Top 10 miest Japonska, ktoré musíte vidieť

Top 10 miest Japonska, ktoré musíte vidieť

Japonsko. Krajina, ktorej spoločnosť je vo všetkom taká rozdielna od našej. Ultra moderné veci sa stretávajú s tisícročnými tradíciami a fungujú. Čarovná a na sekundu presne fungujúca krajina disponujúca obrovským množstvom miest, ktoré musíte vidieť. Čo je však TOP 10 miest v Japonsku, ktoré za žiadnych okolností nesmiete obísť?

Najväčšiu časť Japonska tvoria 4 ostrovy - Honšú (najväčší), Hokkáido na severe a južné Kjúšu a Šikoku plus ďalších cca 7 000 malinkých ostrovov. Hornatá krajina s malými nížinami sa nachádza v ohňovom prstenci. Dnes 127-miliónové Japonsko počas 7. a 8. storočia prebralo veľa od Číny, napríklad aj jej písmo Kandži. Od 12. do polovice 19. storočia bolo Japonsko feudálnou krajinou a až v roku 1868 získal moc cisár Meiji, ktorý zmodernizoval Japonsko do dnešnej podoby.

Dnes je Japonsko zmesou už aj západných vplyvov, ale stále vďaka tomu, že bolo niekoľko storočí uzatvorené, tu budeme cítiť, že to je úplne odlišný národ od všetkých na našej Zemi. Poďme sa bližšie pozrieť na top 10 miest Japonska a čo v nich vidieť a zažiť.

Elektronická japonská mládež.

Elektronická japonská mládež.

10. Okinawa #

Japonský Havaj, ako ho prezývajú aj domáci, je ostrovom dlhovekosti a karate. Okinawa nie je jeden ostrov, ale ide až o 160 ostrovov roztrúsených v Tichom oceáne. Tento tropický raj tvorí z veľkej časti bujný prales a aj keď mu Japonci nerobia veľkú reklamu, určite sa sem oplatí letieť.

Okolo ostrova sa nachádza niekoľko bielych piesočnatých pláži. Najväčším fenoménom, pre ktorý sem dnes chodí najviac, turistov je potápanie sa. Vďaka teplým krištáľovým vodám, rozmanitému morskému životu a približne 200 rôznym druhom koralov je Okinawa jednou z najlepších potápačských destinácií na svete.

3 fotografie

Famózna Okinawa

Ak chcete zažiť atmosféru panenských pláží, potom sa z hlavného mesta Naha viete loďou za zhruba dve hodiny doplaviť do národného parku na ostrov Kerama. Tu sa nachádzajú jedny z najkrajších pláží celého Japonska – Tokashiku a Aharen.

Aby vám dovolenka na Okinawe predĺžila život, je nutné, aby ste ochutnali ich super potravinu goya. Ide o horký melón, ktorý má tvar uhorky.

9. Išigaki #

Stále neobjavený raj s najkrajšími plážami. Prírodne veľmi scénicky ostrov, na ktorom nejde iba o pláže, ale o úžasný džungloidný kopcovitý terén.

Výhľady na krásne tyrkysové lagúny budete vidieť okolo celého ostrova. Tie najkrajšie však uvidíte na miestach Hirakubozaki, Tamatorizaki Observation Platform či Nosokodake Observation Deck.

3 fotografie

Z ostrova Išigaki

Najkrajšou zátokou ostrova, kde sa budete cítiť ako na ostrove Palau, je Kabira Bay. Prekvapením Išigaki je určite aj park plný krásnych umeleckých keramických sôch od autora menom Yoneko-yaki.

Z Išigaki, kde sa nachádza aj medzinárodné letisko, to máte iba na skok loďou na ostrovy Taketomi a prírodné veľmi zaujímavý Iriomote.

8. Nikkó #

Toto mesto si zamiloval už šógun Tokugawa v 17. storočí a dodnes o ňom Japonci hovoria: „Nehovor o kráse, kým si nevidel Nikkó!“ Na mieste pochopíte prečo.

Celý komplex je plný pôvodných chrámových budov zasadených v nádhernom prostredí národného parku, ktorý ako jeden z mála historicky nevyhorel ani raz. Prechádzať tu budete pomedzi krásne mohutné cédrové aleje, ktoré tu rastú vyše 400 rokov.

Uvidíte krásnu päťposchodovú pagodu, ktorá očarí svojou architektúrou. Šintoistická svätyňa Toshogu je zároveň mauzóleum zakladateľa dynastie Tokugawa zo 17. storočia, ktorej krása svedčí o bohatstve a moci šógunov.

Národným pokladom je brána slnečného jasu - Jomeimon hýriaca farbami a stovkami jemných drevorezieb. Svetoznámy reliéf troch opíc Sanzaru, ktoré učia japonskú mládež, ako nakladať so zlom, ktoré nehovoria, nepočujú a ani nevidia.

7. Nara #

Ďalšie niekdajšie hlavne mesto Japonska s množstvom zaujímavých chrámov a svätýň roztrúsených po okolí. Chrám Todaiji z 8. storočia je najväčšou drevenou stavbou na svete. Vo vnútri sa navyše nachádza šestnásťmetrová socha sediaceho bronzového Budhu. Pred chrámom sa nachádza socha boha Binzuru Sonja.

Ak vás niečo bolí, podľa japonskej tradície sa stačí Binzuju Sonja dotknúť. Potom si prehmatajte miesto, ktoré vás bolí a do niekoľkých dní by ste mali byť vyliečení.

Pôsobivá svätyňa Kasuga je známa svojimi kamennými a bronzovými lampášmi, pri ktorej nám spoločnosť bude robiť množstvo klaňajúcich sa srniek.

6. Kjóto #

Bývalé hlavné mesto Japonska, ktorým bolo Kjóto viac ako tisíc rokov. Kultúrne centrum Japonska s vyše 1 600 budhistickými chrámami a 400 šintoistickými svätyňami. V meste by ste mohli stráviť aj mesiac a stále by ste mali čo objavovať. Vypichneme vám však tie najkrajšie miesta.

Svätyňa Fushimi Inari je zasvätená bohyni Inari, ktorá je zobrazovaná v podobe líšky. Inari je totižto bohyňou plodnosti, ryže, čaju, saké a poľnohospodárstva. Pripisuje sa jej zodpovednosť za všeobecný blahobyt a úspech, aj preto táto svätyňa patrí v Japonsku medzi najnavštevovanejšie. Najpopulárnejšími sú tu však torii brány, nastavané jedna za druhou, vytvárajúce doslova aleje alebo tunely. Hlavná trasa je tvorená viac ako 1 000 bránami torii, no v celom areáli ich nájdete viac ako 10 000.

3 fotografie

To naj z Kjóta

Kiyomizudera je budhistický chrám čistej vody, čo je aj jeho doslovný preklad. Meno komplexu je odvodené od prameňa alebo vodopádu, ktorý sa v areáli nachádza a ktorý je miestnymi obyvateľmi a návštevníkmi považovaný za liečivý. V roku 1994 bol chrám spolu s niekoľkými ďalšími pamiatkami v Kjóte zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO pod názvom "Historické pamiatky starobylého Kjóta". V roku 2007 sa Kiyomizu-dera dostal do finále v súťaži o Novodobých sedem divov sveta.

Kinkaku-ji, v preklade doslova "Chrám zlatého pavilónu", je jedným z najnavštevovanejších a bezpochyby najkrajších miestnych pokladov. Tradične japonský dokonalá úchvatná zenova stavba zasadená uprostred pokojného jazera s otrovčekmi a typicky upravenými stromami vám vyrazí dych. Nie je preto náhoda, že tento budhistický chrám je taktiež pod ochranou UNESCO.

Nevynechajte ani romantickú prechádzku cez najznámejší bambusový prales Arashiyama. Započúvajte sa do prírody, Japonci totiž šum bambusového lesa považujú za jeden z najkrajších zvukov na svete.

Mohli by vás zaujímať aj ďalšie japonské blogy:

5. Ostrov Mijadžima #

Malý ostrov vzdialený menej ako hodinu od centra Hirošimy. Ostrov Mijadžima je známy hlavne svojou svätyňou Icukušima a má obrovskú plávajúcu torii bránu, ktorá sa pri prílive javí, akoby sa vznášala na vode. Tento pohľad je hodnotený ako jeden z troch najkrajších výhľadov v Japonsku.

Japonci milujú rebríčky a štatistiky. Vždy hľadajú na veciach ich „naj”. Najkrajším zvukom je pre nich šumenie bambusových listov v jemnom vánku. A práve plávajúca torii brána je najfotografovanejšou pamiatkou Japonska.

Už z diaľky pri príchode na ostrov Mijadžima nás víta krásna päťposchodová pagoda – 27 metrov vysoká, postavená v 15. storočí a notoricky známa obrovská 16-metrová torii brána, ktorá pláva na hladine mora. Táto vstupná torii brána označuje, že vchádzame na šintoistické posvätné územie. Oficiálne na tento ostrov mohli kedysi vstúpiť len svätí mnísi a zaujímavosťou je, že dodnes v okolí svätyne nesmú ženy rodiť a ani sa tu pochovávať ľudia.

4 fotografie

Mijadžima

Najvyšším bodom ostrova je Hora Misen v nadmorskej výške 535 metrov. Cestu k nej zdobia prekrásne výhľady na neďaleké mesto Hirošima z vtáčej perspektívy, vrátane krásnych pieskových pláží na ostrove Mijadžima. Na jej vrch sa viete dostať buď trojhodinovou túrou, alebo lanovkou.

Na ostrove sa rozhodne zatúlajte do oblasti s budhistickým chrámom Daishoin. Tu budete vo vzduchu cítiť to tradične Japonsko. Ak ste romantická duša, tu si určite poviete „takto som si predstavoval/a Japonsko“. Na ostrove si dávajte pozor na milé srnky - chutí im papier, vrátane pásu vo vašom pootvorenom ruksaku.

4. Hirošima #

Mesto Hirošima sa stalo stelesnením jednej z najväčších tragédií a čiernych škvŕn novodobých dejín ľudstva. Počas záverečnej fázy druhej svetovej vojny Spojené štáty odpálili nad Japonskom dve jadrové zbrane. Práve tá prvá vybuchla 6. augusta 1945 o 8.15 h nad mestom Hirošima.

Výbuch atómovej bomby s prezývkou Little boy tu okamžite zabil okolo 70 000 ľudí, z ktorých väčšina boli civilisti, ďalších zhruba 70 000 zomrelo na následky ožiarenia. Z celkového počtu obyvateľov Hirošimy v tej dobe, čo bolo 350 000 ľudí, to bola naozaj fatálna a tragická strata – takmer štyridsať percent!

Dnes je Hirošima prosperujúce veľkomesto s 1,2 miliónom ľudí, čo je vyše trikrát viac ako tesne pred tragédiou. A napriek tomu, že je pôvabná, nie je obliehaná turistami a aj preto sem s BUBO tak radi chodíme. Vidíme krásu tam, kde ju nevidia iní a radi sa o ňu podelíme aj s vami.

4 fotografie

BUBO v Hirošime

Do Hirošimy sa viete dostať jednoducho - z Tokia japonským rýchlovlakom (šinkansen alebo bullet train). Maximálna prevádzková rýchlosť týchto vlakov je 320 km/h a ste tu za necelé štyri hodiny. Hirošima je jedno príjemné harmonické mesto so svojským rytmom, uvoľnenou atmosférou a väčším pokojom, ako má väčšina ostatných japonských veľkomiest. Prejdite si múzeum mierového memoriálu, ktoré sa nachádza na začiatku Parku mieru.

Uvidíte unikátne svedectvá histórie ľudstva, na fotografiách zase to, ako vyzerala Hirošima pred výbuchom atómovej bomby. Je tu zaujímavá 3D projekcia, kde si môžete pozrieť krátke video o tom, ako prebiehalo zhodenie atómovej bomby, ale aj události, ktoré viedli k rozhodnutiu práve pre Hiroshimu. Uvidíte, ako vyzerala Hirošima pred výbuchom atómovej bomby a po nej, fotografie zo samotného tzv. atómového hríbu, ale aj model bomby v skutočnej veľkosti. V Parku mieru sa zas nachádza niekoľko zaujímavých pamätníkov. Jeden z nich sa spája s dojímavým životným príbehom malej Sadako Sasaki.

Na konci Parku mieru sa nachádza jednoznačne najznámejšia budova Hirošimy - Atómový dom. Budovu navrhol český architekt Ján Letzel a bola dokončená v apríli 1915. Pôvodne slúžila ako výstavisko. Atómová bomba, ktorá v meste zničila viac ako 70 % budov, vybuchla takmer priamo nad ňou. Leží sa iba 160 metrov od epicentra výbuchu.

Kúsok od Parku mieru sa nachádza nákupná ulica Hondori. Je to rušná nákupná ulica, ktorá žije naplno až do večera. Celá ulica má päťsto metrov a nachádza sa tu obrovské množstvo rozličných obchodov. Tu ochutnajte aj gurmánsku špecialitu, ktorá pochádza práve z tohto mesta – okonomiyaki. Názov jedla je odvodený od slová okonomi, teda "ako sa vám páči" a yaki, čo znamená "varené". Okonomiyaki sa niekedy prirovnáva k omelete alebo k slanej palacinke.

3. Hora Fuji #

Najvyššia hora Japonska s dokonalým kónickým tvarom s nadmorskou výškou 3 776 m n.m. je symbolom Japonska. Prvá zdokumentovaná expedícia na jej vrch sa datuje do roku 663, kedy ju uskutočnili neznámi mnísi. Ročne na sopku vystúpi cca 200 000 ľudí, z toho 30 % je cudzincov. Hĺbka krátera Fuji presahuje takmer dvesto metrov s posledným zaznamenaným výbuchom v roku 1707.

Napriek tomu, že je stále považovaná za aktívnu sopku, pravdepodobnosť nového výbuchu je nízka. Historický došlo k jej erupcii osemnásťkrát. Fuji býva ťažko viditeľná, takmer vždy je zahalená v oblakoch, aj keď je všade naokolo pekne, aj preto má prezývku Hanblivá hora.

Takéto zábery sú naozaj unikátne, keďže Fuji sa väčšinu času hanbí.
Foto: Martin Šimko — BUBO

Najkrajší výhľad na sopku je zo sopečného údolia Owakudani na juhovýchode, odkiaľ ste od Fuji vzdialení necelých 30 kilometrov vzdušnou čiarou. Na vrch Owakudani vedie jedna asfaltová cesta, ktorá má necelých päť kilometrov. Odporúčame vám priplatiť si za lanovku a nechať sa ňou vyviezť. Pre tých aktívnych odporúčame navštíviť mesto Kawaguchiko s krásnym jazerom zo severnej strany hory. Tu si vyšliapte okolo 300 schodov na vrch k pagode Chureito, odkiaľ budete mať taktiež jeden z najkrajších výhľadov na sopku Fuji. Japonský umelec Kacušika Hokusai namaľoval slávnu zbierku s názvom 36 pohľadov na horu Fuji, ktoré sa stali celosvetovo známe.

Na jej vrch sa viete dostať iba počas letných mesiacov (so špeciálnym povolením, ktorý je komplikovane získať, sa však na jej vrch dostanete aj počas zimných mesiacov). Mesiace, kedy sa dá urobiť výstup sú júl a august. Vtedy sú na ceste otvorené aj turistické chaty. Na vrch vedie 6 turistických upravených ciest. V auguste sa teploty na vrchu pohybujú okolo 6 stupňov.

V BUBO začíname túru na vrch sopky skoro ráno - o 3.00 h. Autom sa vyvezieme k 5. stanici do výšky 2 400 m n.m., odkiaľ začneme okolo 4.00 h stúpať pešo po vlastných až na samotný vrch - do výšky 3 776 m n.m. Okolo 12.00 h pokoríme vrch svätej hory Fuji a o štyri hodiny sme späť.

3 fotografie

Výstup na Fuji

Odporúčame kvalitnú obuv na túru + trekkové teplé oblečenie, čelovku, pršiplášť, zimné rukavice a zimnú čiapku. Na vrch hory Fuji môže byť teplota okolo štyroch stupňov. Do rezervy si môžete pribaliť jedny tenisky. Okrem dlhých a krátkych nohavíc si zoberte tričká, nepremokavú bundu, pršiplášť, teplejší pulóver. V prípade, že je turá pre vás náročná, vždy sa viete otočiť a vrátiť sa na 5. stanicu.

Odvrátená tvár Fuji je samovražedný les Aokigahara, ktorý sa nachádza na severnej strane sopky. Ročne sem príde spáchať samovraždu okolo 150 Japoncov. Tento les je prezývaný ako zelené more - z vrchu Fuji tak totiž vyzerá. Je veľmi hustý a ani cez deň tam nepresvita moc slnka, nežijú tam dokonca ani vtáky. Je tam hrobové ticho. Často sem chodia mladí ľudia, ktorí sa nevedia zaradiť do spoločnosti a bývajú šikanovaní.

Zážitok z jazdy šinkansenom.

Zážitok z jazdy šinkansenom.

2. Kamakura #

Bývalé hlavné mesto Japonska v rokoch 1185 až 1333, kde sa začala písať história šógunov a samurajov. Založený tu bol prvý šógunát (1185) - Minamoto éra. Samotný Minamoto tu aj žil. Najdôležitejšia kamakurská svätyňa Tsurugaoka Hachimangu je venovaná Hachimanovi, ochrancovi rodu Minamoto.

Po ľavej strane od svätyne tu stál do roku 2010 obrovský strom ginko, ktorý neprežil zimnú búrku v roku 2010. Za týmto stromom sa ukrýval vrah Minamotovho syna. Uvidíte tu typické visuté pódium, kde sa organizovali rôzne hudobné a tanečné vystúpenia. V meste sa nachádza aj Budha Kotoku-in, jedna z najväčších ikon Japonska, ktorú Japonci často používajú na rôznych prezentáciách, keď propagujú cestovný ruch v Japonsku vo svete.

Bronzová socha Budhu bola postavená v roku 1252. Pôvodne sa nachádzala vo vnútri chrámu a bola drevená. Historický tento chrám niekoľkokrát vyhorel a bol zničený vlnou cunami. Dnes je socha Budhu vysoká 11 metrov a váži 121 ton.

Budha je vo vnútri dutý a viete sa ísť pozrieť aj dnu - za malý príplatok. Z Kamakury je to na skok do krásneho národného parku Hakone, kde odporúčame plavbu po vulkanickom jazere Asi.

1. Tokio #

Tokio je najľudnatejšie mesto sveta a je gigantické. Čo sú teda tie top miesta v Tokiu? Najväčšia križovatka sveta v časti Shibuya na „japonskom Times Square“. Vysvietené obrovské reklamy, popod ktoré sa tiahne najväčšia križovatka na svete, cez ktorú prejde v priemer vyše 300 000 ľudí za deň a my sa budeme tlačiť medzi nimi. Túto časť mesta preslávil film Hačikó, pri ktorom si poplakal asi každý, kto ho videl.

Klenotom Tokia je aj známy Tsukiji market, ktorý je skutočným rybím rajom. Práve tu máte možnosť ochutnať to najlepšie sashimi. Ulica Ginza je zase najluxusnejšia v meste, plná obchodných centier, butikov, kaviarní a reštaurácií, o ktorej sa hovorí: „Kto nebol na Ginze, nebol v Tokiu“.

Povinnou zastávkou je aj umelo vytvorený ostrov Odaiba, na ktorý sa viete dostať scénickou jazdou cez dúhový most modernou bezpilotnou nadzemkou.

3 fotografie

Úlovky z Tokia

Najvyššou stavbou Japonska je Tokyo Sky Tree, ktorý má impozantný futuristický dizajn a bol vystavaný detailne - tak, aby odolával prírodným katastrofám.

Historická časť Asakusa, v ktorej vzniklo Edo (pôvodný názov mesta Tokio), je zase plná historických chrámov a svätýň.

Elektronikou nabitá štvrť Akihabara má zase úplne odlišnú tvar Tokia. V Akihabare sa môžete na vlastné oči presvedčiť, že najväčší gembleri a závisláci od hier a automatov ani zďaleka nežijú v Las Vegas.

V Shinjuku zase uvidíte hlavu obávanej japonskej Godzilly vykúkajúcej nad Toho Building, ktorá je pre Japoncov niečo ako King Kong pre Američanov. Shinjuku je štvrť známa svojím neskutočným množstvom nočných barov, reštaurácií a klubov. Za prechádzku stojí rozhodne časť Golden Gai, ktorá je plná maličkých barov, bistier a úzkych uličiek s veľmi fotogenickou atmosférou.

TOP 10 Japonsko - súhrn:

  1. Tokio – synonymum špičkových technológií a elektroniky, biznisu, tvrdej firemnej disciplíny, ale aj nočných barov, karaoke klubov, herní, kam sa chodia po náročnom pracovnom kolotoči odviazať.
  2. Kamakura – výlet za šogúnmi. Kus vzácnej histórie krajiny, spirituálne dotyky šintoizmu a budhizmu, ale aj príjemné pláže a okolitá nádherná príroda. A to všetko len na skok od Tokia.
  3. Sopka Fuji – hanblivá hora, ktorá sa vám ukáže len vtedy, kedy chce.
  4. Hirošima – Hirošimu z neslávne známych dôvodov často prezývajú aj mesto smútku. My si však tomuto prívlastku dovoľujeme oponovať.
  5. OstrovMijadžima – magický ostrov neďaleko Hirošimy známy pre svoju plavajúcu tori bránu.
  6. Kjóto – kultúrne a náboženské centrum krajiny. V meste s viac ako 1 700 chrámami a svätyňami by sa dali stráviť mesiac.
  7. Nara – prvé cisárske sídlo Japonska s najväčším dreveným chrámom na svete.
  8. Nikkó– mesto, ktoré si zamiloval šogún. Nehovor o kráse, kým si nevidel Nikkó!
  9. Ishikagi– neobjavený raj s najkrajšími plážami v Tichom oceáne.
  10. Okinawa– Dovolenka na Okinawe vám predĺži život.
    Martin Šimko

    Martin Šimko

    Martin Šimko

    Popri sprevádzaní je Martin zároveň destinačný manažér na oblasť Severnej Ameriky (USA, Karibik, Kanadu), Papuu Novú Guineu, Mikronéziu a Veľkú Britániu, kde zároveň strávil časť svojho života. Ako BUBO sprievodca s našimi klientmi loví zážitky po celom svete – na vrcholoch sopiek v Indonézii, pri obradoch spaľovania mŕtvych v Indii, pod osemtisícovkami v Nepále, aj pri prechádzkach popod Islandské vodopády. Domorodým kmeňom Himba v Namíbii vždy prinesú zásoby jedla, s masajmi v Keni pijú krv z kráv, v Zimbabwe sa prechádzajú s levmi a na safari v Tanzánii a Botswane striehnu na veľkú päťku. Jeho druhým domovom je Japonsko a Južná Kórea, ktoré prešiel z východu na západ už vyše 20 krát. Sám ďalej prešiel 15 štátov USA, kde takmer rok žil, Nový Zéland, Oceániu, Karibik, Arabské Emiráty a juhovýchodnú Áziu. Martin je vyštudovaný hygienik, ktorý strávil rok štúdiom v Austrálii. Jeho koníčkami sú fotografovanie, filmovanie, tvorba cestovateľských videí a adrenalínové športy, miluje rôznorodosť planéty. Klienti BUBO si na Martinovi vážia jeho obetavosť a pozitívnu náladu za každej situácie. Vidia, že cestovaním si plní svoje sny a sprevádzanie ho napĺňa. Ako správny sprievodca po Afrike miluje steak z impaly s Umngqusho ako prílohou.

    Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

    Južná Kórea, Japonsko

    Zo zájazdu:

    Martin Šimko

    Posledná úprava článku | Prečítané: 513

    Mohlo by Vás zaujímať

    Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola Tokio

    Tokio Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola

    Prehliadka Tokia? Žiaden problém, ak máte skúsenosti. Synonymum špičkových technológií a elektroniky, biznisu, tvrdej firemnej disciplíny, ale aj…

    Martin Šimko 27 min. čítania
    Ogasawara - japonské Galapágy Prémiový blog

    Prémiový blog Ogasawara - japonské Galapágy

    Navštíviť Japonsko nie je vôbec náročná záležitosť, čo však jeho najizolovanejšie vzdialené ostrovy? Ogasawara je tajný raj pre športových rybárov…

    Ľuboš Fellner 22 min. čítania
    Osaka - motor Japonska Osaka

    Osaka Osaka - motor Japonska

    Ak sa chystáte navštíviť krajinu vychádzajúceho slnka, určite si vo svojom programe nechajte miesto aj pre návštevu Osaky. Okrem toho, že vďaka…

    Martin Ferenčík 16 min. čítania
    Magický ostrov Mijadžima Mijadžima

    Mijadžima Magický ostrov Mijadžima

    Iba pár minút plavby trajektom zo smutne slávnej Hirošimy, leží malý ostrov Icukušima, prezývaný tiež Mijadžima. Prečo magický? V najbližších…

    Martin Ferenčík 18 min. čítania
    Nikkó – mesto, ktoré si zamiloval šogún Nikkó

    Nikkó Nikkó – mesto, ktoré si zamiloval šogún

    Nehovor o kráse, kým si nevidel Nikkó! zvykne sa spomínať v súvislosti s malebným japonským mestom, ležiacim v horách rovnomenného národného parku.…

    Hirošima – kde po bombe rástli oleandre Hirošima

    Hirošima Hirošima – kde po bombe rástli oleandre

    Hirošimu z neslávne známych dôvodov často prezývajú aj mesto smútku. My si však tomuto prívlastku dovoľujeme oponovať. Poďte sa s nami v štýle…

    Martin Šimko 16 min. čítania
    Blogov

    Odporúčame tieto zájazdy

    K

    Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

    Guam, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


    náročnosť

    17 dní

    Trvanie

    8027
    K

    Ázia  

    Južná Kórea, Japonsko


    náročnosť

    16 dní

    Trvanie

    5080 7257€
    K

    Ázia  

    Japonsko


    náročnosť

    12 dní

    Trvanie

    4516 6452€
    K

    Ázia   Amerika  

    Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


    náročnosť

    16 dní

    Trvanie

    7582 8332€

    Získajte prístup
    k exkluzívnym ponukám
    a informáciám.