Ako som sa dostala do BUBO

Ako som sa dostala do BUBO

Autorom blogu je Daniela Mihaldová

Tento text načítala umelá inteligencia. Cestovateľské príbehy a rady na cesty v podaní živých ľudí nájdete v našom podcaste Uchom po mape.

Príbeh o tom, ako sa naša destinačná manžérka Daniela Mihaldová dostala do BUBO. Od chodenia na poštu k ceste na Antarktídu.

Môj prvý kontakt s BUBO #

Prvýkrát som sa dostala do kontaktu s BUBO počas štúdia na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Bolo to v priebehu 2. ročníka, keď sa konal program ku oslavám Svetového dňa cestovného ruchu (27. septembra) a šéf BUBO, MUDr. Ľuboš Fellner a marketingový riaditeľ BUBO Jozef Zelizňák prišli na našu Univerzitu prednášať o BUBO. Vtedy som si vzala do hlavy, že toto bude to, čo ma bude raz živiť.

Študovala som na Katedre manažmentu kultúry a turizmu. Samozrejme, počas mojich študentských čias to nebolo úplne jednoduché. Spolužiaci sa z našej katedry odhlasovali, lebo si uvedomili, že v tomto odbore nevidia budúcnosť. Z každej strany som sa stretávala s poznámkami ako štúdium cestovného ruchu nemá potenciál. Naše školy sú slabé, všetko je zlé, nič nefunguje, treba odísť. U mňa to bolo naopak.

S internátom a študentským životom v Nitre sa spájajú najlepšie zážitky. Vysokú školu som si užila plnými dúškami, ale musím povedať, že v učení ako aj v chodení na diskotéky na Mostnej som bola veľký pedant. Bavila ma geografia, dejiny, kulturológia. To mi neskôr v BUBO pomohlo. Využila som možnosti naučiť sa ďalšie cudzie jazyky a nalepili sa na mňa základy španielčiny, taliančiny a francúzštiny.

Realizovali sme cestovateľské večere, kde nám chodili prednášať zaujímaví ľudia a často to boli práve aj sprievodcovia z BUBO. Využila som všetky možnosti, aby som sa dostala za hranice (naša katedra robievala mnoho zahraničných výletov) a aby som sa zažila niečo nové (využila som všetky dostupné možnosti praxe, ako napr. divadelné festivaly či zahraničné folklórne festivaly atď.). Celé to vyvrcholilo stážou v Mexiku a následne prvým zamestnaním v USA vďaka programom pre vysokoškolákov.

Keď som sa vrátila z USA na Slovensko, tak už bolo po škole, nevedela som čo ďalej. Väčšina spolužiakov a kamarátov sa usadila v Bratislave a opäť sa vynorila otázka, čo ďalej, a teda, ako sa dostať do BUBO? Mala som však málo pracovných skúsenosti a nemyslela som si, že budem pre BUBO zaujímavý človek.

Nechcela som však stratene blúdiť Bratislavou z pohovoru na pohovor. Chcela som svoj voľný čas maximálne využiť. Poslala som do BUBO životopis, že hľadám prax na pár mesiacov. BUBO si ma obratom zavolalo. Bolo to v septembri 2014, tesne po tom, ako sa uskutočnil 2. ročník plávania cez Dunaj, ktorý BUBO dodnes organizuje. Prihlásiť sa môžete na stránke Trans Danubue Swim.

Bol pondelok ráno, v kancelárii bol čulý ruch po vydarenej akcii a milý usmiaty front office ma pekne privítal. Ponúkli ma chutným čajom zo Srí Lanky a kým po mňa prišla vtedajšia vedúca spracovateľského centra, tak som s vyvalenými očami pozerala po tých originálnych drevených maskách z celého sveta, ktoré viseli po stenách. Tie sú v kancelárii dodnes, ale okrem nich, musím povedať, že sa vzhľad nášho klientskeho centra posunul výraznými krokmi dopredu.

Odstránilo sa staré logo, ktoré bolo nahradené novým luxusným logom, ktoré je dominantou celého priestoru. Steny zdobia obrazy z Brazílie, podlaha je z mramoru, priestorom sa nesie vôňa čaju z rôznych kútov sveta, hrajú tóny exotickej hudby a všetko neuveriteľne ladí. Človek sa tam cíti veľmi dobre.

3 fotografie

Priestory BUBO v Bratislave.

Aké boli moje prvé úlohy? #

Samozrejme, ak ste nový, absolvent, tak nič neviete. Preto, keď prídete do BUBO prvýkrát, netreba mať veľké oči. Netreba si myslieť, že hneď ako prídete, budete cestovať po celom svete. Tak to nefunguje. Predchádza tomu dlhé školenie a neustále učenie sa. Je tam klasická skúšobná doba 3 mesiace a vzájomné spoznávanie sa či ste vy vhodný pre BUBO a či je BUBO vhodné pre vás.

Začala som úplne od nuly a robila som všetko, čo sa v cestovnej kancelárií dá vymyslieť. Online check-in klientov na let, chodenie na poštu, návšteva ambasád vo Viedni a podanie žiadosti o víza klientom, príprava podkladov na zájazd pre klientov, organizácia prepravy charity. Majú všetci letenky a lokálne prelety? Majú všetci poistenie? Majú všetci palubné lístky? Majú všetci víza? Mojou výhodou je, že ma bavili (a stále bavia) papierovačky.

Kombináciou takýchto aktivít, je aj brigádnická práca v BUBO zaujímavá. Ak sa sem dostanete na prax zo školy, môžete očakávať, že určite nebudete iba variť kávu a čaj, ale reálne dostanete na zodpovednosť dôležité úlohy.

Ubehlo asi len 8 týždňov od prvého príchodu, keď si ma HR oddelenie zavolalo a opýtali sa ma, či by som neostala pracovať v BUBO nastálo. Odpoveď bola jasná. V BUBO som od tých čias dodnes.

Na fam tripe vo Vietname.
Foto: Daniela Mihaldová — BUBO

Kam som časom postúpila ? #

Najkrajšie na BUBO je to, že sa neustále vyvíja. Dnes tu existujú pracovné pozície, o ktorých sme pred 5 či 10 rokmi, ani nechyrovali. Všetci rotovali, všetci sa mali naučiť robiť všetko. Po mne prichádzali nové kolegyne, ktoré prevzali moju prvú prácu a ja som sa venovala už iným úlohám. Nechcem povedať, že nové úlohy boli už vážnejšie, pretože v cestovnej kancelári je každá jedna pozícia veľmi dôležitá a musí na nej pracovať najzodpovednejší človek.

Čo si ty spravil zle, všetci sme spravili zle a čo si ty spravil dobre, všetci sme spravili dobre.

Pomerne dlhý čas som mala na starosti spracovanie bankových výpisov, spracovanie prihlášok na zájazdy, prácu s letenkami a spracovávanie poistných udalosti. Neskôr som sa dostala na pozíciu destinačnej manažérky. Spočiatku bol ten región, ktorý som mala na starosti, obrovský.

Zastrešovala som všetky zájazdy v Latinskej Amerike. Starala som sa o zájazdy v Ázii (Srí Lanka, India, Bhután, Nepál). V Afrike som mala na starosť Maroko a v Európe som mala na starosť Balkán, Alpy a Portugalsko vrátane Madeiry či Azorských ostrovov.

Postupne, ako BUBO rástlo, zvýšil sa počet klientov, tak sa vytvorilo samostatné oddelenie destinačných manažérov, kde sme si rozdelili štáty podľa kontinentov. Takže teraz zodpovedám za rezervovanie služieb na zájazdoch už iba v regióne Latinskej Ameriky. Pomimo toho sa starám ešte o pridružený produkt expedičných plavieb na Antarktídu.

Ako námorníci, sme na jednej lodi.

Na expedičnej plavbe na Antarktický polostrov
Foto: Daniela Mihaldová — BUBO

Čo všetko robí destinačný manažér v BUBO? #

Okrem rezervovania služieb na zájazde (doprava, ubytovanie) máme na zodpovednosť aj radu ďalších úloh. Kontrolujeme letecké itineráre klientov a nahlasujeme ich dopravcovi, posielame bližšie informácie pred zájazdom klientom, úzko komunikujeme s naším klientskym centrom a kolegyňami, ktoré sú na telefonických linkách do BUBO a spravujú mailovú schránku [email protected] a pohotovostnú BUBO linku.

24/7 komunikujeme s lokálnymi partnermi a sprievodcami na zájazdoch, pripravujeme podklady sprievodcom na zájazd, kontrolujeme ceny našich zájazdov, zodpovedáme za cenové ponuky, ceny fakultatívnych výletov, stanovujeme zľavy. Hľadáme možnosti, kam a kedy bude BUBO robiť malé skupiny a túto ponuku sprístupňujeme našim klientom na www.bubo.sk v sekcii Dovolenky – Inšpirácie – Malé skupiny. Dnes už s istotou môžeme potvrdiť, že BUBO naozaj robí najviac malých skupín na Slovensku.

Zodpovedáme za bezchybný chod zájazdu a za výber hotelov. Pravidelne sledujeme, čo je v našom regióne nové a hľadáme stále lepšie služby, lepšie hotely a ešte lepšie zážitky. Tvoríme kalendár zájazdov na ďalší rok. Ak sa to ešte dá, tak zlepšujeme program zájazdov, hľadáme nové doplnkové služby, vďaka ktorým môžu naši klienti uloviť ešte viac zážitkov.

Zodpovedáme za správnosť faktúr zájazdov, vyúčtovanie zájazdov a splnenie marketingových aktivít našich sprievodcov. Školíme našich nových kolegov a sprievodcov.

Nahrávame podcasty, točíme cestovateľské relácie Očami cestovateľa do televízie TA3, spravujeme fotogalérie k zájazdom, posúvame podklady k reklame na marketing, tvoríme filmy na BUBO YouTube a neustále sa vzdelávame. Píšeme cestovateľské blogy a tipy na cesty. Pozrite sa tam, je to naozaj skvelý projekt.

Čítaj ďalej BUBO blogy od autorky Daniely Mihaldovej na https://bubo.sk/blog/autor/daniela-mihaldova.

Na fam tripe na Taiwane.
Foto: Daniela Mihaldová — BUBO

Čím viac viete, tým viac viete, že neviete. Aristoteles

Čo pre pozíciu destinačného manažéra v BUBO potrebujete? #

Nemusíte mať nevyhnutne precestovaný kontinent, za ktorý zodpovedáte. To skôr musíte byť pedant, mať prehľad o regióne a to sa dá naučiť. Musíte poznať trasu každého zájazdu, hodnotenie hotelov, spoznať správanie klientov, sprievodcov a lokálnych partnerov, a vedieť to správne uchopiť a pracovať s nimi.

Nepotrebujete ovládať jazyky v regióne, ale angličtina je nevyhnutná. Veľkou výhodou každého potencionálneho kolegu je, ak má zaujímavý svoj vlastný Instagram nesúci sa v cestovateľskom duchu, rozumie fotografii, tvorbe stories/reels, filmu a baví ho točiť videá alebo fotografovať. 

Kedysi dávno, keď sme mali menší počet klientov, na tejto pozícii bolo iba pár kolegov. Dnes máme už samostatnú kanceláriu a dostali sme aj svojich vlastných asistentov. Výrazne sa to zmenilo k lepšiemu, pracujeme efektívnejšie, v kolektíve mladých kolegov. My sme tá „kuchyňa“ v BUBO, kde sa „varia“ naše zájazdy a dohliadame na to, aby nič neprihorelo. Máme veľkú výhodu, že cestovanie nie je nikdy nudné, vždy sa niečo zaujímavé udeje a niečo nové nás to naučí. Jednoznačne ide o prácu, ktorá nie je monotónna.

Práca destinačného manažéra je tým pádom prácou, ktorá prebieha nonstop. Osobne ste prítomný v kancelárii podľa otváracích hodín. Mimo tohto času nám môže kedykoľvek zazvoniť telefón, ak sa niečo v našej destinácii práve stalo, niečo čo treba urgentne vybaviť. Práca v BUBO nie je od – do, ale je to životný štýl a buď sa na túto vlnu naladíte a pôjdete do toho s nami, alebo nie.

Táto práca je ideálna pre absolventov školy, ako aj pre sprievodcov, ktorí chcú svoju kariéru pomaly ukončiť, usadiť sa, založiť si rodinu a zapojiť sa do života v našom Base Campe v Bratislave.  

Ostatné aktivity #

Našim cieľom v BUBO Base Campe je, aby ten pracovný život nebol iba o práci, ale aj o spoločných aktivitách. Tie sa každý rok buď opakujú, alebo zaniknú a nahradia ich iné. Bývajú to napr. spoločná návšteva kina, festival Pohoda alebo Ženy, víno, funk, vínna cesta, indoorskydiving, escaperoom, sadenie stromov...

Máme zároveň aj možnosť zúčastňovať sa rôznych spoločenských akcií, kvôli našej aktívnej spolupráci s rôznymi leteckými spoločnosťami, ako Emirates, Austrian, KLM, Air France atď., kde na mnohých eventoch neraz máme možnosť vyhrať letenku alebo nejaký zaujímavý výlet.

Stojíme za podujatím plávanie cez Dunaj a Open Ride Border. V dnešných časoch naši kolegovia radi chodia behať (beh Devín-Bratislava) a hrať volejbal za BUBO na rôzne jednodňové akcie, ktoré realizuje buď mesto Bratislava, alebo niekto z našich obchodných partnerov.

Každý mesiac si organizujeme aj posedenie po práci pri pive či víne. Počas leta sa kolegovia v partii vyberú hrať volejbal alebo idú niekam na turistiku.

Vďaka tomu, že pracujete v najlepšej cestovnej kancelárii na Slovensku, často sa realizujú zaujímavé fam tripy, na ktoré cestujú z našej kancelárie iba tí najšikovnejší. V priebehu prvého a druhého roka v BUBO som mohla osobne navštíviť lyžiarske strediská v Rakúsku či prejsť vinohradmi Srbska. Tešila ma a stále ma teší každá príležitosť vyjsť von a reprezentovať BUBO.

Ostatní kolegovia a kolegyne sa dostali napr. na Srí Lanku, do Japonska, na Jamajku, do Jordánska, na Taiwan atď. Najväčší fam trip, ktorý som zažila, bola firemná cesta do Vietnamu, kam nás išlo až 10 a dostali nás dokonca aj do Business triedy našej najobľúbenejšej leteckej spoločnosti Emirates.

9 fotografií

Vo Vietname na famtripe s BUBO.

Potom to je obľúbené školenie BUBO Cestovateľská Akadémia, ktoré sa koná v zahraničí. Vtedy berieme našich nových sprievodcov na simulovaný zájazd, kde sa kolegovia z kancelárie dajú do pozície klientov a noví sprievodcovia nás musia sprevádzať, organizovať program a všetko okolo toho ako na normálnom zájazde. Máme takto za sebou Jordánsko, Maroko, Azerbajdžan.

BCA - BUBO Cestovateľská Akadémia. Najlepší učia najlepších.

Ďalším veľkým podujatím, ktoré máme každý rok, je školenie Drietoma. Drietoma je firemné školenie, ktoré máme každý rok v júni. Prebieha 2 dni v kancelárii a 2 dni na chate nášho bossa, Ľuboša Fellnera. Toto školenie je najmä pre sprievodcov, ale veľmi veľa sa tu vedia naučiť aj kolegovia z kancelárie. Účasť je preto pre každého povinná.

Ide o veľmi príjemné školenie hlavne kvôli tomu, že sa stretnú najscestovanejší kolegovia, vymieňajú si medzi sebou rôzne informácie a hlavne záver je na chate, kde po prednáškach pokračujeme vo voľnej zábave do rána.

V BUBO sú fantastické vianočné večierky, ktoré nie sú len obyčajným posedením pri pohári vína na vianočnom trhu, ale vždy si vymyslíme aj tému a všetci kolegovia a sprievodcovia sa preoblečú do kostýmov. Kabaret, námorníci, filmové postavy, Las Vegas, cesta okolo sveta, Royal či Karibik...Vždy vymyslíme niečo zaujímavé. Sme jeden tím #BUBODREAMTEAM.

Kam som sa s BUBO dostala? #

Počas mojej dlhoročnej práce v BUBO som sa dostala na niekoľko zájazdov. Zdarma som bola na krásnej expedícii Chile Peru Bolívia, v rámci ktorej sme vystúpili na najkrajšiu pamiatku Latinskej Ameriky, Machu Picchu a prešli sme na jeepoch prírodným unikátom, najslávnejšou soľnou púšťou na svete, Salar de Uyuni. Do Peru som sa potom ešte niekoľkokrát vrátila.

Potom som bola na ďalšom skvelom zájazde Škandinávia Laponsko, kde sme kempovali až na polárnom kruhu a prešli sme dych berúcou nórskou a fínskou prírodou. Ďalší bol zájazd New Yorkom. Stopovanie typických žltých taxíkov, mi pripomenuli, aké je USA super.

Bola som aj na kratších pracovných cestách v Brazílii a na Kube, kde sme si vyskúšali na vlastnej koži bývanie v hoteloch, ktoré rezervujeme pre našich klientov. Spoznali sme sa osobne s našimi miestnymi partnermi a ochutnali všetky možné exotické lokálne drinky, daiquiri, mojito, cuba libre a spravili pre klientov dôkladný prieskum.

Sú destinácie, kde je veľký poradovník aj na samotných sprievodcov, a to sú napr. exotické Galapágy, na ktoré som sa dostala s BUBO za špeciálnu cenu. V rámci školenia som sa dostala zadarmo do Vietnamu, Maroka a do Azerbajdžanu. Aj po 10 rokoch praxe, je každý rok v BUBO pre mňa pestrý a po cestovateľskej stránke veľmi zaujímavý.

Latinskú Ameriku som si zamilovala a pravidelne sa do nej vraciam na svoje súkromné cesty, kde z veľkej časti iniciatívne prejdem aj miesta a hotely, kam smerujú naše zájazdy, aby som tie miesta hlbšie spoznala a chápala.

Kúpala som sa na absolútnej neznámych plážach v Belize, zažila som zipline v džungli v Kostarike, dostala som sa do Amazónie, prešla som tie najlepšie treky v Patagónii. Jedla som slimáky, lúčne koníky, larvy vo Vietname aj kráľovského kraba v Ushuaii a na Kamčatke. Zamilovala som si Portoriko, opätovne som sa niekoľkokrát vrátila do Mexika, Chile, Brazílie aj Argentíny. Mám precestovanú veľkú časť Európy a niekoľko štátov Ázie ako napr. India, Čína, Taiwan, Jordánsko...

4 fotografie

Patagónia je miesto kam sa rada vraciam.

Keď už si po 8. rokoch v BUBO myslíte, že ste si splnili svoje cestovateľské sny, máte svoj Dream Job a práca vás baví, tak vás BUBO vezme na vysnívanú cestu okolo sveta v privátnom lietadle po 7 novodobých divov sveta absolútne zadarmo, ktorú sprevádzali naši najlepší sprievodcovia. Nebolo to však úplne zadarmo. Takmer polovicu zájazdu som rezervovala aj ja a pamätám si prebdené noci nad rezervačným systémom a prípravou nekonečných podkladov pre sprievodcov...

Bolo to organizačné náročné, sama by som to nedala. Ak by ste mi takto pred 10 rokmi povedali, že ak vydržím robiť túto mravenčiu prácu, tak precestujem svet, s radosťou ju spravím znova.

A keď si už myslíte, že nič nemôže byť lepšie, naskytne sa príležitosť plaviť sa na luxusnej lodi v Ohňovej zemi a vystúpiť na Hornov mys, kde v rámci stravovania varili pre nás pravdepodobne tí najlepší šéfkuchári z Chile. Tu som objavila tie najlepšie gurmánske zážitky a s istotou môžem povedať, že víno a stejk z Chile sú pre mňa lepšie ako tie z Argentíny.

Na pár dní sa vrátite domov, nestihnete spracovať časový posun a idete opäť naspäť do Chile a letíte až na Antarktídu. Ďalšie miesto, kam by som sa bez BUBO nemala šancu nikdy dostať. Skočiť polar plunge bola pre mňa šialená predstava, lebo nie som žiadny plavec. Naposledy ma učil plávať môj otec v rieke Kysuca (bola čistejšia než dnes) a ďaleko sme nezašli. Mala som vtedy asi 3 roky. Keby mi vtedy niekto povedal, že o 30 rokov skočím do Južného oceána priviazaná iba o lano, tak sa mu zasmejem. S BUBO som zažila neskutočné veci a pozrela sa do najodľahlejších kútov sveta. S BUBO sa spájajú jednoznačne tie najlepšie cestovateľské zážitky a za to som nesmierne vďačná.

Svoje cestovateľské sny mám vo veku 34 rokov prakticky splnené. Za všetkým je však dlhá, intenzívna a tvrdá práca. Je za tým veľa nadčasov, psychického tlaku, veľa práce do neskorej noci, práce počas sviatkov a víkendov a veľa odriekania si vlastných záľub a veľa zmeškaných osláv s priateľmi a rodinou.

Rovník som s BUBO prekročila niekoľkokrát a koľkokrát ho prekročíte vy?
Foto: Daniela Mihaldová — BUBO

Ak si aj ty veľký makač a hľadáš prácu sprievodcu alebo sa chceš zamestnať v najväčšej kancelárii a viesť podobný život, klikni na www.bubo.sk/dreamjob a pošli nám formulár prvého kontaktu ešte dnes! Odporúčam ti, choď aj na Spotify a vypočuj si náš podcast Uchom po mape o tom, ako sa dostanú noví kolegovia do BUBO, koho hľadáme a čo od vás očakávame.

Potom navštív našu stránku www.bubo.sk a začítaj sa do našich blogov, ktoré nie sú iba o najväčších pamiatkach sveta, prehliadkach rôznych miest, kvantách tipov na cestovanie, ale aj o našich vlastných začiatkoch, skúsenostiach a bohatej BUBO histórii – ako sme sa vyvinuli z malej kancelárie o 4 ľuďoch a odvážnych prvoexpedíciach do Maroka či na Blízky východ na kolektív takmer 100 zamestnancov a sprievodcov, ktorí dnes cestujú do všetkých krajín sveta, kam sprevádzajú naše skupiny už od 3 klientov.

Spoznaj nás! Na pohovore ti tieto informácie určite pomôžu. BUBO už nie je tou malou firmou spred 10 rokoch, je dnes oveľa väčšia a oveľa lepšia.

BUBO sa stane vašou novou rodinou.
Foto: Martin Šimko — BUBO

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela vyštudovala na Katedre Manažmentu kultúry a turizmu v Nitre. Ešte ako študentka na univerzite strávila niekoľko mesiacov pracovne v USA a Mexiku, ktoré aj prešla krížom krážom. Po skončení školy sa dostala do BUBO najprv iba na stáž, no od začiatku bolo jasné, že zostane. Vypracovala sa na destinačnú manažérku Latinskej Ameriky kam aj pravidelne cestuje. Daniela je skôr introvert, ma rada papierovačky a väčšinou sa na svoje cesty pobali len do ruksaka. Nezabúda teda ani na seba. S BUBO spala na severnom polárnom kruhu v stane, v soľnom hoteli v Bolívii, navštívila všetkých 7 novodobých divov sveta na ceste okolo sveta v privátnom lietadle, prešla krížom cez Salar de Uyuni v džípe, zažila zipline v džungli v Kostarike, plavila sa po Dračej zátoke, v Ohňovej zemi, na Galapágoch, vystupila na Hornov mys, jazdila na rikši po starom Dillí, kúpala sa na absolútne neznámych plážach v Belize, zamilovala si Portoriko a Patagóniu, dovolenkovala na Mayskej riviére aj na Kube, zúčastnila sa expedície na Antarktídu, trekovala v Amazonii, prešla celou Škandináviou, kde ju uchvátili nórske fjordy a príroda na severe Fínska. Jedla slimáky, lúčne koníky, larvy vo Vietname aj kráľovského kraba v Ushuaii a na Kamčatke. Po návšteve 50. krajiny prestala počítať kde bola, koľko krát sa kam vrátila a prakticky už skoro nič zo svojich ciest nezbiera. Od malička bola vedená k turistike a hory doslova zbožňuje. Svoje cestovateľské sny si už dávno splnila, no určite chce ešte zažiť safari v Afrike a polárnu žiaru na saniach v psom záprahu. Miluje mexickú a taliansku kuchyňu, vždy sa teší na gastronomické zážitky v podani kuchárov z Chile ako aj jej otca, ktorý ju doma na Kysuciach víta tradičnými slovenskymi jedlami. Ocení aj škandinávsku čokoládu, írske pivo, portugalské pasteis, brazílske brigadeiro, sicílske cannoli a hlavne nemeškajúce lety.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Antarktída - plavba a prelet ponad Drakeov prieliv

Zo zájazdu:

Daniela Mihaldová

Posledná úprava článku | Prečítané: 56

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4405
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

7425
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4939
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4279

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.