14 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Malta
Malta - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Malta
Stredomorský ostrov Malta je rajom pre všetkých milovníkov histórie. Na 246 km2 tu nájdete hlavné mesto Valletta, neolitické chrámy staré tisíce rokov a napríklad aj…
Neuveriteľne stará pamiatka sa nachádza v štáte Malta na ostrove Gozo. Lokálny sprievodca mi presvedčivo tvrdí, že ide o najstaršiu budovu sveta. V štáte Malta sa…
Jednou z najnavštevovanejších a ikonických prírodných krás Malty bol aj skalný útesový oblúk tzv. Azúrové okno. K jeho čiastočnému kolapsu došlo už viackrát v minulosti…
Okrem väčších miest pri cestovaní po Malte narazíte aj na drobné tradičné rybárske dedinky. Jednou z nich je…
Perlou ostrova Malta je jeho hlavné mesto Valletta, ktoré vás uchváti svojou krásnou historickou atmosférou. Druhé najjužnejšie hlavné mesto Európy je svojou rozlohou…
Ostrov Malta ukrýva jednu zo zaujímavých atrakcií, ktorou je dedinka Popeye (Pepka námorníka), známa tiež ako…
Slovensko a Malta vstúpili do Európskej únie v jeden deň: 1. mája 2004. Keď stále váhate, či ísť, či neísť, pozrite si niektorí z nasledujúcich filmov. Extrémne…
Modrá lagúna na ostrove Comino má skutočne takú farbu. Je to však turistická atrakcia a čakajte ohromné davy. No oplat…
Veľmi dobré sú aj nedeľné preteky koní v Marsa, južne od Valletty. Táto štvrť je už čierna a cítiť, že Malta m…
Čo bolo pre mňa fascinujúce, to boli predhistorického neolitické chrámy. Ide o jedny z najstarších chrámov na na&scaron…
Postreh 1: automobilová doprava Na Malte je veľmi veľa áut; na kvalitu si na Malte nepotrpia, a tak ide o malé autá nízkej kvality. Na…
Začítal som sa do veršov Dun Karm Psaila, poeta, ktorý sa v Żebbuġ (ale tom Maltskom) narodil. Bol taktiež kňazom. V nich Malta vyznievala inak. Veľkolepo. Čo ma…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Egypt maximálne poznanie
viac → -
To najlepšie z Číny
viac → -
USA - západ