutrálneho cementu, ktoré zároveň pomáhajú zachytávaniu nových koralov
  • ak túžite vypočuť si hudbu z mexických telenoviel a spoznať trúchlivé tóny mariachis v priamom prenose

Ak ste sa v týchto našich 12 highlightoch našli aspoň v jednom, tak potom niet nad čím váhať. Dovolenka v Cancune ešte nikdy nebola dostupnejšia. Mexiko dbá dôsledne aj o dodržiavanie hygienických noriem. Od prvého momentu, čo pristanete v Cancune, máte pocit, že je o vás dobre postarané. Mexiko je otvorené svetu. Nepotrebujete vstupný test na COVID-19 a priame spojenie z Európy si môžete spríjemniť business letenkou, ktorej služby oceníte. Ak raz využijete business, nebudete už chcieť letieť inak. BUBO lieta kvalitnými a etablovanými leteckými spoločnosťami. Výborne si oddýchnete nielen na palube lietadla, ale aj v lóžach vynoveného letiska či už v Paríži alebo Amsterdame. Business sa určite oplatí ako vstupný zážitok do premakaného programu zájazdu. A to nie je všetko. Náš VIP BUBO transfer, ktorý nájdete v doplnkových službách zájazdu, vás odvezie takpovediac z kresla vášho domova priamo na letisko. Iba vy alebo vaši najbližší v aute so súkromným šoférom. Aj takto môže vyzerať začiatok vašej zaslúženej dovolenky.

Keď vystúpite z lietadla, pripravte sa na vlhký lepkavý tropický vzduch a silné slnko, ktoré vás pravdepodobne bude sprevádzať počas celej dovolenky. Slnečné okuliare a opaľovací krém sú povinnou výbavou tejto destinácie. Letisko v Cancune sa nachádza iba pár kilometrov od samotnej pláže. Aj toto je ďalšia výhoda tohto zájazdu. Po prílete už len žabky do vody a o nič sa už nemusíte starať.

Dobrým základom kvalitnej dovolenky je aj bezproblémové ubytovanie. V základnej cene nášho zájazdu nájdete Beachscape Cancun Kin Ha Villas & Suites. Je to slušný hotel, ktorému väčšina portálov ako aj klientov pripisuje 4 hviezdičky. My v BUBO mu dávame 3+. Tento hotel má geniálnu polohu. Nachádza sa priamo pri pláži a veľmi blízko tzv. Cancúnskeho cípu. Máte to blízko k takmer všetkému dôležitému, čo sa v Cancune deje. Hotel nie je obrovský koloso a skôr by sme ho nazvali útulným. Milý personál, príjemný bazén a priestranná pláž hneď po ruke. Takto by sme definovali náš základný hotel pre vás s raňajkami. Vynikajúco poslúži aj ako základňa pre vaše výlety do okolia. Spĺňa tak ideály BUBO aktívnej dovolenky.

Samozrejme, každý má nastavenú svoju osobnú úroveň definície kvality. Preto pre vás ponúkame aj naše prémiové hotely. Ich aktuálnu ponuku nájdete vždy u nás na stránke zájazdu v stati „informácie“.

Takto vám vieme odporučiť, napríklad, Hotel Solaris Cancún, ktorý je u nás rokmi odskúšaný. V pohodlí all inlcusive služieb si tu oddýchnete. Napriek tomu sa niekomu môže zdať, že je hotel trochu vybývaný a človek zvyknutý na novučičké hotely tu nebude nadšený. Cena je adekvátna službám. Izby hotela sú priestranné a čisté. Izbová služba funguje bez problémov a takisto recepcia aj hotelové reštaurácie. Anglicky hovoriaci personál je veľmi milý a ústretový. Hotel má niekoľko reštaurácií. V reštaurácii Las Fuentes sa od 6:30-11:00 ponúkajú bohaté raňajky formou bufetu. Takým istým spôsobom je realizovaný aj obed v reštaurácií Rosmarinus, ktorá je otvorená od 12:00-16:00. Od 18:00-22:00 sa podávajú večere v reštauráciách Marco Polo, Rosmarinus a Las Fuentes. Na večeru odporúčame zobrať si formálnejšie oblečenie, ktoré Mexičania vedia oceniť. Pri vstupe do reštaurácie sa môže vytvoriť rad, a preto odporúčame cez deň zavolať na recepciu a požiadať o rezerváciu stola. Ak by ste počas dňa vyhladli, vôbec sa nemusíte obávať. Pri bazéne vám namiešajú koktail podľa vašej chute alebo si môžete dať jedlo z grilu. V hoteli je aj lobby bar a snack bar. Snack bar je otvorený až do noci (do 1:30). Hotel ponúka taktiež služby concierge, fitness, detský klub, SPA a možnosť golfu (v okolí do 3 km). Vstup na pláž je priamy (neprechádzate cez cestu). Tento hotel slúži našim klientom k ich spokojnosti už niekoľko rokov a my v BUBO mu dávame 4 hviezdičky.

Ak hľadáte ešte lepší hotel a trváte na špičkovom štandarde, z našej ponuky vám odporúčame luxusný all inclusive hotel Paradisus, ktorý je tiež na pláži v Cancune. Ten spĺňa štandard 5*. Rovnako na tom je aj špičkový elitný hotel Mayakoba južne od Cancúnu alebo Iberostar Paraiso Beach. Posledné dva spomínané sa nachádzajú na tzv. Mayskej riviére, ktorej centrum života je príjemné turistické letovisko Playa del Carmen.

Naším cieľom je, aby ste si na tejto dovolenke dobre oddýchli a nabrali kopec zážitkov z množstva aktivít, ktoré spolu ulovíme, preto prosím dobre zvážte výber vášho hotela, v ktorom strávite všetky noci vášho pobytu v Cancune alebo na Mayskej riviére.

Hotel Mayakoba na Mayskej riviére spĺňa aj tie najnáročnejšie požiadavky.
Foto: Hotel Mayakoba — BUBO

Aký je rozdiel medzi Cancúnom a Mayskou riviérou?

Cancún bola niekedy malá rybárska osada, ktorá sa vďaka turistickému boomu rozrástla o veľké hotelové komplexy. Náš základný hotel Beachscape Cancun Kin Ha Villas & Suites alebo podobný je skôr menšieho vzrastu. Inak tu očakávajte do neba siahajúce budovy. Cancún má dnes dve tváre. Tzv. Cancun downtown a Cancun zona hotelera.

Cancun downtown sa definuje ako pôvodná rybárska osada, ktorá sa dnes rozrástla do relatívne veľkého predmestia. Bývajú tu väčšinou domáci, ktorí chodia pracovať do hotelových komplexov, a tak cez deň zíva prázdnotou. Pod večer sa zvykne trochu zaplniť hlavne domácimi, ktorí buď majú z práce chuť sa zastaviť v nejakom pouličnom stánku so street food jedlom, alebo v letných mesiacoch, keď majú aj Mexičania prázdniny, Cancun downtown je ich obľúbenou štáciou a preto je aj živším miestom.

Zona hotelera v Cancúne je zase miestom, kde sa nachádza pozdĺžna pláž. Väčšina turistických hotelov, ako aj nákupných centier, suvenírov, reštaurácií, nočných klubov, delfinária, golfového klubu, podmorského múzea sa nachádza práve tu. Táto časť má vyše 22 kilometrov a láme sa v tzv. Cancúnskom cípe, blízko ktorého je aj náš základný hotel. Napriek tomu, že rôzne atrakcie sa sústreďujú pozdĺž 22 kilometrov dlhej pláže, predsa len najväčšia koncentrácia je v už spomínanom cípe. 

Okrem Cancunu existuje ešte tzv. Mayská riviéra. Jej začiatok sa zvykne definovať Puertom Morelos približne 40km južne od Cancúnu a ťahá sa až po Punta Allen. V celej svoje dĺžke má cca 150 km. Po tejto dĺžke sa husto nachádzajú rôzne hotelové zariadenia, atrakcie a rezorty. Keď sa v Cancúne ceny pôdy začali šplhať do astronomických výšok a s nimi aj hotely, prišla na scénu schodnejšia alternatíva. Bola ňou celé pobrežie južne od Cancúnu, ktoré dnes nazývame Mayskou riviérou. Pôda tu bola dostupnejšia a hoteliérske projekty sa tu začali pretavovať do honosných a do plochy veľkých ale nie vysokých rezortov. Mnohé začali klásť dôraz aj na ekológiu a tak majú veľké zelené priestranné plochy, ktoré fungujú ako malé bio rezervácie. Centrom celej Mayskej riviéry je Playa del Carmen. Pôvodne malé a príjemné letovisko sa dnes rozrástlo na turistické centrum, kde nájdete absolútne všetko. Hlavná tepna mesta sa nachádza len pár metrov od pláže a jej ruch tvoria hlavne drobné reštaurácie, obchodíky so suvenírmi, pokrikujúci zmrzlinári, či malé street food stánočky na hlavnom námestí.

Oba naše hotely, ktoré ponúkame na Mayskej riviére či už Iberostar Paraiso Beach alebo Mayakoba Rosewood Resort patria medzi špičku a majú blízko k Playa del Carmen, kam sa určite odporúčame ísť pozrieť.

4 fotografie

Elitný hotel Mayakoba - TOP na Mayskej riviére

Naším cieľom je, aby ste si vybrali hotel podľa vašich predstáv

Takto sme krstili náš posledný katalóg pred známou Kukulkánovou pyramídou v Chichen Itzá
Foto: Zuzana Hábeková — BUBO

Najväčším lákadlom cesty je pravdepodobne návšteva jedného zo siedmych novodobých divov sveta v podobe Chichen Itzá. BUBO bolo pri tom, keď celé Mexiko a svet v internetovom hlasovaní rozhodlo, že práve táto pamiatka sa do zoznamu dostane. Silné emócie tu vládnu dodnes a vy ich pocítite priamo na vašej koži. Je to veľkolepý komplex. Kukulkánovu pyramídu snáď videl každý, kto niekedy pozeral fotky z Mexika. Vysvetlíme si do detailov, ako fungovali Mayovia, aký kalendárny systém používali, ako počítali čas, čo jedli, s čím obchodovali a kam sa dostali dnes. Zoberieme vás aj na miesta, kde zájde len málo turistov. Budete mať pocit, že sa z vás stávajú reálni odborníci na Maysku kultúru. Budeme mať dosť času aj na individuálne túlanie a vychutnávanie si atmosféry. Aj toto je vaša výhoda pri cestovaní s BUBO. Máme k dispozícii náš súkromný autobus a ten sa prispôsobuje našim potrebám a nie naopak. Väčšina turistov navštevuje túto pamiatku vo veľkých zmiešaných skupinách, kde je priestor i čas obmedzený.

Po dôkladnej prehliadke určite vyhladnete. Necháte sa zlákať typickým yucatánskym obedom? Príprava špeciality „pibil“ trvá niekoľko hodín a preto aj mäso dostáva nezameniteľnú a šťavnatú chuť. A čo takto limetková polievka? Napadlo by vám to niekedy? Dať do vývaru limetky? Tortily, tostady, nachosky, enchilady, chilaquiles, tortas, tlayudas.. v mexickej kuchyni vás zorientujeme. Majte po ruke pero a zápisník, možno si budete chcieť nejaký recept zapísať a prekvapiť tak doma rodinu či susedov. Nalákate aj ich do Mexika? Veď láska ide cez žalúdok.

3 fotografie

Mexické gurámske zážitky

Vaše zážitky s Chichen Itzá sa nekončia. Práve naopak, iba sa začíname zohrievať. Ak vás od nepamäti lákali neznáme civilizácie a filmy o Indiana Jonesovi vás fascinovali, s nami môžete spoznať aj jedinečnú atmosféru najvyššej pyramídy na Yucatáne: Cobá. Zelená džungla, mayské písmo a všadeprítomný duch starovekej civilizácie. O týchto zážitkoch budete rozprávať ešte vašim vnukom. Yucatán je posiaty nielen mayskými pyramídami, ale aj cenotmi. Že ste o nich ešte nikde nepočuli? Je čas to napraviť. Cenoty sú unikátnym systémom malých vodných plôch, ktoré sú medzi sebou pospájané ako spojené nádoby a voda medzi nimi cirkuluje a čistí sa vďaka vápenatému a piesčitému podlažiu. Aj toto je jeden z dôvodov, prečo majú tak krásnu azúrovú vodu, ktorá vážne konkuruje Karibiku. Cenotov je veľa typov. Niektoré sú ako podzemné jaskyne, iné ako morské oká a ďalšie ako hlboké jazerá. Určite vás dostanú svojou podmanivou atmosférou.

Mysleli ste si, že dovolenku strávite len na pláži v Cancúne? BUBO miluje aktívnu dovolenku a dúfame, že ňou nakazíme aj vás. Veríme, že človek inak vníma krajinu, keď ju spozná cez zážitky a k tomu dostane výklad sprievodcu, ktorý sa vyzná. Náš najobľúbenejší výlet je kombom poznania a oddychu: Tulum a kúpanie v cenote. Tulum je jedinečné historické miesto postavené priamo na pláži. Niekedy slúžilo ako mayský obchodný prístav. Len si to predstavte: nádherný azúrový Karibik a takmer z neho týčiaca sa mayská pyramída. Takú fotku proste chcete mať. Po slnkom zaliatom Tulume sa určite budete chcieť schladiť. Svieža voda v cenote je tým ideálnym miestom.

Jediná pyramída na Mayskej riviére, ktorá sa dá navštíviť priamo pri Karibiku.
Foto: archív — BUBO

Táto dovolenka je optimálnou voľbou pre všetkých tých, ktorí radi rozhodujú o svojom čase. Môžete si tu nakombinovať toľko výletov, koľko sa vám len bude chcieť, alebo môžete oddychovať na pláži. A to nielen vašej hotelovej. Máme pre vás pripravenú možnosť výletu na neďaleký ostrov od Cancunu: Isla Mujeres. Rýchloloďou sa sem dostaneme do pol hodinky. Ostrov je relatívne malý. Vieme ho prejsť peši až k majáku na samotnom južnom cípe, alebo si prenajať golfové autíčka. Ako to už na ostrove býva, väčšina reštaurácií tu ponúka morské plody a rybie špeciality. Jednoduché recepty bývajú často tie najlepšie. Čerstvá ryba na grile s limetkou a zeleninou na pare môže byť ľahkým obedom, aby ste sa potom mohli ponoriť do vĺn všadeprítomného Karibiku. Niektorí hovoria, že piesok je tu ešte jemnejší než v pevninskom Cancune a voda ešte priehľadnejšia. Môžete posúdiť sami.

Cestujete s deťmi? Isto sa zabavia v tunajších zábavných parkoch. Kombinácia Disneylandu a Orlanda. Za tento rok si tú zábavu zaslúžili. Do pozornosti Vám dávame 3:

V Excarete si nebudete vedieť vybrať, či sa ísť kúpať, či sa stratiť v džungli len kúsok od pláže, či ísť pozrieť korytnačky, alebo sa nechať očariť farebnými motýľmi. Šnorchlovať v blankytných vodách, preplávať cenotom, obdivovať plameniaky, alebo si zaplávať s delfínmi? Oddychovať v hamake pod palmami alebo si obzrieť ďalšiu pyramidálnu zónu? Jeden deň tu sa vám bude zdať málo.

Xel-Ha je tiež vodným parkom, ktorý si skôr kladie prívlastok „ekologický“. Park je ako jedno veľké akvárium, kde nájdete rybičky rôznych farieb, druhov aj veľkostí. Je tu tiež korytnačka rezervácia. Aj tu sa dá plávať s delfínmi. Xel-Ha leží na mieste historickej predkolumbovskej pamiatky. Jej meno znamená „tam, kde sa rodí voda“ a preto je tu aj všetko s vodou spojené. Xel-Ha je prvou turistickou atrakciou na svete, ktorá v roku 2014 dostala EarthCheck Gold certifikát a stará sa nielen o prírodu vo svojom okolí, ale Xel-Ha stojí napríklad aj za výsadbou vyše 400 000 stromov v okolí Cancunu a Mayskej Riviéry.

XPLOR: najnavštevovanejší zip-line park na svete. O vašu bezpečnosť sa starajú profesionálni odborníci s certifikátmi najvyšších štandartov. Alebo raft v podzemných jaskyniach parku? Alebo malé safari džungľou v tzv. obojživelníkových vozidlách?

Všetky tieto zábavné parky sa nachádzajú v rôznej vzdialenosti od Cancúnu, takže aj presun k nim bude závisieť od polohy vášho hotela. Ide o celodenné aktivity, keďže vo všetkých z nich je toľko atrakcií, že vám aj celý deň bude málo.

V Cancúne jednoducho nemáte čas sa nudiť. Alebo naopak, môžete si do nekonečna čítať knihu s výhľadom na vysnívané more a pri tom popíjať vychladenú margaritu na stole pod palmou. Je iba na vás, ako si túto dovolenku poskladáte a užijete. 

Práve preto BUBO tento zájazd pre Vás vymyslelo v štýle relax&zážitkové poznanie.

Mexičania sa už na vás tešia
Foto: Zuzana Hábeková — BUBO

Apropo, margaritu v Mexiku ochutnáme na niekoľko spôsobov. Určite ste sa stretli s klasickým limetkovým prevedením, ale čo takto dať si mangovú variáciu alebo margaritu s marakujou čiže passion fruit - ovocím vášne, ako sa tomuto plodu mučenky jedlej hovorí. S vášňou je spojených aj veľa legiend o tom, ako nápoj vznikol. Určite vám nejednu z nich porozpráva mexický barman pri večernom servírovaní vášho obľúbeného nápoja.

Katarína Líšková

Katarína Líšková

Katarína Líšková

Keď Katka pred mnohými rokmi poprvýkrát získala ocenenie najlepšieho slovenského sprievodcu, dozvedeli sa to aj na Kube, kde si ju za roky, kde odsprevádzala viac ako tisíc spokojných klientov, veľmi vážia. Katka študovala päť rokov v Granade a svoje perfektné znalosti španielčiny zužitkováva vo váš prospech. Tí, ktorí sa stretli s Katkou v Indii, vedia, že aj tam dva roky študovala a rovnako dobre sa vyzná i v Ázii. Miluje východnú časť Kuby, kde si v Baracoa rada pochutnáva na rybe a la Santa Barbara v kokosovej omáčke. Sprevádzaním prekonáva situácie, na ktoré by v „v bežnom kancelárskom živote“ nenarazila. Nádherne fotí a klienti ju obdivujú za jej nesmierny prehľad v krajinách, v ktorých s nadšením sprevádza. S úsmevom a pohodou zvláda všetky možné aj nemožné situácie.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Ríšou Mayov (Komfort)

Zo zájazdu:

Katarína Líšková

Posledná úprava článku | Prečítané: 1460

Mohlo by Vás zaujímať

Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika Oaxaca

Oaxaca Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika

Ako si predstavujete Mexiko? Sú to tie farebné domčeky zaliate slnkom, dláždené ulice, kaktusy, agave, nízki chlapi v sombrerách a ženušky vo…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere Mexiko City

Mexiko City Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere

Hlavné mesto Mexika je piatym najľudnatejším mestom sveta a je to poriadne cítiť. Živý kotol zábavy, jedla, dopravných zápch, ale aj úžasných…

Viktor Háber 22 min. čítania
Netradičné zážitky na ceste Mexikom Blog

Blog Netradičné zážitky na ceste Mexikom

Mexiko je obrovská krajina a cestovanie po nej je vskutku zaujímavé. Stretnete sa s úsekmi, kde sú kilometre a kilometre ničoho. Žiadne osídlenie…

Noemi Mikleová 14 min. čítania
Kartely v Mexiku Blog

Blog Kartely v Mexiku

Drogy, kartely, prestrelky a narkobaróni. Negatíva, ktoré sa spájajú v očiach mnohých ľudí v súvislosti s inak nádherným Mexikom. Aj dnes nájdeme x…

Noemi Mikleová 11 min. čítania
ROZHOVOR: Mexický šofér raz počas zájazdu ukradol autobus Blog

Blog ROZHOVOR: Mexický šofér raz počas zájazdu ukradol autobus

Mexičania spievajú falošne a všetci sa prekrikujú. Teotihuacán je naozaj krásna pamiatka. Rozmanitá mexická kuchyňa nie je iba o tacos. Skokani v…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Guam, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

17 dní

Trvanie

8417
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

9 dní

Trvanie

3138 3692€
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8332
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.