844 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Čína (39)
Čína - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Čína
Ak chcete poznat cinsku historiu, musite sa ponorit do mysle cinanov. Tam sa skryvaju unikaty, sposoby ktore sa nemenia uz takmer 2500 rokov. Nie nadarmo ked otvorite…
A hadajte kde oslavime prvy maj.... Na namesti pri brane nebeskeho pokoja s cinskou vlajkou v ruke. Najvacsi sviatok na svete.
Ak na Slovensku zjete raka dostanete pokutu 5000 sk, tu zaplatite za 2 kilovy tanier 60 korun, mate radi skorpiona? Za 10 sk nie je problem sada 6 tich, priadka morusova…
Raz sa cinan pomyli a uz sa na nas navazujete. Jasne ze som sa pomylil vo vyske, to mala byt povodna velkost... To je desne:) Sikanzen? To co je? pyta sa usmiaty cinan.…
A sme prva BUBVO skupina co uz videla najvyssiu stavbu sveat. 490 metrov vysoku, takze uz nie Taiwan ci Kuala Lumpur. CINA. Od dnes sa nam forum bude len cervenat:)
Stastne sme presli Macao, Hongkong a teraz sme dorazili do Sanghaja a tesime sa na nove zazitky. Cesta spacim vlakom bola super luxusna. Pozdravujeme domov.
A ja zdravim z cesty nasej stvorclennej skupinky na kluc po Tibetskej nahornej plosine. V novembri je uz v Tibete zima, cinskych turistov vsak vystriedali putnici a je…
POTALA - architektonicky skvost zo 17.steho storocia, nadhera...sidelny palac aj "mauzoleum" Dalajlamov. Len ten sucastny tu zial nepobyva a zmizli aj tradicne domy a…
Ahoj, tak sme dnes uspesne zdolali Potalu, poniektori tam takmer dusu nechali (vratane mna - tie schody daju riadne zabrat!), a vecer sme to roztocili na trhoch - take…
Uzivame si neskutocne super pocasie, na slnku urcite nad 25 stupnov. Vidiet Tibetanov zijucich v takejto chudobe clovekom zatrasie. Je tu nadherne a treba to vidiet, kym…
Je tu super, treba sem prist a zazit to. Maily nemozem zasielat, lebo sa tu neda otvorit azet. Priznaky nadmorskej choroby som skoro nepocitovala. Olga mala zo zaciatku…
Ahoj vsetkym na Slovensko. Lhasa je skvela, ludia ako z ineho sveta, neskutocne mili a priatelski. Priznaky nadmorskej choroby uz pomaly miznu, ale pre istotu sme…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Srí Lanka - rajská záhrada
viac → -
To najlepšie z Číny
viac → -
-
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -