Hilton Dubai Jumeirah Beach 5*

Hilton Dubai Jumeirah Beach 5*

Chceli by ste v Dubaji bývať v štýlovom a luxusnom hoteli a zároveň byť priamo na pláži? Skúste sa pozrieť na 5* rezort Hilton Dubai Jumeirah Beach v atraktívnej lokalite neďaleko dubajskej Maríny, ktorý je tu pre náročnejšiu klientelu. Hotel vám ponúkne lukratívne ubytovanie, perfektnú, súkromnú pláž, dokonalé SPA centrum, gastronomické zážitky a množstvo okolitých atrakcií vďaka ktorým si svoj pobyt v Dubaji naplno užijete

Kde sa nachádza Hilton Dubai Jumeirah Beach? #

5* rezort Hilton Dubai Jumeirah Beach nájdete priamo v obľúbenej a modernej časti mesta s názvom Dubai Marina. Leží na príjemnej promenáde The Walk, ktorá spája viacero hotelov a ešte viac reštaurácii, podnikov a obchodov. Z hotela sa tak viete vydať na zaujímavú prechádzku po príťažlivej štvrti. Lokalita JBR vznikla za necelých 15 rokov a je doposiaľ najväčším komplexom mrakodrapov na svete. Jednoducho povedané také množstvo, tak rýchlo ešte nikto nepostavil. A treba dodať, tak krásne.

Z medzinárodného letiska v Dubaji je to do rezortu cca 35 kilometrov (40-45 minút jazdy) a areál dubajského EXPO pavilónu je odtiaľto len cca 17 kilometrov. Iba 10 minút chôdze z hotela leží stanica metra „Dubai Marina“ neďaleko nákupného centra Marina Mall a známe nákupné centrum Dubai Mall so stovkami obchodov a najvyššou budovou sveta je od vás vzdialené iba cca 20 kilometrov. Štvrť Jumeirah Beach Residence (JBH) sa nachádza aj neďaleko slávnej „palmy“ s Hotelom Atlantis a ikonický hotel Burj al-Arab je odtiaľto len 10 kilometrov. Najvyššie ruské kolo sveta „Ain Dubai“ leží priamo oproti vašej súkromnej pláži.

Dokonalá poloha Hilton Dubai Jumeirah Beach
Foto: Hilton Dubai Jumeirah Beach

Po prílete do Dubaja #

Prílet na medzinárodné letisko v Dubaji je veľmi jednoduchý. Ide o jedno z najmodernejších a najkvalitnejších letísk na svete a už prvé minúty tu pocítite ten obrovský rozdiel oproti miestu, odkiaľ ste odleteli. Značenie na letisku je mimoriadne kvalitné a tak sa netreba ničoho báť. Kráčate smerom k východu a šípky vás nasmerujú tak, aby ste sa dostali na imigračné, kde prídete so svojim pasom. Vízum do Spojených arabských emirátov nepotrebujete a tak ide o formalitu. Dostanete pečiatku, vezmete si batožinu a ak chcete ešte nahliadnite do duty free shopu. Pri odlete z dubajského letiska si pokojne naplánujte viac času na to, aby ste si mohli letisko vychutnať a spraviť posledné nákupy.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Hilton Jumeirah Beach a postará sa o vás, aby vás vzal odviezol priamo do vášho 5* hotela, kde budete bývať. Pokiaľ cestujete business class alebo first class a rezervovali ste si VIP dopravu tak po vyzdvihnutí batožiny choďťe doprava na "chaffeur drive" a tu nastúpite do prideleného auta. Preukážete sa len palubným lístkom a vašim menom. Nezabudnite si tento bezplatný transfer rezervovať hneď po kúpení vašej first či business class letenky.

Cesta do rezortu #

Luxusný rezort Hilton Dubai Jumeirah Beach leží z letiska kde pristanete iba cca 35 kilometrov. Počítajte s tým, že tento presun môže trvať okolo 40-45 minút, no samozrejme karty môže niekedy zamiešať zhustená doprava, pretože Dubaj je predsa len 3-miliónová metropola. Už cesta z letiska do modernej štvrte Jumeirah Beach Residence, kde leží váš rezort je krásnym zážitkom. Krátko po odchode z letiska pretnete známy dubajský záliv, teda Dubai Creek a tak hľadajte za oknami aj obrovské 150-metrov vysoké dubajské okno Dubai Frame. Čoskoro si na horizonte všimnete aj monumentálnu vežu Burj Khalifa, ktorá je so svojimi 828 metrami stále najvyššou budovou sveta. Od nej je to posledných 20 kilometrov do rezortu a ani sa nenazdáte a ste doma. Koľko zážitkov ste už ulovili a to ste sa ešte len presunuli do hotela!

Ak si beriete taxi z letiska tak cena by nemala byť vyššia ako 110 dirhamov a nižšia než 80 dirhamov. Používajte taxíky s taxametrami alebo sa vždy vopred dohodnite na cene. Alternatívou je váš vlastný šofér, ktorý vás čaká na letisku a odvezie takmer až do vašej izby. Ceny týchto dopráv sú, ale samozrejme vyššie.

Prečo si vybrať Hilton Jumeirah Beach? #

Luxusný hotelový komplex Hilton Jumeirah Beach ozdobený 5 * patrí medzi kvalitné dubajské hotely, kde sa stretáva dokonalosť polohy v modernej štvrti Dubai Marina s lukratívnou plážou a skvelým oddychom. Je rovnako vhodný pre jednotlivcov, páry či pre rodiny, pretože hotel ku každému pristupuje citlivo a ponúkne mu presne to, čo potrebuje. Na výber máte v hoteli z niekoľkých štandardov ubytovania podľa toho či vám stačí klasická izba alebo preferujete priestrannú suitu a môžete si zvoliť aj to, či budete mať rozprávkový výhľad na pláže s Perzským zálivom alebo na moderný Dubaj rastúci do výšky.

Výhodou tejto polohy je to, že sa nachádzate v príjemnej modernej štvrti Dubaja, kde na vás čaká lákavá promenáda The Walk, ale aj obrovské ruské kolo či nákupné možnosti. Len 10 minút chôdze od hotela máte dokonca zastávku metra Dubai Marina pri nákupnom centre Marina Mall a vďaka nej sa dostanete skutočne všade kam potrebujete. Ak by ste chceli ísť do slávneho nákupného centra Mall of the Emirates, z hotela k nemu premáva aj kyvadlová doprava. Z hotela si viete spraviť výlet na mnohé ikonické miesta Dubaja a k areálu EXPO to máte odtiaľto len 17 kilometrov.

Hotel Hilton Jumeirah Beach je miestom, ktoré má na to, aby vám pripravilo skutočne dokonalú dovolenku s dubajskými zážitkami. Priamo v hoteli nájdete viacero reštaurácii s talianskou, írskou, polynézskou či ázijskou kuchyňou, objavíte niekoľko barov s perfektnou ponukou nápojov a keď budete chcieť vypnúť a zabudnúť na svet okolo seba, je tu wellness s kvalitným SPA centrom.

Negatívum: aktuálne hneď vedľa hotela vyrastá nová stavba. Hluk zo stavby je minimálny a zatiaľ jediným negatívom sú nepekné fotky. 

Akú izbu si v rezorte vybrať? #

Dubajský 5* rezort má v ponuke pre svojich hostí viacero druhov ubytovania. Na začiatku sa musíte rozhodnúť či vám stačí klasická izba deluxe či executive izby na vyšších poschodiach s mnohými výhodami alebo sa nechcete nechať rozmaznávať v luxusných a priestranných suitách. Porozmýšľajte tiež nad tým, či chcete mať za oknami pohľad na mesto alebo na tyrkysové more s plážou či na najväčšie ruské kolo sveta.

King Deluxe Room

Tento druh izieb patrí medzi najzákladnejšie izby v rezorte. Izba je moderná, priestranná a má výhľad na časť s mestom, teda výhľad na promenádu The Walk so svojimi budovami, hotelmi a životom. Súčasťou izby je aj písací stôl, dve kreslá na posedenie, ktoré sú situované tak, aby ste si mohli vychutnať výhľad. Medzi výbavu izby nechýba satelitná televízia, kanvica na zohriatie vody, aby ste si mohli zaliať kávu alebo čaj, klimatizácia, minibar, župany aj papuče, trezor či ďalšie menšie drobnosti. Kúpeľňa pôsobí vďaka mramoru luxusne a nájdete v nej samozrejme aj kozmetiku. Veľkosť izby je 38 m2.

Táto izba sa v rezorte nachádza vo verzii s jednou alebo dvomi posteľami, pričom ak ide o verziu „Two Queen Bed“, tak ide o dve manželské postele a môžu sa tak v izbe ubytovať 2 dospelí a 1 dieťa.

3 fotografie

King Deluxe Room

King alebo Queen Deluxe Room Sea View

Hlavným rozdielom oproti predošlej verzii izieb a tejto izbe je to, čo uvidíte za svojim oknom. Interiér izby je prakticky ten istý a rovnaké je aj vybavenie, ale ak si potrpíte na dokonalý výhľad, potom siahnite radšej po tejto izbe. Izba „Sea View“ prezradí, že ide o výhľad na more a Perzský záliv, čo len podporí zážitok z vašej dovolenky. Z okna tak vidíte pláž vášho rezortu a niektoré izby majú výhľad aj na slávne a obrovské ruské kolo Ain Dubai. Okná sú od podlahy až po strop a tak sa na tento výhľad môžete skutočne tešiť. Veľkosť izby je 38 m2.

Táto izba sa v rezorte nachádza vo verzii s jednou alebo dvomi posteľami, pričom ak ide o verziu „Two Queen Bed“, tak ide o dve manželské postele a môžu sa tak v izbe ubytovať 2 dospelí a 1 dieťa.

3 fotografie

King alebo Queen Deluxe Room Sea View

King / Queen Executive Room

Ak hľadáte vyšší štandard izieb, siahnite po tých, ktoré majú označenie „executive“. Od klasických sa odlišujú tým, že sú umiestnené na vyšších poschodiach a tak sa môžete tešiť na dokonalejší výhľad na okolie. Na výber máte izbu „King“ alebo „Queen“, no líšia sa len v detailoch a nájdete v nich svoj želaný komfort. Samozrejmosťou je minibar, kanvica na zohriatie vody na kávu či čaj a niektoré z izieb majú aj balkóny. Súčasťou executive izieb je aj prístup do „Executive lounge“ na 9.poschodí, kde si môžete vychutnať špeciálne raňajky, poludňajší čaj, večerný drink a drobné občerstvenie. Ak siahnete po executive izbách, máte aj svoje privátne miesto na check-in a check-out.

Najkrajšie izby spomedzi tých s označením executive sú tie, ktoré sú v kategórii „Sea View“ a teda máte priamo z vlastného okna pohľad na Perzský záliv, pláž a krásne dubajské prostredie.

3 fotografie

King / Queen Executive Room

Family Suite Sea View

Ak cestujete ako rodina a chcete mať kvalitné ubytovanie, siahnite po suitách, ktorých má hotel hneď niekoľko. Tou základnou je „Rodinná suita“ s výhľadom na more a Perzský záliv. Suita je vhodná pre dvoch dospelých a dve deti a jej súčasťou je oddelená spálňa s manželskou posteľou. Výhľady si užijete z obrovských presklených panelov, ktorú suplujú stenu s oknom a mnohé suity majú aj balkóny, kde si pri výhľade viete aj posedieť. Kúpeľňa má mramorovú podlahu s nádychom luxusu a v suite na vás čaká aj plazmová televízia, minibar, klimatizácia, rádio, pracovný priestor, nábytok s vybavením od županu po papuče a samozrejme aj drobná kozmetika. Veľkosť tejto suity je 69 m2.

Ak by ste chceli využívať výhody izby executive, túto možnosť ponúka aj táto rodinná suita.

3 fotografie

Family Suite Sea View

Corner King

Zaujímavou izbou je aj tá s označením „Corner“, teda izba, ktorá sa nachádza v nároží komplexu, odkiaľ máte veľmi príjemný výhľad. Klimatizovaná izby so satelitnou televíziou, minibarom, kanvicou na zohriatie vody, rádiom či prípojkou na váš vlastný iPod či iPhone, aby ste si mohli užiť vlastnú hudbu počas pobytu. Izba je priestranná a vďaka obrovským okná aj príjemne svetlá. Výhľad si vychutnáte z vášho balkónu a zrelaxujete sa v luxusnej kúpeľni s mramorovými doplnkami. Izba je vhodná pre dvoch dospelých a jedno dieťa. Veľkosť tejto izby je 61m2.

3 fotografie

Corner King

Suite King Gulf Sea View

Priestranná suita s výhľadom na more, pláž aj Perzský záliv je skvelým rodinným miestom. K jej vybaveniu patria dva balkóny, kde si viete posedieť, oddýchnuť a vychutnať si pohľad na Dubaj a jeho zákutia. Elegantná suita je vhodná pre dvoch dospelých aj dve deti a obsahuje luxusný štandard kvalitného rezortu od drobností až po ikonické detaily akými sú obrovské presklené steny s výhľadom či kúpeľňa zdobená mramorom. Veľkosť tejto suity je 107m2.

Suite King Panoramic View

Obrovská rodinná suita zaujme každého, kto miluje výhľady, pretože táto nimi rozhodne nešetrí. Presklená časť izby vás vezme do Dubaja kedykoľvek sa na ňu pozriete a priestranné balkóny si rozhodne zamilujete. Na balkóne na vás čaká sedenie, izba je odhlučnená pre váš komfort a v suite nájdete aj menšiu kuchyňu či obývačku. Veľkosť suity je 163 m2.

Royal Suite

Ak hľadáte najluxusnejšiu izbu celého hotelového komplexu, siahnite po kráľovskej suite, ktorá je nielen najväčšou izbou hotela, ale má aj najdokonalejšie výhľady. Zo suity totiž vidíte aj more s plážou a Perzským zálivom, ale aj záhradu a vďaka svojim balkónom si môžete výhľady striedať. Obývačka je vybavená satelitnou televíziou, môžete si zaliať svoj vlastný čaj alebo kávu, vybrať si čo to z minibaru a chladničky a k dispozícii máte aj vlastnú kuchynku či jedálenský stôl. Suita bude vašim domov mimo domov a rozhodne odtiaľto nebudete chcieť odchádzať. Veľkosť kráľovskej suity je 204 m2.

3 fotografie

Royal Suite

Aké reštaurácie nájdete v hoteli? #

Dubaj patrí medzi mestá s obrovským gastronomickým potenciálom a niet divu, že sa v ňom stretávajú milovníci jedla z celého sveta. Tak ako sa v Dubaji stretávajú takmer všetky národy planéty, tak tu nájdete aj neskutočnú variabilitu najlepšieho jedla a váš hotel nie je výnimkou. Hilton Jumeirah Beach hotel v sebe ukrýva 6 reštaurácii, aby ste si mohli vybrať to na čo máte chuť a vydať sa na gastronomickú cestu okolo sveta, hoci neopustíte hotel. Reštaurácia sa tu miešajú s perfektnými a štýlovými barmi a ak máte chuť, môžete sa vydať na večeru alfresco alebo na skvelé jedlo s výhľadom na časť Dubaja. Rozhodne tu bude z čoho vyberať.

Hlavnou hotelovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú aj raňajky (ale aj obedy či večere) je reštaurácia Oceana. Každý deň sa práve tu ráno stretnete s okázalým raňajkovým bufetom, kde nájdete všetko možné na čo si spomeniete. Môžete si namiešať britské raňajky, arabské chuťovky od humusu po baba ganúš, milovníci ovocia tu nájde niekoľko druhov čerstvo nakrájaných kúskov, pripravia vám tu vajcia na viaceré spôsoby, nájdete tu kvalitné pečivo, sladké pečivo a ku všetkému si vychutnajte kávu alebo váš ranný čaj. Bufet má obrovské možnosti a hoci tu budete tráviť týždeň či viac, stále si budete vedieť vybrať niečo nové a zaujímavé. Večer sa Oceana mení na reštauráciu, ktorá sa špecializuje na morské plody, no vynikajúco vedia pripraviť aj jahňacinu.

Okrem hotelých reštaurácií máte hneď pred sebou doslova desiatky ďalších od obyčajného fast foodu až po skvelé reštaurácie. Ak vyrazíte do ulíc tak určite jeden večer vyskúšajte azda najlepšiu grécku reštauráciu na JBR ...Eat Greek kouzina, ďalší večer úžasnú áziu v Noodle House, juhoafrické steaky v Butcher Shop, dychvyrážajúcu Indiu v Bombay bungalow a mnohé ďalšie. Všetky sú do 8 minút peši z hotela.

BiCE – Reštaurácia BiCE patrí k najlepším podnikom celého hotela Hilton Jumeirah Beach. Ukrýva v sebe autentickú taliansku kuchyňu a tá je príjemne podfarbená elegantnou atmosférou, ktorú okolo seba pocítite. Reštaurácia je otvorená len počas večere a ak vám môžeme odporučiť, rezervujte si tu stôl, aby ste si mohli vychutnať tento chutný zážitok. Večer tu budete počuť živú hudbu, budete popíjať svoj aperitív a napokon si nechajte poradiť talianske špeciality dňa. Na záver sa môžete vybrať na terasu a na čerstvom vzduchu si vychutnáte pohárik vína s výhľadom na záhradu aj more.

BiCE Sky Bar – Medzi najpríjemnejšie miesta, kam si v hoteli viete skočiť na osviežujúci drink, pohárik kvalitnej whisky alebo gin s tonicom je Sky Bar na 10.poschodí s dokonalým výhľadom na Perzský záliv, ale aj na slávnu dubajskú „Palmu“. Koktejl s panorámou mesta je niečo, čo si musíte aspoň raz za pobyt vyskúšať na vlastnej koži. Môžete si tu dať aj niečo menšie pod zub a na výber nájdete viacero chuťoviek z talianskej kuchyne.

McGettingan´s – Obľúbené miesto nielen pre hostí Hilton Jumeirah Beach je írsky pub s reštauráciou McGettingan´s, kde si viete vychutnať nielen orosenú pintu tmavého piva. Nájdete tu špeciality britskej aj írskej kuchyne, najlepšie burgre spomedzi všetkých reštaurácii v rezorte a mnohí nedajú dopustiť na miestne dezerty. Využite happy hour a určite sa sem niekoľko krát vrátite.

Wavebreaker – Reštaurácia očarí svojou polohou priamo na pláži, kde si pri pohľade na more viete vychutnať vynikajúce grilované jedlá a obľúbené barbecue. Podnik nepoteší len mäsožravcov, pretože vám tu rovnako dokonalo pripravia aj grilované ryby, dary mora či kanadského homára, ktorý patrí medzi najväčšie lákadla podniku. Stačí si len vybrať a onedlho sa pustíte do lovenia gastronomických zážitkov. Ak nie ste hladní, vyberte sa sem aspoň na vychladené pivo, pohár vína či na drink kvôli atmosfére.

Trader Vic´s – Táto reštaurácia patrí medzi najexotickejšie podniky celého Dubaju! Špecializuje sa totiž na kuchyňu vzdialenej a exotickej Polynézie a podobných miest v arabskom svete skutočne nenájdete veľa. Aj napriek tomu, že tu nájdete málo známe polynézske chute, reštaurácia má v zálohe aj vynikajúcu čínsku kuchyňu s vlastným menu a tešiť sa môžete tiež na ázijskú fusion kuchyňu so zaujímavými výtvormi, kde sa prelínajú chute Ázie s blízkovýchodnými predstavami. Ochutnajte tu jedlá aké si Číňania zamilovali počas vlády dynastie Han, ale aj indonézske jahňacie mäso či perfektné rebierka. Chcete odporúčanie na drink? Skúste originálny Mai Tai!

Čo tu môžete robiť? #

Hotelový rezort Hilton Jumeirah Beach má okrem skvelej polohy z ktorej viete vyraziť za najznámejšími pamiatkami tohto unikátneho mesta aj niekoľko ťahákov priamo v hoteli. Nájdete tu vynikajúce SPA centrum s ponukou masáží či relaxácii, objavíte kvalitne zariadenú telocvičňu, môžete sa vyblázniť na pláži, v bazéne, ochutnávať reštaurácie, skúsiť vodné športy alebo si priamo na pláži zahrajte volejbal. Sami budete prekvapení koľko zážitkov si pre vás hotel pripravil.

Rezort si pre vás pripravil dva príjemné bazény, len pár desiatok metrov od pláže. Exotiku hlavného z nich dotvárajú palmy, nájdete tu lehátka so slnečníkmi a ani bar odtiaľto nie je ďaleko aby ste si mohli relax pri bazéne vychutnávať s drinkom v ruke.

Svoj čas budete tráviť aj na širokej a priestrannej, upravenej pláži na brehu Perzského zálivu. Pláž je obrovská a tak je odstup samozrejmosťou a nájdete tu aj lehátka, kde si viete oddýchnuť s výhľadom na more. Panorámu pláže dotvára aj obrovské ruské kolo a za chrbtom sa dvíha niekoľko mrakodrapov dubajskej štvrte.

3 fotografie

Oddychovať budete na pláži alebo pri bazéne

Obľúbeným miestom na relax v rámci hotelového rezortu je luxusné SPA centrum, kde je wellness a oddych povýšené na samotný dubajský Olymp. SPA je otvorené každý deň medzi 8:00 a 21:00 a najlepšie spravíte, ak sa objednáte presne na váš vopred vybratý čas, aby ste si vedeli zariadiť program celého dňa. Ak presne neviete, čo by ste radi skúsili, vyberte sa sem a nechajte si poradiť, pretože tu sa zveríte do rúk profesionálom. Môžete tu skúsiť aj niečo netradičné ako napríklad masáž počas ktorej vám na telo prikladajú horúce mušle, ktoré uvoľnia unavené svalstvo. Vychutnať si viete aj thajské masáže alebo thajský bylinkové zábaly z citrónovej trávy obohatené o kurkumu. Z tohto miesta dýcha exotika a vy si vďaka nemu odnesiete príjemný zážitok.

Hotel je pyšný na svoje fitnes centrum s rozlohou 400 m2, kde nájdete aj klub a neďaleko od neho spomínané SPA centrum. Telocvičňa je zariadená modernými prístrojmi na cvičenie, nájdete tu stroje na silový tréning aj na kardio a keď si budete chcieť po cvičení oddýchnuť, vyberte sa do sauny či do pary.

Ak ste ubytovaní v hoteli Jumeirah Beach, máte dokonca voľný vstup do fantastického vodného parku Wild Wadi, jedného z najlepších aquaparkov celého Dubaja! Priamo z hotela vedia do vodného sveta bočný vchod, kde sa stačí preukázať hotelovou kartou od izby a môžete si dosýta užívať vodné radovánky!

Dubaj pre rodiny s deťmi #

Hotelový komplex má aj svoj vlastný detský klub, ktorý ocenia najmä rodiny s menšími deťmi, ktoré sa tu môžu vyblázniť. Deti tu nájdu ihrisko s preliezačkami, hojdačkami, šmýkačkami priamo na pláži a aj vstup do vody je pozvoľný a tak si more užijú plnými dúškami. Deti dokonca nájdu v hoteli aj herňu, kde sa môžu zúčastniť zaujímavých výchovných hier alebo sa zapojiť do maľovania, tancovania či oddychu pri detských filmoch či rozprávkach. Reštaurácie v hoteli majú pre deti pripravené aj detské menu so zľavnenými cenami.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a ak radi objavujete okolie, ste v Dubaji naozaj na správnom mieste. Hotel leží v modernej štvrti Dubaja a tak to nikam nebudete mať skutočne ďaleko a môžete si svoj čas naplánovať tak, aby ste z Dubaja vyťažili absolútne maximum. Musíte sa rozhodnúť čo by ste najradšej v Dubaji zažili a videli, pretože je tu „tisíc“ možností od múzeí, cez akvárium, nákupné centrá, staré uličky posiate bazármi cez luxusné reštaurácie až po pieskové duny na emirátskej púšti či pavilón slávneho EXPA. Ani sa vám nebudete chcieť veriť koľko atrakcií ukrýva Dubaj a ten bude počas vášho pobytu obrovským pokušením, pretože si budete chcieť aj vychutnať hotela a oddýchnuť si na pláži.

Aké miesta by ste si však určite nemali nechať ujsť?

Medzi najunikátnejšie miesta, ktoré si môžete v Dubaji vychutnať je areál EXPO. Od vášho hotela je vzdialený len cca 17 kilometrov a čaká tu na vás pohľad do budúcnosti nielen z hľadiska architektúry, ale aj mnohých iných odvetví. Dubajské EXPO sľubuje obrovský zážitok a to, že ho má Dubaj pevne v rukách je zárukou toho, že to bude najlepšie EXPO v histórii planéty.

Viac o EXPO nájdete na oficiálnej stránke

3 fotografie

Futuristické EXPO v Dubaji bude najlepšie na svete

Ak milujete nakupovanie a jednou z príčin prečo ste sa do Dubaja vybrali bolo prečesávanie nákupných centier, tak potom ich tu nájdete neúrekom. Najbližšie k hotelu je obchodné centrum Marina Mall, kam viete ísť peši. Najslávnejšie nákupné centrá akými je Dubai Mall alebo Mall of the Emirates sú z hotela vzdialené menej než 20 kilometrov. Ak sa vyberiete do Dubai Mall, odvezte sa aj na najvyššiu budovu sveta Burj Khalifa s výhľadom na celý Dubaj, užite si slávne akvárium, reštaurácie či nakupovanie. Zostaňte tu aj na večerné predstavenie spievajúcej a tancujúcej fontány priamo pod Burj Khalifa. Mall of Emirates kam vám chodí z hotela dokonca aj kyvadlová doprava vás zase môže zaujať lyžiarskym svahom. Dáte si povedať?

V nákupnom centre Dubai Mall nájdete jedno z najfascinujúcejších a najznámejších akvárií sveta, teda Dubai Aquarium. Je obrovské a čaká tu na vás viac než 140 rôznych druhov morských živočíchov. Časť z neho uvidíte aj bezplatne priamo v obchodnom dome, ale zaplaťte si vstupné, vojdite dnu a budete nadšení. Kráčať budete tunelmi priamo v akváriu a pre deti to bude jeden z najväčších zážitkov celého Dubaja. Ak chcete uloviť unikátne zážitky, môžete sa dokonca v akváriu aj šnorchlovať

Odvezte sa na najslávnejšom ruskom kole arabského sveta! Jeho meno je Ain Dubai, je najvyšším na svete a leží na dosah vášho hotela. Budete ho sledovať priamo z pláže a tak mu veľmi ľahko podľahnete. Je vysoké 250 metrov a tak vás čaká unikátny pohľad na Dubaj. Obrovský zážitok! ( Koleso by malo vstúpiť do prevádzky koncom roka 2021).

Ak hľadáte vodné parky tak pomerne blízko máte až tri. Legoland s vodným parkom, Wild Wadi priamo pod Burj Al Arab a Atlantis, ktorý je súčasťou rovnomenného hotela. Je ťažké povedať, ktorý je lepší. Kompromisom je však Legoland. Pozrite svet lega trebárs doobeda a poobede sa hoďte do vody.

3 fotografie

Čo si v Dubaji pozrieť?

Vyberte sa do starého Dubaja, kde zažijete závan orientálneho sveta. Odvezte sa taxíkom k starej pevnosti al-Fahidi alebo sa odvezte metrom (je len cca 10 minút od hotela) na zastávku Al Ghubaiba a ponoríte sa do dubajských ulíc, kde na vás čakajú bazárové obchodíky plné tovaru, minarety mešít, staré dubajské domy, ale aj drevené loďky abra križujúce záliv. Posaďte sa do jednej z nich a odvezte sa do starej štvrte, kde nájdete Golden Souq alebo teda zlatý bazár s desiatkami obchodíkov, ale aj reštaurácie, kaviarne či príjemne čajovne. Starý Dubaj je tak veľmi odlišný od všetkého ostatného, čo v Dubaji uvidíte.

Pozrite si pláž neďaleko ikonického hotela Burj al Arab. Tento hotel ste na fotkách videli snáď tisíc krát a teraz máte šancu pozrieť si ho naživo. Z vášho hotela je to sem len cca 10 kilometrov. Môžete si spraviť príjemný čas priamo na pláži s výhľadom na ikonu Dubaja a po ceste nazad do hotela si môžete ešte predĺžiť cestu a vybrať sa na slávnu palmu, teda „Palm Jumeirah“, kde stojí hotel Atlantis. Vedeli ste že v jeho lobby nájdete aj automat na zlaté tehličky?

Ak máte radi instagramové miesta, potom musíte navštíviť aj obrovský monument zvaný Dubai Frame. Obrovský rám meria až 150 metrov a hovorí sa o ňom ako o najvyššom monumente svojho druhu na svete. Toto vás už v Dubaji neprekvapí. Môžete vyliezť hore na krásnu panoramatickú vyhliadku dubajských mrakodrapov. Načasujte si svoju návštevu so západom slnka a zažijete tu krásne svetlo na fotenie a máte tak ďalší ulovený zážitok.

Máte radi prírodu a myslíte, že tu v Dubaji nič takéto nenájdete? Vyberte sa na miesto, ktoré sa volá Ras al Khor Wildlife Sanctuary a objavíte vzácne mangrovníky a počas zimných mesiacov dokonca aj desiatky či stovky krásnych plameniakov, ktoré sa zastavujú v miestnej lagúne.

4 fotografie

Aj starý Dubaj má svoje orientálne čaro

Čo by ste povedali na kultúrne vyžitie? Vyberte sa do modernej dubajskej opery, ktorú otvorili len v roku 2016 a hneď v tom momente sa stala jedným z najdôležitejších kultúrnych stánkov celých Emirátov. Každoročne sa tu striedajú slávni umelci, filharmónia, opera, balet aj koncerty klasickej hudby. Aj keby ste práve nenatrafili na žiadne predstavenie, stojí za to vybrať sa k opere, pretože patrí k veľmi zaujímavým budovám moderného Dubaja.

