Gboma Dessi je tradičné dusené jedlo z Toga, ktoré kombinuje iba pár ingrediencií. Hlavnou zložkou je mäso, a tu prevažuje konkrétne hovädzie mäso, a špenát. Môžu použiť aj iné druhy mäsa. Pokrájané mäso najprv opečú a potom pomaly podusia s paradajkami, cibuľkou, cesnakom, zázvorom a koreninami chili papričky, gbotemi. Gbotemi je zmes korenia, ktoré pochádza z ľudových zvykov, a ide konkrétne o nadrobno zomleté klinčeky aníz, ajwain a kardamom. K tomuto jedlu Vám BUBO odporúča ryžu alebo ešte lepšie sú tradičné knedlíky ablo (malé kukuričné knedlíky) alebo akoumé.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Togo
- Gurmánske zážitky - Crevettes aux poivrons
- Lomè, Togoville - objavujeme Togo
- Celestiánska cirkev, Tata Somba
- Kmene Afriky: Ewe v Togu
- Agbodrafo, Togoville a Aného
- Fazao Malfakassa, Keran a Fosse aux Lions - národné parky Toga
- Tip na hotel - 2 Fevrier, Lome
- Najlepšie bary v Lome
- Počasie v Togo
- Tip na hotel Sarakawa 4*
- Koutammakou, svetové dedičstvo UNESCO v Togu