Mobility pass Chile - návod na jeho získanie

Mobility pass Chile - návod na jeho získanie Vstupné podmienky do Chile

Ak sa chystáte cestovať na Veľkonočný ostrov, približne 1 mesiac pred odletom požiadajte o Mobility pass. Ide o dokument s QR kódom, ktorý Vám umožní vstup do pamiatok, hotelov a reštaurácii v Chile.

Na úvod si do svojho počítača pripravte nasledovné dokumenty:

- fotokópia/scan svojho cestovného pasu. Ubezpečte sa, že je kópia naozaj čitateľná, že neodráža svetlo a nie je rozmazaná.

- fotografia Vašej tváre “selfie” s Vaším cestovným pasom (otvorte si pas na stránke s fotografiou a pasovými údajmi, dajte si ho k tvári a spravte si fotku, selfie). Vzor fotky nájdete tu: vzor (vy však svoje pasové údaje neprekrývajte).

- doklad v pdf o zaočkovaní proti Covid-19 - Vaša posledná dávka, s QR a osobnými údajmi 

- doklad v pdf o zaočkovaní proti Covid-19 - Vaša predposledná dávka, s QR a osobnými údajmi

- poznačte si na papier datumy a typ vakcín

Doklady vo formáte pdf o jednotlivých dávkach očkovania proti COVID-19 ste obdržali do svojho e-mailu, resp. si ho viete stiahnuť zo svojej aplikácie Green pass v mobile. V prípade, že v aplikácii GreenPass predošlé očkovanie už nevidíte, je potrebné aby ste si ho vyžiadali cez online formulár na tomto linku: nczisk, alebo volajte NCZI Call Centrum +421232353030.

Ubezpečte sa, že pdf súbor - doklad o očkovaní, ktorý idete nahrať na stránku Mevacuno, nie je zaheslovaný. Pdf Vám ide bez problémov otvoriť (nepotrebujete na to heslo). Ubezpečte sa, že načítavate originál (ideálne doklad stiahnutý priamo z mailu, keď vám prišiel prvý krát) a nie vyfotografovanú kópiu cez mobil - stane sa, že systém nebude vedieť prečítať QR kód a upozorní na chybu a vyžiada opravu.

Ako prebieha podanie žiadosti:

Krok 1: na webovej stránke https://mevacuno.gob.cl/ sa zaregistrujete nasledovne.

Otvorte link. Stránka sa dá nastaviť do angličtiny v dolnej časti obrazovky.

Kliknite na „E-mail“ a dole na „Create new Account“. Vytvoríte si účet s použitím svojho e-mailu a zvolíte si heslo. E-mail vypisujte dôsledne, nepomýľte sa. Heslo si zapamätajte alebo poznačte, pretože ho ešte budete potrebovať. Kliknite na Create Account a otvorí sa Vám uvítací profil, ktorý oznamuje, že prv, ako budete pokračovať, si máte otvoriť svoju e-mailovú schránku a potvrdiť, že ste si vytvorili profil.

Otvorte si teda e-mail, ktorý Vám prišiel od no-reply@mevacuno, v ňom kliknite na Validar mi correo.  

Stránku https://mevacuno.gob.cl/ teraz obnovte (stlačte na klávesnici F5). Profil je teraz aktívny.

Krok 2: na ľavej strane vidíte sekciu “My Profile”; kliknite tam. Následne kliknite na zelený riadok Continue Verification request a otvorí sa krátky formulár.

Horná hlavička je Nationality = tam vpíšete svojú národnosť (Slováci píšu Eslovaquia, Češi napíšu Republica Checha). Pod tým kliknete na zložku Passport/Pasaporte a vpíšete svoje pasové údaje: číslo pasu, meno (Name) a priezvisko (Surname1). Surname 2 preskočíte, ak nemáte dve priezviská. Potom uvádzate svoje pohlavie - anglicky sex ( F-žena, M-muž alebo INTERsex). Potom vyklikáte dátum narodenia = najprv uvediete deň, potom si zo zoznamu vyberiete mesiac narodenia. Tieto mesiace sú vymenované v španielčine, ale idú v rade postupne ako u nás počnúc "enero", čo je Január, za tým uvediete rok narodenia.

Commune of residence in Chile = BUBO klienti cestujúci na zájazd do Chile, uvedú Hotel Galerias Santiago de Chile. Tento krok sa však dá aj preskočiť.

Potom od Vás budú chcieť, aby ste nahrali fotokópiu Vášho cestovného pasu. Dokument nahrajte do svojho profilu.

Následne od Vás chcú, aby ste nahrali "selfie" s Vaším cestovným. Dokument nahrajte do svojho profilu.

Následne sa Vás systém pýta na dôvod návštevy. Zakliknite druhý dôvod I am going to travel to Chile...

Krok 6  je uvedenie svojho telefonného čísla vo formáte +421...

Pod tým kliknite na Autorization, a pod tým kliknite na Submit.

Stránka sa prepne do úvodnej.

Napravo vidíte oranžovým upozornenie „in evaluation“. Na stránke vidíte otázku, či si želate verifikovať svoj status zaočkovania - zahraničná vakcína: Do you want to validate vaccines that you received outside of Chile? Go to the Menu of  Validation of vaccinations received abroad. Áno, chceme. Takže kliknite v profile ešte naľavo na „Validation“ a ďalej na „Create Validation Request“. Kliknite na +ADD VACCINE a vyplňte údaje o očkovaní:

1. kde ste sa zaočkovali: vyplníte štát. Ak to bolo Slovensko, napíšte Eslovaquia; ak Česko, tak Republica Checa.

2. vyberiete typ vakcíny

3. vyberiete dátum zaočkovania. Mesiace v ponuke sú v španielčine, ale začínajú postupne od januára, španielsky "enero"....

Ostatné polia nie sú povinné.

Následne vidíte +ADD FILE  a tam kliknite a vložte súbor v pdf - doklad o Vašom zaočkovaní proti COVID-19 (posledná prijatá dávka, s QR kódom a vašimi údajmi).

Následne nahrajte aj svoj druhý doklad o očkovaní rovnakým spôsobom.

Keď to máte hotové, tak kliknite na Send for review. Stránka sa preklikne a hore v modrom poli vidíte Temporal QR, to si môžete uložiť do súborov v počítači (presuňte si to do e-mailu alebo telefónu, aby ste tento QR mali po ruke iba v prípade potreby). Ďalej sa tam píše, že žiadosť je v procese (Application in progress).

Obdržali ste e-mail do svojej mailovej schránky, od no-reply@mevacuno.gob.cl (pozrite si aj spam, ak ho nevidíte), že žiadosť je v procese.

Proces je touto cestou nateraz dokončený. O pár dní (niekedy do 48 hodín) Vám príde e-mailom správa, že máte na stránke MeVacuno novú informáciu. Otvoríte si svoj profil na stránke Mevacuno a pozriete sa, či stránka upozorňuje na nečítateľný QR kód alebo iný problém. Ak je všetko v poriadku, uvidíte pdf súbor na stiahnutie – Mobility pass. Pošlite nám ho na bubo@bubo.sk aby sme sa ubezpečili, že to máte v poriadku. Na potvrdenie o Mobility passe sa môže čakať kľudne aj tri týždne, preto odporúčame približne mesiac pred vstupom do Chile o tento Mobility pass požiadať.

Riešenie možných problémov:

Váš QR kód nebol čitateľný. Možno ste použili fotokópiu svojho dokladu o očkovaní, fotokópia je znehodnotená. Treba ju nahrať ešte raz. Odporúčame nahrávať originál covid pass s QR kódom, ktorý Vám prišiel do e-mailu vo formáte pdf.

Nahrali ste len 1 očkovaciu dávku. Je potrebné cez sekciu Validation vytvoriť nový request „Create Request“, vložiť údaje o predposlednej dávke a poslať to na kontrolu „Send for review“.

Aktuálne nie je uvádzané, ako dlho platí mobility pass. Ak cestujete do Chile, požiadajte oň mesiac pred príchodom. Ak sa do Chile vraciate, pozrite si na profile Mevacuno, či je Vás Mobility pass stále v platnosti. 

 

 

 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3158 4859€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania
Ako vychovať vaše dieťa? Blog

Blog Ako vychovať vaše dieťa?

Vzbudil vo mne túžbu po poznaní a od malička mi vštepoval, že stačí, ak bude najlepší len jeden - ja. Aj za spôsob, akým cestujem, vďačím svojmu…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania