400 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (32)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Odkaz adrenalinovym Africanom

30

11:52

mar

2005

Botswana Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Som rad, ze ste doma aj napriek pokusu Emilovi splnit zelanie a na zaver vam pripravit zmenu letu. Aspon ste v Amsterdame nepodlahli nastraham tohto mesta :) Je mi za…

Narodny park Chobe

22

16:47

mar

2005

Botswana Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Vcera sme mali zas kopec zazitkov, ktore je najlepsie zazit na vlastnej kozi, ako si o nich citat..boli ste uz 5 metrov od leva, alebo na meter od stvormetroveho…

Z Mozambiku do Tanzánie

15

15:54

feb

2005

Tanzánia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Konečne sa hlásime aj my spod Kilimandžára. Úspešne sa nám podarilo zdolať Mozambik a Malawi. Nádherné mozambické…

Pred cestou

07

08:09

feb

2005

Juhoafrická republika Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Opat zdravim vsetkych z Juznej Afriky! Tentokrat vyrazame na cestu, ktora sa da nazvat doslova od obratnika po rovnik a naspat. Zacneme v Mozambiku, Maputo, plaze,…

Ochutnávka vína v Materskom meste

27

00:00

jan

2005

Dnes koncime nas pobyt v Kapskom meste. Prevcerom sme zvladli Stolovu horu, dnes sme zvladli Mys dobrej nadeje a vcera ochutnavku juhoafrickeho vina v najstarsej vinici…

Cape Town day 2

24

16:45

jan

2005

Mame za sebou druhy den v Kapskom meste. Cely den pofukuje prijemny vetrik, ale teraz zistujeme, ze sme to s tym slnkom prehnali. Nuz co uz. Ale aspon sme pozreli cely…

Cape Town

23

09:38

jan

2005

Som v Cape Towne, alebo spravnejsie v tzv. Mother city. Cerstvy vietor od Atlantickeho oceanu ma drzi na nohach, v mori plavu tulene, kusok dalej velryby, za chrbtom je…

Z Johannesburgu

22

10:21

jan

2005

Tak a je to tu. Zdravim vsetkych bubakov z Johannesburgu. Let so Swissom bol skvely ako vzdy aj SKY CAPTAIN. Joburg ma privital tradicnou vonou Afriky, bus je za rohom,…

UNESCO Abu Dhabi Al Ain rodisko rodu Nahjanovcov

04

22:46

okt

2004

Spojené arabské emiráty Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Najvacsia slovenska skupina v Emiratoch pokracuje vo svojom tazeni zajtra do Emiratu Fujairah. Dnes sme boli pozriet na jeepoch v oaze beduinov, ale najprv sme sa…

Ugarrit a prvá svetová abeceda

27

21:51

apr

2004

Sýria Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ak sa Vás niekto spýta otázku kde vznikla abeceda? Čo odpoviete? Drvivá väčšina nemá tušenia, no našej ceste…

Niečo k teplote v Namíbii

14

18:39

apr

2004

Namíbia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pochybujem, že Dillí si trúfne na nejakú namíbijskú dedinu kdesi v paži, absolútnej paži, že sa ti až chce plakať. Tu to nikto…

Posledný krát zo Swakopmundu

14

18:33

apr

2004

Namíbia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Asi mám fakt úpal, keď som sa sem dnes ešte raz vybral na net. Jožo chýbaš mi. To je fajn. Dnes sme mali maximum 41. Výhodou je…