834 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Mexiko
Mexiko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Mexiko
Majstrovstvá sveta (MS) vo futbale sú najväčšie športové podujatie na svete jedného športu. Hra všetkých hier. Futbal sa hrá od Grónska cez Afriku až do…
Guatemala je moja najobľúbenejšia stredoamerická krajina vôbec, ktorú navštevujeme. Osobne som túto krajinu prešiel krížom krážom pred niekoľkými rokmi. Guatemala ponúka…
Zájazd Ríšou Mayov sa začína v Cancúne odkliaľ cestujeme dole cez štát Quintana Roo. Naša prvá zastávka vedie k ikonickej stavbe pri meste Tulum. Následne sa presunieme…
Je mnoho známych Mayských stavieb po celom Yucatánskom polostrove. Najznámejšia Chichen Itza alebo Palenque. Všetko sú to geniálne a prekrásne stavby. Zároveň je ale…
Počas našich spoznávacich zájazdoch do Mexika cestujeme po rôznych častiach tejto krásnej krajiny. Celkovo navštívime okolo 11 Mexických štátov. Po ceste do mesta Mérida…
Mexiko je krajina, kde sa nachádza mnoho cenot, hlavne na Yucatánsko polostrove. Cenote je prírodná závrtná jama (diera v zemi) v vápencovej oblasti, ktorá sa vytvorí…
Mexiko disponuje obrovskými zásobami ropy v Mexickom zálive. Toto čierne zlato je pre Mexiko nepostrádateľné pre chod krajiny. Hoc sa nejedná o také zásoby ako má…
Puerto Escondido v štáte Oaxaca je pekné mestečko na pobreží atlantického oceánu. Osobne som toto mesto navštívil v roku 2021 a síce nie som nadšenec surfovania, ani len…
Taxco de Alarcón (štát Guerrero) je známe ako mexické „mesto striebra“. Koloniálne mesto na strmom svahu s bielymi domami, úzkymi dláždenými uličkami a množstvom dielní…
Mexiko, hoc o tom veľa ľudí nevie, je federácia. Celé znenie názvu tejto krajiny je Spojené štáty Mexické. Tým pádom sa skladá z viacero Mexických štátov, kde môžu…
Túxpan de Rodríguez Cano je mesto a prístav na severe štátu Mexiko (Veracruz), pri rieke Tuxpan neďaleko Mexického zálivu. Na prvý pohľad je toto mesto ničím zaujímavé.…
Prekrásne mesto vzdialené približne 400 km od Mexico City. Guanajuato sa nachádza v štáte s rovnakým menom, v úzkom údolí. Jeho uličky sa rôzne kľukatia do kopcov a…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
-
-
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
Island - polárna žiara
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -