15 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Ghana
Ghana - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Ghana
Globálne ceny kakaa dosiahli nový rekord. Na newyorskej burze sa začiatkom februára predávala tona kakaa za 5 874 dolárov, najviac v histórii. BBC v tomto smere podotýka…
V Elmine pochopíte, o čo ide. V Benine realizujú množstvo zájazdov, kde sa rozpráva o strašnom otroctve, no mne sa…
Ghana bola prvou krajinou, ktorá sa oslobodila od kolonizátorov. Bolo to v marci roku 1957 a teraz je to presne 60 rokov. Stál som na námest…
Elmina je najstaršou koloniálnou budovou južne od Sahary. Tento hrad - pevnosť postavili Portugalci v 15 storočí. Potom ju prevzali Holanďania a…
Mesto Kumasi je veľkosťou porovnateľné s mestom Akkra aj keď knihy píšu inak. Má cez 2,5 milióna obyvateľov. Centru dominuje…
„V čom je rozdiel medzi Ga a Ašanti?" pýtam sa bodrého chlapíka s okrúhlou tvárou v centre hlavného mesta. Kmeň Ga…
Ghana je moderným zlatým dieťaťom Západnej Afriky. Hovorí sa o nej ako o demokratickej a ekonomicky úspešnej krajine. U n…
Hello! Pozdraví Moisse ghanského policajta. I would love to see your documents, odpovie policajt. Čo prinášate z vašej krajiny? Mier!…
Yusuf je zlatý, ale zrejme nevie čítať. Ja keď si pozriem mapu, viem lepšie, ktorým smerom ísť. Oni sú traja, no z navigá…
Sedím na raňajkách v jednom z najlepších hotelov Akkry a čakám na chlapcov Bubákov, ktorí dnes do hlavného mesta…
Keď som bol tento rok na jar v Sydney, musel som vyplniť formulár, kde som deklaroval, že som v žiadnej „ebola" krajine nebol. No toto nebol jediný…
Ghana sa označuje za najpriateľskejšiu krajinu Afriky. Je prvou krajinou, ktorá získala nezávislosť, hrá najlepší futbal…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -