TOP 10 najpopulárnejších ciest do Afriky

TOP 10 najpopulárnejších ciest do Afriky

Druhý najväčší a druhý najľudnatejší kontinent našej planéty fascinuje. Nechajte sa inšpirovať desiatkou najpopulárnejších ciest na čierny kontinent s BUBO.

Štipľavý zájazd pobrežím západnej Afriky, kolísky starej Bantu civilizácie. Vypnite mobil, zahoďte tablet, nečítajte správy a verte vlastným očiam. Časti tejto Afriky sa dajú nazvať živlom, ktorý sa neustále mení a je v ľudskej podobe. Jedinečná cesta pre našich jedinečných klientov. Mýtus versus realita sa v Ebola tour stretnú zoči voči a zvíťazí iba jeden. Ide o najzaujímavejší zájazd na Slovensku a v Čechách. Až tu spoznáte význam slova exotika a cestovanie. Všetky krajiny guinejského zálivu na jednej ceste. Cesta určená pre veľmi skúsených cestovateľov, ktorí majú za sebou aspoň 20 krajín Afriky. Zažijete nepoznané a spoznáte neznáme. Nepredvídateľnosť tejto cesty sa nedá opísať avšak zážitky áno. Pozrite si naše fórum a poďte na Ebola tour. 

Juh afrického kontinentu je domovom 5 tich krajín, ktoré na tejto ceste navštívime. Nadýchame sa vône oceánu na mieste odkiaľ Európania začali osídľovať Afriku, ochutnáme lahodné vína, ktorých tradíciu sem priniesli hugenoti z La Rochelle a do očí divočine sa pozrieme v Chobe a Krugeri. Horské kráľovstvá Lesotho a Swaziland sú čerešničkou na torte pri tejto ceste, ktorá je maximom z južnej Afriky. Nikto iný nepozná na Slovensku Afriku lepšie. Zaraďte sa dobrej spoločnosti. 

Na konci Afriky, leží skrytý poklad. Mesto, ktoré je v zovretí hôr a oceánu. Mesto kde sa rodí najlepšie víno Afriky. Mesto kde sa prvý krát stretol beloch s bušmenom. Mesto, ktoré stráži Stolová hora a Bludný holanďan. Mesto, ktoré definovalo kolonializmus. Veľmi príjemná týždňová cesta do najkrajšieho mesta na svete. Ochutnáte víno z Groot Constancia a spárujete ho s čokoládou, špičkovú gastronómiu zažijete na Victoria and Albert waterfront a chladenú Savanu na pláži Boulders beach. Ubytovanie priamo v centre a oceán zážitkov. Od tých miernych až po adrenalín v podobe ponoru k veľkému bielemu žralokovi. Naši sprievodcovia vás prevedú v stopách van Riebecka, ukážu vám faunu a flóru, nadchnú Vás Afrikou, ktorú milujú. 

Kedysi dávno bola pevnina len jedna. Pred miliónmi rokov sa jedna časť odtrhla a z nej vznikol Madagaskar. Túto časť-nečasť Afriky vám ponúkame s kombináciou troch ďalších juhoafrických krajín. Ak máte dosť času tak v jednej ceste budete mať túto časť Afriky v kocke. Safari v najstaršom národnom parku Afriky, kráľovstvo leva a vysokohorské Lesotho. Kultúra búrov, zulu, xhosa a malgašov. Bujná savana v JAR, vysoké hrozivé hory v Lesothe, suché pláne v južnom Madagaskare, tropický prales na východe. Aktívne hľadanie lemurov v pralese, treking jurským parkom v NP Isalo, spoznávanie rozličných tabu a aj kúpanie v teplom Indickom oceáne. Celý zájazd pod vedením skúseného BUBO sprievodcu, ktorý je v Afrike doma. 

Len kúsok od Španielska sa rozprestiera svet, ktorý formoval dnešnú Európu a dal život mestám, ako sú Granada, Cordóba, rozšíril v zaostalej Európe vzdelanosť a my o ňom ani nevieme. Okruh krajinou, ktorá má more, oceán, vysoký Atlas, lyžiarske strediská, horúcu púšť s najväčšími pieskovými dunami na svete a rozprávkovú kultúru berberov. Vitajte v krajine Tisíc a jednej noci. Je hneď vedľa nás. 

Poznávacia cesta, krajinou, ktorá je úplne iná ako všetko ostatné. Keď evolúcia išla doprava tak na Madagaskare išla doľava. Bezprecedentný okruh bez kompromisov z teplých pláží okolo Tulearu až na sever do hustých lesov východného Madagaskaru. Ksukol versus ďateľ, fossa versus mačka a tajuplný svet miestnych obyvateľov, kde dominuje tabu. 

Vydajte sa na cestu, akú absolvovalo len absolútne minimum Slovákov a Čechov, a dajte sa prekvapiť. Exkluzívna cesta s výborným ubytovaním s odborníkmi na Afriku. Zbavte sa predsudkov a navštívte krajinu vyspelejšiu a čistejšiu ako Slovensko. Vnorte sa do džungle, trekujte na úpätí sopiek a pozrite sa do očí horskej gorile. Zaplávajte si v jazere Kivu a dajte dúšok shirazu v bazéne s výhľadom na džungľu. 

Prinášame vám cestu, z ktorej klienti prichádzajú so zážitkami na celý život. Sme si istý, že na momenty z tejto cesty si budete pamätať celý život a vždy vám prinesú krásne spomienky. Cesta, ktorá ide dejinami ľudskej civilizácie a náboženstva. Prastaré náboženské komunity na severe Etiópie v kontraste s animistickým juhom, ktorý žije v úplne inom svete aký poznáme iba v predstavách. Zažite silný zážitok, ktorý táto cesta ponúka. 

Zájazd po miestach kadiaľ chodievali iba bušmeni a hotentoti. Cesta po slobodných krajinách s nekonečnými scenériami, farebnou prírodou, kde sa stretne oceán, púšť, hory a africkú zeleň v jednom. V žiadnej inej časti Afriky takúto kombináciu nenájdete. Cesta z ktorej sa vrátite osviežení, slobodní duchom s novým pohľadom na Afriku a s istotou predátora rozoznáte impalu od springboka. 

Afrika oddávna lákala cestovateľov z celého sveta. Ako magnet priťahuje milovníkov prírody. Veď je aj prečo. Život na otvorených pláňach Masai Mara a Serengeti patrí medzi najkrajšie divadlá na svete. Stovky druhov zvierat vo svojom prirodzenom prostredí, ktoré žijú podľa vlastných cyklov. Budeme mať možnosť byť aspoň na chvíľu nemým pozorovateľom v tomto svete. Na záver nás čaká novoobjavený ostrov Zanzibar a jeho biele pláže. Stále ste v Afrike, na najkrajšom kontinente. 

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Zakladateľ a srdce cestovnej kancelárie, zodpovedný za kvalitu zájazdov a nové programy, vynikajúci sprievodca s nadhľadom na všetkých kontinentoch-kamkoľvek na mape ukážete. Prešiel všetky krajiny sveta ako prvý Slovák. Do mnohých sa vracia opakovane. V Indii bol 45x, ale aj Pobrežie Slonoviny či Burkina Faso prešiel krížom štyrikrát.

Už 30 rokov pripravuje prvoexpedície. V roku 2012 zorganizoval pri príležitosti 100. výročia dobytia južného pólu plavbu na Antarktídu. O rok dobyl severný pól. Veľakrát precestoval Oceániu-Polynézia, Melanézia a Mikronézia. Od roku 2000 sa venuje Afrike a na Slovensku ani v Čechách nenájdete nikoho, kto by Afriku poznal lepšie. 

Ako vyštudovaný lekár s atestáciou sa venuje cestovateľskej medicíne a zrealizoval cesty s názvom Ebola tour (Západná Afrika 2015) a Zika tour (Brazília 2016). Má na starosti bezpečnosť našich klientov a zdravotné poradenstvo. Pre svojich sprievodcov je k dispozícii 24 hodín denne, aby poradil v prípade problémov.  Ľuboš vždy vybaví nevybaviteľné, interne ho prezývame BOSS.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Posledný raj (expedícia)

Zo zájazdu:

Ľuboš Fellner

Posledná úprava článku | Prečítané: 1540

Mohlo by Vás zaujímať

Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania
Veľký prehľad afrického safari Prémiový blog

Prémiový blog Veľký prehľad afrického safari

Vyberte si safari na mieru pre vás. Afrika je obrovský kontinent, preto je dobré, ak vám odborník poradí, kam ísť do Afriky. Martin Karniš je…

Martin Karniš 15 min. čítania
Nairobi - chladné vody pod horúcim slnkom Nairobi

Nairobi Nairobi - chladné vody pod horúcim slnkom

Zelená metropola na slnku. Aj tak sa niekedy nazýva Nairobi. Mesto, kde pre chaotickú dopravu nikdy nikam neprídete včas, dotýkajúce sa…

Martin Hrnko 8 min. čítania
Kapské Mesto - tipy na cestu na juh Afriky Kapské Mesto

Kapské Mesto Kapské Mesto - tipy na cestu na juh Afriky

Vedeli ste, že Kapské Mesto je najstarším mestom Južnej Afriky? Založila ho už v roku 1652 Holandská východoindická spoločnosť ako stanicu na…

Martin Hrnko 23 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Afrika  

Lesotho, Eswatini, Madagaskar, Juhoafrická republika


náročnosť

21 dní

Trvanie

4375 6730€
K

Afrika  

Zimbabwe, Juhoafrická republika, Botswana

01.05. → 09.05. +29 termínov

náročnosť

9 dní

Trvanie

3050
K

Afrika  

Burundi, Uganda, Rwanda


náročnosť

12 dní

Trvanie

6239 7340€
K

Afrika  

Lesotho, Maurícius, Eswatini, Juhoafrická republika


náročnosť

14 dní

Trvanie

3751 5770€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.

Predaj sa začína o

- dní - hod -min -sek