Trochu unavení, ale nadmieru spokojní sme sa na Veľkonočný pondelok vrátili z Číny - pre milovníkov histórie. Zájazd by sa mohol volať aj Čína – pre milovníkov histórie a nových gurmánskych zážitkov, lebo to, čo sme tam ochutnali, zážitkom určite bolo. Latka bola od začiatku postavená dosť vysoko, začali sme smaženými škorpiónmi, pokračovali žabou a úhorom na pikantný spôsob, trochu to zaliali miestnym bylinkovým likérom a pikantné orgie vyvrcholili v moslimskej štvrti v Xi-ane, kde sme si dali skvelé pikantné jahňacie špízy s, ako inak, pikantnými chlebovými plackami, ktoré sme ale museli uhasiť litrami miestneho pivka. Zážitkom, aj vizuálnym, boli večerné trhy v Pekingu, kde sa dalo okoštovať všeličo, od grilovaných chrobákov cez morské plody až po psiu fašírku. Naša gurmánska odysea vyvrcholila v Pekingu naozaj štýlovo, pekingskou kačicou, ktorú sme si namáčali do hustej sladkastej omáčky a spolu s kúskami uhorky a póru balili do tenučkej ryžovej placky. Asi nemusím nikoho presviedčať, že to bolo naozaj super; trochu mám ale problém presvedčiť okolie, že super bola aj ten neborák usmažený škorpión, ale naozaj bol. Toto všetko sme mohli okúsiť hlavne vďaka skvelému Marekovi Ivanovi, ktorý nám nové chuťové (samozrejme nielen tie!) zážitky ponúkol, ale aj zorganizoval. Pozdravujem ho a CK Bubo prajem, aby mala takúto šťastnú ruku pri výbere sprievodcov aj naďalej.