1368 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (42)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Pán Zikmund má dnes 102 rokov. Prajem mu všetko najlepšie. Keď mal 100, osobne som mu gratuloval a potriasol rukou. Ja som mal polovicu (50).…
O 8.00 už sedíme na raňajkách v hoteli Bouctou v centre mesta. Sme TU. Je to možné?!! Elektrina v Timbuktu nie je, sme špinaví, unaven…
Ak začnete viac cestovať do Afriky, tak okrem filmov o levici Else, Leví kráľ, Gorily v hmle či Out of Africa s Meryl Streep a Robertom Redfordom si určite…
Rwanda ma prekvapila svojou bezpečnosťou, rozvinutosťou a čistotou. Okrem pozorovania horských goríl je však súčasťou prehliadky aj ná…
Redonda je nehostinnou skalou v Karibiku. Patrí pod Antiguu – Barbudu a to bol aj problém, prečo som sa sem dlho nevedel dostať. Z Antiguy sa sem lieta vrtuľníkom a bolo…
Žena v Kongu tento týždeň umrela, ebola je stále živá. V novembri prebehli svetom správy o tom, že epidémia v DRK (Demokratická…
Somálsko je aj dnes značne nebezpečnou a nevyspytateľnou krajinou. Moslimské bláznivé hnutie Aš -Šabáb sa riadi islamsk…
Dnes zatkli Aung San Suu Kyi. Posledné roky na ňu západ nadáva, urobili sme z nej zločinca. Ja považujem dcéru bývalého (a…
Sultán viedol krajinu smerom k mieru. Ide o jednu z najbezpečnejších krajín sveta. Terorizmus tu neexistuje, ani násilné trestné činy. Nebezpečenstvo však striehne všade…
Madeira – Požehnané a Šťastné ostrovy. Zážitkové pristávanie na letisku Cristiana Ronalda (áno, je pomenovan…
Prechádzam Nigériou ako oyinbo, čosi ako gringo či gádžo, a neviem sa vynadívať. Čoskoro zisťujem, že Nigérijčania sú extr…
Pred 2900 rokmi na juhu Arabského polostrova vládla mýtická kráľovná zo Sáby (nazývaná aj Makeda či Bilkis), ktorá je spomenutá v Starom zákone aj Koráne. Podľa…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
-
Kanada - veľký okruh
viac → -
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
-
Zlatá cesta Japonskom
viac → -