SJB 2009 - co sa stalo?

SJB 2009 - co sa stalo?

Uz dva tyzdne poctivo spracuvame a posuvame okoliu nase silne a skvele zazitky zo skvelej krajiny. Napriek tomu, musim aj takto ex-post vyjadrit nieco, co neviem inak nazvat ako (miernym) sklamanim. Jozef, ktory nas sprevadzal Sumatrou, a bolo to profi sprevadzanie (100%), sa po prichode do Jakarty niekam vytratil. Uz sme nemali toho aktivneho, akcneho sprievodcu, ktory bol dovtedy jednym z nas. V Jakarte, ked sa k nam pridala Maca, sa pristup zmenil a zajazd sa stal niecim ako "otravny skolsky vylet" so "zlymi detmi, ktore stale otravuju a treba ich cepovat" a "chronicky unavenymi, mozno uz vyhorenymi ucitelmi". Mali sme pocit ako na masovke. Nechcem sudit preco sa tak stalo, ci mala na to vplyv Macina pritomnost, ale viacerym, mnohym, nam to tak vychadzalo. Aj na Jave a na Bali bolo fajn, ale ako vidite, ani po dvoch tyzdnoch nie su zaznamy na fore, skoncilo to este na Sumatre. Ani velky spolocny mail s adresami na vsetkych ucastnikov, zatial Jozef neposlal. Takze cakame. Vsetkych ucastnikov, ale aj sprievodcov, pozdravujem.

K

Európa  

Azorské ostrovy (POR), Portugalsko

náročnosť

8 dní

Trvanie

2068 2795€
K

Ázia  

Južná Kórea

náročnosť

8 dní

Trvanie

2387 3410€
K

Polárne oblasti   Európa  

Škandinávia, Island

náročnosť

5 dní

Trvanie

1622 2350€
Día de los Muertos - farebná oslava života po smrti
Blog

Blog Día de los Muertos - farebná oslava života po smrti

Sviatok Día de los Muertos patrí v Mexiku medzi najvýznamnejšie a najoslavovanejšie. Je dokonca zapísaný aj do zoznamu nehmotného kultúrneho…

Lucia Liptáková 15 min. čítania
TOP 10: Najkrajšie cintoríny sveta
Blog

Blog TOP 10: Najkrajšie cintoríny sveta

Cintoríny nie sú len miestami smútku. Mnohé z nich sú tichými svedkami histórie, kultúry a krásy. Prezrádzajú, ako si rôzne národy uctievajú…

Ľuboš Fellner 22 min. čítania
Jün-nan - čínska láska na prvý pohľad
Blog

Blog Jün-nan - čínska láska na prvý pohľad

Bola to láska na prvý pohľad. Čakal som veľa, dostal som viac. „Však toto vôbec nie je Čína,“ hovoril som si. Fascinujúci Jün-nan bol po stáročia…

Ľuboš Fellner 31 min. čítania