13 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Gambia
Gambia - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Gambia
Tento víkend prebehli v Gambii voľby. V roku 2016 sa krajina zbavila prezidenta Yahya Jammeha (čítaj: Jaja Džameh). Ja som ho ešte zažil v…
Ostrov Kunta Kinteh, kedysi známy ako James Island, alebo St. Andrew’s Island, je ostrovom na rieke Gambia. Na ostrove sa nachádza opevnenie Fort…
Mesto Banjul, do roku 1973 známe ako Bathurst, je hlavným mestom Gambie, najmenšieho štátu kontinentálnej Afriky. Gambia je z…
Gambia predstavuje ideálnu krajinu aj pre turistov zaujímajúcich sa o pozorovanie vtákov. Zaznamenaných je tu vyše 550 rô…
Djembe, resp. jembe, je lanom ladený kožený bubon, na ktorý sa hrá holými rukami. Pochádza zo západnej Afriky a samotn…
Rieka Gambia je dôležitou tepnou v západnej Afrike. Má dĺžku približne 1 120 kilometrov, začína v severnej časti krajiny Guinea a pokračuje cez Senegal do Gambie, kde sa…
Gambia je svojou rozlohou najmenším štátom kontinentálnej Afriky a svojím tvarom má len niečo okolo 80 kilometrov…
Gambijské pláže sú na Slovensku relatívne málo známe, ale svet už o nich dávno vie a v prepočte na počet obyvateľov je…
Ľudia z kmeňa Mandinka sú najväčšou etnickou skupinou ľudí v Gambii. Niekedy sa označujú ako Mandingo, Malinke alebo Mande a tvoria…
Kamenné kruhy v Senegambii sú zatiaľ najväčšou skupinou megalitických komplexov zaznamenaných v ktorejkoľvek oblasti sveta ... …
V Gambii najmenšom štátiku (kontinentu) obrovskej Afriky som bol pred vyše rokom. Písal som vtedy o extravagantnom prezidentovi Yahya…
Najmenší štátik obrovského afrického kontinentu pripomína jazyk. Rozkladá sa po oboch brehoch majestátnej…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -