396 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (16)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Stredovek Portugalsku rozhodne prial. Architektúra eviduje slohy od románskeho, gotiky, renesancie a baroka. Niekedy všetky na jednej stavbe (kostol…
Stredoveké mestečko, ničím nevýznamné až do 9. storočia, kedy zjavenie poukázalo na dlho zabudnuté pochované ostatnky sv…
Krajina Henryho Navigátora, veľmoc počas zámorských objavov, jedna z prvých vymanenych krajín spod nadvlády Španielskej…
Taj Mahal nesklamal (niektori sli aj dvakrat - aj vecer, aj rano). Precizni architekti z Perzie, nadherne kamene z Ciny, Yemenu, Strednej Azie... Agra Fort stoji…
Maharadza zostupil z kopcov Amberu a naprojektoval Jaipur. Podla astrologickej mapy vesmiru a po uliciach jeho projektu, popri ruzovych fasadach domov sme sa presli aj…
Vydali sme sa na cestu Zlateho Indickeho trojuholnika (nezamienat s tym zlatym opiovym na Thajsko Barmskych hraniciach). Po stpach lasky sme dnes najma sli v Dillijskom…
Posledne tranzity londynskymi letiskami som si vsimol, ze polievka miso celkom zne uspechy medzi zdravo sa stravujucimi Britmi. Co som aspon ja videl, sla na dracku a ja…
Prvy maj sme stravili hladanim ceresne. Pre objektivne dovody sme vsak bozky pod nou napokon z programu vynechali. (Hlavnym dovodom bolo, ze sme nenasli ceresnu a potom,…
Nepalom sme presli lodou, lietadlom, BUBO autobusom, na streche autobusu, na slonoch a na jeepoch. Ked sme sa aklimatizovali na tento region v horskom Nepale, celkom…
Den v Pokhare treba zacinat skoro, aby ste videli to co my. Najprv v pozadi Dhaulagiri, potom Annapurna South, Annapurna I, Machapuchre, Annapurna III, Annapurna IV,…
Krasne do cervena opaleni po adrenalinovom raftingu (pereje, skaly, traja cez palubu, nacvik cisla pre akvabely) sme dorazili do Pokhary. Co Nepalci nazyvaju dialnica,…
Centrum Káthmandú si vyžaduje celodennú prehliadku. Dalsi den za nami. Stravili sme ho podrobnou prehliadkou centra, drevene chramy, bocne ulicky,…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -