86 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Fínsko
Fínsko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Fínsko
Šamanistické bubny Sámovia sa v minulosti venovali rôznym šamanistickým a spirituálnym aktivitám. Noaidi (šaman) bol prostredníkom medzi viditeľným a neviditeľným svetom…
Pokiaľ ste niekedy navštívili jednu zo škandinávskych krajín, už viete, že alkohol si tu nekúpite v každom obchode. Špecializujú sa na to štátne monopoly. Po novom však…
Najšťastnejším národom na svete sú podľa Siete riešení udržateľného rozvoja (SDSN) patriacej pod OSN siedmykrát po sebe Fíni. Škandinávia celkovo dominovala rebríčku…
Keď sme do Helsínk chodievali hlboko v deväťdesiatych rokoch starou Karosou cez chudobné Estónsko a slobodné Rusko, príchod do hlavného mesta Fínska predstavoval pre nás…
Po prvýkrát som navštívil Helsinki v roku 1996 a odvtedy som ani raz nebol v hlavnom meste Fínska bez toho, aby som sa zastavil na fínske pivo či sobí guláš v krčme…
Severská príroda ktorou cestujeme počas nášho zájazdu Laponskom žije neustálymi zmenami: pribúdanie a ubúdanie…
Plavba katamaránom po jazere Inari (po fínsky Inarijärvi) je jednoduchý spôsob ako zažiť najväčšie arktické jazero divočiny v severnom Laponsku. Plavba začína z prístavu…
Sieť riešení udržateľného rozvoja (SDSN) zverejnila rebríček najšťastnejších krajín sveta. Prvenstvo ostalo rovnakej krajine ako predošlých päť rokov. Šiestykrát po sebe…
Fínsko vnímame my na Slovensku ako súčasť Škandinávie. Severania však rozlišujú medzi Škandináviou (čo sú v princípe tri krajiny - Dánsko, Švédsko a Nórsko) a severnou…
Vidieť tancovať polárne žiary naživo je sen nejedného cestovateľa. Mnohí cestujú do ďalekých arktických oblastí, aby zažili tento prírodný úkaz na vlastné oči. Vidieť…
Odpoveďou je jednoznačne budova centrálnej knižnice, ktorú miestni pomenovali Oodi. Helsinki Central Library bol dar Fínskej republiky a mesta Helsinki svojím občanom…
Suomenlinna (čo v preklade znamená fínsky hrad), pôvodne nazývaná Sveaborg, či Viapori, sa nachádza na skupine ostrovov pri…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -