Kam sa dá cestovať? Mám odvahu žiť!

Kam sa dá cestovať? Mám odvahu žiť!

Najčastejšia otázka dnešných dní v cestovnom ruchu je: "Kam sa dá teraz cestovať? Ja už chcem vypadnúť!“. Odvaha žiť našťastie mnohých neopustila. Prekážok síce pribudlo ale teda, stále sa dá! A každý týždeň viac! Kam teda a ako?

Kam sa dá cestovať?

Riaditeľ produkcie BUBO radí kam všade sa dá vycestovať. Chuť objavovať nás neopustila a aj dnes existujú destinácie, ktoré vítajú turistov. Aké sú podmienky a čo odporúčame na základe našich skúseností. Vypočujte si podcast Tomáša Hušeka.

HORÚCA AKTUALIZÁCIA

Cestovanie je povolené a nemá žiadne prekážky. Podľa posledných medializovaných správ sa mení režim na hraniciach. Skutočne? Ako?
Aké opatrenia platili doteraz pri návrate z krajín mimo EU? Aké platia teraz?
Registrácia eHranica 
Po návrate z krajín mimo EU je povinnosťou každého zaregistrovať sa pred prekročením hraníc alebo priamo na hraniciach na stránke Registrácia pri príchode z rizikovej krajiny - Koronavírus a Slovensko (gov.sk) Registrácia je jednoduchá a rýchla. Po prekročení hraníc pokračujete do svojho bydliska. Kontrolu nad hranicami vykonáva polícia SR a pri výzve sa musíte preukázať registráciou.
Na tejto registrácii sa nič nemení a hranice aj naďalej bude kontrolovať polícia.  Riaditeľ (minv.sk)
Domáca izolácia
Po príchode domov musíte ísť do izolácie v domácom prostredí alebo v karanténnom ubytovacom zariadení. V izolácii musia ostať všetky osoby žijúce v spoločnej domácnosti t.j. ak žijete v spoločnom byte a tri osoby boli doma a vy k nim prídete zo zahraničia tak všetky osoby musia byť v izolácii. Na ôsmy (8) deň po návrate môžete ísť na PCR test a  ak je test negatívny tak môžete izoláciu ukončiť.  Štátne orgány Vás môže kedykoľvek prísť skontrolovať či izoláciu dodržiavate.
Na tomto nariadení sa takisto nič nezmenilo. *
* Zatiaľ kontrola prebieha len manuálne, t.j. prídu Vás osobne skontrolovať. Je možné, že sa zavedie opäť ekaranténa t.j. kontrola nebude fyzická ale cez mobil a lokalizáciu. Nijak to neovplyvňuje zodpovedných cestovateľov, ktorí izoláciu vždy poctivo trávia doma. Akurát kontrola nebude fyzická ale cez mobil.
Pri cestovaní vždy dodržiavajte všetky hygienické opatrenia t.j. rúško - odstup - ruky. Tieto platia všade na svete. BUBO odporúča pravidelné testovanie lebo vtedy máte pokoj, poznáte svoj aktuálny stav a je minimálne šanca, že niekoho dokážete nakaziť. 

CESTUJ A TESTUJ!

BUBO neustále funguje a klienti pravidelne odchádzajú za hranice všedných dní. Koniec koncov v drvivej väčšine navštívených krajín je oveľa lepšia situácia s Covidom ako na Slovensku či v Európe. Tak vlastne vzniká otázka načo sedieť doma, čo tým dosiahnem? Nič. Zbal sa, odleť a ži! 

Zlatým štandardom cestovania je aktuálne testovanie PCR testami. Pri plánovaní cesty sa poraďte s profesionálmi, ktorí vedia kam a aký test potrebujete a kde ho viete zabezpečiť. Zároveň namiesto Vás sledujú aktuálne nariadenia a obratom Vás o nich informujú hneď ako vyskočia a hlavne majú autentické skúsenosti priamo z jednotlivých krajín. 

V našom skvelom prehľade nájdete aktuálne dostupné krajiny kam odchádzajú BUBO klienti a ktoré v dnešnej dobe odporúčame. Ak ste tu svoju krajinu nenašli tak nezúfajte, spýtajte sa nás možno je aj tá Vaša destinácia otvorená.

Pred každou cestou odporúčame spraviť si PCR test tak aby bol starý ideálne 72 hodín a menej pred odletom s potvrdením v angličtine. Laboratórií je na Slovensku dostatok, každopádne BUBO má najlepšie skúsenosti s odbernými miestami skupiny AGEL a Travel Health Clinic v Bratislave na Tehelnej 33. Zavolajte si tam a rezervujte svoj termín. Negatívny výsledok testu si vytlačte a zoberte so sebou. Pri vyhľadávaní miest na testovanie Vám dávame jednu dobrú radu. Vyhnite sa laboratóriám, ktoré od vás vopred berú peniaze a tvrdia, že sa nedajú zrefundovať aj keď sa neotestujete. Nie je to fér. Pravidlá sa menia a častokrát sa môžu zmeniť aj trebárs 5 dníí pred odchodom a vy prídete zbytočne o peniaze. 

Testovanie nie je príjemné, ale ak je to jediná prekážka pred vycestovaním, tak ako sa vraví "čert nech to berie". Za BUBO odporúčame otestovať sa aj v takom prípade ak cieľová destinácia ani letecká spoločnosť nevyžadujú test. Drvivá väčšina klientov reportuje lepší pocit pred cestou. 

Vždy si skontrolujte tri veci:

1) Čo vyžaduje letecká spoločnosť ktorou letíte
2) Čo vyžaduje cieľová krajina
3) Čo vyžaduje vaša domovská krajina po prílete

Väčšinou si teda k pasu a vízam treba pribaliť PCR test. Zatiaľ je jedno či máte očkovanie alebo nie.

Po návrate z destinácií sa treba riadiť aktuálnymi nariadeniami UVZSR. Keďže na obyčajných ľudí sa výnimky nevzťahujú, je nutné po návrate stráviť pár dní v izolácii.

Suma sumárum:

Pri cestovaní vždy dodržiavajte všetky hygienické opatrenia t.j. rúško - odstup - ruky. Tieto platia všade na svete. BUBO odporúča pravidelné testovanie lebo vtedy máte pokoj, poznáte svoj aktuálny stav a je minimálne šanca, že niekoho dokážete nakaziť. V rámci zájazdov MUDr. Luboš Fellner klientov a našich lokálnych partnerov testuje aj počas cesty (testovanie 60 nosičov počas výstupu na Kilimandžáro či aktuálne pravidelné testovanie počas cesty v Egypte. Takisto sme ako prví na Slovensku zaviedli priame lety do sveta iba pre otestovaných klientov a Slovákov. Luboš pomáhal aj na celoplošnom testovaní v SR. V BUBO platí heslo "testuj a cestuj" stále platí a dáva Vám slobodu.

Testuj a cestuj!

Mexické pyramídy navštevujeme v BUBO pravidelne aj v roku 2021
Foto: Katarína Líšková — BUBO

Mexiko #

Mexiko je neustále otvorené a víta turistov s otvorenou náručou. Ako jediná krajina na svete ani na minútu nezatvorila svoje hranice. Desiatky pyramíd, džungľa, čokoláda, chilli, karibik, tequila, je tu všetko. Skveké hotely, výborné počasie a ľahká dostupnosť z Európy Lufthansou, Swissom či Air France. Tak prečo nie?

PCR test: Nie je nutný k vstupu do krajiny ale môžu ho vyžadovať letecké spoločnosti

Jarné prázdniny či Veľká noc? Perfektné počasie a výborný čas na návštevu.

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Mexika sú:

Mexiko za skvelú cenu - najpopulárnejší okruh na Slovensku! | Dovolenka BUBO

Cancún, Playa del Carmen - dovolenka v Karibiku | Dovolenka BUBO

Kostarika - zaslúžite si oddych!
Foto: Katarína Líšková — BUBO

Kostarika #

Život v Kostarike sa dostáva do starých koľají. Tešia sa prvým turistom. Hotely, reštaurácie fungujú a oceán je na surfing rovnako dobrý ako vždy. Golf, turistika, oceán spolu tvoria aktívny život a to presne na Kostarike budete robiť. Žiť. 

PCR test: Pre vstup do Kostariky aktuálne nie je potrebný negatívny PCR test, no overte si podmienky Vášho letu nakoľko na palube Vášho letu sa negatívny PCR test alebo antigénový test môže vyžadovať. Pri vstupe do Kostariky je potrebné preukázať sa povinným poistením, ktoré kryje prípady COVID. Medzinárodné zdravotné poistenie musí byť zdokladované v anglickom alebo španielskom jazyku a musí obsahovať: rozsah krytia, dobu trvania poistenia minimálne počas dĺžky pobytu v Kostarike; pokrytie poistenia aj na prípad COVID-19 až do výšky 50 000 USD; pokrytie na ubytovanie v nemocnici do minimálnej výšky 2 000 USD. S poisťovňou si overte či je toto poistenie platné aj pre krajinu Kostarika. V prípade, že neviete dokladovať uzavreté medzinárodné zdravotné poistenie, uzavriete ho s miestnou poisťovacou spoločnosťou na letisku v Kostarike po prílete. Toto sa dá vybaviť po prílete ako v San Jose tak aj v Libérii.

Potrebné konakty ohľadom poistenia v Kosarike:email  seguros@ict.go.cr


Pred vstupom do Kostariky je potrebné vyplniť zdravotný formulár. Ten je dostupný 48 hodín pred odletom. Musí sa vyplniť za každého cestujúceho (aj deti). Link nájdete tu: https://salud.go.cr/

Pre viac aktuálnych informácii, sledujte stránky: https://www.visitcostarica.com/ kde je možná aj komunikácia online ohľadom ďalších podrobností, ktoré Vás zaujímajú.

Ak potrebujete pre spiatočný let PCR test v Kostarike, počítajte s cenami okolo 115 – 140 USD. Od 16.2. chcú v Kostarike robiť aj antigénové testovanie pred odletom domov. Link na podrobenjšie informácie: BUBO fórum 

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Kostariky sú:

Pura Vida - vulkány, Pacifik a Karibik | Dovolenka BUBO

Kolumbijská Cartagena je láska
Foto: Ľuboš Fellner — BUBO

Kolumbia #

Kolumbia taktiež víta turistov. Dvere sú otvorené dokorán a prístupné sú všetky destinácie. Od Amazonky cez kávovú plantáž, popod najvyššie palmy na svete až k teplému Karibiku. Kolumbiu si môžete opätovne vychutnať v malých skupinách s najväčším predajcom zájazdov do Kolumbie, ktorým je práve BUBO.

PCR test: V krajine sa opätovne vyžaduje negatívny výsledok COVID-19 testu. Je potrebné vyplnienie vstupného formulára na linku:Vstupný formulár Kolumbia 

Tento formulár je možné vyplniť 24 hodín pred nástupom do letu do Kolumbie a končí 1 hodinu pred nástupom. Musíte sa preukázať e-mailom potvrdzujúcim stiahnutie a vyplnenie Migračného formulára. Tento e-mail budú žiadať aj pri odchode z krajiny. Stiahnuť a vyplniť si aplikáciu Corona App – GooglePlay, AppleStore, Huwaei AppGallery. Link: https://coronaviruscolombia.gov.co/Covid19/aislamiento-saludable/coronapp.html

Pred odletom si skontrolujte podmienky leteckej spoločnosti, či nepotrebujete negatívny PCR test s kratšou dobou platnosti a či nepotrebujete antigénový test.  

Pri návrate nie je vyžadovaný žiadny test, pokiaľ ho nevyžaduje letecká spoločnosť, alebo sa nezmenia podmienky na rakúskej alebo slovenskej hranici. Ak potrebujete v Kolumbii vybaviť testovanie, je to možné. Treba počítať s cenami okolo 130 USD za PCR test a 40 USD za antigénový test.

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Kolumbie:

Kolumbia - dovolenka komfortne | Dovolenka BUBO

Ekvádor - Galapágy a Kolumbia | Dovolenka BUBO

 

Galapágy, vzdialené od akejkoľvek civilizácie
Foto: Peter Droba — BUBO

Ekvádor #

Ekvádor a Galapágy taktiež vítajú turistov. Fantastická krajina s vysokými horami, plážami a panenskými Galapágmi. Skvelá čokoláda, panamský klobúk a veľmi milí ľudia. Odfoťte sa na rovníku a zároveň vylezte čo najbližšie k vesmíru! Malá kompaktná krajina s množstvom atrakcií.

PCR test: Potrebujete PCR test nie starší ako 72 hodín pred príletom do krajiny. Odporúčame skontrolovať aj podmienky leteckej spoločnosti. Ak sa na palube letu vyžaduje negatívny PCR test, doba platnosti testu bude oveľa kratšia (spravidla to však býva 72 hodín).

Je taktiež potrebné vyplniť formulár, ktorý nájdete na tomto linku:Vstupný formulár Ekvádor

Ak by ste sa chceli dostať aj na Galapágy, je to samozrejme tiež možné. Upozorňujeme, že pri letoch na Galapágy znova kontrolujú či máte aktuálne platný negatívny PCR test. Ak chcete odletieť z Quita ešte na Galapágy, Váš test nesmie byť starší ako 72 hodín a skontrolujú Vám ho na letisku. Ak potrebujete v Ekvádore vybaviť PCR test počítajte s cenami okolo 130 USD za 1 test. Na letisku nie je problém vybaviť antigen, ak ho potrebujete.

Jarné prázdniny či Veľká noc? Perfektné počasie a výborný čas na návštevu.

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Ekvádoru sú:

Ekvádor - Galapágy a Kolumbia | Dovolenka BUBO

Galapágy | Dovolenka BUBO

Trek na vrchol najvzdialenejší od stredu Zeme | Dovolenka BUBO

Capitolio v centre Havany
Foto: Lubor Kučera — BUBO

Kuba #

Nádherná, sexy Kuba opäť víta lovcov zážitkov a najväčší organizátor zájazdov na Kubu na Slovensku je pritom.  Varadero je opäť plážovým rajom, golfové ihriská sú otvorené a takisto spolu budeme spoznávať starú Havanu v kresle. Na Kubu sa dá spoľahnúť aj ako zdravú destináciu s vysokým zdravotníckym štandardom a minimom amerických turistov. Sme si istý, že táto najpredávanejšia karibská destinácia s BUBO bude pre Vás parádnym spestrením Covid obdobia.

PCR test: Od 6. februára 2021 je povinná štátna karanténa pre všetkých tých, ktorí pricestujú na Kubu individálne, bez cestovnej kancelárie. Pre klientov BUBO platia špeciálne vstupné podmienky a to:

Každý cestujúci musí pri vstupe do krajiny predložiť negatívny test PCR nie starší ako 72 hod. a podstúpiť test PCR priamo na letisku. Cestujúcim je meraná telesná teplota a musia vyplniť čestné prehlásenie o svojom zdravotnom stave. Výsledky prvého testu PCR sú známe do 24 hodín. Na výsledok sa čaká v hoteli. Každý cestujúci musí mať poistenie na COVID-19 zakúpené v krajine pôvodu alebo si ho zakúpiť po príchode na Kubu priamo na letisku za poplatok 30 USD. Plážová dovolenka na Kube je bezproblémová.

Jarné prázdniny či Veľká noc? Perfektné počasie a výborný čas na návštevu.

Najobľúbenejšie BUBO zájazdy na Kubu:

Havana, Varadero, all inclusive | Dovolenka BUBO

Kuba - poznávací okruh ostrovom slobody | Dovolenka BUBO

Kuba - All inclusive | Dovolenka BUBO

Typická dovolenka v Karibiku čaká iba na Vás
Foto: Lubor Kučera — BUBO

Dominikánska republika #

Karibský rival Kuby je takisto na turistov maximálne pripravený a celkom plný. Dominikánska republika spolu s Cancunom prijímajú najviac turistov a život tu v mnohých ohľadoch prebieha ako pred marcom 2020. V BUBO klienti viac obľubujú Kubu a ako jediné negatívum pri výbere uvádzajú fakt, že na Dominikánskej republike je množstvo američanov a minimálna kontrola zatiaľ čo na Kube takýto neriadený výber nehrozí. Je na Vás ako sa rozhodnete, zátoka Samaná, pláž Bávaro sú stále rovnako nádherné.

PCR test: Pri vstupe do krajiny sa cestujúci nemusia preukázať negatívnym testom na COVID-19. Na letiskách cestujúci podstupujú rýchly test náhodným výberom. Každému cestujúcemu je meraná telesná teplota. Pred vstupom sa vypĺňa online formulár: Vstupný formulár Dominikánska republika.  Skontrolujte si podimenky leteckej spoločnosti, s ktorou na Dominikánsku republiku cestujete či nevyžadujú negatívny PCR test alebo antigénový test.

Pyramídy v Giza, Egypt. Bezpečne a bez turistov
Foto: Tomáš Kubuš

Egypt #

Egypt sa dá teraz zažiť takmer úplne bez turistov. Tam kde boli davy, tam nie je teraz takmer nik. Overturizmus je mŕtve slovo a Egypt je Váš len si ho musíte zobrať! BUBO má už desiatky rokov v ponuke jedinečný poznávací okruh zakončený pobytom pri Červenom mori s možnosťou výberu hotelov v ktorých spala Agatha Christie, Howard Carter či Ibrahim Pasha. Chcete vidieť pyramídy, lietať teplovzdušným balónom, túlať sa Alexandriou a byť tam sám? Teraz je čas.

PCR test: K vstupu je nutný negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín pred nástupom do letu smerujúceho do Egypta.

Pokiaľ ste plne zaočkovaní a od poslednej dávky uplynulo viac ako 14 dní, test pred odletom nepotrebujete. Akceptované vakcíny sú: AstraZeneca, Janssen, Moderna, Pfizer.BioNTech, Sinopharm, Sinovac a Sputnik V.

Deti do 5,99 roka nepotrebujú pre vstup žiadny test.

Pred vstupom je potrebné vyplniť formulár, ktorý si môžete stiahnuť tu a letieť pripravení.

Chcete svojim deťom ukázať fascinujúcu históriu a dopriať im nádherné Červené more? Pozrite sa na našu ponuku zájazdov.

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Egypta sú:

Egypt - poznávací zájazd | Dovolenka BUBO

Egypt a Jordánsko | Dovolenka BUBO

Jeden cvak na safari s menej turistami
Foto: Martin Karniš

Keňa #

Keňa sa turizmu otvorila a od septembra 2020 je možné si opäť užívať dokonalé safari a oddych v tejto východoafrickej krajine. Masai Mara, Amboseli a Indický oceán čakajú na návštevníkov, ktorých neustále pribúda. Letecké spoločnosti neustále pridávajú nové lety a tak sa do destinácie dá dostať viacerými leteckými spoločnosťami. Odleťte aj Vy na nedozierne savany a na safari pod Kilimandžárom a zažite safari v komforte. BUBO je najväčším predajcom zájazdov do Afriky a sme tu od roku 1989. Keňa ako krajina, ktorá vymyslela safari patrí medzi bestsellery.

PCR: k vstupu je potrebný PCR test nie starší ako 96 hodín pred vstupom do Kene. Týka sa to všetkých cestujúcich, vrátane tých najmenších. Je potrebné vopred vyplniť aj zdravotný formulár a mať vytlačené potvrdenie so sebou (QR kód). Nie je povinná karanténa. Váš negatívny PCR test musí byť registrovaný na špecifickej stránke, kde kontrolujú jeho pravosť a zastrešujú väčšinu svetových laboratórií. Po obdržaní negatívneho výsledku je potrebné vyplniť formulár a nahrať tento test na tejto stránke. Vytvorte si konto, zvoľte krajinu odchodu (napr. Slovakia) a krajinu príletu (Kenya). Vyplňte požadované údaje a vyberte laboratórium, kde ste si testy robili. Do vyhľadávania zadajte názov laboratória alebo "Slovakia" a zobrazí Vám známe laboratóriá. Nahrajte dokument a ukončite proces. Obdržíte QR kód s ktorým pocestujete.

Vycestujte do celoročnej destinácie s nádhernou prírodou a príjemnými ľuďmi.

Počas nášho leta a začiatku jesene sa v Masai Mara odohráva slávna Veľká migrácia. Staňte sa na moment jej súčasťou a ocitnite sa uprostred desaťticícov pakoní a zebier. Zážitok, na ktorý nezabudnete.

Do Nairobi alebo Mombasy sa dá dostať jednoducho a komfortne z Viedne s jedným prestupom a vynikajúce služby na mieste robia z Kene výbornú destináciu.

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Kene sú:

Keňa - Safari a oceán

Keňa - najlepšie národné parky

BUBO je najväčším predajcom tohoto hotela. Aj na Zanzibare sme boli pred ostatnými =)
Foto: Martin Karniš

Tanzánia #

Krajina, ktorej prezident ide proti všetkým celosvetovým trendom v boji proti pandémii. Tento problém si pripúšťajú minimálne a cestovný ruch a medzinárodné lety obnovili už v júni 2020. Tanzánia je domovom svetoznámych prírodných pamiatok ako sú napríklad Serengeti, kráter Ngorongoro, najvyššia hora Afriky – Kilimandžáro a tropický raj – Zanzibar. Čas v Tanzánii trávite v divokej prírode, alebo na plážach s bielym pieskom, čo je dokonalý únik z reality a návratom k normalite. Tí aktívni z Vás si vyberú safari, pohodlnejší pláž a akční výstup na Kilimanjaro.

PCR test: Každý cestujúci musí mať PCR test nie starší ako 72 hodín pred vstupom do Tanzánie. So vstupom musí predložiť vyplnený zdravotný formulár (nie viac ako 24 hodín pred vstupom) a uhradiť poplatok 25USD za antigénový test, ktorý bude vykonaný po príchode do krajiny cez ktorýkoľvek hraničný prechod.

Tanzánia s unikátnym Zanzibarom je takmer celoročnou destináciou a vyhľadávaným miestom na dokonalé safari v Serengeti a Ngorongoro a oddych na belostných plážach tropického ostrova.

Vďaka minimu turistov v tejto dobe je celá krajina vynikajúcou voľbou na tieto aktivity. 

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Tanzánie sú:

Najpopulárnejšia Afrika na Slovensku | Dovolenka BUBO

Najlepšie safari a Zanzibar | Dovolenka BUBO

Kilimandžáro - BUBO Route | Dovolenka BUBO

Prečítajte si náš program a pozrite fotografie vo fotogalériach našich zájazdov Namíbia
Foto: Tomáš Hulík

Namíbia #

O tejto krajine vieme veľmi málo, ale ponúka veľmi veľa a väčšina návštevníkov sa vracia nadšená a prekvapená. Hory, púšte, oceán, safari, fascinujúce kmene...to všetko a viac nájdete v jednej krajine na juhozápade Afriky. Bývalá nemecká kolónia, kde je cítiť tento vplyv dodnes, má čo ponúknuť každému, kto má rád prírodu a ľudí. Štýlové ubytovanie je často na farmách alebo uprostred zdanlivej ničoty a aj keď to nie je najväčší luxus, okolie, štýl a prístup miestnych umocňuje celkový dojem. V krajine sa nachádzajú najvyššie fosílne pieskové duny, najväčší meteorit na svete, jedno z najlepších safari v Afrike a mnoho ďalších naj. Namíbia Vás prekvapí.

PCR test: Na cestu je potrebný test nie starší ako 7 dní (168 hodín) pred príletom do Namíbie. Nie je potrebná karanténa ani ďalšie testovanie. Deti do 5,99 roka test nepotrebujú. Pri vstupe je vyžadovaný formulár, ktorý si stiahnete tu.

V našom lete sú teploty v Namíbii nižšie a tak aj v púšti je prijateľne. Čím bližšie ku koncu obdobia sucha (November), tým lepšie safari v Etoshi a iných parkoch, kde sa zvieratá koncentrujú pri posledných zdrojoch vody.

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Namíbie sú:

Namíbia - veľký okruh a dovolenka v Afrike | Dovolenka BUBO

JAR, Namíbia, Botswana, Zimbabwe, (Zambia) | Dovolenka BUBO

Pohľad na najkrajšie mesto sveta- Kapské mesto
Foto: Jirko Jobánek — BUBO

JAR #

Juhoafrická republika láka svojou rozmanitosťou. Zaberá obrovský kus kontinentu a tak tu nájdete najrozmanitejšie prostredia. Najpopulárnejšie miesta na návštevu sú Krugerov národný park, najstarší na kontinente, Durban a Kapské mesto, ktoré patrí medzi 5 najkrajších miest na Zemi spolu s Rio de Janeiro, Sydney, Vancouverom a Buenos Aires. Porovnajte tieto mestá a spravte si vlastný názor. Afrika je známa svojim safari a JAR nijako nezaostáva. Nájdete tu množstvo národných ale aj súkromných parkov a rezervácií so všetkými zvieratami, ktoré by ste na safari chceli vidieť. Rozmanitá a pestrá spoločnosť zaručuje aj zaujímavý kultúrny zážitok, s ktorým prichádza aj rozmanitá gastronómia. JAR je krajina, ktorú treba navštíviť a zažiť.

PCR test: K vstupu je nutný negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín a vyplniť vstupný formulár nie viac ako 48 hodín pred príletom.

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do JAR sú:

Južná Afrika, Botswana, Viktóriine vodopády komfortne | Dovolenka BUBO

JAR, Eswatini, Lesotho - dovolenka na 10 dní | Dovolenka BUBO

Meroe - v Sudáne je viac pyramíd než v Egypte
Foto: Tomáš Kubuš — BUBO

Sudán #

Sudán zažíva počas pandémie veľké zmeny. Nadviazanie diplomatických vzťahov s Izraelom, včasné otvorenie hraníc a pragmatická politika robí zo Sudánu najväčšieho adepta na totálne exotickú destináciu, ktorú môžete navštíviť. Pyramídy čiernych faraónov utopené v piesku a história o akej ste čítali iba v rozprávkach, duniaci Chartúm a Níl, sultanáty v Darfure či neznáme kmene v Khordofáne. Ak máte túlavé topánky a milujete dobrodružstvo tak toto je Vaša destinácia.

PCR test: K vstupu je nutný negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín. Pred odletom z krajiny je takisto nutné absolovovať PCR test. Deti do 6 rokov sú od testovania oslobodené.

Sudán je bezpečnou krajinou, aj napriek jeho povesti a nájdete tu len zopár cestovateľov. Je to turistická destinácia budúcnosti, ktorá zatiaľ na rozdiel od Egypta uniká masovému turizmu. Dokedy?

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Sudánu sú:

Sudán: modrý a biely Níl | Dovolenka BUBO

Horný a Dolný Egypt (Egypt a Sudán) | Dovolenka BUBO

Vo Wadi Ram som bol po prvý raz v roku 1994. Aj Vy budete nadšení
Foto: Tomáš Hušek — BUBO

Jordánsko #

Drahokam nekonečnej Arábie, púštna krajina ktorá má dve moria, novodobý div sveta a jednu z najkrajších púští na svete je vzdialený len 3,5 hod letu z Viedne. Jordánske hášimovské kráľovstvo, ktorého vládnuca dynastia odvádza svoj pôvod priamo od proroka Muhammada. Jordánsko Vás očarí a patrí v BUBO medzi najpopulárnejšie krajiny. Platí tu niečo podobné ako v Egypte, v Petre sa budete cítiž ako Burckhardt keď objavil toto čarovné tajomné miesto ukryté v zovretí červených skál. Nikto tu nebude, veď objavovať začíname odznova.

PCR test: K vstupu je nutný negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín. Po prílete do Jordánska Vás otestujú ešte aj priamo na letisku. Po otestovaní môžete ísť do hotela a tam treba počkať na výsledok.

Jarné prázdniny či Veľká noc? Perfektné počasie a výborný čas na návštevu.

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Jordánska sú:

Mŕtve more a Petra v najčarovnejšej krajine Blízkeho východu | Dovolenka BUBO

Egypt a Jordánsko | Dovolenka BUBO

Pláže južného Ománu- to je láska na prvý pohľad
Foto: Daniel Štrauch

Omán #

Omán sa považuje za krajinu kadidla. Kedysi ním prechádzala aj vzácna Kadidlová cesta, ktorá spájala Jemen, Saudskú Arábiu a išla na sever do Jordánska, aby sa odtiaľ vzácne kadidlo rozšírilo aj ďalej do Európy. Aj dnes sa tu s kadidlom stretnete takmer každý deň. Najkrajšie kadidlovníky nájdete na západe krajiny v provincii Dofar v okolí mesta Salalah, kde ležia aj ruiny niekoľkých dôležitých obchodných ciest akými bol Sumharram, Ubar alebo Al Baleed. Tu sú aj hotely a miesta na ideálny oddych na nekonečných plážach Arabského mora. Neváhajte a odleťte do príjemného, odpočinkového prostredia, kde môžete vidieť aj zaujímavú históriu.

PCR test: Na vstup potrebujete 2 PCR testy. Jeden pred odletom nie starší ako 72 hodín pred vstupom do Ománu. Vyplnený formulár Emushrif so zrealizovanou platbou za druhý test, ktorý bude uskutočnený po prílete. Oba dokumenty je potrebné mať vytlačené. Na mieste je potrebná 7 dňová karanténa, na ôsmy deň sa pretestujete a po negatívnom výsledku máte voľný pohyb po krajine.

Najpopulárnejšie BUBO zájazdy do Ománu sú:

Jarné prázdniny v Ománe - dovolenka v exotike | Dovolenka BUBO

Poďte s BUBO trošku hlbšie a trošku ďalej. Prečo nemať lepšiu dovolenku?!
Foto: Ľuboš Fellner — BUBO

Spojené Arabské Emiráty #

Spojené Arabské Emiráty a konkrétne Dubaj sa znovuotvorili ako jedna z prvých krajín. Nadupaný mestský štát nenecháva nič na náhodu a už dávno našiel odvahu žiť. Dubaj je najbližšou trvale teplou luxusnou destináciou k Slovensku. Len 5,5 hodiny letu luxusnou leteckou spoločnosťou Emirates v pohodlí business či first class Vás prinesie na krásne pláže, svetové reštaurácie a bohovské nákupy. UAE patria spolu s Bahrajnom a Ománom medzi tri najbezpečnejšie krajiny na svete a cítiť to. Poďte aj vy vyskúšať pláže na Jumeirah beach.

Choďte do najlepšieho hotela v Emirátoch Ritz Carlton Jumeirah beach alebo vyskúšajte all inclusive rezorty ako Riu či Rixos alebo to dajte na pána v Al Naseem.

PCR test: K vstupu je nutný negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín. Po prílete do Dubaja Vás otestujú ešte aj priamo na letisku avšak nie vždy. Po otestovaní môžete ísť do hotela a tam treba počkať na výsledok. PCR test nepotrebujú deti mladšie ako 12 rokov.

Jarné prázdniny či Veľká noc? Perfektné počasie a výborný čas na návštevu.

Píšte na bubo@bubo.sk a radi Vám pošleme kalkuláciu a rady.

Poradíme Vám ostrov na mieru a ponúkneme lepšiu cenu
Foto: Tomáš Hušek — BUBO

Maldivy #

Maldivy sa stali najnavštevovanejšou krajinou Ázie počas pandémie. Nádherné rozľahlé súostrovie plné luxusných hotelov s čistými smotanovými plážami sem prilákalo množstvo turistov, ktorí tu namiesto týždňa strávili, dva či tri či štyri, veď načo sa vracať domov keď tu si život plynie akoby sa nechumelilo, bez stresu, v pokoji  s nádherným tyrkysovým oceánom všade navôkol. BUBO ponúka množstvo skvelých hotelov a hotelových blogov a je už len na vás ktorý si vyberiete. Constance či Emerald? Paradise či Six Senses?

PCR test: K vstupu je nutný negatívny PCR test nie starší ako 96 hodín pred odletom. PCR test potrebujú všetky osoby staršie ako 1 rok. Najskôr 24 hodín pred príletom do krajiny a zároveň aj pred odletom z krajiny je nutné vyplniť imigračný a zdravotný dotazník Imuga - Maldives Immigration QR kód ktorý získate na konci si uložte do mobilu.

Jarné prázdniny či Veľká noc? Perfektné počasie a výborný čas na návštevu.

Píšte na bubo@bubo.sk a radi Vám pošleme kalkuláciu na mieru s vašou vysnívanou vilou na pláži

Ponuka hotelov s podrobnými recenziami- lepšie si vyberiete TEN pravý hotel pre Vás:

Najlepší hotel na Maldivách | Dovolenka BUBO

Jeden z najlepších hotelov na Maldivách | Dovolenka BUBO

Najlepší 5* deluxe all inclusive rezort na Maldivách | Dovolenka BUBO

Paradise Island, Maldivy - 5* hotel na Maldivách za super cenu | Dovolenka BUBO

Srí Lanka je tropickou rajskou záhradou - opäť sa otvorila
Foto: Martin Ferenčík — BUBO

Srí Lanka #

Od 23.1.2021 je otvorená už aj Srí Lanka. Zatiaľ má azda najkomplikovanejšie podmienky vstupu do krajiny, ale je to vlastne len klasické testovanie. Odmenou za to nebude ďalší lockdown ale možnosť nerušene spoznávať túto nádhernú krajinu. Ako bonus je to samozrejme s minimom turistov. Historické miesta, chrámy a prírodu máte len pre seba. Pridajte si k tomu pláž, palmy a príjemných 30 stupňov a hneď sa budete chcieť zbaliť.

PCR test a pravidelné testovanie je nutné:

  1. Na stránkewww.visitsrilanka.gov.lksi zarezervujete a uhradíte potrebný počet PCR testov, ktoré sa vykonajú počas pobytu na Srí Lanke a povinné poistenie kryjúce prípady COVID-19. Po ich úhrade získavate unikátny kód, ktorý sa zadáva do systému počas vyplňovania žiadosti o víza. Počet testov závisí od počtu dní Vášho pobytu. Napr. platba za 2 testy, ak Váš pobyt trvá 7 dní. Platba za 3 testy ak Váš pobyt trvá viac ako 7 dní.  Na Srí Lanke sa aktuálne nemusia testovať deti do 11,99 rokov.

Aktuálne platný cenník: 12 USD za povinné poistenie voči prípadom Covid platné 1 mesiac (kryje výdavky v hodnote $50,000), je možné ho predlžovať a 40 USD za 1 PCR test. 

  1. Rezervujte si ubytovanie v certifikovanom hoteli a poznačte si číslo svojej rezervácie. Zoznam certifikovaných hotelov nájdete tu https://www.srilanka.travel/
  2. Prejdite na stránku www.eta.gov.lk,kde sa vypĺňa žiadosť o víza. Do online žiadosti sa načítava rezervácia hotela a unikátny kód získaný zakúpeným PCR testov a povinného poistenia. 

Pred odletom:

  1. Každý cestujúci musí 96 hodín pred odletom na Srí Lanku absolvovať PCR test. Negatívny výsledok PCR testu s anglickým certifikátom si zoberie so sebou na cestu. Srí Lanka nevyžaduje tento test od detí do 11,99 roku života, no môže ho vyžadovať letecká spoločnosť, s ktorou poletíte.
  2. Počas letu resp. po prílete na Srí Lanku musí cestujúci vyplniť zdravotný formulár. Cestujúci si ho môže stiahnuť sám ešte v pohodlí domova, vytlačiť a vyplniť. Prípadne ho dostane po prílete resp. na palube letu. 
    Zdravotný formulár nájdete tu: https://www.srilanka.travel/helloagain/
  3. Cestujúci si musí priniesť doklad o schválených elektronických vízach a zakúpenom povinnom poistení voči Covid
  4. Cestujúci si musia pred odletom stiahnuť a nainštalovať aplikáciu Visit SriLanka(Play Store, Appstore). 

Po prílete:

  1. prvý zakúpený PCR test bude vykonaný pred check-inom vo Vašom hoteli. 
  2. druhý zakúpený PCR test bude vykonaný počas 5 až 7 dňa pobytu (prípadne skôr, ak sa prejavia symptómy)
  3. tretí test (ak pobyt trvá dlhšie) bude vykonaný počas 10 až 14 dňa pobytu. 

V prípade pozitívneho výsledku bez symptómov bude cestujúci izolovaný v hotelovej izbe. Hotel ma na tieto prípady vyhradené kapacity. Prípadne symptómov bude prevezený do nemocnice a náklady budú hradené zo zakúpeného povinného poistenia. Ak deti do 11,99 roku, na ktorých nie je vykonvávane na Srí Lanke PCR testovanie, vykazuje symptóny, môžu ich otestovať.

Certifikovaný hotel pre svojich hostí sprístupní všetky svoje priestory (reštaurácie, pláž), kde je možné dodržať nevyhnutné odstupy a k dispozícií má aj lekára. 

Hostia môžu počas prvých 14 dní pobytu opustiť brány hotela iba za účelom návštevy pamiatok, ktoré sú aktuálne sprístupnené za dodržania prísnych podmienok hygieny. Nesmie sa využívať verejná preprava. 

Po uplynutí 14 dní od príletu si môže cestujúci vybrať akýkoľvek iný hotel, aj ten, ktorý certifikovaný už nie je. Môže navštíviť ktorúkoľvek prístupnú pamiatku, ale stále sa odporúča nevyužívať verejnú prepravu v záujem ochrany zdravia. 

24 hodinová linka kancelárie Sri Lanka Tourism je 1912 pre ďalšie otázky a prípadnú pomoc. Viac informácií dôležitých pre bezpečný pobyt nájdete na https://www.srilanka.travel/

 

Jarné prázdniny či Veľká noc? Perfektné počasie a výborný čas na návštevu.

Najobľúbenejšie BUBO zájazdy na Srí Lanku:

Srí Lanka - rajská záhrada | Dovolenka BUBO

Srí Lanka a Maldivy | Dovolenka BUBO

Poistenie liečebných nákladov proti Covidu19 #

Štandardné cestovné poistenia tieto liečebné náklady nehradia. Je vhodné mať uzatvorenú extra poistku. Komerčné poistenia nájdete už aj v slovenských poisťovniach avšak siahnite po nich až v poslednom štádiu. Prečo? lebo sú zbytočne drahé a ťažia z Vašej nevedomosti. Mnohé krajiny majú vlastné poistné produkty, ktoré kryjú liečebné náklady spojené s prípadným nakazením napr. Maldivy, Sri Lanka, Kuba či Kostarika. Sú lacnejšie a adresnejšie. Špičkové letecké spoločnosti ako Emirates či Ethiophian majú už v cene letenky poistenie liečebných nákladov spojených s Covidm 19 a nemusíte platiť nič navyše. K slovenskému komerčnému poisteniu treba pristupovať až v prípade, že v danej krajine sa nedá takáto poistka kúpiť a letíte takou aerolinkou, ktorá neponúka toto poistenie. Nedôverujete slovenským poistkám? Prejdite na web a poistite sa trebárs v HeyMondo. Klasické cestovné poistenie, ktoré kryje úrazy, bežné choroby atď odporúčame uzatvoriť doma.

Suma sumárum skôr ako niečo kúpite tak sa poraďte, aby ste zbytočne nevyhodili peniaze von oknom.

Je z čoho vyberať  a BUBO je v každej z uvedených krajín. Testujeme a cestujeme. Nebojte sa žiť a koniec koncov cestovatelia sú  najmenším rizikom pre ostatných. Každý je poctivo otestovaný PCR testom, slobodný a opálený.

Stretnete sa s negatívnymi reakciami, stretnete sa s hejtom, že prečo cestujete atď. Zamyslite sa nad alternatívou ktorá je: zatvorte sa doma, nikam nechoďte, deti nedajte do škôl, nechoďte do práce , nestrihajte sa, jedzte z plastových tácok a testujte sa. Nuž pri cestovaní to máme takto: Testujeme sa, chodíme von, môžeme sa kdekoľvek ostrihať, rezervujeme si reštauráciu a s priateľmi dáme skvelú večeru a drink, zahráme futbal, prechádzame sa po slnečnej pláži a užívame si život. A po návrate sa opäť otestujeme. Na rozdiel od domácej verzie sme oveľa spokojnejší a šťastnejší. Lebo vo svete sa neboja žiť. Osobne si myslím, že najlepší liek na aktuálnu náladu na Slovensku je jednoducho odísť na dovolenku.

Tomáš Hušek

Tomáš Hušek

Tomáš Hušek

Riaditeľ produkcie, človek zodpovedný za veľké množstvo našich zájazdov. Rieši skupinové letenky pre našich klientov a spracováva ponuky firemných zájazdov na kľúč. Riadi destinačných manažérov a kontroluje chod spracovateľského centra. Takmer každý klient prechádza jeho rukami a klientov si pamätá aj niekoľko sezón dozadu. Služobne je druhou najdlhšie pôsobiacou osobou v BUBO. Zároveň je výborným sprievodcom do všetkých arabských a afrických krajín, do ktorých sa dá cestovať. Miluje Veľkú Britániu, futbalový klub CHELSEA a Mini. Je ženatý a má dve deti.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Saudská Arábia

Zo zájazdu:

Tomáš Hušek

Posledná úprava článku | Prečítané: 1135

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3113 4265€
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4158 5940€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3700 4353€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.