47 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Katar (4)

Katar - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.

Turistické tipy a zážitky - Katar

Al Džazíra – Al Jazeera najlepšie TV správy na svete idú z Kataru

18

09:45

apr

2019

Katar Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

CNN otvorilo dvere do sveta správ. Ešte ako dieťa sa pamätám ako som hltal operáciu Púštna Búrka naživo na CNN v Iraku. V tej dobe nebolo samozrejmosťou mať TV stanicu…

Business class Qatar airways

17

12:25

apr

2019

Do hlavného mesta Qataru, Dohy sa dostanete veľmi jednoducho leteckou spoločnosťou Qatar Airways priamym letom z Viedne. 5 hodín a 10 minú…

5 vecí, ktoré musíte vidieť v Katare, tipy a triky

11

10:50

apr

2019

Mnohí klienti navštevujú Katar iba na chvíľu a strávia tu jednu či dve noci. Aj tento krátky čas však viete zaujímavo využiť. Ponúkame Vám 5 tipov kam vybehnúť a…

Tradičné plachetnice Perzského zálivu, Dhow na plavbe okolo Dohy

14

10:50

mar

2019

S lovcami zážitkov práve smerujeme do prístavu, kde na nás čaká tradičná arabská plachetnica nazývaná „dhow“. My nastupujeme na jednu z nich, aby sme si vychutnali…

Arabska tour pokracuje

24

12:47

mar

2011

Vsetkych zdravime zo slnkom zaliateho kataru. za par minut ideme na prehliadku hlavneho mesta Doha, ale musime Vam napisat. z omanu sme postupili o jedinecneho Dubaja od…

Futbal v Katare a experti z púšte

29

17:25

júl

2010

Qatar - maly exoticky statik, kde ropa opat ukazuje co sa da vsetko postavit, spravit a ze vlastne nie je ziaden problem. Ze vraj Dubaj ma najvysie budovy sveta? Videli…

Doha má krajšie mrakodrapy ako Dubaj

08

11:19

apr

2010

DOKAZALI SME TO! Ako prva BUBO skupina sme sa vyviezli na najvyssiu budovu sveta Burj Khalifa. Presnejsie na jej 124 poschodie. Podarilo sa nam ulupit poslednych 14…

V Dohe na trase do Jemenu

18

11:52

máj

2009

BUBO vymyslelo zájazdy do Jemenu. Nikto na Slovensku ani v Čechách do Jemenu nechodí iba my. Tomáš Hušek vymyslel skvelú…

Doha zdraví festival Camera Slovakia

22

18:26

jan

2008

Zdravim z Doha hned po festivale Camera Slovakia [www.cameraslovakia.sk]. Posledne som tu bol 18. oktobra a vtedy mobilna siet nefungovala. Teraz je vsetko inak a som na…

Ako chutí ťavie mlieko?

18

11:11

okt

2007

Doteraz sme poznali iba crevny katar. Dnes sme vsak pozreli katarsky emirat {male krtalovstvo, vacsie je sultanat..} od hora az dole. Katar = Doha ved 95 percent…

Neznámy Katar a  história slovenského cestovania

17

22:39

okt

2007

V roku 1950 na tomto polostrove bývalo 20tis ludi. Teraz je to viac nez 20 násobok. Hádajte prečo? Ano kvôli rope a hlavne zemnému plynu. Z nomádov z bezvýznamnej púšte…