334 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (21)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Safari a oddych vo východnej Afrike

10

17:21

nov

2012

Tanzánia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Na rozdiel od hlavných hrdinov tohto detského seriálu, Katky, Pipištu a podobne, my sa nepohybujeme v Bojniciach a v ZOO Dvůr Králov…

Safari alebo Zanzibar

27

20:40

okt

2012

Zanzibar Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Príďte sem a dajte nám vedieť, čo si o tom myslite. Väčšina sa nevie rozhodnúť. Tak ako aj teraz naposledy. Žiadal sa nám oddych,…

Normálny deň vo východnom Kongu - z Goma do Bukavu

15

01:06

aug

2012

Konžská demokratická republika Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Goma, DRC (Demokraticka Republika Kongo) sa mi do vychodnej Afriky nehodilo. A uz vobec nie detailami. Detailov z Gomy mam plnu hlavu. Vierka mi pisala, ze sa nevie…

Cesta východnou Afrikou - zážitky

13

17:26

aug

2012

Burundi Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Keňa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Uganda Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Zanzibar Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Sedím si s vyloženými nohami, kúšu ma komáre a hreje ma pocit, že mi v batohu dozrieva jack fruit a zrelý bude akurát…

Malý Veľký ostrov - Zanzibar

12

16:39

aug

2012

Zanzibar Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Sedím si na izbe na Zanzibare, pozerám správy Al Jazeera a vyjedám tu sladkú dobrotu menom Jack fruit. Dnes bude na hoteli karibsk…

Čo je to Veľká migrácia v Keni

08

21:26

aug

2012

Keňa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Veľká migrácia je známy fenomén pohybu pakoní, zebier a antilop, aký tu je desaťtisíce rokov. Sledujú čerstv…

Bujumbura - Butare - Gisenyi - Goma - Entebbe najlepšia dovolenka

26

19:22

júl

2012

Rwanda Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Bujumbura...vacsina z nas netusi, co si pod tymto menom predstavit. My sme pristali prave tu, 3,5 stupna pod rovnikom v centralnej Afrike. Buja (Bujumbura familiarne) je…

Najkrajšie miesta Kanady

25

22:53

jún

2012

Kanada Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dnes sa práve dokončila ďalšia veľmi príjemná cesta, Veľký Okruh Kanadou. Vrátim …

Na okraji krátera Ngorongoro

07

16:51

mar

2012

Tanzánia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Sedím si na terase na okraji krátera Ngorongoro a je mi úžasne. Minimálne takisto ako ostatným siedmym nadšencom. Práve…

Prekrasna a bezpecna Afrika

25

13:55

feb

2012

Uganda Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Afrika - preco ma v nasich koncinach tak zle meno? Preco ked niekto povie ze ide na cierny kontinent ma predstavu ze je tu len chudoba, par blaznov s kalasnikovom,…

Mombasa

04

13:53

feb

2012

Keňa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Mombasa - bývalý portugalsky pristav, ktorý konkuroval Zanzibaru v obchode s korením na brehu indického oceánu. Dnes je to …

Etiopia - zem opalenych ludi

27

15:32

jan

2012

Etiópia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

V Etiopii je vsetko inac. Ked sem pridete tak urcite podla etiopskeho kalendara omladnete o 10 rokov. Este stale sa sice riadia julianskym kalendarom, ale popritom…