Odporúčania na cestovateľské filmy

Odporúčania na cestovateľské filmy

Into to wild / Útek do divočiny
Tento film je pohľadenie pre každú cestovateľskú dušu. Krásne panoramatické pohľady a zážitkové hľadanie nespútanej slobody a šťastia. Každý si z tohto filmu odnesie trošku iné dojmy. Za mňa skutočná cestovateľská filmová perla.

The secret life of Walter Mitty / Tajný život Waltera Mittyho
Film vstupuje priamo do Walterovho života, fotoeditora časopisu Life. Pri vydávaní posledného vydania printového časopisu sa začne šialený hon za fotografiou, ktorá by mala byť na obálke. Spoločne sa Walterom precestujete celý svet, pozriete sa na Island, zažije kultúrny šok v Jemene, túla sa hornatým Afganistanom, alebo sa pobije neďaleko mesta Nuuk.

Wild / Divočina
Príjemný film, ktorý ocení hlavne ženské publikum. Dej je o prekonávaní prekážok, ako sa hlavná hrdinka Cheryl pretĺka životom. Po smrti matky a rozpade manželstva sa rozhodne, že bez akýchkoľvek skúseností absolvuje PCT – Pacifik Crest Trail. Jedná sa o legendárnu trasu od Mohavskej púšte cez Kaliforniu, Oregon až do štátu Washington. Necelých 1800km ju skúša po všetkých stránkach a znovuobjavuje seba samú.

Terminal / Terminál
Veľmi dobrý film, ak trčíte na letisku kvôli meškajúcemu letu/prípadne keď čakáte na náhradný let. Ak sa ešte aj vyskytujete na tranzitnom letisku, ktoré nemôžete opustiť, dokážete sa veľmi autenticky vcítiť do hlavnej postavy Viktora Navarského. Ten uviazne na letisku s pasom neexistujúcej krajiny a preto mu je odopretý vstup do USA. Následne sa dostávame do mnohých absurdných situácií a do byrokratickej Hlavy 22.

Free solo
Film o neskutočnom bláznovi (inak sa ho popísať totiž nedá), ktorý zdoláva ikonickú lezeckú stenu El capitan. Zmapovaný je celý priebeh jeho prípravy a niekoľkoročného tréningu. Ako vníma svoj nový milostný vzťah a ako ho ovplyvní pri pohľade na riziká úrazu či prípadnej smrti. Kto niekedy vyskúšal lezenie či už na umelej stene alebo na bouldri, tomu padne sánka, akí ľudia medzi nami žijú.

The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young
Ďalší film o bláznoch alebo neskutočných zanietencov do behania. Dokumentárny film o najťažšom bežeckom preteku sveta. Zaujímavosťou je, že ani účasť nie je jednoduchá. Nie každý sa môže do preteku prihlásiť. Maximum je 40 účastníkov, a sú vybraní podľa motivačných listov. Nikto nepozná trasu vopred a nik presne nevie, kedy sa bude konať štart. Pretek štartuje zapalením cigarety v ústach organizátora (dnes už zosnulého) Garyho Cantrella. Doteraz ho úspešne dokočilo 15 borcov.

David Attenborough: A Life on Our Planet
Neskutočne svedectvo známeho moderátora je ohliadnutím sa za svojím životom. Film by sa dal rozdeliť na dve časti, smútok a zdesenie nad tým, kam sme sa v negatívnom zmysle slova dostali v životnom prostredí. A druhá časť, ktorá poukazuje na pozitívne príklady a možné riešenia našej situácie. Vychutnajte si dychberúce zábery prírodných scenérií a nahliadnite do zákulisia zvieracej ríše.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3158 4859€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania
Ako vychovať vaše dieťa? Blog

Blog Ako vychovať vaše dieťa?

Vzbudil vo mne túžbu po poznaní a od malička mi vštepoval, že stačí, ak bude najlepší len jeden - ja. Aj za spôsob, akým cestujem, vďačím svojmu…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: