Najromantickejšie miesta sveta

Najromantickejšie miesta sveta

Hovorí sa, že je jedno, kde ste, dôležité je, s kým tam ste. Ak ste zamilovaní, je vám dobre aj na skládke odpadu. No existujú predsa len miesta, kde sa váš vzťah prehĺbi, pri starších pároch sa láska opäť zapáli či dokonca vzbĺkne. Miesta, kde sa oplatí milovanú požiadať o ruku, a ideálne miesta na svadobnú cestu či aspoň ako darček na Valentína. Tu je 10 najromantickejších miest pre milencov!

V BUBO milujeme lásku! 

Dokonca jedna z našich najúspešnejších marketingových akcií sa volala: Och, to chce dvoch – bolo to ešte v minulom storočí a už vtedy akcia znela „Och, to chce dvoch a nezáleží na pohlaví“ – čo v danej dobe spôsobilo spoločenský škandál a nielen v tradičnom kresťanskom prostredí.

Ak „Och, to chce dvoch“ spôsobilo škandál a zemetrasenie, potom ďalšia akcia s názvom „Cestujte a množte sa“ spôsobila tsunami. Podtitul na vysvetlenie znel: „Odleťte dvaja, vráťte sa traja a zájazd vám preplatíme.“

Počas celého zájazdu sme garantovali manželskú posteľ, raňajky do postele a súčasťou balíčka bola pre inšpiráciu aj staroindická obrázková kniha Kamasutra...

Samozrejme, program nabitý zážitkami, o ktorých ste doteraz mohli iba snívať. Návšteva tých najkrajších miest na našej planéte. Tento mix, typický pre BUBO, spôsobuje vždy erotické vibrovanie a po našich zájazdoch sa narodilo už mnoho bubáčat. Po svete ich behajú stovky...

Väčšina mojich sprievodcov si našla svoju lásku v šírom svete medzi ostatnými cestovateľmi. Dvaja naši sprievodcovia sa v Las Vegas vzali.

10. miesto: Santorini, Grécko #

Je v dedinke Oia na Santorini najkrajší západ slnka na svete? Američania si to myslia, a preto Santorini často figuruje v ich tabuľkách na prvom mieste ako najromantickejšie miesto sveta. Po prvý raz som tu bol v roku 1993 na jednodňovom výlete z ostrova Kréta. No teraz je Santorini krajšie. Biele pokrivené domčeky v čiernom lávovom prostredí a modré bazéniky vašej vilky...

Je pravda, že západy slnka sú tu úžasné.

Najkrajší západ Slnka? Posúďte sami

Najkrajší západ Slnka? Posúďte sami

Náš zájazd Grécko a Santorini je však lepší a nejde iba o ležanie na čiernych plážach sopečného ostrova. Začíname v Solúne, odkiaľ vyrážame po stopách Solúnskych bratov, následne Alexandra Macedónskeho, bojovníkov zo Sparty, prvých olympijských víťazov až do rodiska demokracie a následne s milovanou či milovaným odletíte na ostrov Santorini - do toho najúžasnejšieho hotela s výhľadom na kalderu. Grécko je o kultúre, a preto odporúčam toto zmysluplné spojenie.

Vedeli ste, že starí Gréci hovorili o štyroch láskach pod súborným názvom: Amor?

  1. Filia – priateľstvo
  2. Eros – erotická láska
  3. Caritas – opatrovateľská láska
  4. Agapé – nadprirodzená láska

V prvých dvoch láskach sme si ako partneri rovní. V Caritas nie. Je to, napríklad, láska medzi rodičmi a deťmi. O agapé, slávnej starogréckej láske, zvykla hovorievať Matka Tereza.

Ak je Grécko o hlbšom poznaní a pochopení, Santorini je čistá romantika. Niektorí hovoria, že práve tu na Santorini bola kedysi Atlantída.

Láska pri Taj Mahale
Foto: Ľuboš Fellner — BUBO

9. miesto: Taj Mahal, India #

Najkrajšia stavba postavená z lásky v tomto rebríčku nesmie chýbať. Taj Mahal je krásny z piatich kilometrov aj z piatich centimetrov. Postavil ho zamilovaný Šah Džahán pre svoju milovanú ženu Mumtáz a tá láska preskočí aj na vás.

Ako? Romantická večera pri sviečkach a pohár vínka fungujú, ale aj krásne veci vo vašom partnerovi vyvolajú romantické chvenie. Taj Mahal je v tomto ohľade istotou. Maximálne symetrická stavba, kde sú do bieleho mramoru vsadené metódou pietra dura drahokamy a polodrahokamy. Skutočne prekrásne.

Ubytujte sa v hoteli Oberoi, kde má každá izba na Taj Mahal výhľad, a potom sa k tejto ikonickej stavbe dovezte elektrickým autíčkom ako zamilovaní maharadžovia.

Ja osobne som bol pri Taj Mahale dvadsaťdvakrát a určite sa sem vrátim.  

Poviem vám, India vie byť veľmi luxusná a celkovo veľmi, veľmi sexi. India je však zložitá, pre menej skúseného cestovateľa doslova nočnou morou. Ak si cestu budete organizovať sami, so svojím partnerom sa iba pohádate. Ja som tu po prvý raz plakal zo zúfalstva.

Preto sa zverte do rúk profesionálom, ktorí majú cestovateľské problémy vychytané. Takto si môžete s milou či milým Taj Mahal naozaj vychutnať.

8. miesto: Constance Halaveli, Maldivy #

Maldivy nesmú v našom romantickom rebríčku chýbať, aj keď ide o tisíc ráz okukané pláže a žiadny prevratný nápad. No je to zasa istota. Pre mnohých sú Maldivy snom. Tyrkysové more ďaleko od civilizačného znečistenia, popíjate rannú kávičku a pod vaším bungalovom pláva manta.

Ráno sa zobudíte a priamo z postele stúpite na lupene červených kvetov (naozaj to takto vyzerá), vyjdete na pláž a namiesto rannej rozcvičky spoločné šnorchlovanie a potápanie. Alebo chcete žiť aktívne a vyskúšate morský kajaking?

Luxusné a romantické Maldivy zhora.

Luxusné a romantické Maldivy zhora.

Ja odporúčam spojiť si Maldivy so Srí Lankou. Srí Lanka je bezpečná, voňavá, nádherná s ohromnou históriou a my na päťdňovom okruhu uvidíme päť pamiatok UNESCO. Je to pre vás ako pár náročnejšie, je za tým troška premáhania sa, viac intelektuálnej záťaže... niekedy si musíte navzájom pomôcť...

Na poznávacej ceste sa viac spoznáte aj vy navzájom a takéto spojenie nie je také prvoplánové ako Maldivy. Zauvažujte teda aj nad variantom, že si k oddychu na pláži pridáte na začiatku aj akčnejšiu a dobrodružnejšiu časť. Uvidíte, že je to skvelý tip!

Ak chcete to najlepšie, pozrite sa na Soneva Jani a na šmykľavke sa priamo z vášho bungalovu budete chodiť kúpať do prekrásnej tyrkysovej lagúny. Mne sa páči JOALI, udržateľný rezort iba pre dospelých bez wifi. Ide o najromantickejší detox na svete. Anti-all inclusive.

Toto boli rezorty, kde noc stojí tisíce eur. No my sme o Maldivách napísali veľa blogov. Nájdete tu aj odporúčania na hotelíky za 19 eur/noc - čítajte blogy z Maldív.

7. miesto: Hakone, Japonsko #

Na Slovensku sa hovorí, že prvého mája treba ženu pobozkať pod čerešňou. Na siedmom mieste máme krajinu, kde si čerešne vážia najviac na svete. Japonsko ste možno v tomto rebríčku nečakali, ale zaručene sem patrí. Najromantickejšie miesta v Japonsku sú Hokkaido, Fudži a Hakone.  

Sakury, japonské čerešne kvitnú na Okinawe (tam vzniklo karate) už v januári a vy teda nemusíte čakať do mája, ale môžete svoju milú pobozkať už pred Valentínom. V Tokiu koncom marca, vo vyšších polohách pod horou Fuji okolo Veľkej noci a na Hokkaide viete obdivovať kvitnúce sakury až do polovice mája. Japonsko je u nás hitom a tento rok sem realizujeme mnoho termínov - viď zájazdy do Japonska. Fotografie z môjho výstupu na posvätnú horu Fudži nájdete v blogu Turistika a hory sveta na veľmi dobrom 3. mieste.

Ja som Japonsko naposledy komplexne prešiel v roku 2023 - všetky ostrovy od Hokkaida po Šikoku a aj všetky tri najromantickejšie miesta Japonska. Jedol som najlepšie sushi priamo na najväčšom rybom trhu sveta, pil najlepšiu whisky sveta (nie je škótska) Yamazaki priamo vo výrobni, jedol som najlepší steak kobe priamo v meste Kobe, no obedoval som aj s mníchmi, kúpal sa v tradičnom onsene, vyskúšal si bojové umenia a vyšiel na vrchol legendárnej Fudži. V najromantickejšom mestečku Japonska Hakone som spal v tradičnom romantickom ryokane. To všetko môžete zažiť tiež na zájazde Exkluzívne Japonsko.

Chodníky pokryté machom sa kľukatia okolo vyrezávaných javorov a cédrov. Pavilóny pre hostí sú precízne navrhnuté s posuvnými papierovými zástenami otvárajúcimi sa na pokojný výhľad na les a posvätnú horu Fudži. Ešte lepšie je, že kúpeľne majú hlboké cyprusové vane a do kúpeľa vám primiešajú sezónne bylinky. Japonsko je ako z iného sveta, krajina silných tradícií, hrdosti, krajina cti, ale aj romantickej lásky.

Zamilované Benátky
Foto: Ľuboš Fellner

6. miesto: Benátky, Taliansko #

Európskych miest je veľa od zamilovaného Paríža, cez Toskánsko, kde si po romantických prechádzkach Sienou a Florenciou viete dať vínko priamo vo viniciach speváka Stinga, no tým najromantickejším mestom pre zaľúbencov sú podľa mňa Benátky.

Vydajte po stopách benátskeho rodáka Giacoma Casanovu, rodáka z Benátok, ktorý lovil dámy v najstaršej kaviarni Európy priamo na námestí San Marco. O kaviarni píšem vo svojom blogu o tipoch a špecialitách Benátok.

Ak chcete vo svojom milovanom zažať plamienok lásky, odporúčam staré talianske triky a investovať do luxusu. Ubytujte sa na ostrove San Clemente, v Palazzio Gritti či v hoteli Danieli... Okrem gondoly si prenajmite lodičku iba pre seba a brázdite lagúnu až do Murana. Dajte si cestoviny v prvej reštaurácii Cipriani, zapite ho bellinim (prosecco s marhuľami) tak, ako to tu robil spisovateľ Ernest Hemingway. Práve tu v Cipriani tento kokteil vynašli.

Vychutnajte si fľašku Ornelaie na terase hotela Danieli, urobte si časozber zo života pod vami, ktorý sa nezmenil stovky rokov.

Ak ste cestovateľ, zastavte sa na miestach, kde žil slávny Marco Polo.

Návštevu Benátok si spojte s návštevou oblasti Prosecco v okolí Valdobbiadene a návštevou Bassamo del Grappa, kde tento destilát z hrozna vznikol. Viac v mohjom blogu Výlety z Benátok.

Drinky s proseccom

  • Aperol Spritz: Aperol, 2x toľko prosecca, minerálna voda a plátok pomaranča
  • Campari Spritz: Campari, 2x toľko prosecca, sóda, oliva
  • Bellini: rozmixované broskyne a prosecco
  • Rossini: rozmixované jahody a prosecco
  • Puccini: rozmixované mandarínky a prosecco
  • Tintoretto: šťava z granátového jablka a prosecco
  • Prosecco mojito: cukrová voda s limetkou a proseccom
  • Mimoza: pomarančový džús a prosecco pol na pol
  • Barracuda: rum, Galiano, ananásový džús, limetka, prosecco

Ťažko nájdete romantickejšie mesto, než sú Benátky, a tie sú pritom tak blízko. Niet teda nad čím uvažovať. Je to kúsok autom, alebo odleťte na letisko Marca Pola a začnite ktorýmkoľvek z deviatich romantických drinkov z prosecca.

5. miesto: Grace Bay, Turks and Caicos #

Čo takto romantická dovolenka na najkrajšej pláži sveta? Že kde to je? Je to na ostrove Providenciales v Britskom zámorskom území na Turks and Caicos. Ide o najkrajšiu pláž sveta, o ktorých som už blog napísal. Piate miesto nie je však iba o Turks and Caicos, ale celkovo o Karibiku, ktorý je pre zamilovaných určite dobrým tipom.

Mal som tú možnosť byť v každej krajine Karibiku. Iba na ostrove Antigua som pristál päťkrát a nepoznám tu síce každú z 365 pláží ostrova, ale poznám mnohé. Odporúčam súkromný ostrovček tri kilometre od Antiguy – Jumby Bay. Totálna krása.

Na susednom ostrove Svätého Martina prejdite z holandskej na francúzsku časť a vychutnajte si jedno z najexotickejších pristávaní lietadla. Na ostrove Svätej Lucie vyjdite na jeden z vrcholov (Piton) a vychutnajte si prírodne jeden z najkrajších ostrovov Karibiku. Plavte sa na svojej jachtičke či katamarane v Britských Panenských ostrovoch či na Grenadínach.

Užite si plávajúce prasiatka na Bahamách. Mám rád tajné miesta v Holandských Antilách (Aruba, Bonaire, Curacao, Saba, Eustatius) a luxus na Svätom Bartolomejovi a ostrove Anguilla. Karibik nikto nepozná lepšie než my v BUBO. Ja som obletel päť ostrovov práve na Valentína, aby som pozrel novootvorené hotely, reštaurácie a vedel dodať aktuálne informácie pre našich klientov k dovolenke v Karibiku.

Karibské ostrovy naši klienti radi spájajú s New Yorkom, Floridou či Kaliforniou - teda s východom aj západom USA. Ide o ideálne spojenie poznania a nákupov s perfektným oddychom na záver. Aj o väčšine karibských ostrovov som napísal rozsiahle blogy a natočil film, ktorý nájdete na BUBO TV na YouTube.

Karibské ostrovy

Karibské ostrovy

Karibik očami odborníkov na cestovanie: najkrajšie pláže a najlepší…

Zobraziť

Videl som tisíce pláží, no Grace Bay na Turks and Caicos je tou najkrajšou bežne dostupnou plážou sveta. Pritom tu stále bolo minimum Slovákov, a tak by ste mali mať so svojou láskou pokoj.

Karibské ostrovy sú celkovo romantická bomba a ja som v exkluzívnom blogu vybral desať najkrajších ostrovov Karibiku.

4. miesto: Marrákeš, Maroko #

Rozprávka tisíc a jednej noci je iba tri hodiny letu z Paríža. Let Austrian Airlines z viedenského Schwechatu trvá necelé štyri hodiny a lieta v top sezóne až štyrikrát do týždňa. Keď je u nás zima, v Maroku je príjemne. Ja som bol v Marrákeši aj v auguste a bolo teplo, ale stále fajn. Podľa mnohých je Marrákeš perlou celej krajiny, leží neďaleko hôr Vysokého Atlasu, saharský piesok tiež nie je ďaleko a ak by ste sa chceli nadýchnuť atmosféry Atlantického oceánu, aj ten je na dosah ruky.

Akoby mal Marrákeš všetko. Aj preto je u nás v BUBO taký obľúbený, pretože vždy, ale naozaj vždy, zas a znovu, podľahneme atmosfére tohto mesta. Jemaa el-Fna (Džema el Fna) je námestím, kde nájdete zaklínačov hadov, rozprávačov rozprávok, kúzelníkov, predavačov Aladínových lámp a reštaurácie, kde v hlinených kónických hrncoch tažín varia úžasné arabsko-berbersko-francúzske špeciality.

Z mediny Marrákeša zamierte do Musée Yves Saint Laurent, ktorý v Marrákeši dlho žil a toto mesto miloval. Áno, Marrákeš je síce chaotický orient, ale aj mesto s vycibreným vkusom. Ak teda viete, kam ísť a ja vám zopár bodov vytipujem.

Napríklad si dajte drink v Grand Café de la Poste, jednej z najkrajších reštaurácií v meste. Čo sa týka hotelov, mojím obľúbeným je romantická La Mamounia. Hotel sa nachádza v záhradách s rozlohou 20 hektárov priamo za hradbami starého mesta a zachoval si pocit paláca.

No k tradičnému ubytovaniu pridal súčasnú divadelnosť, ktorá zahŕňa tri trojizbové riady (klasické hotely) s vlastnými bazénmi plus štyri reštaurácie, päť barov a Salon de Thé. K dispozícii sú tiež nádherné kúpele s tradičným hammamom, vnútornými a vonkajšími bazénmi, procedúrami od Valmont Cosmetics a pavilón jógy.

V Marrákeši nájdete aj prvý Aman na africkom kontinente – David Beckham tu oslavoval štyridsiatku. Do pozornosti by som dal ešte dva hotely, ktoré sú ďalej od Marrákeša, no ktoré si zaslúžia pozornosť zamilovaných. Caravan by Habitas Agafay a Selman. Hotel novej luxusnej siete Habitas sa nachádza v prekrásnom prostredí dvadsaťdeväť kilometrov od centra Marrákeša.

Selman Marrakech je palácom, ktorý luxusne prerobil jedinečný talent Jacques Garcia. Spolu s typickou miestnou architektúrou dokonale odrážajú dušu okrového mesta a celkovo marockého umenia bývania. Tento hotel odporúčam hlavne pre milovníkov koní. Oba hotely sú pre tých, ktorí si chcú užiť vyslovené medové týždne a nikoho iného a nič nechcú vidieť.

Posledným hotelom, ktorý by som chcel odporučiť, je riad La Sultana Marrakech, ktorý je veľmi obľúbený hlavne u našich klientov. Tradičný palác je ukrytý v srdci Kasby a je sám o sebe marockým dobrodružstvom. So svojimi vyrezávaným terasami, záhradami a strechami s výhľadom na mesto sa nachádza v blízkosti Kráľovského paláca, paláca Bahia a Mediny zapísanej do svetového dedičstva UNESCO.

Všetko sú to luxusné moderné hotely v starých palácoch a, ako som už spomínal, budete sa tu cítiť ako v príbehoch tisíc a jednej noci. Výhoda bývania v centre je, že večer môžete skočiť do baru Adriany Sklenaříkovej. Jad Mahal Palais sa nachádza kúsok od mešity Koutoubia. Otvárajú o 22.00 h, ale druhý bar Babuška otvárajú až o polnoci.

Ráno je Marrákeš tichý, na obed sa preberá k životu, podvečer už bzučí a večer sa rozpúta ten pravý život. Mnohí moji sprievodcovia považujú Jad Mahal za najlepší bar na celom svete, a moji sprievodcovia už zopár svetových barov prešli... Pre dobrodruhov odporúčam výstup na Jabal Toubkal, najvyšší vrch Severnej Afriky v pohorí Atlas, ktoré poznáme z gréckych bájí a povestí.

3. miesto: Anse Source D´Argent, Seychely #

Extrémne romantické miestečko. Pláž Anse Source D' Argent na ostrove La Digue na Seychelských ostrovoch je najfotografovanejšia pláž sveta. Vlastne sú to desiatky maličkých pláží – a to je ten trik – kde si aj vy so svojou láskou môžete nájsť svoj súkromný kúsok raja uprostred žulových skalísk...

My túto pláž navštevujeme na našom zájazde Vanilkové ostrovy, kde prejdeme prekrásne pláže Seychel, následne lovíme zážitky na dobrodružnom Réunione a záverečný oddych si užívame na Mauríciu. Tento zájazd si mnohí u nás kupujú ako svoju svadobnú cestu. Je to maximálna romantika a vy si pokojne svoj pobyt v luxusnom hoteli na Mauríciu viete predlžiť.

3 fotografie

Ľuboš Fellner relaxuje na najkrajšej pláži Anse Source d'Argent.

Hotel Constance Le Prince je hyperluxusný, položený priamo na dvoch golfových ihriskách. Má krajšiu pláž než One and Only a ide o absolútny top. Pozor, iné časti Maurícia nemajú biele pláže a ak chcete naozaj špičkové služby, aj v jednoduchších úkonoch sa oplatí zveriť sa do rúk profesionálov. Na Vanilkové ostrovy cestujeme v malých skupinkách a ide o jeden z najromantickejších zájazdov v našej ponuke.

Tyrkysové more, žulové skaly, biely piesok, v mori plávajú korytnačky a na brehu vidíte tie najväčšie na svete.

Určite na Seychelách navštívte aspoň tri ostrovy - okrem Mahe aj Prasline, La Dique a krásnu pláž Beau Vallon, ktorá je najdlhšou plážou celých Seychel – my máme naše základné hotely situované práve tu. Pri dovolenke na Vanilkových ostrovoch odporúčam vyskúšať aj romantické lety vrtuľníkom.

2. miesto: Masai Mara, Keňa #

Nie je africké safari príliš náročné na romantickú dovolenku? Nie, nie, nie. Uznávam, že tento tip môže znieť zvláštne, ale garantujem vám u vášho milého nadšenie. Luxusné safari a africké lodge, to je crème de la crème aj pri dnešných romantických cestách.

My v BUBO sme nadšení z lodže Desert Rose pri jazere Turkana na severe Kene. No nielen my. Vo vašej posteli pred vami spala Angelina Jolie, opakovane členovia skupiny Rolling Stones, či Bruce Willis...

V Keni odporúčam aj instagramový Giraffe Manor, kde si budete dávať jazýčkovú so žirafami a Karen Blixen Camp, čo je ekologický luxusný kemp na brehu rieky Mara.

Ako super tip vám dávam Olonana Lodge, tiež v národnom parku Masai Mara, ktorý je dlhodobo topkou u našich klientov. Táto lodge má iba 15 izieb, v okolí zvieratá, veľká päťka je na dosah, osobný servis na najvyššej úrovni.

Zalietajte si pri východe slnka balónom! Pod vami sa prechádzajú divé zvieratá, máte pocit, že pristanete priamo v stáde žiráf či slonov. Po raňajkách, ktoré vám prinesú do postele, si užijete privátne safari. Nič krajšieho nie je.

Uvidíte geparda pri love, zebry biť sa, leva revať... Ak si myslite, že vás to nebude baviť, nemáte pravdu. Tá najpravejšia a najromantickejšia Afrika je práve tu a teraz.

5 fotografií

Olonana Lodge, Masai Mara

Časť peňazí ide na ochranu prírody a do miestnej školy, a tak je luxusné safari vždy ukážkou udržateľného turizmu. Možno aj toto vašu milú či milovaného poteší.

Na tento zájazd do Kene organizujeme ročne 25 termínov počas celého roka. Jedným smerom letíme z Nairobi a po hodinke pristaneme priamo v národnom parku. Lietadielkom letíme ponad priekopovú prepadlinu, ktorá sa ako najväčšia trhlina na Zemi ťahá od Mŕtveho mora až po Mozambik.

Privátne safari, silné spojenie s prírodou a zároveň maximálny luxus.

Po najlepšom safari odletíme do Malindi - sto kilometrov severne od Mombasy, alebo hodinovým letom z Nairobi na Zanzibar. Ide o super spojenie safari a krásnych pláží teplého Indického oceánu. Určite pôjde o jednu z vašich najromantickejších dovoleniek.

1. miesto: Bora Bora, Francúzska Polynézia #

Na prvom mieste je destinácia, ktorá sa zo všetkých spomínaných romantických miest nachádza najďalej. Predstavte si najkrajšie pláže, modrú lagúnu, ale nad ňou sýtozelené hory, ktoré na Maldivách chýbajú, a k tomu najlepšiu kuchyňu – francúzsku. Sme vo Francúzskej Polynézii, severne od Tahiti na ostrove Bora Bora. To najkrajšie, čo som vo Francúzskej Polynézii našiel.

Dajte si tú námahu a odleťte z hlavného ostrova Tahiti ešte o 280 kilometrov ďalej na severozápad. Oplatí sa! Zaborte nohy do jemného bieleho piesku tunajších pláží a uveríte, že ste v raji... Nie náhodou sem radi chodia novomanželia tráviť do typických plávajúcich viliek svoje medové týždne.

Toto chcete zažiť - Bora Bora
Foto: Martin Šimko — BUBO

Alebo ešte jeden tip. Chcete spolu s milovaným utiecť od všetkého? Nikto vás nenájde v The Brando, v super exkluzívnom úkryte na súkromnom ostrove 50 km severne od Tahiti. Ostrov je prístupný iba šesťmiestnym lietadlom. Herec Marlon Brando kúpil atol Tetiaroa už v roku 1967 a následne sa pustil do vytvorenia tohto udržateľného ​​utopického raja, kde samotná príroda poskytuje výzdobu aj zábavu.

Inteligentné obydlia so slamenou strechou zastrčené medzi kokosovými palmami majú každé svoj vlastný exkluzívny pás piesku, nekonečný bazén a vonkajšiu vaňu. Nedotknutá lagúna a oslnivo biela pláž sú iba vaše. All inclusive cena zahŕňa denné kúpeľné procedúry, kvalitné francúzske šampanské, výlety a ešte mnoho iného. Michelinské hody realizuje francúzsky šéfkuchár Guy Martin. Intimita je zaručená.

Všetko som podrobnejšie spísal v blogoch:

  • Francúzska Polynézia - informácie a delenie francúzskeho zámorského územia, ktoré má päť častí
  • Tahiti - ostrov, ktorý si ľudia mýlia s Francúzskou Polynéziou a často ho obchádzajú, čo je chyba
  • Markézy - najvzdialenejšie ostrovy sveta podľa Wikipedie s najpotetovanejšími ľuďmi
  • Hotely na Bora Bora - ako si vybrať ten správny hotel? Tipy včítane 15-minútového exkluzívneho filmu

Pre skutočne zamilovaných radi pripravíme extrémne exkluzívnu kombináciu Havaj – Tahiti Ľuboš Fellner

Priamy let z Honolulu na Pappete lieta každú sobotu. Celá Polynézia je však krásna a ja poznám dokonalé pláže na Cookových ostrovoch na ostrove Aitutaki. Mám rád Samou, Tongu, ale najkrajšie pláže Polynézie doteraz som našiel na Tuvalu.

Tu však neexistuje ani jediný poriadny hotel, preto by som pre tradičnú zamilovanú dovolenku predsa len ostal na Bora Bora. Kŕmili ste už raju a hladkali žraloka? Nie, nemusíte sa báť, skúsili to stovky našich klientov. Bora Bora dokáže zažať plamienok, ba dokonca vatru aj v starších vzťahoch, kde sa zdalo, že plameň už dohorel. Investujte do svojho vzťahu, veď je známe, že srdce zamilované do krásy nikdy nestarne.

BONUS: Tipy, kde požiadať svoju milú o ruku #

Existuje milión spôsobov, ako požiadať o ruku svoju životnú lásku, od klasických lupeňov ruží, ktoré hlásajú „vezmeš si ma?“ či položenie tej otázky v teplovzdušnom balóne nad pyramídami v Teotihuacane.

Nájsť ten najlepší spôsob, ktorý vyhovuje vám a vášmu partnerovi, môže vyžadovať trochu hľadania.

Každý pár – a každý vzťah – je iný, takže to, čo funguje pre vás, nemusí fungovať pre iných. Niekomu sa môže páčiť oslovenie počas polčasu hokejového zápasu v Madison Square Garden, iná sa môže pri tej predstave striasť od hnusu.

Zažil som pýtanie o ruku na palube lietadla, keď sme prelietali cez rovník. No až slzy mi vbehli do očí, keď som zažil žiadosť o ruku na vrchole kopca. Budúci ženích to mal premyslené. Objednal pre svoju frajerku zájazd, spoločne trénovali, potom prečkali v stane výškovú chorobu, pomáhali si, bolo to ťažké. O polnoci vstali a vyrazili na vrchol, slniečko vyšlo a keď vyčerpaní, ale extrémne šťastní stáli na vrchole, pokľakol a popýtal milú o ruku. Neuveriteľný pocit, na ktorý obaja nikdy nezabudnú!

Pamätajte, tieto myšlienky sú len východiskovým bodom. Je len na vás, ako si ich prispôsobíte. V Afrike sa hovorí: tam, kde je láska, nie je tma.

Láska mení nemožné na možné. Zamilovaný život a šťastné cesty prajem. 

Ešte raz úžasná Bora Bora

Ešte raz úžasná Bora Bora

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Zakladateľ a srdce cestovnej kancelárie, zodpovedný za kvalitu zájazdov a nové programy, vynikajúci sprievodca s nadhľadom na všetkých kontinentoch-kamkoľvek na mape ukážete. Prešiel všetky krajiny sveta ako prvý Slovák. Do mnohých sa vracia opakovane. V Indii bol 45x, ale aj Pobrežie Slonoviny či Burkina Faso prešiel krížom štyrikrát.

Už 30 rokov pripravuje prvoexpedície. V roku 2012 zorganizoval pri príležitosti 100. výročia dobytia južného pólu plavbu na Antarktídu. O rok dobyl severný pól. Veľakrát precestoval Oceániu-Polynézia, Melanézia a Mikronézia. Od roku 2000 sa venuje Afrike a na Slovensku ani v Čechách nenájdete nikoho, kto by Afriku poznal lepšie. 

Ako vyštudovaný lekár s atestáciou sa venuje cestovateľskej medicíne a zrealizoval cesty s názvom Ebola tour (Západná Afrika 2015) a Zika tour (Brazília 2016). Má na starosti bezpečnosť našich klientov a zdravotné poradenstvo. Pre svojich sprievodcov je k dispozícii 24 hodín denne, aby poradil v prípade problémov.  Ľuboš vždy vybaví nevybaviteľné, interne ho prezývame BOSS.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Posledný raj (expedícia)

Zo zájazdu:

Ľuboš Fellner

Posledná úprava článku | Prečítané: 3404

Mohlo by Vás zaujímať

Najromantickejšie miesta sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najromantickejšie miesta sveta

Hovorí sa, že je jedno, kde ste, dôležité je, s kým tam ste. Ak ste zamilovaní, je vám dobre aj na skládke odpadu. No existujú predsa len miesta,…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Francúzska Polynézia – návraty do raja Prémiový blog

Prémiový blog Francúzska Polynézia – návraty do raja

Mnohí tento raj poznáme ako Tahiti, posledný raj na našej Zemi. Ide o miesto, ktoré sme ako ľudia osídlili ako posledné, a preto sme tento raj ešte…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Tahiti - tipy a triky Tahiti

Tahiti Tahiti - tipy a triky

Všetky cesty vedú do Ríma a rovnako tak všetky cesty do Francúzskej Polynézie vedú na Tahiti. Mnohí si Tahiti s Francúzskou Polynéziou pletú, či to…

Ľuboš Fellner 30 min. čítania
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
So Štefánikom okolo sveta Prémiový blog

Prémiový blog So Štefánikom okolo sveta

Štefánik sa bežne vníma najmä ako generál - zakladateľ česko-slovenského štátu. Je nám potešením prezentovať vám ho ako CESTOVATEĽA a pozývame…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Tichý oceán – neznáma krása na opačnej strane zeme Prémiový blog

Prémiový blog Tichý oceán – neznáma krása na opačnej strane zeme

Písal sa 31. január 1968, kedy tichooceánske Nauru získalo nezávislosť od Británie, teda pred 55 rokmi. Talofa lava, Kia ora, Fakalofa lahi atu,…

Ľuboš Fellner 55 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Veľkonočný ostrov, Francúzska Polynézia, Tahiti, Nový Zéland, Japonsko, India, Chile, Čína


náročnosť

23 dní

Trvanie

14254
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€
K

Austrália a Oceánia  

Oceánia, Bora Bora, Francúzska Polynézia, Tahiti, Nový Zéland


náročnosť

16 dní

Trvanie

7164 8955€
K

Amerika  

Karibik, Turks a Caicos, Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

5279 6210€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.