16 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Guinea
Guinea - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Guinea
O čo dnes ide v Guinei? Vojenský puč odstránil „demokratického prezidenta“ Alpha Condé. Keď som po prvý raz prechá…
Tento cestovateľský príspevok je o charite a o hystérii s covidom. Na covid je odborník dnes každý, a t…
Už som tu ako doma. Centrum mesta je totižto položené na polostrove, a keď sa sem už dostanete, všetko je blízko a ľahko to spozná…
Prechádzame nehostinnou prírodou, bez akýchkoľvek ciest, iba koľaje v suchej červenej pieskovej zemi. Hľadáme zlaté…
V Mali existuje táto kasta hudobníkov od nepamäti. My ich voláme grioti, oni seba džalí. V textoch svojich skladieb pren…
Mal som to šťastie že som tento neznámy štát prešiel krížom – krážom. Bedekre sa o ňom nezmieňujú,…
2. najväčšia ríša sveta mala svoje hlavné mesto väčšinu času v dnešnej Guinei. Skutočne išlo…
V Guinei nájdete kastu Griotov – viac o nich píšem pri Mali rep v blogu Expedícia do Timbuktu. Vypočujete si…
Rozmýšľate nad rappermi, boxeristami, basketbalistami či hráčmi a amerického futbalu? Podnikateľ v dnešnej dobe napadne asi málo koho. A kráľ už vôbec. Každopádne…
Západná Afrika od čias otrokárov nebola nikdy významným cieľom turistov. Nevyspytateľné režimy sa postupne upokojuj…
Už som spomínal príhodu ako ma skoro v Conakry zastrelila ochranka prezidenta Alpha Conde. Náš hotel sa nachádzal vedľa…
Do mnohých krajín sveta Vás nepustia bez očkovania. Takmer vždy sa vyžaduje iba jedno a to očkovanie proti žltej zimnici. Akonáhle Vás…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -