61 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Etiópia
Etiópia - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Etiópia
Minister dopravy Alemu Sime ohlásil, že Etiópia s okamžitou platnosťou zavedie iba elektrické autá. Celý svet sa na prechod zo spaľovacích motorov pripravuje postupne,…
8.4.1946 vzlietol prvý pravidelný let do Káhiry cez Asmaru. Spoločnosť Ethiopian Air lines bola založená len pár mesiacov predtý…
Ethiopia, alebo u nás Etiópia je krajina, ktorá vo väčšine z nás vyvolá pocit a predstavu hladu, nedostatku a trá…
Ty si Tigrinja, si Tigrejka? Skúšam na chudučkú peknučkú letušku s krížikom na retiazke na krku, po tom, čo som vypil poh…
„Etiópia je strechou Afriky,“ chvália sa mi miestni cestou do Simienských hôr - najvyšších hôr Eti…
„Si drzý ako opica“ túto vetu som doslovne pochopil až v Afrike. Videl som, ako okradli ľudí o jedlo či celé tašky, ako…
Východoafrická priekopová prepadlina, ktorá nám raz roztrhá Afriku, je známa svojimi veľkými africkými…
Už klasický (komfortný) zájazd Etiópia je viac než len pestrým a naozaj nezabudnuteľným zážitkom. Historický a…
Magistrát hlavného mesta Etiópie, Addis Ababa začalo včera, 9.júla 2019, kontrolovať a dodržiavať zákon z minulého mesiaca,…
Že čas je len relatívny pojem? Etiópia leží relatívne blízko od rovníka. To znamená, že počet hodín tmy a svetla…
Len čo pristanete v Addis Abeba, omladnete o cca 7 rokov!! Áno je to tak!! Etiópia sa totiž riadi svojím vlastným kalendárom. Podobne…
V Konso ideme pozrieť jednu zaujímavosť. Aj keď sme už opustili Dolné Omo a kmeňový kotol ktorý tam vrie,čaká nás veľmi zauj…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -