184 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Taliansko (9)
Taliansko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Taliansko
Sklady a colný úrad, v ktorom dnes sídli múzeum umenia, postavil Giuseppe Benoni v roku 1677. Plnili súčasne ochrannú funkciu, keď garantovali, že žiadna loď nevstúpi do…
Nuraghe, nevieme presne, na čo veže slúžili. Bývali tu ľudia? Alebo sa sem sťahovali v dobe napadnutia; išlo o chrámy? Boli nuraghe…
Agrigento je jedným z najstarších miest na Sicílii a niekoľkokrát vyrástlo na svojich starovekých základoch. Prichádzam do údolia chrámov, ktoré mi ukazuje jednu zo…
Bol som nadšený. Galleria Borghese sa nachádza na Piazzale Scipione Borghese 5 a sídli v bývalej vile Borghese Pinciana.…
Vždy ma zaujímalo, kde ho zavraždili, a teraz na tom mieste v centre Ríma stojím. Ľahko sa sem dostanete aj Vy a vstupné je…
Prenajal som si izbu a priplatil som výhľad na námestie. Teraz na ňom stojím a pozerám na sochu vedca. Je to socha Giordana Bruna,…
Keď si pred pár rokmi luxusná módna značka Fendi vybrala za svoje nové centrum Palazzo della Civiltà Italiana, vyvolalo to…
Keď bol môj sused Giulio malý, vždy prebehol do Ghetto di Roma, lebo to mu mama zakazovala a mal to tu teda najradšej. Židia sú neoddeliteľnou…
Ako profesionál v cestovnom ruchu je mojou povinnosťou navštíviť „všetky“ hotely, čo v meste existujú. Á…
Rím bol podľa legendy postavený na 7 kopčekoch a tak je logické, že z nich je pekný výhľad na mesto, tak ako z Koliby,…
Do Trastevere musíte ísť na druhú stranu rieky Tiber, a tak sa poriadne nachodíte. No oplatí sa. Bazilika Santa Maria v …
Najkrajší Mojžiš sa nachádza v kostolíku San Pietro in Vincoli na pahorku Palatín a vy sa sem dostanete po schodoch z…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Vietnam a pláže Phu Quoc
viac → -
-
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Banánové republiky
viac → -
-
-
Thajsko, Malajzia, Singapur