34 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Škandinávia
Škandinávia - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Škandinávia
Sauna je jedným z mála slov, ktoré sa dostali z fínskeho jazyka do slovnej zásoby celého sveta. Paradoxné je, že hneď vo vedľajšom Švédsku sa na saunovanie používa slovo…
Runy - typ písma, ktorý sa mnohým z nás spája predovšetkým s vikingskými národmi. Generácie 20. storočia ich poznajú už aj ako súčasť popkultúry a inšpiráciu, z ktorej…
Taxikár starostom Islanďanov môžeme charakterizovať rôzne - otvorení, liberálni, majú radi najčiernejší humor, ale…
V nasledujúcich riadkoch sa nebudeme hrať na vševedúcu Wikipédiu, a preto nečakajte základné informácie charakteru…
Po neuveriteľných 20 rokoch diskusií a výstavby dnes otvorili nové múzeum najslávnejšieho nórskeho maliara v…
Island sa očkovaním pripravuje na blížiacu sa letnú sezónu a neďaleko hlavného mesta Reykjavíku (6 km od centra mesta) Islanďania otvorili svoju najnovšiu atrakciu s…
Cestoval som po Škandinávii dlho. Na svojich cestách som často oslovoval miestnych a využíval moje vedomosti o mapách a hľadal miesta,…
Faerské ostrovy pozostávajú z 18-tich ostrovov a pre miestnych obyvateľov miestna vláda pripravila unikátny spôsob podpory ich…
Ako uloviť unikátny gurmánsky zážitok na odľahlých Faerských ostrovoch? Máme pre vás jeden tip. Je ním unik…
Mnohí si myslia, že Nórsko láka najmä zahraničných turistov a samotní Nóri chodia dovolenkovať do zahraničia. Omyl. N…
Opúšťame Národný park Skaftafell a najvyššie hory Islandu. Cestou číslo 1 sa presúvame v tieni najväč&scaron…
Ak sa pýtate aké dobrodružstvo zažiť na Islande, tak možno práve jazda na snežných skútrom po aktívnej sopke, bude pre vá…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -