Peru, Bolívia

Peru, Bolívia

Výnimočný zájazd po stopách starých Inkov, vhodný pre každého dobrodruha, ktorý sa nebojí prekonávať nadmorské výšky a túži po objavovaní pradávnych kultúr. Na zájazde Peru, Bolívia máme pre Vás pripravený bohatý a rozmanitý program, ktorý vylepšujeme už dvanásť rokov. Od najznámejších prírodných či kultúrnych pamiatok ako Machu Picchu, či Tiwanaka až po blúdenie úzkymi uličkami historického centra La Paz. Nejde o plážovú dovolenku, ale o poznávací zájazd, preto sa treba pripraviť na trochu menej voľného času a oddychu na hoteli, no o to intenzívnejšie zážitky si so sebou prinesiete domov.

Prečo by ste mali navštíviť PeruBolíviu s BUBO? 

Pozrite si našu širokú ponuku zájazdov do krajín Peru a Bolívia

V tomto blogu si priblížime zájazd Peru a Bolívia, ktorého "akčnejšou" verziou je expedícia Chile, Peru, Bolívia

Vybrali sme TOP 5 exkluzívnych zážitkov : 

Hneď na úvod zájazdu preskúmate ostrovy Islas Ballestas, prezývané aj ako malé Galapágy. Ostrovy obývajú uškatce, tulene, pelikány peruánske a tisíce morských vtákov. Pozorovanie týchto exotických zvierat vo voľnej prírode je skutočne jedinečný ulovený zážitok hneď na začiatok.  

Čo navštíviť a vidieť vo Venezuele?

Ďalším nezabudnuteľným zážitkom je výlet do legendárnej oblasti Nazca, kde sa dozviete viac o jednej z najväčších záhad Južnej Ameriky. V púšti sú vyhĺbené kolibríky, vorvane, pavúky a opice, ktoré vzhľadom na svoje obrovské rozmery možno vidieť iba z výšky. Kto tu obrazce zanechal a prečo nebolo doteraz objasnené. Pre záujemcov zabezpečíme pohľad na tieto diela z vtáčej perspektívy. 

Nepochybne jedným z TOP zážitkov zájazdu sú plávajúce dedinky Los Uros na jazere Titicaca.  V týchto miestach dodnes žijú pôvodní indiáni, ktorých domčeky sú postavené iba z rákosia. Odvážlivci si môžu v jazere aj zaplávať. 

Najvyššie položené hlavné mesto sveta, lanovky ako MHD, kľukaté úzke uličky a všade vôňa grilovaných špecialít. La Paz je očami BUBO mesto s jedinečnou atmosférou a zaručene sa Vám nebude chcieť odtiaľto odísť.

Vyvrcholením zájazdu je majestátne Machu Picchu , alebo „starý vrch“, novodobý div sveta, zabudnuté mesto Inkov. Kamenný komplex chrámov a palácov, ktoré Inkovia postavili čo najbližšie k svojmu božstvu – slnku. 

5 minút o Machu Picchu

Ľuboš Fellner vám zhrnie dôvody pre návštevu Machu Picchu.

Ako Bonusový zážitok zájazdu sme pre tých najodvážnejších pripravili jazdu na bicykli cestou smrti – Rute del Muerte , kde približne za čas 40 minút prekonáte na bicykli až 1000 metrov rozdiel v nadmorskej výške. 

Krajiny je vhodné navštíviť naozaj kedykoľvek. Ročné obdobia sú tu presne naopak ako na Slovensku. Leto (december-február) znamená aj zrážky, najmä v kopcoch, z toho dôvodu je hlavná sezóna v zime (jún-september), kedy je síce chladnejšie ale slnečno. Keď v horách prší, neznamená to, že bude pršať celý deň. V ktoromkoľvek ročnom období však odporúčame zobrať so sebou aj teplé oblečenie. Pohybujeme sa aj v nadmorských výškach nad 3000 metrov, kde je vždy chladnejšie. 

Čo sa týka náročnosti zájazdu, zvládne ho každý nadšený BUBO cestovateľ. Treba sa pripraviť najmä na zmeny v nadmorskej výške, ako aj rôznorodosť počasia. Tu opäť treba dať na rady našich sprievodcov. Pre niektorých sa môžu zdať zase namáhavejšie pozemné presuny po krajinách. 

Na zájazde sa budete presúvať prenajatými autobusmi, prípadne mikrobusmi. Najdlhší pozemný presun z mesta La Paz do Cusca potrvá 15 hodín. Nočným presunom sa na tomto zájazde vyhnete. Treba byť však pripravený aj na nepriaznivú dopravnú situáciu, ktorá môže nastať v ktoromkoľvek úseku zájazdu. Niekedy dopravu blokujú samotní indiáni vlastným telom, a to doslova. Aby ste uvideli čo najviac, úsek medzi Cuzco a Limou preletíte. Aj doprava a presuny však patria k nezabudnuteľným zážitkom, ktoré tu spolu s BUBO ulovíte. 

Údolie Inkov

Z leteckej dopravy využívame služby prevažne spoločnosti KLM s odletovým miestom Viedeň, s jedným prestupom v Amsterdame. Pre náročnejších klientov ponúkame let business class, ktorý Vám zaručí priestor, pohodlie a luxusný zážitok už cestou na zájazd. 

Do Peru ani do Bolívie slovenskí a českí občania nepotrebujú víza. Tento fakt Vám výrazne ušetrí čas návštevami ambasád a vypĺňaním dotazníkov. Na cestu budete potrebovať iba cestovný pas platný minimálne 6 mesiacov po návrate zo zájazdu. 

Do danej oblasti taktiež nie sú povinné žiadne očkovania. Tak ako aj do mnohých iných krajín, odporúča sa očkovanie proti hepatitíde typu A a brušnému týfu. Určite však nezabúdajte dodržiavať pokyny našich skúsených BUBO sprievodcov, ktorí sú v týchto krajinách už ako doma. My v BUBO sa riadime pravidlom „ošúp to, prevar to, ugriluj alebo to nejedz“. Dodržiavaním tohto jednoduchého pravidla sa tak vyhnete prípadným žalúdočným ťažkostiam, ktorých sa cestovatelia všade po svete obávajú.  

Počas zájazdu využívame služby 3* až 4* hotelov s vlastným sociálnym zariadením. Ubytovanie je pekné a čisté. V meste Cusco BUBO odporúča priplatiť si tri noci v hoteli JW Marriott El Concento Cusco. Tento luxusný hotel je unikátny najmä pre svoju históriu. Hotel bol pôvodne kláštorom a dnes si tu môžete dopriať exkluzívne SPA procedúry inšpirované starými Inkami.

Na zájazde určite hladní nebudete. Vo väčšine hotelov sú raňajky. Sprievodca Vám predstaví špeciality na miestnych trhoch, ale aj luxusné reštaurácie. Vedeli ste, že v Lime sa nachádzajú tri z Top 50 najlepších reštaurácii sveta? BUBO Vám prezradí ktoré sú to. 

Medzi miestne kulinárske špeciality patrí pstruh z jazera Titicaca, pečené morské prasiatko, či steak z lamy. Neváhajte ochutnať ani čaj z listov z koky, ktorá údajne pomáha prekonávať rozdiely v nadmorských výškach. Určite si ju však neberte domov ako suvenír, mohlo by Vám to spôsobiť veľké problémy na letisku. Ceny jedál v reštauráciách pre turistov sú približne rovnaké ako u nás. Bolívia je v porovnaní s Peru lacnejšia. 

Na zájazd Vám odporúčame zobrať si vreckové vo výške približne 650 eur na osobu, prípadne ekvivalent v dolároch. Dolármi môžete platiť takmer všade. V cene zájazdu máte už aj vstupné do jednotlivých pamiatok a atrakcií: Tiwanaku, katakomby v Lime, boleto turistico v Cuzcu, vstupné na Machu Picchu a vláčik na Macu Picchu. Na mieste si môžete ešte doplatiť fakultatívne výlety ako výhliadkový let nad líniami a obrazcami Nazca (cca 120 – 140 USD), celodenný výlet do posvätného údolia v Cuzcu (55 USD), a na kopec pri Chacaltaya pri meste  La Paz (20 USD). 

Zaujímate sa o Latinskú Ameriku? Aká je budúcnosť Venezuely? 

Indiánska atmosféra Peru

Veronika Ferancová

Veronika Ferancová

Veronika Ferancová

Veronika vyštudovala Manažment kultúry a turizmu a v BUBO vám rada poradí s výberom zájazdu. Dva roky žila v USA, kde študovala a pracovala v oblasti turizmu. Precestovala krajiny ako Thajsko, Indonézia, Srí Lanka, Kostarika či mexický Yucatán. Ak ju nezastihnete v kancelárii, s veľkou pravdepodobnosťou naberá sily v ayurvédskom rezorte v Indii, alebo zachraňuje slony v severnom Thajsku.

Zo zájazdu:

Veronika Ferancová

Posledná úprava článku | Prečítané: 437

Mohlo by Vás zaujímať

Salar de Uyuni - magnet pre fotografov, ktorý vznikol vďaka slzám bohyne Salar de Uyuni

Salar de Uyuni Salar de Uyuni - magnet pre fotografov, ktorý vznikol vďaka slzám bohyne

Najslávnejšia a najväčšia soľná púšť sveta. Klenot Bolívie, kde slovo perspektíva naberá úplne iný význam. Tri nezabudnuteľné expedičné dni na…

Ivana Tomášová 27 min. čítania
Cuzco - peruánsky pupok sveta Cuzco

Cuzco Cuzco - peruánsky pupok sveta

Cuzco či Cusco. Vysoko v peruánskych Andách leží prekrásne mesto, kedysi slávne hlavné mesto ríše Inkov. Dnes je jednou z najobľúbenejších…

Ivana Tomášová 24 min. čítania
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Nebezpečenstvo džungle Prémiový blog

Prémiový blog Nebezpečenstvo džungle

Najagresívnejší kmeň sveta, anakondie rybníčky, jaguárí strom, útok divých ôs, najväčšia bolesť na svete a dravec v penise. Ako sa robí hygiena v…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania
Patagónia – originálne príhody v najkrajšej prírode sveta Prémiový blog

Prémiový blog Patagónia – originálne príhody v najkrajšej prírode sveta

Najkrajšou prírodou sa hrdí Nový Zéland či Nóri, ale asi preto, lebo ešte neboli v Patagónii. Patagónia nie je žiadny štát, je to oblasť ako…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Guam, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

17 dní

Trvanie

8417
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

9 dní

Trvanie

3138 3692€
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8332
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.