ČTNI apríl/máj 2011

ČTNI apríl/máj 2011

Ahojte Bubáci, ani sa mi veriť nechce, že je to už pár mesiacov, čo som listovala katalóg a vyberala kam sa vybrať tento rok, zvažovala som prvýkrát expedíciu, pred odchodom som intenzívne riešila ako sa pobaliť, očkovania, obavy z výšok, či to všetko vôbec zvládnem a zrazu to už mám celé za sebou. Keby som bola vedela, že to všetko pôjde tak hladko, tak by som tú energiu minula na oveľa príjemnejšie veci. Dnes je to už týždeň a čosi, čo sme sa vrátili, no ja som stále myšlienkami ešte v indických uličkách, či tibetských kláštoroch, v noci sa občas prebudím a rozmýšľam, v ktorom hoteli a v ktorej krajine som :-). Bola to moja štvrtá cesta s Bubom a môžem povedať, že síce všade bolo super, ale toto bola doteraz asi najlepšia voľba. Takže z mojej strany maximálna spokojnosť, bola to dosť komfortná a pohodlná expedícia, veľmi dobre pripravená, všetko klapalo ako malo, bolo to tak správne intenzívne, krajiny, ľudia, náboženstvá, klíma, kultúra, geograficky tak rôznorodé, že ani náhodou nehrozil pocit nejakej monotónnosti. Prialo nám počasie a asi všetci miestni bohovia, krásne zážitky a atmosféra niektorých miest ma úplne dostala a nabila energiou na dlhý čas. Som rada, že som sa toho všetkého mohla osobne dotknúť, ochutnať, ovoniať, ohmatať, precítiť a zažiť na vlastnej koži. Dostala som viac ako som očakávala. A samozrejme, že tak dobre by nám nebolo bez nášho "čaču" Peťa. Na najmladšom členovi našej skupiny bola najväčšia zodpovednosť, ale všetko zvládol s prehľadom a pokojom, aj rôznorodosť našej skupinky, organizačne super a zahrnul nás toľkými informáciami o krajinách, histórii, kultúrach, náboženstvách, až sa čudujem, že si toľko môže jeden človek zapamätať.. ;)) Fajn parťák, svojimi vtipnými poznámkami, siahodlhými rozprávaniami a vždy dobrou náladou nás previedol úplne iným svetom a ukázal nám jeho krásy. Že ste v Bube radi, že ho máte?? :D Ďakujem všetkých, čo túto cestu vymysleli, pre nás pripravili a nesebecky si gratulujem, že som sa tak dobre rozhodla ;-). Pozdrav pre Peťa možno už aj do Indie, pre členov expedície do Prahy, Brna, Bratislavy, Senca, Bystrice, Košíc, Trebišova, Humenného, na Oravu, aj do ostatných kútov :). Budem rada, ak sa na nejakej ceste znova stretneme... možno o rok, dva, päť ;)

K

Ázia  

Mongolsko, Japonsko, Čína

náročnosť

15 dní

Trvanie

3835 4980€
K

Ázia  

Jordánsko

náročnosť

6 dní

Trvanie

1141 1755€
K

Afrika  

Egypt

náročnosť

11 dní

Trvanie

1677 2795€
Najväčší moreplavci histórie: Objavitelia, ktorí zmenili svet
Blog

Blog Najväčší moreplavci histórie: Objavitelia, ktorí zmenili svet

Keď človek navštívi všetky krajiny sveta, a mnohé z nich opakovane, pociťuje istú vďačnosť niekoľkým odvážnym ľuďom, ktorí nemali mapy (práve oni…

Ľuboš Fellner 45 min. čítania
História škótskej whisky
Blog

Blog História škótskej whisky

Škótska whisky je už dlho známa ako Aqua Vitae – voda života. Bol to nápoj kráľov a princov, politikov aj básnikov a vy sa spolu so mnou teraz…

Nina Selecká 24 min. čítania
Záhrady Funchalu – najkrajšia flóra Madeiry
Blog

Blog Záhrady Funchalu – najkrajšia flóra Madeiry

Kto nenavštívil botanickú a tropickú záhradu vo Funchale, ako keby ani nebol na Madeire. Ide o miesto, kde sa stretávajú rastliny z celého sveta.…

Kristína Chudá 12 min. čítania