24 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Albánsko
Albánsko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Albánsko
Albánsko plánuje dostať na mapu sveta nový moslimský mikroštát Bektaši. Išlo by o enklávu podobnú Vatikánu, ktorá by vznikla v hlavnom meste Tirana. Zriadenie takéhoto…
Srdcom dnešnej albánskej Tirany je obrovské a monumentálne námestie nesúce meno Skanderbega. Pre Albáncov je Gjergj Kastriot alias Skanderbeg národný hrdina, pretože sa…
Mešita Etham Bey v centre albánskej Tirany patrí k najkrajším mešitám celého hlavného mesta. Postavili ju ešte v 18.storočí a dnes ju pokojne môžeme zaradiť medzi…
Tirana je hlavným mestom iba od roku 1920. Dovtedy to bol Dráč. Do mesta vchádzame diaľnicou okolo bizarných budov – napríklad…
So Skanderbegom sa v Albánsku budete stretávať častejšie než u nás s Jánošíkom. Skanderbeg…
14. októbra 1988 sa absurdná pyramída otvorila ako múzeum Envera Hodžu. Naozaj mala pôvodne budova slúžiť ako mauzó…
Dal postaviť 700 000 bunkrov. Do popredia sa Enver Hodža dostal v roku 1948, kedy bola vyhlásená Albánska ľudová republika a stal…
Apolónia leží na polceste medzi prímorskými mestami Durres (Drač) a Vlora. Apollónia bola založená v roku 588 pred nl. gr…
Keď som sa stretol s Petrom Horkým v Prahe zaznamenával život českého cestovateľa storočného pána Zikmunda. Keď som sa ho sp…
Sice neskoro, ale predsa. Chcel by som pozdravit vsetkych ucastnikov, ktori sa zucasnili horskej expedicie do Albanska a zvlast Peta (sprievodcu) -Sagana, a rodinu…
Najradsej mam to jedlo v horach ked zastaneme u domacich a na peci nam upecu chlebik. Potom vytiahnu jahnacie a salaty ktore chutia najlepsie na svete. Mo pozr na…
Po mimoriadnom albanskom zazitku s vynikajucim sprievodcom Petrom Zanickym (objavil Petra Sagana) ho odporucam vsetkym prilis poriadkomiluvnym ludkom, aby prehodnotili…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -