Najcool mestá sveta pre ženy

Najcool mestá sveta pre ženy

Týchto 6 úžasných veľkomiest budete milovať! Naše tipy ako si ich užiť.

RIO DE JANEIRO

Najsexy mesto na svete, ktoré sa točí okolo vnadných žien a vyšportovaných chlapov. Erotiku v rytme samby majú cariocas v krvi. Rio je drzé a sexy. Keď si vyjdete na pláž Copacabany len s plážovou osuškou, v ľahkom tričku, havajanách a s pár eurami na caipirinhu. Keď mobil, retiazky aj snubný prsteň necháte v hotelovom trezore, budete si pripadať neuveriteľne slobodná. A presne o to v Riu ide.

Prečo sem ísť: Nijaká iná pláž na svete nestrieľa takými iskrami ako Copacabana či Ipanema. Nijaké iné mestské výhľady nie sú také legendárne ako Cukrová homoľa a Corcovado. V Riu stojí aj zrejme najkrajšia moderná stavba Južnej Ameriky - úžasné Múzeum zajtrajška od Santiaga Calatravu.

Čo ochutnať: Objednajte si caipiroscu, otvorte oči a sledujte plážový svet okolo vás. Odvezte sa starou električkou do štvrte Santa Teresa a dajte si drink v dizajnových hoteloch s výhľadom na Rio. Čerstvé ovocné šťavy na každom rohu a rybie guľky bolinhas de bacalhau chutia ako Rio. Drzo a sexy.

To najlepšie z Rio de Janeira zažijete s BUBO na ceste: Argentína, Brazília
Hľadáte cestu do Brazílie? Inšpirujte sa aj TU

Pohľady na mesto bohov

HONGKONG

Keď vám cestou do Hongkongu letecká spoločnosť stratí kufor a vý máte pocit, že sa dobre stalo, lebo aj tak by sa vám nezmestil do izby, na vlastnej koži pocítite bežný údel obyvateľa jedného z najzaujímavejších miest našej planéty. Na pár kilometroch štvorcových sa v Hongkongu tiesni takmer osem miliónov ľudí, čo je absolútny svetový unikát. Kotol menom Hongkong vás okamžite zhltne a nedá vám spať.

Prečo sem ísť: Láka sem fascinujúca zmes britského poriadku, električiek a barov, klasických čínskych vôní, jedál a ruchov v kombinácii s ultramodernou architektúrou najkrajšej mestskej panorámy sveta. Najeurópskejšia Čína, najčínskejšia Európa.

Čo ochutnať: Šesť reštaurácií s tromi michelinovskými hviezdičkami, jedenásť s dvoma a štyridsaťšesť s jednou ponúka jedlá, aké ste ešte nikdy nejedli, na najvyššej úrovni. Alebo si dajte jednoduché rezance na plastovej stoličke na nočných trhoch ako vystrihnutých z najlepších ázijských filmov a váš zážitok nebude o nič horší.

Spoznáte s nami na ceste: Veľký okruh Čínou.
Rady na cestovanie v Hongkongu nájdete aj TU

Pohľad z Victoria Peak na najkrajšiu mestskú panorámu sveta - Hongkong

Pohľad z Victoria Peak na najkrajšiu mestskú panorámu sveta - Hongkong

KAPSKÉ MESTO

Zažite elektrizujúcu atmosféru najkrajšieho mesta Afriky, ktoré má všetko, čo ocení ženské srdce. Nádherné pobrežie s plážami, vynikajúce reštaurácie a dokonalý shopping. Vyvezte sa lanovkou na Stolovú horu, z ktorej sa pozriete na City Bowl aj pláže Camps Bay. Urobte si výlet za tučniakmi v Simon's Towne, urobte si selfie na legendárnom Myse dobrej nádeje či pred farebnými domčekmi štvrte Bo-Kaap. Dúhový národ sa na vás teší.

Prečo sem ísť: Juhoafrická republika a spoločnosť DeBeers sú na špici spracovania diamantov. nahliadnite do múzea alebo do niektorých z množstva obchodov zameraných na drahé kamene. Večer neobíďte džezové kluby. Rytmus tohto mesta vás musí dostať.

Čo ochutnať: Na luxusnom Waterfronte navštívte jednu z najlepších reštaurácií celej Juhoafrickej republiky, Den Anker, zameranú na morské plody a ryby. Milovníčky mäsa si prídu na svoje vo fantastických steakhousoch. Bude vám chutiť impala, pštros alebo oryx?

Kapské Mesto v kombinácii s vodopádmi a safari spoznáte našej dovolenke v Južnej Afrike

NEW YORK

Či sem cestujete ako zaľúbený pár, či ste sama a hľadáte miesta známe z filmov a seriálov, ktoré pozná celý svet, či idete za kultúrou v najlepších múzeách, galériách sveta alebo na jednej z top operných scén planéty, či žijete športom pasívne a láka vás najlepší hokej v NHL, alebo aktívne a túžite si zabehnúť najväčší maratón na svete, či sa vaša rodina rozrástla a zaujímajú vás miesta, kde sa budete cítiť dobre aj s ročným bábätkom - New York vás nesklame ani na sekundu a vždy ponúkne niečo nové.

Prečo sem ísť: Ak ste ešte v hlavnom meste sveta neboli, stačí začať menovať: Times Square, Empire State, Socha slobody, Central Park, Broadway, Piata Avenue. Pozná ich celý svet. Ale vždy je dobrý dôvod vrátiť sa do NYC zas. Vyvezte sa na novú vyhliadku nad Ground Zero, prejdite sa po High Line, objavte nové módne značky, o ktorých ešte Európa netuší.

Čo ochutnať: Každý má svoje newyorské naj. My sme našli svoje najlepšie sushi v reštaurácii Japonica južne od Union Square, na streetfood chodíme do štvrte East Village, na remeselné pivá do baru u slepého tigra v Greenwich Village. Deti zoberte na hojdačky do Central Parku a urobte si tam s nimi piknik.

Ak túžite vidieť New York vyberte sa s nami!
Viac informácií o cestovaní do USA!  

Život na Manhattane

Život na Manhattane

HAVANA

Jedni ju považujú za symbol skazenej bašty komunizmu a nenávideného Castrovho režimu, kde sa nič nedá zohnať a ľudia trú biedu, iní na ňu nedajú dopustiť a sväto-sväte budú tvrdiť, že je to to najkrajšie, čo môžete v západom a globalizáciou ešte stále nedotknutom svete vidieť. Choďte na ostrov slobody a do Havany rýchlo, kým nestratí svoje čaro!

Prečo sem ísť: Je nesmierne fotogenická, chutná, vonia rumom a tabakom. Je elegantná svojou koloniálnou architektúrou, tancuje v rytme mora a karibských rytmov, a hovorí sa, že si vás navždy získa svojím neopakovateľným šarmom ako pravá santerijská čarodejka.

Čo ochutnať: Skvelú ľadovú kávu v rooftop bare v novučičkom hoteli Manzan (sieť Kempinski), večeru v legendárnej reštaurácii La Guarida  s nádherným interiérom, kde stretnete svetové celebrity. Ak si chcete zatancovať s miestnymi a ochutnať pravú kubánsku vášeň, Fabrica de Arte Cubano je to najlepšie miesto.

Havanu spoznáte s BUBO na ceste: Kuba - Absolut Total.
Čo vidieť na Kube sa dozviete aj TU

Iskrivá atmosféra havanských barov
Foto: Katarína Líšková — BUBO

KODAŇ

O Dánoch sa právom hovorí, že patria k najkrajším chlapom Európy. My si to myslíme tiež. A je úplne jedno, či kočíkujú na otcovskej dovolenke, sedia pri pive pri farebných domčekoch Nyhavnu alebo navrhujú najlepšiu svetovú architektúru. Dáni o sebe hovoria, že sú Taliani Škandinávie. Uhladenejší ako ukričaní juhoeurópania, ale viac cool než studení Švédi. K tomu krásna architektúra z obdobia, keď Dánom patrili kolónie v Karibiku.

Prečo sem ísť: V Kodani sa nenormálne žije, nenormálne dobre baví aj nakupuje a fotografie z mesta budú ozdobou vášho instagramu. Je lepšia ako Amsterdam. A bez turistov. Malú morskú pannu vybavte skoro ráno a potom sa už ponorte do hipsterského dánskeho raja.

Čo ochutnať: 17 reštaurácií s michelinskou hviezdou hovorí jasnou rečou. Kodaň privádza kvalitu svojich reštaurácií k dokonalosti a je hriech to nezažiť. Ak aj nezískate stôl v reštaurácii Noma, ktorá bola opakovane najlepšou reštauráciou sveta, gurmánsky zážitok tu ponúkajú aj obyčajné dánske párky na ulici. Proste top kvalita vo všetkom.

Kodaň spoznáte s BUBO na ceste Metropoly Škandinávie.
Informácie o Škandinávii získate aj TU

Skvelá moderná dánska architektúra

Skvelá moderná dánska architektúra

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Už 30 rokov sprievodca BUBO a svetobežník. Je len málo miest na svete, kde sa mu nepáči, no jeho srdcovou záležitosťou je Buenos Aires s Patagóniou, New York s národnými parkami západu USA a - Viedeň. Viedol slovenské prvoexpedície do Bangladéša, Guyan a Surinamu, do Severnej Kórey aj našu prvú cestu na Antarktídu. Dnes s láskou ukazuje svet svojim dvom dcéram. Jozef má u nás na starosti marketing, internú komunikáciu so sprievodcami a kvalitu BUBO ciest do Škandinávie (ako vyštudovaný škandinavista a prekladateľ bestsellerov z nórčiny a švédčiny). 

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Patagónia, Ohňová zem + luxusná plavba (Komfort)

Zo zájazdu:

Jozef Zelizňák

Posledná úprava článku | Prečítané: 110

Mohlo by Vás zaujímať

Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Rio de Janeiro - deň v meste bohov Rio de Janeiro

Rio de Janeiro Rio de Janeiro - deň v meste bohov

Mesto bohov a samby - sen každého cestovateľa. Čo tu vidieť okrem nádhernej sochy Ježiša, Cukrovej homole či slávnej Copacabany? Pokiaľ do Ria…

Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta Prémiový blog

Prémiový blog Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta

My ľudia sme veľmi rozdielni. To, čo niekto považuje za pochúťku, napríklad kaviár či žabacie stehienka, iný nevie vložiť do úst. No jedlá, ktoré…

Ľuboš Fellner 9 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)


náročnosť

10 dní

Trvanie

2864
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Guam, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

17 dní

Trvanie

8027
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

9 dní

Trvanie

3692
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.