91 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (4)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Henningsvær – ryby a futbal

02

16:14

máj

2021

Nórsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

6 metrov nad morom a približne 200 km od polárneho kruhu sa nachádza malá, ale významná dedinka Henningsvær. Patrí do s…

Pláž Refvik

02

16:14

máj

2021

Prechádzame úzkymi cestami, ktoré ledva prejde náš autobus. Odrazu sa z borovicového lesíka vynorí voľné…

Flåm – Myrdal – najmalebnejšia železnica v Škandinávii

02

16:13

máj

2021

Malá dedinka Nærøyfjord leží pri fjorde, ničím sa nelíši od ostatných. Určite? Okrem toho, že odtiaľto vyplá…

Kråkenes maják

02

12:01

máj

2021

Mám veľmi rád majáky. Majú svoje osobité čaro, nielen na fotenie, ale aj na pobyt. Jeden veľmi zaujímavý maják je…

Molde - mesto v západnom Nórsku

02

11:58

máj

2021

Fjordy každoročne prilákajú tisícky turistov z celého sveta. Moldefjord je jedným z nich. Na jeho brehu leží malé, no v…

Treska na Lofotoch

02

11:03

máj

2021

Množstvo vášnivých rybárov a cestovateľov chodí na rybačku do Škandinávie. Výnimkou nie sú ani Lofotsk…

Nórske raňajky, brunost

02

11:01

máj

2021

Na zájazde po Nórsku – Nórsko Zlatý trojuholník sa stále utvrdzujeme, že Škandinávia je jedinečná v…

Travelers caffe na Zanzibare

02

21:33

jan

2021

Zanzibar Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ako sprievodca chodím po mnohých krajinách vybraných kontinentov. Afrika je úžasným miestom a určite doporučujem navšt…

Plávanie s korytnačkami - alebo ako uloviť viac zážitkov

05

10:41

dec

2020

Zanzibar Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Na Zanzibare končíme zájazd plný zážitkov zo safari a luxusu z lodží a hotelov po našej ceste. Je to vlastne po ôsmych…

Ako sme kŕmili ženetky - nočné safari v Maasai Mara

10

10:39

nov

2020

Keňa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Afriku si človek buď zamiluje alebo znenávidí hneď na prvú návštevu. Ja som si ju zamiloval. Vždy, keď som v Maasai Mara som vo svojom…

Na návšteve u Masajov

11

08:49

máj

2020

Keňa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Afrika je úžasný kontinent; už mi chýba v týchto časoch. Preto chcem spomenúť práve jeden z najzaujímavejší…

Levice v tieni auta - jedinečný zážitok

05

11:06

máj

2020

Tanzánia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ľudia mi vravia, že som magnet na zvieratá. Keď sprevádzam BUBO na safari v Afrike, vždy vidíme veľa zvierat a veľa interakcií. To, že odfot…