168 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Francúzsko (10)
Francúzsko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Francúzsko
Nice is nice, tvrdia Briti. Nissa bella, rozplyvaju sa Taliani. Cim som v Nice dlhsie, tym sa mi viac paci. Kolky krat som tu? A stale som nadseny. Stale sa tu ci v…
Pred prichodom na plaz sme dostali malu knizku. V nej boli casy prilivu na cely rok. Rano o 9.00 a vecer o 20.31. Vtedy priliv kulminuje a je mozne sa kupat. Ked pridete…
Uff narocne. Uff kraasne! Mali sme stastie na pocasie aj dnes. Splav rieky Tarn, obavanej zaplavovej rieky, prekonal ocakavania. Zvladol aj Jano, ktory nevie plavat...…
V tomto zajazde si kazdy najde nieco co ho zaujme. Je tu z kazdeho rozku trosku: mesta, mestecka, hory, voda. Aj gurmani si pridu na svoje. Mali sme ochutnavku praveho…
Palo dakujeme za info ohladne vnucky Dorotky. Babka sa cini- vcera vysla na tritisicku a zvladla celodennu pyrenejsku turu po ladovcoch a retaziach. Palo posli babke…
Je tazke si vybrat. Chateau Margaux, Chateau Lafite, Chateau Mouton ci Chateau Dutruch Grand Poujeaux? Je tazke sa rozhodnut ktoru vyrobnu praveho sampanskeho navstivit.…
Po tyzdni sa hlasime z Tour de France. Medzi muslami, krevetami, sampanskym, vinom a cognacom sa konecne vyskytli 3 hod pauzy. Nad Arcachonskym zalivom zasvietilo slnko,…
Tvrdo pracujuci sprievodcovia sa hlasia z centra Champagne. Od rana musime testovat to perlive vino. Zoznamili sme sa s najmladsim aktivnym clenom rodiny Richard…
Co je najlepsi kabaret na svete? Je to havanska Tropicana, alebo zhyrala Calypso show z Bangkoku? Su najzaujimavejsi cinski akrobati v Pekingu, alebo v Shanghaji? Nas…
Precvicit zakladne frazy vo francuzstine (staci zakladne, ten stereotyp, ze Francuz sa nebude unuvat pouzit pri komunikacii s turistom iny cudzi jazyk je klise minuleho…
Expedicia nasej mini skupinky sa dnes zacala v plnom prude. Rano sme vystartovali k prvej uzasnej parizskej pamiatke a to Napoleonov vitazny obluk a nemohli sme sa…
Dva nezabudnutelne tyzdne plne zazitkov, spoznavanie najkrajsich zakuti miest a mesteciek tejto nadhernej krajiny. Atmosfera magickeho mestecka Bonifacio, rozpravkovy…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -