Pestovanie papaye v Mexiku za posledný rok stúplo o viac ako 3%, čo je približne o milión tón tohto sladkého ovocia viac. Pred rokom 2019 využívali na pestovanie 19 800 hektárov pôdy, dnes to je už 20 100 hektárov. Exportom papaye vo svete sa na prvých troch miestach hrdí Mexiko (ktoré má podiel 44,7% na trhu), za ním je to Brazília a Guatemala. Spomedzi všetkých mexických štátov je najproduktívnejšia práve Oaxaca, do ktorej my v BUBO chodíme na našich zájazdoch po Mexiku (31,2% podiel), potom to je Colima (17%) a za ním nasleduje Chiapas (14%). Papaya sa pestuje takmer všade po Strednej Amerike a v Mexiku sa mimoriadnej obľube teší druh papaye maradol. Ovocie je bohaté na vitamíny A, C a B-komplex a okrem toho obsahuje mnoho minerálov. Podľa odhadov sa v Mexiku skonzumuje približne 7,3 kg papaye ročne na osobu. Sledujte naše tipy na cesty a udržujte si aktuálny prehľad. S BUBO viete, čo na svojich cestách konzumujete.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Mexiko
- Cancún - najkrajšie pláže Mexika
- Mexický FACEBOOKÓATL
- Cestuj po Mexiku zadarmo
- Bankovka roka 2020 - 100 mexických pesos
- Henequen alebo sisalové vlákno
- Palapa tradičný dom na Yucatáne
- Temazcal, rituálna sauna
- Najnavštevovanejšia turistická destinácia 2020
- Mena v Mexiku - nová bankovka
- Študenti v Mexico City
- Najvyššia budova Latinskej Ameriky
- Sisal, mayské objavy
- Mexiko po pandémii opäť ožíva
- Rúško z palmového listu
- Ako sa Mexiko vyrovnávalo s pandémiou COVID-19
- Teotihuacan - cesta mŕtvych fakty a prehliadka
- Aztékovia - Tenochtitlán, Templo Mayor a orol
- Deň mŕtvych v Mexiku
- Kam ísť do Mexika?
- Herečka Yalitza Aparicio a Roma