396 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (16)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Lisabon a Kolumbus v Portugalsku

15

00:53

jún

2009

Portugalsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Stredovek Portugalsku rozhodne prial. Architektúra eviduje slohy od románskeho, gotiky, renesancie a baroka. Niekedy všetky na jednej stavbe (kostol…

Púť do Santiago de Compostela

12

01:30

jún

2009

Španielsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Stredoveké mestečko, ničím nevýznamné až do 9. storočia, kedy zjavenie poukázalo na dlho zabudnuté pochované ostatnky sv…

Portské víno a návšteva mesta Porto

10

23:37

jún

2009

Portugalsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Krajina Henryho Navigátora, veľmoc počas zámorských objavov, jedna z prvých vymanenych krajín spod nadvlády Španielskej…

Indicke mojito

02

20:53

jún

2009

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Taj Mahal nesklamal (niektori sli aj dvakrat - aj vecer, aj rano). Precizni architekti z Perzie, nadherne kamene z Ciny, Yemenu, Strednej Azie... Agra Fort stoji…

Indický zlatý trojuholník

01

17:25

jún

2009

Maharadza zostupil z kopcov Amberu a naprojektoval Jaipur. Podla astrologickej mapy vesmiru a po uliciach jeho projektu, popri ruzovych fasadach domov sme sa presli aj…

po stopach lasky

29

20:13

máj

2009

Vydali sme sa na cestu Zlateho Indickeho trojuholnika (nezamienat s tym zlatym opiovym na Thajsko Barmskych hraniciach). Po stpach lasky sme dnes najma sli v Dillijskom…

miso

10

20:59

máj

2009

Posledne tranzity londynskymi letiskami som si vsimol, ze polievka miso celkom zne uspechy medzi zdravo sa stravujucimi Britmi. Co som aspon ja videl, sla na dracku a ja…

Indicky prelom aprila a maja

01

19:57

máj

2009

Prvy maj sme stravili hladanim ceresne. Pre objektivne dovody sme vsak bozky pod nou napokon z programu vynechali. (Hlavnym dovodom bolo, ze sme nenasli ceresnu a potom,…

Nepal za nami, India okolo

27

09:07

apr

2009

Nepalom sme presli lodou, lietadlom, BUBO autobusom, na streche autobusu, na slonoch a na jeepoch. Ked sme sa aklimatizovali na tento region v horskom Nepale, celkom…

Čo zažiť v Pokhare?

23

18:10

apr

2009

Nepál Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Den v Pokhare treba zacinat skoro, aby ste videli to co my. Najprv v pozadi Dhaulagiri, potom Annapurna South, Annapurna I, Machapuchre, Annapurna III, Annapurna IV,…

z jednej z najchudobnejsich krajin na Svete

22

19:10

apr

2009

Krasne do cervena opaleni po adrenalinovom raftingu (pereje, skaly, traja cez palubu, nacvik cisla pre akvabely) sme dorazili do Pokhary. Co Nepalci nazyvaju dialnica,…

Prehliadka Káthmandú

20

19:20

apr

2009

Centrum Káthmandú si vyžaduje celodennú prehliadku. Dalsi den za nami. Stravili sme ho podrobnou prehliadkou centra, drevene chramy, bocne ulicky,…