Návod na vyplnenie vstupného formulára na Srí Lanku

Návod na vyplnenie vstupného formulára na Srí Lanku Vstupné formality

Od 1.1.2022 sú pasažieri smerujúci na Srí Lanku povinní vyplniť si online formulár. Ten je v angličtine, je jednoduchý a pomerne rýchly. Vyplnenie Vám zaberie iba pár minút.

Vyplňte si ho deň pred odletom z pohodlia domova, potom ako obdržíte svoj výsledok testu. Verme, že ten bude negatívny.

Po vyplnení formulára Vám príde do e-mailu veľký QR kód, ktorým sa preukážete na letisku.

Formulár vyplňujete za každého cestujúceho zvlášť.

Pred vyplnením si pripravte vo svojom počítači zložku, kde budete mať nasledovné dokumenty vo formáte JPEG - negatívny výsledok testu, kópia cestovného pasu, doklady o očkovaní jednotlivými dávkami (stiahnete z Green pass). Ak máte súbory vo formáte PDF, tak si ich prekonvertujte na JPEG. Súbory majte odomknuté, nezaheslované. Majte pripravený aj názov prvého hotela, do ktorého sa pôjdete na Srí Lanke ubytovať s districtom/oblasťou, kde sa nachádza.

Postup je nasledovný:

Kliknite na link zdravotného formulára tu
Vyplňte svoje osobné, pasové a kontaktné údaje. Telefónne číslo uvádzajte vo formáte 00421...
Address in Sri Lanka: vyplňte názov svojho prvého hotela a district, v ktorom sa nachádza. BUBO klientom cestujúcim na zájazd, názov tohto hotela prepotvrdí naša kancelária.

Ďalej uvádzate:
- krajina, z ktorej cestujete (Ak žijete na Slovensku a odlietate z Viedne, tak uveďte "Slovakia")

- dátum, kedy odletíte (dátum odletu prvého úseku letu)

- číslo letu, ktorým priletíte do Colomba na Srí Lanku (ak cestujete do Colomba s prestupom, uveďte to druhé číslo letu, ktorým priletíte na Srí Lanku)

Ďalej odpoviete na otázku, či Vám bol niekedy zistený COVID. Odpoviete áno/nie. Ak je odpoveď áno, doplníte ešte dátum, kedy vám bol zistený.

Odkliknete „Nie som robot“ a idete ďalej... načítate súbory zo svojej zložky v počítači:

Do systému načítate svoj cestovný pas. Ďalej uvediete názov a dátum I. vakcíny + doklad (viete si ho stiahnúť zo svojho green pasu). Potom názov II. vakcíny + doklad (tiež si to viete stiahnúť zo svojho green pasu).

V závere pridávate negatívny výsledok testu s dátumom, kedy bol realizovaný, a kliknete na: výsledok je negatívny.

Potvrdíte a proces sa dokončí.

Ak ste na niečo zabudli, systém Vás navedie, čo ešte treba doplniť. Ak je všetko v poriadku, o pár sekúnd Vám hlásenie na obrazovke oznámi úspešne dokončený proces (ang. SUCCESS) a je možné kliknúť na stiahnutie QR kódu. Ten Vám každopádne prišiel ešte aj do e-mailu. Skontrolujte si to.

Poznámka pridaná 3.2.: na stránke sme zaznamenali dlhšie čakanie pri tom, ako sa Vám na obrazovke objaví možnosť stiahnutia QR kódu. Po dokončení procesu počkajte 2-3 minúty a nikam neklikajte. QR kód by sa mal na obrazovke objaviť, každopádne ak prišiel iba mailom, všetko je v poriadku, vytlačíte si ho z mailu.

Poznámky: 

Ak máte jednodávkovú vakcínu, pridávate iba jeden doklad. Systém Vás pustí tento proces úspešne dokončiť. Ak neviete údaje o svojej prvej vakcinácii, ale iba o druhej a tretej vakcinácii, môžete ich obe načítať a systém Vás tiež pustí proces dokončiť. Po poslednej uvedenej dávke by ste však mali mať dlhšie ako 14 dní.

Máte otázku? Napíšte nám na bubo@bubo.sk a radi Vám čokoľvek preveríme.


V čase písania tohto návodu sa systém na Srí Lanke iba zavádza. Na palube lietadla preto ešte niekedy môžete byť vyzvaný vyplniť papierovú formu tohto formulára. Buďte trpezlivý a letuške vysvetlíte, že máte QR kód z online dotazníka, a tak papierovú formu vyplniť nemusíte. Nespoliehajte sa však na vyplnenie papierovej formy namiesto vyplnenia online dotazníka pred odletom. Letecké spoločnosti môžu QR kódy povinne kontrolovať už pri nástupe do lietadla a spôsobiť problém, ak ho nebudete mať + papierové formy nemusia byť na palube dostupné. Vyhnite sa prekvapeniam a QR kód si dopredu určite pripravte.

Podmienky vstupu do všetkých krajín sveta nájdete tu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Austrália a Oceánia  

Papua Nová Guinea, Austrália


náročnosť

17 dní

Trvanie

5620 7025€
K

Guinea, Libéria, Sierra Leone


náročnosť

12 dní

Trvanie

3992 4990€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2951 4215€
Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku Blog

Blog Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku

Mekka je úžasná a ak niekde jasne cítite Boha, tak je to tu. Saudská Arábia sa dnes extrémne rýchlo mení, a preto je tento blog pre skutočných…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
Pripomíname si tragédiu v Černobyle Blog

Blog Pripomíname si tragédiu v Černobyle

Pripomíname si 38 rokov od výbuchu v Černobyle. Tragédia, ku ktorej viedla séria chýb, sa stala 26. apríla 1986 presne o 01:23:45 h. Dodnes cítiť…

Viktor Háber 15 min. čítania
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania