91 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Fínsko
Fínsko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Fínsko
Väčšina ľudí určite pozná saunu ako aj fakt že je to pôvodom fínsky vynález. Čo si však väčšina neuvedomuje, je to, ako veľmi je sauna spojená s fínskou kultúrou a…
Senátne námestie a jeho okolie tvoria jedinečný a súdržný príklad neoklasicistickej architektúry. Námestiu dominujú štyri budovy navrhnuté Carlom Ludvigom Engelom (1778 …
Fínsko dnes považujeme ako neoddeliteľnú časť severských krajín a Škandinávie. Avšak história tejto krajiny ukazuje, že jej osud mohol byť úplne iný. Stačí jeden pohľad…
Legendárny bežec, spolu s Věrou Čáslavskou, najväčšia postava česko-slovenského športu. Do histórie atletiky sa nezmazateľne zapísal predovšetkým unikátnym vytrvaleckým…
Je pár rokov po okupácií Československa vojskami Varšavskej zmluvy z roku 1968 a Sovietsky zväz sa nedávno odvrátil od spolupráce s Čínou kvôli silným ideologickým…
Šamanistické bubny Sámovia sa v minulosti venovali rôznym šamanistickým a spirituálnym aktivitám. Noaidi (šaman) bol prostredníkom medzi viditeľným a neviditeľným svetom…
Pokiaľ ste niekedy navštívili jednu zo škandinávskych krajín, už viete, že alkohol si tu nekúpite v každom obchode. Špecializujú sa na to štátne monopoly. Po novom však…
Najšťastnejším národom na svete sú podľa Siete riešení udržateľného rozvoja (SDSN) patriacej pod OSN siedmykrát po sebe Fíni. Škandinávia celkovo dominovala rebríčku…
Keď sme do Helsínk chodievali hlboko v deväťdesiatych rokoch starou Karosou cez chudobné Estónsko a slobodné Rusko, príchod do hlavného mesta Fínska predstavoval pre nás…
Po prvýkrát som navštívil Helsinki v roku 1996 a odvtedy som ani raz nebol v hlavnom meste Fínska bez toho, aby som sa zastavil na fínske pivo či sobí guláš v krčme…
Severská príroda ktorou cestujeme počas nášho zájazdu Laponskom žije neustálymi zmenami: pribúdanie a ubúdanie…
Plavba katamaránom po jazere Inari (po fínsky Inarijärvi) je jednoduchý spôsob ako zažiť najväčšie arktické jazero divočiny v severnom Laponsku. Plavba začína z prístavu…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
To najlepšie z Číny
viac → -
-
Čína, Tibet, Nepál, India
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -