Najlepšie cesty do USA a Kanady v roku 2024

Najlepšie cesty do USA a Kanady v roku 2024

Plánujete výlet do jednej z dvoch najväčších krajín Severnej Ameriky? USA aj Kanada sú turisticky čoraz populárnejšie, Spojené štáty sa stávajú celoročnou destináciou a na výber je toho skutočne mnoho. Ktoré cesty do USA či Kanady odporúčame na rok 2024?

Celé gigantické USA máme rozdelené v BUBO na niekoľko časti - Západ USA, Východ USA, Severná časť USA a najnovšie pripravujeme aj zájazdy do centrálnej a južnej časti USA. K tomu máme rôzne zaujímavé kombinácie, napríklad zájazd najznámejšie mestá USA, kde uvidíte mix najkrajších miest západu a východu USA na jednom zájazde.

Kto by si chcel odskočiť do USA len na niekoľko dní, skvelou kombináciou je zájazd Las Vegas a New York. V ponuke toho máme naozaj veľa, stačí si len vybrať. V tomto blogu som pre vás spísal všetko, čo potrebujete vedieť o tom, kam sa vydať v Severnej Amerike spolu s praktickými radami.

Pozn. BUBO:

Autor blogu Martin Šimko pracuje pre BUBO ako destinačný manažér pre región Severnej Ameriky. Od roku 2015 je stále aj aktívnym sprievodcom. USA si zamiloval už počas štúdia na vysokej škole. Každé leto sa vracal naspäť na študentsko-pracovné víza. Žil tam v niekoľkých štátoch od New Yorku až po Floridu. V tom veku mu ale najviac učarovala práve South Beach na Miami, kam sa dodnes pravidelne vracia.

Najkrajšie cesty západom USA #

Našimi najpopulárnejšími zájazdmi na západe sú USA – západ a Kalifornia, západ USA a Las Vegas. V rámci druhého menovaného hovoríme o krásnom a intenzívnom 10-dňovom zájazde. Prilietame do Los Angeles - do mesta, ktoré žije svoj americký sen. Už vo vzduchu je niečo pohodového a my začíname so spoznávaním mesta večného leta.

Nevynecháme klasiky, ako sú nápis Holywood, ulica Olvera, miesto, kde vzniklo LA pod názvom El Pueblo de Nuestra Seňora La Reina de los Angeles los Rio Porciunculo, Beverly Hills s tradičnými palmami lemujúce krajnice cesty pred luxusnými vilami, najluxusnejšia ulica Rodeo Drive, výhľad na celé LA z Griffitovho observatória.

Západ slnka si vychutnáme na Santa Monice, kde je aj niekoľko našich obľúbených reštaurácií. Nechajte si poradiť, do ktorej ísť. Poradíme vám, kde ochutnať tie najlepšie krevety.

7 fotografií

Uvítanie v podobe Los Angeles

Z LA do San Francisca, tzv. Frisca, sa presúvame popri oceáne. Pozrieme si Santa Barbaru, kde vyrastala a so spevom začínala Katy Perry. Je to miesto, kde majú svoje vily Jennifer Lopez, Steven Spielberg, Tom Cruise a mnoho iných známych osobností. Budete sami vidieť, že Santa Barbara je skutočne očarujúcim prímorským mestom.

Presúvame sa severnejšie naprieč Kaliforniou až do dánskeho mesta Solvang, kde môžete ochutnať veľmi kvalitné vína. Severnejšie od Frisca sa nachádza Napa Valley, ktoré patrí k tým najznámejším vínnym oblastiam na svete. Silicon Valley blízko Frisca je zase domov mnohých technologických firiem a start-upov, kde majú svoje centrály najzvučnejšie mená dnešnej doby - Apple, Google, Meta, Uber, Nvidia, NASA a mnohé ďalšie.

Podmanivá Santa Barbara.
Foto: archív — BUBO

Samotné San Francisco je známe svojou scénickou polohou na okraji rovnomenného zálivu. Nachádza sa tu slávny ostrov Alcatraz, bývalé najstráženejšie vezenie. Majestátny Golden Gate Bridge, ktorý neprejdeme iba autom, ako to robí väčšina turistov, ale v BUBO si ho prejdeme aj peši a precítime majestátnosť tohto inžinierskeho skvostu omnoho viac. Odvezieme sa legendárnou električkou prudkými kopcami, ktorými je Frisco také známe.

Viktoriánske a eduardovské farebné domčeky na námestí Alamo. Výhľad na celé mesto so zálivom z vrchu Twin Peaks. Ide o najkrajší výhľad na celé mesto. Na prelome storočí čelilo San Francisco hroznému zemetraseniu a následnému požiaru, ktorý zničil až 80 % mesta. V rekordnom čase sa ho však podarilo vystavať znovu do krásy a dnes je jedným z najnavštevovanejších miest sveta. A to aj vďaka svojmu liberálnemu duchu a všeobecnej tolerancii, ktorá tu tradične vládne, a prilákala do San Francisca menšiny a etniká z celého sveta.

Nájdete tu autentickú čínsku štvrť, ale aj latinsko-americkú, taliansku, silné hnutia za práva homosexuálov, od 50. rokov bolo centrom spisovateľov uvoľnenej beatnickej generácie, neskôr zasa legendárneho hnutia hippies. Umelcov, spisovateľov a muzikantov skrátka vždy priťahovalo ako magnet. Na Fishermans Wharf ochutnajte lokálnu delikatesu, clam chowder – hustú mušľovú polievku v bochníku chleba. Je skutočne vynikajúca.

San Francisco je od roku 2019 lídrom v znižovaní emisií skleníkových plynov. MHD tu denne prepraví až 700 000 cestujúcich a vyrobí menej ako 1 % celomestských emisií. MHD majú svoje vlastné pruhy a majú 68 km cyklotrás. Do roku 2030 by najmenej 80 % všetkých výletov do SF malo predstavovať nízkouhlíkové výlety – cesty tranzitom, chôdzou alebo bicyklom. Výlet do San Francisca tak bude čoraz viac ekoturistický.

4 fotografie

Úžasné San Francisco

Zájazd prechádza jedným z najkrajších národných parkov v USA – NP Yosemite. Klenot pohoria Sierra Nevada a najväčší žulový masív na svete. Dva najznámejšie útesy, dominanty parku El Capitan a Half Dome. Výhodou Yosemitov je, že majú aj impozantné sekvoje - najvyššie stromy USA.

Túto cestu zakončujeme v Las Vegas. Je to gýč? Je. Ale aj tak ho milujeme a nedáme na neho dopustiť. Mesto večnej zábavy a hriechu. To je Las Vegas. Nespútaná zábava v hociktorý čas počas dňa. Obedné pool párty v luxusnom hoteli The Venetian, v ktorom vás v prípade záujmu v BUBO ubytujeme. Tu sa dejú tie najlepšie párty pod holým nebom s tými najznámejšími svetovými DJ-mi.

Na svoje si tu prídu aj športoví fanúšikovia. Do Las Vegas sa vrátili po vyše 40 rokoch preteky formuly 1 a už tradične tu nechýbajú jedinečné šou, či už sú to zápasy UFC alebo NHL, kde sú Golden Knights aktuálne držiteľom Stanleyho pohára.

Vegas stále láka niečím veľkolepým, najnovšie je to hala Sphere, kde vás hneď vo dverách privíta Aura, humanoidný robot, s ktorým môžete komunikovať. A to je len začiatok. Vo vnútri zažijete spojenie kultúry, technológie, umenia a vedy na jednom mieste. Vašu myseľ opantá najväčšia obrazovka s najvyšším rozlíšením na svete v spojení so 167 000 reproduktormi, ktoré vás vtiahnu priamo do deja filmu. Niečo také ste ešte nevideli!

Prechádzka po večernom Stripe je povinná, rovnako ako aj zhliadnutie fontán pred kasínom Bellagio. Ak sa chcete pozrieť, kde to všetko začalo, vyberte sa do starého Las Vegas - na Fremont Street. Tu vytvorili konkurenciu Stripu, Fremont Street Experience. Celú ulicu môžete vidieť aj z polohy „na Supermana“ zo ziplinu, ktorý sa tiahne naprieč celou Freemont Street. Las Vegas je skutočne mesto, kde sa nikdy nebudete nudiť.

7 fotografií

Viva Las Vegas

Z Las Vegas si pôjdeme pozrieť prírodný fenomén Grand Canyon - najhlbší kanón na svete. Prejsť sa môžete po fantastickom presklenom moste Skywalk. Nebojte sa a skúste si na to trúfnuť, aj keď sa bojíte výšok. Určite vyskúšajte aj let helikoptérou, po konci ktorého sa budete plaviť na dne kaňonu po rieke Colorado. Spísali sme pre vás aj blog Najlepšie zážitky zo Severnej Ameriky, kde sa tento zážitok prepracoval na top pozíciu.

Pre tých, ktorí zbožňujú prírodu, odporúčame našu predĺženú 15-dňovú verziu, zájazd USA - západ, ktorý pokračuje z Las Vegas ešte hlbšie do vnútrozemia USA. Táto časť bude viac o prírode. Navštívime ďalšie prekrásne národné parky Zion a Bryce Canyon, kde sa príroda vyzabávala a pripravila bludisko z pieskovca. Ale aj Monument Valley indiánskeho kmeňa Navajo, ktoré preslávil film Forrest Gump.

V tejto oblasti sa nachádza niekoľko prírodných skvostov - Horseshoe Bend je najfotografovanejší ohyb rieky Colorado. Zážitkom je aj prechádzka fotogenickým Antelope Canyonom, kde voda vytvorila neuveriteľné scenérie do červeného pieskovca. Bude to jeden z najkrajších kaňonov, aké ste videli.

Prechádzať budeme ďalej legendárnou cestou Route 66, ktorá spájala severovýchodnú časť USA so západom. Jeden z najlepšie zachovaných skamenených lesov na svete. Uvidíme mesto Sedona, ktoré niekoľkokrát vyhralo prvú priečku ako najkrajšie mesto USA. A túto fantastickú cestu zakončíme vo vyhriatom arizonskom meste Phoenix.

4 fotografie

Ďalšie národné parky USA

Kombinácia s oddychom

Mnohí klienti nám hovoria, že po výlete, akým je USA - západ, potrebujú ďalšiu dovolenku. Preto sme už dávno zaradili do ponuky ďalšie rôzne kombinácie, kde po aktívnej poznávačke môžete ísť oddychovať k moru. V USA to kombinujeme s oddychom v Karibiku, kde majú v karibskej časti často už v cene zájazdu aj služby all inclusive. Obľúbené sú kombinácie zájazdov Západné pobrežie USA a relax na Dominikánskej republike ale aj oddych na JamajkeKostarike alebo v mexickom Cancúne.

4 fotografie

Oddych po poznávačke západu USA

Putovanie po Havajských ostrovoch #

Ďalšou populárnou destináciou v USA je Havaj. Súčasťou Spojených štátov sa stal ako posledný 50. štát a zapadol tak do veľkej skladačky.

V BUBO sem realizujeme a odporúčame dve krásne kombinácie - poznávačku Havajských ostrovov pod názvom Aloha Havaj, alebo predĺženú verziu o 4 dni, kde uvidíte navyše aj krásne mesta Kalifornie - zájazd Kalifornia, Aloha Havaj. Ide taktiež o zájazd, ktorý je garantovaný v malých skupinkách a aj tu naši BUBO sprievodcovia šoférujú autá. Sme tak opäť veľmi flexibilní.

Na Havaji začíname na najväčšom ostrove Big Island, kde sa nachádza najvyššia sopka ostrovov - Mauna Kea, na ktorej vrch vo výške 4 200 metrov sa viete dostať od hladiny mora za zhruba 3 hodiny cesty autom. Vždy som fascinovaný, že Američania tam dokázali až takmer po samotný vrch natiahnuť asfaltovú peknú cestu.

Pozor, bez pohonu na všetky štyri kolesá a bez toho, aby ste mali plnú nádrž, sa hore nedostanete, myslite na to! Big Island ponúka okrem dvoch najvyšších sopiek Havaja prekrásne prírodné scenérie, vodopády či najlepšiu kávu Kona, ktorá sa pestuje iba na tomto ostrove. Tu navštevujeme najstaršiu kaviareň na ostrove.

4 fotografie

Havajský ostrov Big Island

Ďalším ostrovom je Oahu, ktorý je turisticky najznámejší a zároveň aj najvyspelejší. Pozrieme si vojenský prístav Pearl Harbour - miesto, ktoré zbombardovali Japonci počas druhej svetovej vojny. Bývať budeme neďaleko známej Waikiki Beach v srdci centra hlavného mesta Honolulu.

Na pláži Waikiki určite ochutnajte pri západe slnka havajskú zmrzlinu shaved ice. Ďalšie ráno absolvujeme túru na vyhasnutý kráter Diamond head, z ktorého vrchu sa budeme môcť kochať najkrajším výhľadom na celé Honolulu s plážou Waikiki.

3 fotografie

Ostrov Oahu

V našich doplnkových službách si namiesto oddychu na Waikiki pláži viete ďalej vybrať výlety na ostrovy Maui a Kauai. Na ostrove Kauai máte v cene 50-minútový let helikoptérou ponad najkrajší prírodný úkaz Napali.

Ide o krásne zvrásnené pohoria pozdĺž oceánu v kombinácii s panenskými plážami, nedotknutou prírodou a "havajským Grand Canyonom" Waymea. Garantujeme vám, že vaše oči nevideli nič krajšie. Aj preto sa na tomto ostrove natáčali desiatky filmov ako Avatar, Jurský park, Piráti z Karibiku, Rýchlo a zbesilo a iné.

3 fotografie

Ostrov Kauai

Na ostrove Maui si zase prejdeme autom najznámejšiu kľukatú cestu Road to Hana, pri ktorej platí, že cesta je cieľ. Na mnohých miestach sa budete cítiť, ako keby ste sa prechádzali po tej najkrajšej botanickej záhrade. Cestu budú lemovať krásne mohutné dúhové eukalypty, ktorých kôra má skutočne všetky farby dúhy.

3 fotografie

Ostrov Maui

Nespútaná Aljaška, ktorú musíte objaviť #

Najväčším americkým štátom je Aljaška. Aj v tejto časti USA máme termíny počas najvyššej letnej sezóny. Aljašku máme v krásnej kombinácii s kanadským Yukonom, ale aj v exotickej kombinácii s Havajom. Opäť zájazd vhodný pre tých, ktorí milujú prírodu a zvieratá. A opäť malé skupiny do 11 klientov.

Váš BUBO sprievodca bude zároveň aj vaším šoférom, a preto budete flexibilnejší. Začíname v najväčšom meste Aljašky - Anchorage. Pozor, nie je to hlavné mesto, hlavným mestom je Juneau, do ktorého sa viete dostať buď iba letecký alebo loďou. Nevedie sem žiadna asfaltová cesta.

Južne od mesta Anchorage sa budeme plaviť loďou v národnom parku Kenai k starobylým ľadovcom. Hľadať tu budeme vo voľnej prírode vráskavce dlhoplutvé, ktoré radi vyskakujú z vody, kosatky dravé, vydry morské, sviňuchy bieloplutvé, na skalách často vidíme tulene a uškatce stellerove.

Uprostred Aljašky sa budeme kochať výhľadmi na zasneženú dominantu Aljašky horu Denali – najvyššiu horu Severnej Ameriky. Vo vnútri NP Denali budeme zase hľadať z okna autobusu na otvorených planinách medvede. V meste Fairbanks sa budeme plaviť lopatkovým parníkom ako za starých čias. Odtiaľto pokračujeme do drsnej aljašskej prírody v okolí mesta Tok.

Do kanadského mesta Dawson City v Yukone musíme prejsť kompou cez rieku Yukon. Nachádzame sa v centre zlatokopov, kde pôjdeme aj my ryžovať zlato, ako to kedysi robili zlatokopi. Obujeme si gumáky, zoberieme sitko, tanier a ideme proti prúdu potoka. Gurmánsky zážitok viete uloviť v bare, kde si môžete dať pohárik pálenky s vylúhovaným palcom dávneho zlatokopa.

Pozor, ten palec nemôžete prehltnúť, inak vám hrozí obrovská pokuta. Našu cestu zakončíme v hlavnom meste Yukonu s názvom Whitehorse. Ak máte chuť na iný typ zážitku, sadnite na kanoe a splavte časť rieky Yukon a pozrite sa na divočinu z iného uhlu pohľadu. Následne si môžete oddýchnuť v prírodných prameňoch kúpeľov Takhini.

4 fotografie

Divoká Aljaška

Vedeli ste, že...?

BUBO je kontinuálne najväčším predajcom zájazdov do USA? Od roku 2010 držíme diplom z americkej ambasády, ktorá to potvrdzuje.

Cesta západom Kanady #

Podobný raz má aj zájazd Kanada – západ. Príroda rozlohou druhej najväčšej krajiny sveta patrí k tým najkrajším vôbec. My Kanadu odporúčame rozdeliť na minimálne dve návštevy - na západnú pre milovníkov prírody a východnú, naopak, pre milovníkov miest. Začíname vo Vancouveri, najkrajšom meste celej Kanady.

Ak máte radi zimné športy, určite ste už počuli o meste Whistler, ktoré po ceste navštívime aj my. O kanadských jazerách Lake Louise, Maligne Lake a ich kráse hádam počul každý z nás. Ak nie, určite si ich pozrite aspoň na obrázku. Na tomto zájazde budeme vidieť množstvo jazier a vodopádov a verte, každý bude úplne iný. Ak ste fajnšmeker, tak v Kanade určite ochutnajte steak z bizóna.

Prespíme v národných parkoch Jasper a Banff – sú to najpopulárnejšie parky hôr, jazier a divej zveri. Tu budeme mať najvyššiu šancu uvidieť vlky, losy a medvede vo voľnej prírode. Ďalej už budeme opúšťať Skalnaté hory a vydávame sa do oblasti prérií v okolí mesta Drumheller až do hlavného mesta kovbojov - mesta Calgary, kde zájazd ukončíme.

3 fotografie

Klenoty západu Kanady

Po veľkomestách východu #

Východ Kanady odporúčame viac pre milovníkov miest. Máme tu taktiež niekoľko zaujímavých kombinácií Kanada – veľký okruh alebo zájazd z Quebecu do Miami, teda kombináciu východu Kanady a východu USA.

Najpopulárnejším zájazdom tohto druhu je Toronto, Niagara, New York a Washington. Perfektné namiešaný mix najkrajších miest na východe Kanady a USA spolu s krásnymi Niagarskými vodopádmi. Najväčšia metropola Kanady Toronto s najvyššou vežou na západnej pologuli CN Tower až po nikdy spiace mesto New York, ktorý dokonale poznáme.

Pohľad na Empire State Building.

Pohľad na Empire State Building.

Kedysi sme bývali v štvrti Queens, dnes ale všetky naše skupiny spávajú v srdci Manhattanu a v ponuke máme aj tie najluxusnejšie hotely, ako je napríklad The Plaza, kde sa nakrúcal film Sám doma. Ukážeme vám ale aj lacné triky (čítajte tipy na New York zadarmo). V NYC sa viete zadarmo dostať napríklad na Staten Island kompou, a to úplne zadarmo. Plaviť sa tak budete okolo Sochy slobody. Poradíme vám, ktoré múzea sú v ktorý deň zdarma.

Do New Yorku sa treba vrátiť viackrát, ideálne v každom ročnom období, lebo zakaždým je iný. Určite v NYC nevynechajte jednu z mnohých vyhliadok - Empire State Building, Top of The Rock alebo One WTC. Prípadne si nechajte poradiť a choďte radšej na neokukané vyhliadky Summit One Vanderbilt, prípadne The Edge. Tu, ak nemáte strach z výšok, ulovíte zážitok na City Climb. Odvážlivci sú tu zaistení v horolezeckom výstroji, v ktorom môžete vyjsť na takmer úplný vrchol budovy. Z vrchu mrakodrapu sa v tomto výstroji môžete nakloniť nad celý New York.

Navyše, hneď vedľa mrakodrapu Edge sa nachádza ďalší architektonický skvost NYC - stavba Vessel. New York je aj ideálnym miestom na sledovanie zápasov NBA a NHL, pretože sa tu nachádza hneď niekoľko tímov a je tak väčšia pravdepodobnosť, že niekto bude hrať doma.

Na záver pokojný Washington s tými najdôležitejšími budovami Spojených štátov, kde nájdete viac ako 20 michelinských reštaurácií svetových kuchýň. Odporúčame vám sledovať aj hodnotu USD, lebo USA je dlhodobo krajina, kam ľudia milujú chodiť na lacný shopping. Na východe USA máme niekoľko kombinácií a každý si môže vybrať tu svoju, podľa toho, ktoré mestá chce v tejto časti USA vidieť vrátane Miami.

Ak by vám bolo málo tepla na Miami, spojte si východ USA s jedným z karibských ostrovov. Vychutnajte si all inclusive služby v cene zájazdu na Arube, Jamajke, Dominikánskej republike, v Cancúne, alebo ak hľadáte väčší luxus, odporúčame Bahamy alebo Turks and Caicos, odkiaľ sa vrátite domov skvelo oddýchnutí.

7 fotografií

Miami a okolie

Vedeli ste, že...? Vlastné BUBO autá #

V BUBO sme založili v USA vlastnú firmu, aby sme mohli našu flotilu áut každý rok rozširovať a zlepšovať. Máme nové 12-miestne Ford Transity a plánujeme kúpiť ďalšie, aby sme mali možnosť ukázať USA ešte väčšiemu množstvu Slovákov a Čechov. Výhodou týchto áut je, že každý klient má svoje vlastné plnohodnotné miesto, vďaka čomu budete mať lepší komfort počas presunov.

Kedysi sme robili zájazdy na lacnejších 12-miestnych Chevroletoch, kde ste mali v každej jednej rade jedno veľké spojené trojsedadlo, čo ale išlo na úkor komfortu našich klientov. To je už minulosť a dnes máme najnovšie moderné Ford Transity.

Obrovskou výhodou našich zájazdov na západe USA počas celého roka sú garantované malé skupiny do 11 klientov. Tie autá, žiaľ, viac nenafúkneme, preto je dôležité si vybrať váš obľúbený termín zájazdu čím skôr. Aktuálne máme flotilu rozšírenú na tri vlastné BUBO autá a vieme tak pustiť až tri samostatne idúce zájazdy na troch rôznych autách. Flotilu rozširujeme ďalej.

Vďaka vlastným BUBO autám sme aj veľmi flexibilní. Zastaviť sa môžeme na miestach, ktoré sa nám páčia a nie sme ohraničení ani časovo. To je obrovská pridaná hodnota týchto zájazdov v malých skupinách.

Všetci naši sprievodcovia, ktorí USA sprevádzajú, sú aj veľmi skúsení šoféri. Každý z nich má odšoferované desiatky tisíc kilometrov každý rok. Každý jeden z nich za jednu sezónu odšoferuje toľko, že by obišiel autom celú zemeguľu po rovníku. Dĺžka rovníka je 40 000 km. Dĺžka jedného zájazdu USA - západ je zhruba okolo 5 000 km a pokiaľ jeden sprievodca prejde 8 zájazdov za rok, dosiahne túto métu.

Sprievodcovia často krát poznajú každý výtlk na ceste, ktorých je inak na amerických cestách minimum. Budete prekvapení z tej vysokej kvality ciest - sú obrovské, široké a rovné a budete sa cítiť ako v typických roadtripových filmoch. Z týchto filmov môžete poznať aj klasické dvojposchodové motely, v ktorých tiež v niektorých odľahlých častiach USA bývame - napríklad v meste Flagstaff.

Sú to totálne americké klasiky, v ktorých si chcete vyskúšať bývanie. Už teraz mám chuť na ich tradičné raňajky, pomarančový džús s waflou, ktorú si pripravíte sami. Nalejete si pripravené cestíčko do waflovača, preklopíte ho, počkáte zopár minút a wafla je hotová. Polejete si ju javorovým sirupom a raňajky máte pripravené.

Zabehajte si ako Forrest Gump!

Zabehajte si ako Forrest Gump!

USA sa stali celoročnou destináciou #

V BUBO máme až 28 termínov pri zájazde Kalifornia, Západ USA a Las Vegas počas celého roka. Na východe USA zájazd Toronto, Niagara, New York a Washington to je až 22 termínov, rovnako počas celého roka. Preto je len na vás si vybrať, ktorý termín vám viac vyhovuje.

Kanadu a Aljašku robíme počas ich najvyššej letnej sezóny každých 14 dní. Na Havaji sme pridali nové termíny, celkovo ich je až 30, pretože je tam teplo po celý rok, a tak je ideálne sem letieť sa ohriať aj počas našich zimných mesiacov.

S BUBO chodia do USA aj ľudia, ktorí vedia rozprávať perfektne po anglicky, v Amerike majú založené firmy a aj tak si vždy chvália našu prehliadku New Yorku s našimi sprievodcami školenými v BUBO cestovateľskej akadémii a hovoria, že to bol obrovský zážitok. Dokonca aj otec Ľuboša Fellnera, ktorý prednášal na rôznych vysokých školách po USA a napísal niekoľko kníh, bol s nami na zájazde USA - západ a sám uznal, že je dotiahnutý do posledného detailu a bol úplne nadšený.

V službách je najlepšie sa zveriť do rúk profesionálov, to stále platí. Sme ľudia z praxe, vieme, čo robíme a, hlavne, prečo to tak robíme. V BUBO máme navyše najlepší pomer medzi cenou a vysokou úrovňou služieb. Preto neváhajte a vyberte sa do USA s nami!

Martin Šimko

Martin Šimko

Martin Šimko

Popri sprevádzaní je Martin zároveň destinačný manažér na oblasť Severnej Ameriky (USA, Karibik, Kanadu), Papuu Novú Guineu, Mikronéziu a Veľkú Britániu, kde zároveň strávil časť svojho života. Ako BUBO sprievodca s našimi klientmi loví zážitky po celom svete – na vrcholoch sopiek v Indonézii, pri obradoch spaľovania mŕtvych v Indii, pod osemtisícovkami v Nepále, aj pri prechádzkach popod Islandské vodopády. Domorodým kmeňom Himba v Namíbii vždy prinesú zásoby jedla, s masajmi v Keni pijú krv z kráv, v Zimbabwe sa prechádzajú s levmi a na safari v Tanzánii a Botswane striehnu na veľkú päťku. Jeho druhým domovom je Japonsko a Južná Kórea, ktoré prešiel z východu na západ už vyše 20 krát. Sám ďalej prešiel 15 štátov USA, kde takmer rok žil, Nový Zéland, Oceániu, Karibik, Arabské Emiráty a juhovýchodnú Áziu. Martin je vyštudovaný hygienik, ktorý strávil rok štúdiom v Austrálii. Jeho koníčkami sú fotografovanie, filmovanie, tvorba cestovateľských videí a adrenalínové športy, miluje rôznorodosť planéty. Klienti BUBO si na Martinovi vážia jeho obetavosť a pozitívnu náladu za každej situácie. Vidia, že cestovaním si plní svoje sny a sprevádzanie ho napĺňa. Ako správny sprievodca po Afrike miluje steak z impaly s Umngqusho ako prílohou.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Južná Kórea, Japonsko

Zo zájazdu:

Martin Šimko

Posledná úprava článku | Prečítané: 132

Mohlo by Vás zaujímať

Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ Prémiový blog

Prémiový blog Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ

Prvý na južnom póle a zrejme aj prvý na tom severnom. Keďže som sa bezmála narodil ako Nór, mám k Amundsenovi úzky vzťah a tento blog píšem od…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Amerika  

Kanada

27.09. → 15.10.

náročnosť

19 dní

Trvanie

4463 5950€
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Guam, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

17 dní

Trvanie

8417
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

9 dní

Trvanie

3609 4246€
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8332

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.