1368 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (42)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Zikmund a Hanzelka v Egypte

03

20:38

mar

2021

Egypt Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pán Zikmund má dnes 102 rokov. Prajem mu všetko najlepšie. Keď mal 100, osobne som mu gratuloval a potriasol rukou. Ja som mal polovicu (50).…

Islamisti Ansar Dine a JNIM

02

04:45

mar

2021

Mali Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

O 8.00 už sedíme na raňajkách v hoteli Bouctou v centre mesta. Sme TU. Je to možné?!! Elektrina v Timbuktu nie je, sme špinaví, unaven…

Paul Rusesabagina - Hotel Rwanda a genocída

16

22:01

feb

2021

Rwanda Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ak začnete viac cestovať do Afriky, tak okrem filmov o levici Else, Leví kráľ, Gorily v hmle či Out of Africa s Meryl Streep a Robertom Redfordom si určite…

Kizito Mihigo vs. Paul Kagame a budúcnosť Rwandy

14

18:03

feb

2021

Rwanda Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Rwanda ma prekvapila svojou bezpečnosťou, rozvinutosťou a čistotou. Okrem pozorovania horských goríl je však súčasťou prehliadky aj ná…

Redonda

11

14:44

feb

2021

Antigua a Barbuda Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Redonda je nehostinnou skalou v Karibiku. Patrí pod Antiguu – Barbudu a to bol aj problém, prečo som sa sem dlho nevedel dostať. Z Antiguy sa sem lieta vrtuľníkom a bolo…

Ebola (EVD) v Severnom Kivu

08

06:58

feb

2021

Konžská demokratická republika Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Žena v Kongu tento týždeň umrela, ebola je stále živá. V novembri prebehli svetom správy o tom, že epidémia v DRK (Demokratická…

8 ročná Youtuberka zo Somálska

07

21:11

feb

2021

Somálsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Somálsko je aj dnes značne nebezpečnou a nevyspytateľnou krajinou. Moslimské bláznivé hnutie Aš -Šabáb sa riadi islamsk…

Aung San Suu Kyi - dnes ju zatkli

01

18:55

feb

2021

Mjanmarsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dnes zatkli Aung San Suu Kyi. Posledné roky na ňu západ nadáva, urobili sme z nej zločinca. Ja považujem dcéru bývalého (a…

Bezpečnosť v Ománe

01

10:54

feb

2021

Omán Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Sultán viedol krajinu smerom k mieru. Ide o jednu z najbezpečnejších krajín sveta. Terorizmus tu neexistuje, ani násilné trestné činy. Nebezpečenstvo však striehne všade…

Pico Ruivo

01

08:39

feb

2021

Madeira (POR) Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Madeira – Požehnané a Šťastné ostrovy. Zážitkové pristávanie na letisku Cristiana Ronalda (áno, je pomenovan…

Vojna o rizoto, Esencia Nigerie - čo ste o Nigérii nevedeli

31

09:18

jan

2021

Nigéria Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Prechádzam Nigériou ako oyinbo, čosi ako gringo či gádžo, a neviem sa vynadívať. Čoskoro zisťujem, že Nigérijčania sú extr…

Kráľovná zo Sáby- Bilkis

30

08:37

jan

2021

Omán Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pred 2900 rokmi na juhu Arabského polostrova vládla mýtická kráľovná zo Sáby (nazývaná aj Makeda či Bilkis), ktorá je spomenutá v Starom zákone aj Koráne. Podľa…