396 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (15)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Ramadán, o pár hodín 26. deň pôstneho mesiaca, ten najvýznamnejší. Výročie vzniku Koránu - najposvä…
Marek, Maca, podla zakonnika prace - Zákon 311/2001 Z.z. z 2. júla 2001 po novele 460/2008 Z.z. nosorozec nema narok na dovolenku, pokial si to vopred zmluvne nedohodne…
Anticke pamiatky, arabska kultura, poly- i mono- teisticke nabozenstva. Trhy aj klimatizovane obchody, poulicne stanky s jedlom, aj kvalitne restauracie, mesta, aj…
V tých dňoch vyšiel rozkaz od cisára Augusta vykonať súpis ľudu po celom svete. Tento prvý súpis sa konal, keď Sýriu…
Slnecno, obloha bez mracika, maximalna denna teplota 33 stupnov, minimalna 21. Esteze stare centrum Jeruzalema su uzke chladne ulicky, bazare a v kostoloch je chladok.…
Biblicke pribehy ozivaju priamo pred nasimi ocami. Chodime po miestach kadial kedysi kracal samotny Jezis Kristus. Plany figovnik, na ktory vyliezol vyberac dani Zachej,…
Neznacime cestu hraskom, ale da sa nas polahky stopovat. Ideme po najvacsich pamiatkach co zanechali Greci a Rimania. Do Jordanska sme prisli v znameni amfiteatrov.…
Toto bol vecer. Uaaa. V Bejrute to zije tyvole. To Hard Rock Cafe, to bol bar. Kvalitne karaoke. Toto bol vecer, tooooto bol vecer. Takze, osem styridsatpat je odchod?…
Teplo na pusti, piliere chramov z oazy Palmyrskeho kralovstva z prelomov letopoctov pred a po Kristovi. Vezovite hrobky bohatych vyberacov myta, kriziacka ruina na kopci…
nevesta puste.fotogenicka palmyra nas nakrmila pohladmi aj jedlom.wifina v restauracii je zjavne funkcna.vsetci(aj ja) tukaju do mobilov.okrem tych co im uz priniesli…
Vsetci prisli v poriadku. Zalepene oci, lietadlo meskalo par minut, rychlo sme zamenili peniaze (Dostal som otazku, ci tieto susne naozaj budeme potrebovat, kotru som…
Vyrazam po nasu skupinu cestovatelov, ktorych zrejme unavenych, ale plnych ocakavani sem naserviruje lietadlo. Utulny 4* hotel v centre, v starom meste ma uz pripravene…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -