844 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Čína (33)

Čína - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.

Turistické tipy a zážitky - Čína

Hura do Tibetu

14

17:15

okt

2008

Čína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Tak, ako sme slubili, ozyvame sa z Cheng-du. Aj druhy nocny presun vlakom v ramci Ciny prebehol hladko, nikoho sme cestou nestratili, dnes rano sme sa naranajkovali z…

uz sme tu

12

19:22

okt

2008

Ani by ste neverili, ako je nam dobre. Niekedy je tazke podelit sa o pocity. Na to tu clovek jednodocho musi byt. A zazit si to na vlastnej kozi. Uz sme v Xi-Ane, vsetci…

Na streche sveta

12

13:10

okt

2008

Uz tyzden sa pohybujeme vo vyske 4000 metrov nad morom, kyslik nam nechyba a mna udivuje skupina s akou lahkostou si dava takmer kazdy den vystup na najblizsiu horu len…

Päťtisícové hory

10

10:25

okt

2008

Vraj mam pre Vas blizkych napisat par slov ako sa mame v Tibete. Nechce sa mi stale pisat ako sa mame skvele, vsetko ide, obloha je modra, jacie maslo voni pre niekoho…

Tak zazila otrasy Zeme

09

10:57

okt

2008

Pred 22.00 sme sa zobudili, ako nam niekto alebo nieco trasie postelami. Niekto mi zabucha na dvere a spyta sa. To bolo zemetrasenie? Asi ano, ok ideme dalej spat. Tak…

Peking po olympiade

06

14:26

okt

2008

Ty si zo slovenska? Ty si bol na olympiade? Ake to bolo? Rozpravaj! Prihovara sa mi cinan plynulou slovencinou a slovenskym pasom:) Ked mu poviem ze olympiada ma nadchla…

Dni na streche sveta

27

19:26

sep

2008

Trojdnova cesta z Lhasy do Kathmandu je za nami. Najprv sme sa spravne naladili na najtazsie etapy na diskoteke v Shigatse. Kabaret, ktory v netradicnosti predci aj…

Drigung, kde sa aj vrany otacaju...

27

03:23

sep

2008

...prave sme sa vratili z vyletu ku klastoru Drigung. Na kopec nad pohrebiskom (tradicnym tibetskym) sme uviazali vlajocky, aby sa "modlili" za celu nasu skupinu a...…

Kto mi posolil ten caj?!

25

10:27

sep

2008

...Leshansky Budha nelieta. Predsa len, 71 metrov kamena na vysku... mne pripominal Kamenozruta, ak ste videli Nekonecny pribeh. ...Pandy. Hm! Tak rozmyslam, ze keby sa…

Sečuánska kuchyňa

20

17:15

sep

2008

Vojakov v armade bolo 8099 cca, mur je dlhy predsa 10000 li, a zakaz zakazaneho mesta zrusili v 1911tom. Ni hao vsetci, CTNI klienti a znami, byvali aj buduci (Honzicka,…

CTNI - rozbiehame sa...

20

15:54

sep

2008

No dobre, co chcete vediet? Kolko je vojakov v terakotovej armade? Aky dlhy je cinsky mur? Odkedy uz Zakazane mesto nie je zakazane? ...netreba. To su cisla. Tento…

Koľko je stupňov

20

14:52

sep

2008

Zdravím účastníkov terajších dvoch turnusov. Prosím píšte aké máte počasie a koľko je stupňov, koľko je vás v skupine.Ideme 8.10.tiež,aby sme vedeli,čo si zabaliť.Nech…