Pri svojich cestách do Luxemburska Vám BUBO odporúča ochutnať aj miestnu kuchyňu. Výber je široký. Treba ochutnať Rieslingspaschtéit, koláčik s mäsovou plnkou, ktorý nájdete v ktorejkoľvek pekárni a výborne k nemu pasuje rízling. Ak sa ocitnete v Luxembursku na jeseň, určite ochutnajte sezónny koláč Quetschentaart zo sliviek Damson. Výborne chutia aj Gromperekichelcher, čo je miestny typ zemiakových placiek. Treba ochutnať aj ich tradičné knedlíčky Kniddelen, ktoré často jedia v polievkach a výborne k ním pasuje biele luxemburské víno. Huesenziwwi, veľmi populárny pokrm, zo zajaca na víne a cibuľke so silným korením a výborne k nemu pasujú buď nuddle alebo kapusta.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Luxembursko
- Nočný maratón v Luxembursku
- Henrich I. Luxemburský
- Schengen - najslávnejšia dedina na svete
- Esch-sur-Sûre alebo Esch-Sauer
- Echternach - najstaršie mesto v Luxembursku
- Mestské hradby v Luxemburgu
- Tip na luxusný hotel - Sofitel
- Tip na hotel - Hotel Le Place d'Armes
- Tip na skvelú reštauráciu v Luxemburgu
- TIP na bar v Luxemburgu
- Hrad Vianden, Luxembursko