TOP 10 miest v USA, ktoré musíte vidieť

TOP 10 miest v USA, ktoré musíte vidieť

Spojené štáty sú obrovská krajina a ponúkajú naozaj enormné množstvo rozličných miest, ktoré môžete navštíviť. Pre toho, kto ide prvýkrát za veľkú mláku, môže byť ťažké vedieť, kde začať, pokiaľ ide o plánovanie cesty do USA. Ktoré veľkomestá či prírodné divy sú tie, ktoré musíte v USA vidieť za každú cenu?

USA, to sú mestá svetovej triedy, ktoré podvedome aj poznáme. Niektoré sú známe históriou a iné zase ako centrum zábavy. Svojím pôvabom vám ponúknu takmer neobmedzené možnosti, čo vidieť, zažiť a navštíviť. Alebo preferujete prírodu a unikátne národné parky? A čo takto kombinácia toho všetkého a na konci ešte pobyt na pláži? Znie to dobre, však?

Najlepšie miesta na návštevu v Spojených štátoch jednoducho závisia od vašich osobných záujmov a preferencií a radi vás týmto výberom prevedieme. Ponúkame vám niekoľko ikonických miest, ktoré my odporúčame ako tie ideálne na začiatok. Do Ameriky sa takmer určite vrátite a budete pokračovať v lovení zážitkov v inom kúte tejto rozsiahlej a bohatej krajiny, ktorú treba za život navštíviť určite viackrát.

Objavte Ameriku a ulovte množstvo zážitkov s BUBO zoznamom TOP 10 najlepších miest USA, ktoré sú zároveň 10 tipmi, čo vidieť v USA.

Slávny Central Park.

Slávny Central Park.

1. tip: New York #

Vriaci kotol všetkých možných národností, trendov, biznisu a umenia. Mesto, ktoré nikdy nespí. Veľké jablko, do ktorého musíte mať odvahu zahryznúť sa.

Takto začíname v BUBO naše rozprávanie o New Yorku. Našli by ste X ďalších prirovnaní a fráz. Pravda je taká, že žiadne iné mesto na svete nie je také ako New York City. Aby ste ho skutočne precítili a ocenili, musíte ho zažiť.

4 fotografie

New York

Môžete sem prísť po desiaty raz a vždy bude iné, stále tu nájdete niečo nové. New York je živý a večne sa meniaci organizmus. Aj preto jeden deň, ktorý možno stačí na prehliadku iných miest sveta, musíte v New Yorku nahradiť minimálne piatimi. Všetky známe miesta ako Ground Zero, Wall Street, Times Square, Central Park, Empire State Building – budete mať pocit, že sa pohybujete v jednom nekončiacom filme.

A večer si treba skočiť na muzikál na Broadway alebo ísť do špičkovej reštaurácie. V BUBO už máme New York pochodený krížom-krážom (BUBO je najväčší predajca zájazdov do USA) a radi vám poradíme, čo jednoducho musíte vidieť a zažiť.

O New Yorku píšeme aj v blogoch:

  • New York - tipy, pamiatky
  • Najkrajšie výhľady na New York
  • Všetky letiská New Yorku

2. tip: Hlavné mesto Washington #

Washington, D.C. je stelesnením patriotizmu USA, mestom bieleho mramoru, pamätníkov, múzeí a parkov. Je ako mladší a pokojnejší brat New Yorku a rozhodne by mal toto mesto mať každý vo svojom itinerári východného pobrežia. Príchod do hlavného mesta Spojených štátov je ešte zaujímavejší, ak doň vchádzame po návšteve mesta mrakodrapov.

4 fotografie

Washington, D.C.

Zaujímavé kontrasty medzi do nebies siahajúcim Veľkým jablkom a oveľa skromnejšie a pokojnejšie pôsobiacou metropolou. Biely dom, budova Kapitolu a múzeá Smithsonian, pamätníky prezidentov, prechádzky v čerešňových alejách..

A večer na zápas NHL pozrieť, ako hrajú miestni Capitals a po hokeji ísť do TOP reštaurácie, kam chodia práve títo hokejisti večerať. Tehlové domy, ktoré pripomínajú Anglicko a my vďaka Washingtonu bližšie spoznáme ozajstnú mentalitu USA.

Obe mestá môžete s BUBO navštíviť na zájazdoch:

3. tip: San Francisco #

Očarujúce a malebné mesto na západnom pobreží je ideálne na útek – od práce, starostí či seba samého – a mesto vás príjme a objíme. Sloboda je doslova hmatateľná, zhmotnená v príbehoch ľudí či príbehoch domov. Mesto, kde pôjdete v stopách zlatokopov, umelcov, beatnikov a hippies, mesto dobrodruhov, srdce technologického gigantu Silicon Valley.

Mesto strmých uličiek, viktoriánskych domčekov a najslávnejšieho mosta na svete - Golden Gate Bridge. Jeho fotogenické a malebné scenérie poznáte z množstva filmov. Krásne vyhliadky, Painting ladies alebo skvelé morské plody na móle vo Fisherman's Wharf.

Ideálny čas na návštevu San Francisca je jar a leto, ale vďaka miernemu podnebiu sa dá navštíviť po celý rok. Poďte s nami objaviť San Francisco a garantujeme, že si ho odnesiete so sebou!

4 fotografie

San Francisco

4. tip: Los Angeles #

Mesto anjelov je iba jedno. Ide o mesto luxusu a neuveriteľného bohatstva, kde sa človek môže stať hviezdou doslova za noc - to je Los Angeles. Mesto hviezd, ktoré sa objavilo v toľkých filmoch a seriáloch: prepychové vily nielen zo seriálu Beverly Hills 90210 a drahé obchody na Rodeo Drive, v ktorých nakupovala Pretty Woman.

Ak hľadáte trochu piesku a surfovania, vyberte sa na jednu z mnohých pláží v okolí LA. A možno uvidíte sa po piesku preháňať aj hrdinských záchranárov zo seriálu Baywatch. Hlavné mesto filmového priemyslu a jednoznačné svetové centrum šoubiznisu.

Hollywood je nevyhnutnosťou pre milovníkov filmov a pre rodiny s deťmi odporúčame Disneyland. Mesto hviezd, ktoré nájdete pod nohami, medzi vami na ulici, ale aj nad hlavou, keď si na Venice beach pozriete nočnú oblohu.

5 fotografií

Los Angeles

5. tip: Las Vegas #

Mesto, kde ožíva púšť. Toto večne rozžiarené a rozblikané mesto – najviditeľnejšie mesto planéty z vesmíru – urobí všetko pre to, aby vás do svojich chápadiel vtiahlo a nepustilo! Takmer neobmedzené množstvo aktivít udržuje návštevníkov vo víre života aj uprostred najhlbšej noci.

Ulice plné zážitkových a TOP gastropodnikov či kasína, kde zmizne čas (a nejaké tie doláre), a večerné šou od výmyslu sveta, kde niektoré z najlepších hviezd hrajú každý večer preplnenému publiku. Ak sa chcete v jeden deň odfotiť pred Sochou slobody i pred Eiffelovkou, previezť sa benátskymi gondolami, zažiť rytiersky turnaj a do toho vidieť aj výbuch sopky, nie je nič ľahšie, ako navštíviť Las Vegas.

Fontána pred slávnym hotelom Bellagio.

Fontána pred slávnym hotelom Bellagio.

Rýchla svadba s dlhoročným alebo náhodným partnerom? Nech sa páči! Veď poznáte to staré známe – čo sa stane vo Vegas, ostáva vo Vegas. Mesto zábavy ponúka tisícky izieb a viac ako stovku kasín. Las Vegas sa už na vás teší, tešte sa aj vy naň!

6. tip: Grand Canyon #

Grand Canyon je len jeden. Všetky ostatné kaňony, akokoľvek pekné, budú až za ním. Je jednou z tých destinácií, ktoré musíte vidieť, keď navštívite západ USA. Pohľad na steny kaňonu, nekonečný horizont a dychberúca hĺbka... To všetko je určite zážitok, ktorý si zapamätáte a ku ktorému sa budete v spomienkach ešte dlho vracať.

A na dne, ak ju vôbec zahliadneme, je rieka Colorado, ktorej za túto nádheru vďačíme. V celej dĺžke má Grand Canyon takmer 450 km, vinie sa cez niekoľko štátov, ponúka množstvo miest a množstvo scenérií, ktoré môžete navštíviť.

Hlboký a farebný Grand Canyon.
Foto: archív — BUBO

Navyše, návšteva Grand Canyonu sa dá ľahko realizovať ako jednodňový výlet z Las Vegas. Vďaka podnebiu je návšteva možná aj na jar alebo jeseň – počasie je príjemné a turistov je tu menej.

7. tip: Monument Valley #

Ikona amerického západu a neuveriteľné scenérie, ktoré poznáme z amerických westernových filmov. Údolie, ktoré je súčasťou Coloradskej plošiny, ponúka nádherné skalné formácie vytvorené prírodou, ktoré sa ako strážcovia údolia sa ťahajú až do výšky 300 metrov.

Známe z filmov, ale aj z našich predstáv o kovbojoch a Indiánoch a pritom také neznáme. Na hranici Utahu a Arizony sa rozprestiera oblasť, ktorú nemôžete pri vašej návšteve Západu USA vynechať. Veľa sa o nej rozpráva, ale keď tam prídete, ostanete bez slov.

Údolie leží na území kmeňa Navajov, pôvodných obyvateľov tejto zóny, ktorí sa oň ako zástupcovia ľudí s úctou a láskou starajú, aby sem mohli prísť aj ďalšie generácie.

Spomenuté miesta s nami uvidíte na zájazdoch:

8. tip: Havajské ostrovy #

Zelená džungľa uprostred Tichého oceánu a 4 000 m vysoké sopky. Na havajskom ostrove Oahu nájdete jedny z najkrajších pláží na svete a nádherné scenérie (spoznáte scény z filmov ako Godzilla a Jurský park?). A legendárna Waikiki je jednou z top amerických plážových destinácií.

Alebo si požičiate surf a otestujete si svoje zručnosti vo vlnách? Najkrajší západ slnka z najvyššej hory ostrovov a k tomu špičková káva z Kona.

Večer, keď skončíte s plážou, vyrazte do obchodov a si vychutnajte skvelé gastronomické možnosti. Ideálna destinácia pre každého - jednotlivcov, ale aj dvojice a rodiny.

3 fotografie

Momentky z Havaja

9. tip: Aljaška #

Ďaleko na americkom severozápade, za Kanadou, leží fascinujúca Aljaška. Divoká nespútaná príroda, zasnežené vrcholky hôr, ľadovce, divoké rieky, bohatá fauna. Svoj domov tu predsa majú medvede, grizly, losy a mnohé iné. Raj zimných športov, nádherné turistické trasy a všadeprítomný pokoj, ktorý, toto krásne miesto obklopuje. Alebo si vyberiete kanoistiku či rybolov?

Objavte Anchorage, najvyšší vrch Severnej Ameriky Denali a, ako bonus, chladný a chladne krásny kanadský Yukon. Aljaška toto všetko ponúka a ešte oveľa viac. Alebo nič – a odovzdá vám svoju prítomnosť a vedomosti o podstate sveta. Pretože toto je to miesto, kde človek splynie so svetom. Pozývame vás objaviť tento odľahlý kút zeme.

Panoráma masívu Denali.
Foto: archív — BUBO

Havaj a Aljaška v jednom? Prečo nie... Pozrite si náš unikátny zájazd Aljaška a Havaj.

10. tip: Miami #

Z chladného severu na horúcu južnú Floridu. Keď sa spomenie Florida, isto vám príde na um mesto Miami. A keď sa povie Miami, hneď si predstavíme pláže, slnko a party nočný život. Lenže Miami je viac než len skvelá plážová destinácia.

Kubánsku atmosféru zažijete na Calle Ocho v štvrti Little Havana, krásna štvrť Art Deco v Miami Beach, kde sa nachádza najviac Art Deco stavieb na svete, a večerný drink v jednom z TOP barov pozorujúc letnú plážovú scénu na South Beach.

3 fotografie

Miami a okolie

Razom pochopíte, prečo Miami tak milujeme. A k tomu jedinečný národný park Everglades, len zopár kilometrov za mestom a jeho unikátny ekosystém mokradí, aligátory, korytnačky a vtáctvo.

Spoznajte s nami Miami a Floridu na zájazdoch:

Zhrnutie #

Pozdĺž východného pobrežia ponúkajú New York a Washington ako dve kultové mestá dva jedinečne odlišné mestské zážitky. Divoký, nočný a umelecký New York a v kontraste upravený, pokojný Washington.

Pozdĺž západného pobrežia horúce miesta pre turistov, beatnické a slobodné San Francisco a zasnené, filmové a zábavné Los Angeles. Na juhozápade miesto, kde ožíva púšť - mesto hriechu a kasín Las Vegas. Hneď vedľa jeden z najväčších výtvorov prírody sa drzo predvádza Grand Canyon. A čo tak tiež blízke a hrdé indiánske Monument Valley a nekonečné červené majestátne skaly? 

Zopár hodín letu a ste na pláži Waikiki na krásnych tropických Havajských ostrovoch. Alebo odletíte do skutočnej divočiny, kde vám spoločnosť nebudú robiť ľudia, ale čierne medvede, grizly a nekonečná nočná obloha – na Aljašku. A keď sa vám zacnie po karibskom slnku, odletíte tam, kde luxusne oddychujú všetci Američaniana - na Floridu. Dá sa vôbec nabažiť USA? My v BUBO tento kút sveta milujeme a asi je jasné, prečo tomu tak je.

Ľubor Kučera

Ľubor Kučera

Ľubor Kučera

Vyštudovaný hispanista, hudobník a hrdý bradáč. V zmysle kalokagatie a carpe diem, miluje cestovanie, španielsku a taliansku kultúru (a ich spôsob života), umenie a kávu. Najprv sa mu BUBO dostalo do ucha a nakoniec aj pod kožu. Zbožňuje ranný beh v Ríme (a následný beh späť na ristretto), davy v New Yorku, jazdu po severoamerických cestách, surfovanie v Peru, očarujúcu Kolumbiu a samozrejme, atmosféru na pláži v Rio de Janeiro. Rozhodol sa o svoje nadšenie podeliť aj s ostatnými a preto prišiel k nám do BUBO. Riadi sa heslom, že cestovanie otvára oči a myseľ. Okrem iného si užíva jazdu na motorke, koncerty, dobré jedlo a dobré víno. K zbieraniu zážitkov pridáva do zbierky aj tetovania.

Obľúbeý zájazd z BUBO katalógu

Kuba - All inclusive

Zo zájazdu:

Ľubor Kučera

Posledná úprava článku | Prečítané: 1923

Mohlo by Vás zaujímať

Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
San Francisco - mesto s dušou slobody San Francisco

San Francisco San Francisco - mesto s dušou slobody

San Francisco - mesto beatnikov a hippies, mesto dobrodruhov a srdce Silicon Valley. Mesto strmých uličiek, farebných viktoriánskych domčekov a…

Veronika Hulíková 16 min. čítania
Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania
Boston - najstarší maratón sveta a pitie čaju Boston

Boston Boston - najstarší maratón sveta a pitie čaju

Očaril vás New York, nadchlo vás už San Francisco a USA pre vás nesymbolizuje fastfoodová kultúra, ale liberálny svet americkej inteligencie? Ak…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Guam, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

17 dní

Trvanie

8027
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

9 dní

Trvanie

2954 3692€
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

7582 8332€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

2725 3893€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.