Chcete do zbierky Guinnessov rekord? Vyberte sa k okázalej fontáne Palm Fountain, ktorá je momentálne najväčšou fontánou sveta! Vytvorili ju na „Palme“ a otvorili ju len v októbri 2020. Voda strieka do výšky až 105 metrov a na všetko dohliadajú svetlá, efekty a muzika. Spievajúca fontána pod Burj Khalifa je síce príjemnejšia a osobnejšia, ale rekord je rekord a ak ich chcete vidieť, Dubaj vám ich ukáže

Dubaj leží na prahu púšte a bola by škoda nepozrieť sa na ňu. Stačí vyraziť za mesto na džípoch a prežijete jedno unikátne púštne dobrodružstvo. Objavíte pieskové duny na ktorých zažijete jemný adrenalín, prejdete sa pieskom bosými nohami a večer sa v beduínskom kempe usadíte pri oheň, skúsite si zapáliť vodnú fajku a pri skvelom arabskom jedle počkáte na hviezdnu oblohu. Púšť vás naozaj dostane!

Check out a odchod #

Váš odchod dubajského hotela klope na dvere? Skontrolujte si odlet vášho lietadla, aby ste vedeli správne načasovať odchod z hotela s ktorým vám na recepcii radi pomôžu. Pri checkine vyplatíte služby za ktoré ste počas pobytu neplatili a písali ste si ich na izbu a môžete ísť. Keď ste sem prichádzali, mesto bolo pre vás neznáme a teraz sa pozeráte z okna počas cesty na letisko a všetko naokolo vás spoznávate.

Na letisku odovzdáte vašu batožinu a ešte pred odletom si vychutnajte obrovské dubajské letisko. Pokojne choďte na letisko aj o hodinu skôr, aby ste sa ním ešte mohli prejsť, pozrieť si obchodíky, duty free zónu a možno vám do oka padne ešte posledný darček.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 640

Mohlo by Vás zaujímať

Dubaj - mesto superlatívov Dubaj

Dubaj Dubaj - mesto superlatívov

Prirovnanie mesto superlatívov sa absolútne hodí k Dubaju. Projekty, ktoré sú už hotové, alebo sa s ich výstavbou ešte len začne, prekonávajú…

Michal Čičmanec 13 min. čítania
Ako najlepšie zažiť starý Dubaj? Dubaj

Dubaj Ako najlepšie zažiť starý Dubaj?

Keď niekto spomenie Dubaj, ako prvé nás napadne luxusné mesto s množstvom výškových budov a celé to "pozlátko", ktoré k tomu patrí a bez neho si to…

Michal Čičmanec 10 min. čítania
Metro v Dubaji - ako funguje? Blog

Blog Metro v Dubaji - ako funguje?

Dubaj je mesto inovácií a budúcnosti, ktoré neustále prekonáva samé seba, ale aj svetové krajiny a veľkomestá. Mesto je populárne aj u nás na…

Michal Čičmanec 6 min. čítania
Dubaj - Múzeum budúcnosti Blog

Blog Dubaj - Múzeum budúcnosti

Svet vecí, ktoré nenájdete v encyklopédiách, pretože ešte neexistujú...

Martin Karniš 7 min. čítania
TOP 10 najlepších miest na lietanie balónom Blog

Blog TOP 10 najlepších miest na lietanie balónom

Hľadáte pri cestovaní po svete unikátne a fascinujúce zážitky? Ste tu na správnom mieste, pretože presne o toto sa v BUBO už dlhé roky snažíme a…

Ťavy - kráľovné púšte Blog

Blog Ťavy - kráľovné púšte

Hoci sú ťavy v našich končinách pomerne neznámym zvieraťom, s človekom žijú už celé tisícročia. Fascinujúce tvory, dokonale prispôsobené životu v…

Martin Ferenčík 29 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

Jemen, Spojené arabské emiráty


náročnosť

10 dní

Trvanie

2450
K

Ázia  

Kuvajt, Saudská Arábia, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

19 dní

Trvanie

7554 9443€
K

Ázia  

Kuvajt, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

12 dní

Trvanie

4885 5747€
K

Ázia  

Taiwan, Macao, Hongkong, Spojené arabské emiráty


náročnosť

15 dní

Trvanie

4392 4991€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.