Jedlo, Luxembursko

Jedlo, Luxembursko Gurmánske zážitky v Luxembursku

Pri svojich cestách do Luxemburska Vám BUBO odporúča ochutnať aj miestnu kuchyňu. Výber je široký. Treba ochutnať Rieslingspaschtéit, koláčik s mäsovou plnkou, ktorý nájdete v ktorejkoľvek pekárni a výborne k nemu pasuje rízling. Ak sa ocitnete v Luxembursku na jeseň, určite ochutnajte sezónny koláč Quetschentaart zo sliviek Damson. Výborne chutia aj Gromperekichelcher, čo je miestny typ zemiakových placiek. Treba ochutnať aj ich tradičné knedlíčky Kniddelen, ktoré často jedia v polievkach a výborne k ním pasuje biele luxemburské víno. Huesenziwwi, veľmi populárny pokrm, zo zajaca na víne a cibuľke so silným korením a výborne k nemu pasujú buď nuddle alebo kapusta.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Mongolsko, Japonsko, Čína


náročnosť

15 dní

Trvanie

3835 4980€
K

Ázia  

Jordánsko


náročnosť

6 dní

Trvanie

1141 1755€
K

Afrika  

Egypt


náročnosť

11 dní

Trvanie

1677 2795€
Mestá obchodu - Hanza
Blog

Blog Mestá obchodu - Hanza

Sever má zvláštny talent presviedčať ľudí faktami, ktoré vyznejú ako emócia. Predstavte si prístav ráno: vzduch chutí po soli, dechte a po tej…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Najväčší moreplavci histórie: Objavitelia, ktorí zmenili svet
Blog

Blog Najväčší moreplavci histórie: Objavitelia, ktorí zmenili svet

Keď človek navštívi všetky krajiny sveta, a mnohé z nich opakovane, pociťuje istú vďačnosť niekoľkým odvážnym ľuďom, ktorí nemali mapy (práve oni…

Ľuboš Fellner 45 min. čítania
Zatmenie Slnka – keď sa deň zmení na noc
Blog

Blog Zatmenie Slnka – keď sa deň zmení na noc

Len máloktorý prírodný jav dokáže rozhýbať davy tak silno a zároveň tak vznešene ako zatmenie Slnka. Vo chvíli, keď sa obloha zmení na kozmickú…